Şimdi Ara

Otomatik Vites Ehliyeti Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir hafta içinde otomatik vitesli aracımı alacağım inşallah. Haberlerde okuduğum kadarıyla 1 Ocak'tan itibaren otomatik vitesli araçlar için de ehliyet sınavı yapılacakmış. Şu an 2 sene önce aldığım normal ehliyetim var, 1 Ocak'ta yeniden sınava girecek miyim? Yoksa elimdeki ehliyet ile otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

Bu arada aldığım araç Corolla 1.4 D-4D Premium Navigation M/M.

Herkese iyi akşamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: batkent

hayir kesin bilgi

Otomatik vites ehliyeti alan sürücüler manuel vitesli araç kullanamayacakmış. Aynı durum mu geçerli acaba? Biraz daha açık konuşun.

Orijinalden alıntı: Dreamers.

quote:

Orijinalden alıntı: batkent

hayir kesin bilgi

Otomatik vites ehliyeti alan sürücüler manuel vitesli araç kullanamayacakmış. Aynı durum mu geçerli acaba? Biraz daha açık konuşun.

otomatik vites için ehliyet alanlar manuel kullanamazlar. manuel kullanmaları için aradaki ders farkını kapatıp uygun ehliyet ile kullanabilirler. manuel kullanalar yani B sınıfı ehliyeti olanlar otomatik vitesli araç kullanamaz diye birşey ben duymadım.

Anladım hocam, cevabınız için teşekkür ederim.

Benim okuduğum genelgeye göre otomatik,manuel gibi bir değişim yoktu link verebilir misiniz?
    "Yelkenci, bu kişilerin daha sonra manuel şanzımanlı araba için ehliyet almak istemeleri halinde ise sürücü belgesindeki sınıfa ilişkin ilgili derslerinin kalan yarısını alarak tekrar sınava gireceğini ve başardığı takdirde manuel vitesli araç kullanabileceğini aktardı."

Kaynak:

Eğer otomatik vites için ehliyet alan kişilere manuel vitesli araç kullanmak serbest olsaydı ekstra sınava sokmazlardı diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik şanzıman hakkında...
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

"Yelkenci, bu kişilerin daha sonra manuel şanzımanlı araba için ehliyet almak istemeleri halinde ise sürücü belgesindeki sınıfa ilişkin ilgili derslerinin kalan yarısını alarak tekrar sınava gireceğini ve başardığı takdirde manuel vitesli araç kullanabileceğini aktardı."

Kaynak:

Eğer otomatik vites için ehliyet alan kişilere manuel vitesli araç kullanmak serbest olsaydı ekstra sınava sokmazlardı diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam bilmiyordum şu 1-2 ay içerisinde tekrar değişiklikler yapıyorlar galiba.Ağustos ayında ilk duyurulduğundaki yapı böyle değildi.Aslında stajyere kaldığım için üzülüyordum fakat gördüğüm kadarıyla çok büyük bir dezavantaj yok.Hele ki stop ettirmeye 2.şans verilmesi de güzel bir yenilik (manuel alacaklar için) Anlamadığım nokta şimdi otomatik için ayrı ehliyet çıkarılıyor diye manuel ehliyet alacak olan kişi otomatik süremez demezler umarım

Durumu iyi olup da belli bir seviye üstü arabaya binen insanlar için güzel fırsat.Olması gereken bir şey aslında.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Sürekli değişiklikler oluyor hocam, haklısın. Otomatik için ayrı ehliyet çıkarılıyor diye manuel ehliyet alacak olan kişi otomatik süremez demezler hocam, için rahat olsun. Çok daha önceden uygulanması gerekiyordu ama neyse artık...

• manuel kullanmayi basarabilen otomatik kullanabilir,otomatik kullanan manuel kullanamaz,haberi okur okumaz kiz ehliyeti dedim kimse kusura bakmasin,araba kullanmak cocuk oyuncagi değil,daha önce otomatik kullanan sürücü görünce rahatligindan dolayi tercih ettigini düsünüp saygi duyuyordum,ama ehliyeti otomatik alip trafikte manuel kullananayan kisi benim gözümde beceriksizdir

Sürekli değişiklikler oluyor hocam, haklısın. Otomatik için ayrı ehliyet çıkarılıyor diye manuel ehliyet alacak olan kişi otomatik süremez demezler hocam, için rahat olsun. Çok daha önceden uygulanması gerekiyordu ama neyse artık...

Sağolun hocam bakalım para ayarlayabilirsem alabildiğim en kapsamlı ehliyeti alacağım.(18 yaşının tuttuğu) Belirli bir tona kadar kamyonet,o bu şu.Tek dert ettiğim konu minibüsler için ayrı bir ehliyet çıkartmışlar sanırsam öncesinde 14+1'e kadar olan araçlar normal ehliyetle kullanılabiliyordu galiba fakat artık yeni ehliyet gerekiyor diye biliyorum.(Şoför olacağımdan değil bulunsun diye)

• yeni ehliyet alanlar yandi valla

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.