Şimdi Ara

Otomatik park sadece yan parktamı işe yarıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bazı araçlarda bu özellik var. Focus dan gördük duyduk daha çok..Genelde iki araç arasına park ediyor. Yani kaldırıma yanlamasına

Peki dikine park edilen yerlerdede bu özellik kullanılabiliyor mu ? Bugün aklıma takıldı merak ettim

Ayrıca bu özellik işe yarıyormu gerçekten ?

• passata yarıyor

focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 5 Ağustos 2013; 15:41:38 >

• Tek Paralel Parklarda Kullanılabiliyor . Fazlada işe yaradığı söylenemez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

passata yarıyor

focus

CC değilmi hocam bu birde bayanlar için hayat kurtaran bir donanım olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes.E!

Tek Paralel Parklarda Kullanılabiliyor . Fazlada işe yaradığı söylenemez .

park etmeyi bilen birisi olarak konuşuyorsun...
    ne yazık ki araç kullanan insanları çok büyük çoğunluğu aracını park edemiyor!
  • Kullanışlı bir özellik değil,isterseler amuda kaldırarak sokmaya çalışsınlar.
  • Kendime göre konuşmuş olabilirim fakat sistemde fazla iyi değil gelişmesi lazım daha .

Mesala tek şerit caddede ileriyorsun park yeri arıyorsun . Yer buldun diyelim arkanda bir sürü araç . Otomatik park sistemini devreye sokucaksın 30 kmh hızı geçmiceksin . Ve sistem park yeri arıcak bulacak . O ara arkanda bir sürü araç birikicek . ardından sistem sana r ye tak dicek alcan geri gelirken 5 kmh hızı geçmemen gerek . O arada arkanda onlarca araç kornaya basıcak .

Demek istediğim sistemin baya gelişmesi gerek . Trafikte fazla kullanamazsınız .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kendime göre konuşmuş olabilirim fakat sistemde fazla iyi değil gelişmesi lazım daha .

Mesala tek şerit caddede ileriyorsun park yeri arıyorsun . Yer buldun diyelim arkanda bir sürü araç . Otomatik park sistemini devreye sokucaksın 30 kmh hızı geçmiceksin . Ve sistem park yeri arıcak bulacak . O ara arkanda bir sürü araç birikicek . ardından sistem sana r ye tak dicek alcan geri gelirken 5 kmh hızı geçmemen gerek . O arada arkanda onlarca araç kornaya basıcak .

Demek istediğim sistemin baya gelişmesi gerek . Trafikte fazla kullanamazsınız .

park ediyorsan bekleyecekler...herkes bekletmiyor mu?

yapan mühendislerin ellerine sağlık, bu arada sistem şuan gelişmiş vaziyette sadece biz kullanamıyoruz, artık araçtan indikten sonra kendisi yolunu bularak park eden teknolojiye VAG grubu Audi'nin A6 modeli ile geçti.

normal araçlara gelmesi için bekleyeceğiz....

• Yuh 2 saatte giremedi 1 manevralık yere.

Şimdi alınmaz bu teknoloji bence. Türkiye'de büyük kavgalar çıkar "Ulan ben oraya tır sokarım 2 saattir g.t kadar arabayı park edemedin!!" diye biri camdan sarkar yani.

Az daha ilerlesin, şak diye oturtsun tek manevrada aracı; o zaman alınır işte.
  • Vw grup araçlarda paralel-dikey park etme mevcut. Aynı zamanda park yerinden kendi çıkabiliyorda. Benim 2012 model Golf 6 aracımda vardı. Fakat o zamanlar dikey park etme ve park yerinden çıkma özelliği sadece Passatlarda mevcuttu. Bende sadece paralel park ediyordu. İnanılmaz güzel bir özellik. Çokta pratik. Çok kullanmıştım bu özelliği. Benim araçta geri görüş kamerasıda vardı, ikisi olduğu zaman tadından yenmiyordu. Parkederken kaza yapman çok aza indirgeniyor. Şuan mevcut Vw grup ( Passat, Golf, Octavia, A3 vs. gibi ) araçlarda paralel-dikey ve park yerinden çıkma özellikli park assist 2 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

quote:

Kendime göre konuşmuş olabilirim fakat sistemde fazla iyi değil gelişmesi lazım daha .

yapan mühendislerin ellerine sağlık, bu arada sistem şuan gelişmiş vaziyette sadece biz kullanamıyoruz, artık araçtan indikten sonra kendisi yolunu bularak park eden teknolojiye VAG grubu Audi'nin A6 modeli ile geçti.

