Şimdi Ara

Otomatik perde açma/kapama devresi lazım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hoca cins bir ödev verdi.
    Bana otomatik perde açma kapama devresi lazım yanlız devre herhangi bir pic içermeyecek.
    Gündüz açılıp,gece kapanacak.
    Bana bu projeyi yapmamda yardımcı olurmusunuz.
    Elinde proteus simülasyonu veya devre şeması olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Teşekkürler...

• ödevlerde direkt olarak devre verilmesine karşıyım. bu yüzden sana bir tavsiye veriyorum. ldr'li kontrol devrelerini araştır. dış aydınlatmalarda da kontrol rölesi olarak ldr'li devreler kullanılmaktadır.
  • Bir ldr al ve op-amp ile kuvvetlendirdiğin çıkışınla röle sür. ldr üzerine ışık düşünce rlöe çekecek ve perde açılacak. LDr karanlıkta olduğunda kapalı kontaklarla perde kapanacak.

Sanırım iyi kötü bir FİKİR vermiştir. Kolay gelsin.

FİKİR yazısı "devre bu şekilde çalışmaz diyeceklere istinaden yazılmıştır" çalışması için değil fikir vermesi için bu satırlar yazılmıştır.
  • Arkadaşların dediklerine ek olarak dijital devreler de lazım olacak. Mantık kapılarını ve flip-flop'ları araştırman gerekir.
  • niye çalışmasınki iki tane açık konum ve kapalı konum için de swiç takarsa devre tam istedigi gibi çalışır

quote:

Orjinalden alıntı: heradam

Bir ldr al ve op-amp ile kuvvetlendirdiğin çıkışınla röle sür. ldr üzerine ışık düşünce rlöe çekecek ve perde açılacak. LDr karanlıkta olduğunda kapalı kontaklarla perde kapanacak.

Sanırım iyi kötü bir FİKİR vermiştir. Kolay gelsin.

FİKİR yazısı "devre bu şekilde çalışmaz diyeceklere istinaden yazılmıştır" çalışması için değil fikir vermesi için bu satırlar yazılmıştır.
  • opamplara bakmanı bende önerebilirim. Komparatör, karşılaştırıcı diye aratırsan büyük bir ihtimalle bulursun. Devre kolay bir devredir bir adet 741. bir kaç adet direnç yardımıyla kurabilirsin. Motor sürmeyide kendi özel motor sürücü entegreleriyle yada transistörlerle yapabilirsin. İşin mekanik kısmı sana kalmış o biraz zorlayabilir
  • Fikirler çok güzel.hepinize yarı ayrı teşekkür ederim
    Önümde yaklaşık 6 hafta gibi bir süre var.
    İşin mekanik kısmı gerşekten zorlayacak gibi
    peki bu devreyi proteus ta nasıl tasarlayabilirim
    Biraz ip ucu verirseniz minnettar olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce kağıt üstünde tasarla. Hatta proteusa hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. Doğrudan breadbord üstünde uğraş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Önce kağıt üstünde tasarla. Hatta proteusa hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. Doğrudan breadbord üstünde uğraş.

breadbordla zor olur,nerede hangi elemanı kullanacağıma karar vermem gerek
  • devre kısmını o kadar dert etmene gerek yok bu projede asıl önemli olan mekanik kısmı nasıl bir motor kullanacaksın, perdeyi nasıl bağlayacaksın, perdeler sağa ve sola mı açılacak, aşağı ve yukarımı, motorun devir sayısı yeterli olacak mı? Kaça kaçlık bir redüksiyon gerekli?. Bence Malzemeleri araştırsan projenin başlangıçında daha iyi olur.Hazır satılan perde sistemleri var sana sadece devre kurmak kalabilir. Proje birebir bir sistem şeklinde mi olacak yoksa maket mi bunları gözönüne aldığında deneme yanılma yöntemi daha mantıklı çeşitli motorlarla deney yapark hangisi işine daha çok yarayacak öğrenebilirsin. Örnek olsun diye opamplı bir devre koyuyorum. Üzerinde istediğin değişiklikleri yapabilirsin şema

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 28 Ekim 2008; 10:29:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.fusion

devre kısmını o kadar dert etmene gerek yok bu projede asıl önemli olan mekanik kısmı nasıl bir motor kullanacaksın, perdeyi nasıl bağlayacaksın, perdeler sağa ve sola mı açılacak, aşağı ve yukarımı, motorun devir sayısı yeterli olacak mı? Kaça kaçlık bir redüksiyon gerekli?. Bence Malzemeleri araştırsan projenin başlangıçında daha iyi olur.Hazır satılan perde sistemleri var sana sadece devre kurmak kalabilir. Proje birebir bir sistem şeklinde mi olacak yoksa maket mi bunları gözönüne aldığında deneme yanılma yöntemi daha mantıklı çeşitli motorlarla deney yapark hangisi işine daha çok yarayacak öğrenebilirsin. Örnek olsun diye opamplı bir devre koyuyorum. Üzerinde istediğin değişiklikleri yapabilirsin şema

İşin mekaniğinin zor olacağını biliyorum.Motor,devir sayısı,dişli sayısı.......uzar da gider.
    devre için teşekkürler.ALLAH razı olsun.

• Zor bir yan göremiyorum.
    Neticede bu ödev her boy her tür pedede işe yarayacak diye bir kaide yok.
    Orta boy maket motorları ile rahatça yapılabilir.
    Torku arttırmak için kasetçalarların mekanizmalarından istifade edebilirsiniz.Yada şu 10 milyona satılan uzaktan kumandalı arabaların hareket mekanizmalarını kullanırsınız.
    Dahada detay vermek kolay ama sana faydası olmaz.
    Önce perdeyi git elinde aç,nasıl kolay açtığını tespit et sonra hayal kur.Emin ol yapınca ne kadar kolay olduğunu göreceksin.
  • http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=1126

ALLAH boş durmayı sevmez hatta boş konuşanlarıdaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=1126

devrede 16f84 PİC var.benim devremde herhangi bir pic olmayacak.yinede biraz fikir edindim teşekkürler
  • quote:

Allah boş durmayı severmi sevmezmi bilemeyiz. Fakat net olan bir şey varsa özlü söz yazayım derken " Allah boş duranı sevmez" i yanlış yazmışsın.

• quote:

quote:

Allah boş durmayı severmi sevmezmi bilemeyiz. Fakat net olan bir şey varsa özlü söz yazayım derken " Allah boş duranı sevmez" i yanlış yazmışsın.
    Burası ELEKTRONİK bölümü.Edebiyat yapma şimdi

• quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

quote:

quote:

• üstüne mi alındınız

hem yanlış benim yanlışım olunca sizi ilgilendirmez
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/forumid_201/tt.htm

• quote:

üstüne mi alındınız

hem yanlış benim yanlışım olunca sizi ilgilendirmez

Üstünüzemi alındınız olacaktı. Yine yanlış yazmışsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.