Şimdi Ara

Otomatik perde açma/kapama devresi lazım yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: heradam

quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

üstüne mi alındınız

hem yanlış benim yanlışım olunca sizi ilgilendirmez

Üstünüzemi alındınız olacaktı. Yine yanlış yazmışsınız.

İnsan yanlış yazabilir. Ama ukala bir şekilde eleştirmemek gerekir. Üstelik arkadaş yanlış birşey yazmamıştı. "Boş durma"yı aynı bu cümlede olduğu gibi bir eylem tanımı olarak düşün. Yani illa da özneye ait olması gerekmez. Anladın mı? Senin dediğin de anlamlı ama böyle iki farklı şekilde yorumlanabilecek cümleler için kişinin ne demek istemiş olabileceğini düşünürsün, sırf laf yapmak için işine geleni seçmezsin.

@bilal85 çıkıp gelse dinime küfreden müslüman olsa dese yeridir. Arkadaşım sen kendi yazdığında hata aramasını bil önce.

• boş boş konuşuyorsun heradam

paylaşım yok
    çene ayagım kadar seni türkçeyi iyi bildigini ima ediyorsan ben bilmiyorum senin uyarın beni ilgilendirmez git konu dışında sürt
  • Vallahi pes
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y@k@r

quote:

http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=1126

ALLAH boş durmayı sevmez hatta boş konuşanlarıdaa

devrede 16f84 PİC var.benim devremde herhangi bir pic olmayacak.yinede biraz fikir edindim teşekkürler

ozaman senin yapacagın devre manuel olacak dügmeyle kapat aç degil mi haa konun içine ettik kusura bakma

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Y@k@r

quote:

http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=1126

ALLAH boş durmayı sevmez hatta boş konuşanlarıdaa

devrede 16f84 PİC var.benim devremde herhangi bir pic olmayacak.yinede biraz fikir edindim teşekkürler

ozaman senin yapacagın devre manuel olacak dügmeyle kapat aç degil mi haa konun içine ettik kusura bakma

kesim işi nasıl olucak o işi ben de anlayamadım.ne biçim ödev bu ya

•  Otomatik perde açma/kapama devresi lazım yardım lütfen

böyle bir devre bana yardımcı olabilir mi ?
  •  Otomatik perde açma/kapama devresi lazım yardım lütfen

böyle bir devre bana yardımcı olabilir mi ?
  • Arkadaşım sana dedim ki bu proje için sana 74hc00 ve benzeri mantık kapıları lazım olacak. Bunları araştır. Dijital elektroniğin abc'sini öğren. Buna sırf birkaç gün ayırsan ortaya bişeyler koyabilecek duruma gelirsin. Sonra gelirsin gittiğin yolda sana yardımcı oluruz. Böyle sıfırdan senin hiç bir emeğin yokken sana kim niye yardım etsin.
  • http://www.mediafire.com/?sharekey=f3640240d3749002ab1eab3e9fa335ca0433de65d1121bc3

burdaki dökümanı al umarım yardımcı olur çeşitli devreler var istediginde içindedir
  • quote:

http://www.mediafire.com/?sharekey=f3640240d3749002ab1eab3e9fa335ca0433de65d1121bc3

burdaki dökümanı al umarım yardımcı olur çeşitli devreler var istediginde içindedir

