Şimdi Ara

Otomatikleştirilmiş şanzıman nedir? Otomatik şanzıman dan farkı nedir?var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bir kanalda bu konuyla ilgili program mevcuttu ancak sonuna yetişebildim ve pek bir şey anlayamadım. Alt başlık olarak otomatikleştirilmiş şanzıman dan söz ediliyordu. Nedir bu otomatikleştirilmiş şanzıman? Otomatik şanzıman dan farkı nedir?

• Otomatik şanzıman bildiğimiz tork konvertörlü şanzımandır. Debriyaj balatası ve baskı yoktur (baskı balata denen 2 li)

Otomatikleştirilmiş şanzımanda bildiğimiz düz vitesli bir aracı robotize bir sistem otomatik olarak kullanmaya olanak sağlar.
    Yani debriyaj vardır ama bunu kullanan bir robot sistemdir, ayağımız değil.

Bu arada çift kavramalı şanzımanlar da birer otomatikleştirilmiş şanzımandır(Bundan pek emin değilim ama teorik olarak öbür türlü zor)

Ayrıca klasik otomatik şanzımanlı araçlarda aktarma kaybı, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlardan daha fazladır, bu da daha fazla yakmasına sebep olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 1 Ağustos 2011; 21:49:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Otomatik şanzıman bildiğimiz tork konvertörlü şanzımandır. Debriyaj balatası ve baskı yoktur (baskı balata denen 2 li)

Otomatikleştirilmiş şanzımanda bildiğimiz düz vitesli bir aracı robotize bir sistem otomatik olarak kullanmaya olanak sağlar.
    Yani debriyaj vardır ama bunu kullanan bir robot sistemdir, ayağımız değil.

Bu arada çift kavramalı şanzımanlar da birer otomatikleştirilmiş şanzımandır(Bundan pek emin değilim ama teorik olarak öbür türlü zor)

Ayrıca klasik otomatik şanzımanlı araçlarda aktarma kaybı, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlardan daha fazladır, bu da daha fazla yakmasına sebep olur.

cok tesekkur ederım dostum cok aydınlatıcı bır acıklama oldu bu

• Ben ilgini çekecek bir konu açmıştım arkadaşım.

Keyifli okumalar:

http://forum.donanimhaber.com/m_50255365/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.