Şimdi Ara

Otomatik vitesin kilitlenmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
117.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34Brs34

    P'ye aldıgınızda aracı kaydırdıysanız yani yükü şanzumana bindirdeyseniz rampada falan, o nedenle olur. Frene basıyorsunz degilmi vites geçirirken ?

    Park ettiğim yer öyle rampa bi yerde değildi aslında. Çok hafif bi eğim vardı. Frene basıyordum tabi ama mümkün değil kıpırdamıyordu. Vitesin o parlak nikelaj yerini söktüm altından belki birşeylere ulaşırım diye ama hiçbirşey bulamadım.
    Olacağı varmış demek ki. Böyle şeyler olur canım ona sıkılmıyorda böyle sülüklerin fırsat kollaması canımı sıktı sadece.
  • Sorunumun ûzerinden 3 yıl gecmiş.Çok şükür önemli bir sorun değildi.Ben özel serviste işçilik dahil 20 lira vermiştim.Zaten çok kısa sürüyor müşürü takmak.100 Lira işçilik çok fazla.Zaten bunlar işçilikten kazanıyorlar.Hemde iyi kazanıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Devils_

    Sorunumun ûzerinden 3 yıl gecmiş.Çok şükür önemli bir sorun değildi.Ben özel serviste işçilik dahil 20 lira vermiştim.Zaten çok kısa sürüyor müşürü takmak.100 Lira işçilik çok fazla.Zaten bunlar işçilikten kazanıyorlar.Hemde iyi kazanıyorlar.
    Merhaba, bende corsa D 1.4 benzinli aracım var son zamanlarda sıklaştırdı, P den çıkmıyor. Bu arızanın iki ihtimali var birincisi fren müşürü diğeride vites kolunun hemen dibindeki elektro mıknatıs. Zaten sistem normal çalışırken dikkat edin sessizlikte frene basınca vitesin dibinden o elektro mıknatıstan klik sesi geliyor. E tabii arıza baş gösterdiğinde frene bassanızda o klik sesi gelmediği için araç P den çıkmıyor. Normalde fren müşürleri bir yada iki kablolu soketten oluşur bu daha fazla olduğu için frene basınca stop lambaları yansa dahi otomatik şanzımana komut göndermediğinden elektro mıknatıs çalışmıyor olabilir yada komut gidiyorsa elektro mıknatıs arızalanmış olabilir. Yan sanayi müşür 35 lira orjinalinide opel yetkili servisinden ne kadar olursa olsun alıp değiştireceğim, sorun düzelmezsa elektro mıknatısı değiştirmem gerekecek bende ucuzdan ve yüksek ihtimalliden başlayacağım, kendim değiştireceğim zira eli anahtar tutan her babayiğit çok kolaylıkla fren müşürünü değiştirebilir 130 lira işçilik çeken şahsada diyecek laf bulamıyorum. Gelişmeleri yazarım ama birkaç gün sürebilir zira ramazan ayının rehaveti var birazcık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gareysar

    Lanet olsun insanların boşluğundan faydalanmak isteyen usta, esnaf bozuntularına.. Genelde işçilik ücreti parça fiyatı kadardır.. Bir parça ne kadar pahalı ise işçiliği de o kadar pahalı olur.. 35 yıl esnaflık yapan babamın bulunduğu oto sanayinde işçilik ücretleri böyle belirlenirdi..

    Böyle bir beyin yapısı olabilir mi?

    Motoru tutan takozun civatası 1,50 TL. Komple motoru askıya alacak adam değiştirmek için. Kaç para işçilik alınacak?
  • 2010 Model Opel Corsa Otomatik vites aracım yalnızca "P" de iken kilitleniyor ve hareket ettiremiyordum. Bu durum önce bir kaç kez takılıyordu günler ilerledikçe daha sık takılmaya başladı. Bu durumda olanlar P de iken frene bas çek yaparlarsa kurtulabiliyor. Ustanın birine söyledim bana bırak bir gün bakalım her yeri açıp dedi, güvenemedim, çünkü adamın tespiti yoktu. Sonra Şaşmazda bir ustaya götürdüm. Sorunu hemen tespit etti, ve bana da takılmayı gösterdi. Sorun: PARK SWİTCH in bozulması, daha doğrusu orda takılması, bunun değişmesi gerekiyormuş. Ama şimdilik bu park switch i devre dışı bırakayım parça gelince takarız dedi. Şu an arabada sorun kalmadı.