teşekkürler.bana sürekli yardımcı oluyorsun

• Arkadaşlar merhaba,

konuya şöylebir göz attım ve lisede iken benimde hayalimde tasarlayıp uzun yıllar sonra malzemelerini topladıktan sonra unutulup giden bir projemdi.Ben şöyle bir yol takip etmiştim.
    1-Bir LDR yi proje kit inde SMITCH TRIGGER logic entegreliri ile bağlayıp güneş ışığında test et (burada smitch trigger kullanılmasının sebebi eğer bulutlu bir hava denk gelirse perdeleri kapatmaması ve gece kapalı olan perdeleri bir aracın farları ile hemen açmaması, yani eşik seviye kontrollü bir devre olmalı)Smith Trigger entegreler ile bu çok basit bir şekilde yapılır.
    2-Perde mekanizması ise (perdeler ortadan sağa ve sola açılacak şekilde tasarlar isen birtek 12volt DC motor ile halledebilirsin) aşağıdaki adımları takip edersen başarılı olursun.
    ... a->korniş (perde düğmelerinin takıldığı duvara sabitlenmiş aliminyum veya plastik yatak) in sağına ve soluna eski radyoların içerisinde iplerin dolaştığı makaraları vide ile sabitle.aşağıdaki şekil oluşmalı
    O=====O
    burada "O" harfini makara,"=" ise makaranın ipi olarak düşün, bu ipi perdenin düğmelerinin takıldığı kızağın içerisinde olacak.Şimdi bu noktaya çok dikkat et.Nasılki bisiklet zincirlerinde pedalı çevirirken zincirin altta kalan kısmı arkaya (veya sağa doğru) doğru ilerlerken, üstte kalan kısmı ise öne (veya sola doğru) doğru ilerler.Sende ön ve arka dişlilerin tam ortasına denk gelen yere dikkatlice bakar isen, pedalı çevirdiğinde sanki perde ortadan ayrılıyor gibi düşünüp bu mekanızmayı yapacağın prıjende uygulayacaksın.
    ... b->Gelelim motor mekanızmasına.Basit bir 12volt teyp motoru ile çok basit bir şekilde başarabilirsin.Motorun sağa ve sola dönüşünü, motorun artı (+) ve eksi (-) uçlarına gerilimi vermene göre değişir.Yani motorun (+) artı yazan yerine akünün (-) ucunu, (-) eksi yazan yerine de akünün (+) ucunu bağlar isen motor ters istikamette dönecektir.Şimdi başa döner isek SMITCH TRIGGER entegresi, eğer çıkışına LOGIC 1 (yani +12 volt ) verir ise motoru perdeleri açacak şekilde, LOGIC O (yani GND) verir ise motoru perdeleri kapatacak şekilde tasarlar isen bu işin içinden sıyrılacağından emimin.

ve son olarak şu söylüyorum.Eğer yazılandan birşey anla(yabil)dinse, sen bu projeye daha çok janjan katabilrsin, yok arap olacak gibi isen sorularını bekliyorum.Unutma şifre smitch trigger ve bisiklet dişlileri zinciri mekanızmasını kavramanla çözülür.

• quote:

Orjinalden alıntı: müvekkilim bay soze

Arkadaşlar merhaba,

konuya şöylebir göz attım ve lisede iken benimde hayalimde tasarlayıp uzun yıllar sonra malzemelerini topladıktan sonra unutulup giden bir projemdi.Ben şöyle bir yol takip etmiştim.
    1-Bir LDR yi proje kit inde SMITCH TRIGGER logic entegreliri ile bağlayıp güneş ışığında test et (burada smitch trigger kullanılmasının sebebi eğer bulutlu bir hava denk gelirse perdeleri kapatmaması ve gece kapalı olan perdeleri bir aracın farları ile hemen açmaması, yani eşik seviye kontrollü bir devre olmalı)Smith Trigger entegreler ile bu çok basit bir şekilde yapılır.
    2-Perde mekanizması ise (perdeler ortadan sağa ve sola açılacak şekilde tasarlar isen birtek 12volt DC motor ile halledebilirsin) aşağıdaki adımları takip edersen başarılı olursun.
    ... a->korniş (perde düğmelerinin takıldığı duvara sabitlenmiş aliminyum veya plastik yatak) in sağına ve soluna eski radyoların içerisinde iplerin dolaştığı makaraları vide ile sabitle.aşağıdaki şekil oluşmalı
    O=====O
    burada "O" harfini makara,"=" ise makaranın ipi olarak düşün, bu ipi perdenin düğmelerinin takıldığı kızağın içerisinde olacak.Şimdi bu noktaya çok dikkat et.Nasılki bisiklet zincirlerinde pedalı çevirirken zincirin altta kalan kısmı arkaya (veya sağa doğru) doğru ilerlerken, üstte kalan kısmı ise öne (veya sola doğru) doğru ilerler.Sende ön ve arka dişlilerin tam ortasına denk gelen yere dikkatlice bakar isen, pedalı çevirdiğinde sanki perde ortadan ayrılıyor gibi düşünüp bu mekanızmayı yapacağın prıjende uygulayacaksın.
    ... b->Gelelim motor mekanızmasına.Basit bir 12volt teyp motoru ile çok basit bir şekilde başarabilirsin.Motorun sağa ve sola dönüşünü, motorun artı (+) ve eksi (-) uçlarına gerilimi vermene göre değişir.Yani motorun (+) artı yazan yerine akünün (-) ucunu, (-) eksi yazan yerine de akünün (+) ucunu bağlar isen motor ters istikamette dönecektir.Şimdi başa döner isek SMITCH TRIGGER entegresi, eğer çıkışına LOGIC 1 (yani +12 volt ) verir ise motoru perdeleri açacak şekilde, LOGIC O (yani GND) verir ise motoru perdeleri kapatacak şekilde tasarlar isen bu işin içinden sıyrılacağından emimin.