    Dolayısıyla vitesin P de takılı kalması doğrudan park switchle ilgili. sakın orası şöyle burası böyle diyerek para sömürmeye çalışanlara takılmayın.

    Vitesin P de takılması-Park switch-
  • Otomatik vites vakalarını okudukça soğudum. Manuele devam edeceğim anlaşılan.
  • Fren musurunu degistirmek cok kolay birsey keske kendiniz degistirseydiniz.
  • Frene basılı iken yapıyorsa mandal sorunludur
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Aracım Opel Corsa D 1.4 Tam Otomatik. Araç giderken frene basınca değil ama ayağımı frenden çekinde vitesin altından tık diye bi ses geliyor? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maddas07

    Merhaba Arkadaşlar,

    Aracım Opel Corsa D 1.4 Tam Otomatik. Araç giderken frene basınca değil ama ayağımı frenden çekinde vitesin altından tık diye bi ses geliyor? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Ben yarı otomatik biliyorum
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    1.2 ler yarı otomatik

    1.4 ler tam otomatik
  • Şanzıman yağına bı bakitin derim garanti olsun ..
  • Arkadaşlar ben de benzeri bir sorun ile karşılaştım arabamı dün gece evimin önüne park ettim p ye aldım sonra biraz ileri almak istedim bastım frene aldım d ye fakat vites kolu d ye geçti ama araç p de kaldı ışık da p de yanıyor vites kolu tüm fonksiyonlara hareket ediyor ama hiçbir geçiş olmuyor böyle bir sorunla karşılaşan yada fikri olan varsa yazarsa sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba. 2005 triptonik Peugeot 407 sahibiyim. Şanzıman bazen park konumuna almıyor ve boşa alıp çalıştırmak zorunda kalıyorum. Yetkili serviste halat değişimi, yağ değişimi yapıldı ama arızanın nedenini bulamadılar. Aracın vites geçişleri iyi. Vuruntu yok. Arıza hakkında bilgisi olan var mı acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Sorun vites selonoidi . YabanCi sitelerde gördüğüm kadarıyla vites kolunun dibindeki mavi kabloyu yerine güzelce lehinleyince sorun geciyor ama bir süre sonra tekrar başlıyor muhtemelen selenoidi değiştirmek gerekecek . Parça 300-500 TL arası tabi ondan önce basit olanı yapip fren müşiri ni de değiştirmek mantıklı
  • Opel maleseffkı Vectralardada hastalıktı bu zamanında swıtch..
  • Sorunu çözdüm. Özellikle Corsa D için söylüyorum. Arızalı olan küçük switch . 400-500 verip selenoid almaya gerek yok 2-3liraya küçük switch ten bulursaniz sadece geriye bunu değiştirmesi kalıyor.
     Otomatik vitesin kilitlenmesi
  • SuRRoUnDeR kullanıcısına yanıt

    üstadım selamlar. aynı sıkıntı bende de baş göstermeye başladı. küçük parçayı nereden buldunuz. yada hangi ustaya götürdünüz . bilgi verebilirmisiniz. aracım corsa d 2010 . sanayide usta söküp bakmam lazım arızayı tespit edeyim sonra çıkmacıdan parça alır gelirsin dedi ama pek mantıklı gelmedi.

  • Dsg
  • SuRRoUnDeR kullanıcısına yanıt
    Merhabalar park switch ile bir arızanız oldugunu sorunu çözdüğünüzü bahsetmişsiniz tamir aşamısından bahsedebilirmisiniz aynı problem bendede var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.