ve son olarak şu söylüyorum.Eğer yazılandan birşey anla(yabil)dinse, sen bu projeye daha çok janjan katabilrsin, yok arap olacak gibi isen sorularını bekliyorum.Unutma şifre smitch trigger ve bisiklet dişlileri zinciri mekanızmasını kavramanla çözülür.

Arkadaşım verdiğn bilgiler için teşekkür ederim ama arap kaldım çünkü çok yeniyim
    İşin mekanik kısmı gerçekten zor
    bana şimdilik en azından proteus şeması lazım çok uğraşmama rağmen bir türlü çalışanın yapamadım
    elinde varsa yardımcı olursan sevinirim

• keşke ares bilgim olsada sana veridigim şemayı baskı devreye dönüştürsem
  • Arkadaşım verdiğn bilgiler için teşekkür ederim ama arap kaldım çünkü çok yeniyim
    bana şimdilik en azından proteus şeması lazım çok uğraşmama rağmen bir türlü çalışanın yapamadım

aşağıdaki resmi inceler isen mekanik kısımda bir fikir edinebilirsin, elektronik kısmı için ne tür bir yol izleyeceğini belirtirsen, elimden geldiğince yardımcı olurum

Otomatik perde açma/kapama devresi lazım yardım lütfen
  • quote:

Arkadaşım verdiğn bilgiler için teşekkür ederim ama arap kaldım çünkü çok yeniyim

aşağıdaki resmi inceler isen mekanik kısımda bir fikir edinebilirsin, elektronik kısmı için ne tür bir yol izleyeceğini belirtirsen, elimden geldiğince yardımcı olurum

2 ldr 40106 opamp bi de h-köprüsü ile motoru sağa sola döndürebiliyorum proteusta ldr olmadığı için mecburen switch kullandım ama işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 3 Kasım 2008; 12:36:41 >

• Dostum aşağıdaki devreyi senin için tasarladım, elektronik kısmını bu şekilde yapar isen hem oldukça ucuz hemde çok basit olacak.Bu devrede 2 NAND kapısını INVERT olarak kullandım, böylelikle başka bir entegreye gerek kalmadan bir entegrede birden fazla iş yapmak. Daha önce de belirttiğim gibi işin mekanik kısmında makaralar ve motoru iyi monte ettikten sonra LDR yi schmitt trigger entegresi ile tetikleyip istenilen ışık seviyesinde çalışmasını sağlamak.

Devrenin mantığını çözer isen çok basit olduğunu göreceksin.Sorularını bekliyorum

• quote:

Dostum aşağıdaki devreyi senin için tasarladım, elektronik kısmını bu şekilde yapar isen hem oldukça ucuz hemde çok basit olacak.Bu devrede 2 NAND kapısını INVERT olarak kullandım, böylelikle başka bir entegreye gerek kalmadan bir entegrede birden fazla iş yapmak. Daha önce de belirttiğim gibi işin mekanik kısmında makaralar ve motoru iyi monte ettikten sonra LDR yi schmitt trigger entegresi ile tetikleyip istenilen ışık seviyesinde çalışmasını sağlamak.

Devrenin mantığını çözer isen çok basit olduğunu göreceksin.Sorularını bekliyorum

çoookkk teşekkür ederim

• Neticeyi merakla bekliyorum.Eğer fırsat bulabilirsen fotolarını foruma koy
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.