VAG grubu değil, teknolojiyi Audi mühendisleri yaptı.

Fakat diyorum ya daha hızlı olması lazım. O A6'nın vidyosunu izlemiştim mesela.

Türkiye burası dostlar, hadi Türkiye'yi de geçtim İSTANBUL BURA İSTANBUL!! Yazın 20 milyon nüfusa ulaşan bir şehir bura. Nüfusa kayıtlı olmayanlarıda sayarsak 22 milyon var bu şehirde. Geçen Sultanahmet'e gidelim dedik eşimle gitmez olaydık ben hayatımda o kadar kalabalık yer görmedim. Times meydanından doluydu.

Hızlı olmak lazım yoksa küfürü yiyorsunuz arkadaki tarafından. Hele bir de aracın içi boş ve araba kendini park ediyor olarak görürse bir de öfkenin üzerine kıskançlık krizi eklenir çarpar gider umrunda olmaz.

Ramazan ayında oruç tutanların saçma sapan sinirlerini saymıyorum. Bu teknoloji Türkiye'ye gelirse en azından ramazan ayında araç sahiplerinden araba alınmalı.

(Sırf Türkiye demeyelim biz ona, Amerika'da da hayvan çok. 2 dakika bekleyemiyorlar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 5 Ağustos 2013; 16:03:54 >

• quote:

quote:

Herkes O Bekletiyor Diye Bekletse Trafik Çekilmez Olur

Ben Öyle Kimseyi Arkamda Bekletmekten Hoşlanmam . Rahatsız Olur İnsan .

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Yuh 2 saatte giremedi 1 manevralık yere.

Şimdi alınmaz bu teknoloji bence. Türkiye'de büyük kavgalar çıkar "Ulan ben oraya tır sokarım 2 saattir g.t kadar arabayı park edemedin!!" diye biri camdan sarkar yani.

Az daha ilerlesin, şak diye oturtsun tek manevrada aracı; o zaman alınır işte.

Haklısın Sonuna Kadar .
  • quote:

quote:

Yok hocam arkadaş arabayı havaya kaldırıp o şekilde park ettiği için kimsenin beklemesine gerek kalmıyor.

• başkasına göre yaşayanlarun şehri İstanbul, keşke herkes sizler gibi duyarlı olsa, kimsenin umrunda dahi değil biraz dikkat ederseniz...

sizde umursamaz olun demiyorum ancak dediklerinizde İstanbul ve hengame karmaşa noktasında haklısınız, ancak modern bir oluşumda çok pratik bir olay otopark olayı...

bizler park edemeyenlerin durumunu düşünecek olursak önünüzde aracını park edemeyip sizi kanser edecek biri ( 3-4 dk'nızı çalar)
    oto park ile max. 1dk beklersiniz
  • quote:

başkasına göre yaşayanlarun şehri İstanbul, keşke herkes sizler gibi duyarlı olsa, kimsenin umrunda dahi değil biraz dikkat ederseniz...

sizde umursamaz olun demiyorum ancak dediklerinizde İstanbul ve hengame karmaşa noktasında haklısınız, ancak modern bir oluşumda çok pratik bir olay otopark olayı...

bizler park edemeyenlerin durumunu düşünecek olursak önünüzde aracını park edemeyip sizi kanser edecek biri ( 3-4 dk'nızı çalar)
    oto park ile max. 1dk beklersiniz

Doğru diyorsunuz ama o olay İstanbul'da olmuyor maalesef.

Örnek vereyim,

İzmir'de okurken oralı bir arkadaşım vardı ve konuşurken sesini duyamazdık adamın o kadar alçak sesle konuşurdu, gözleri garfield gibi yarım açıktı ve inanılmaz sakin bi adamdı. İstanbul'a geldi havalimanında karşıladım onu saat 7:30 gibiydi akşam ve aracımı ona verdim çünkü oda benim gibi Civic hastası bir insan. E5'e çıktığımız gibi iş trafiğine yakalandık. Benimde 1 tane kirada evim var oraya yerleştirecektim arkadaşımı ve ev Beykent'te. Düşünün o iş trafiğinde Yeşilköy'den Beykent'e gidecez...

Haramidere'de Torium AVM var bilir misiniz bilmem, oraya 1,5 saatte gittik ve artık ikimiz de dayanamadık dedik girelim şu alışveriş merkezine 2,3 saat sonra trafik bitince çıkar gideriz. Girdik otoparkına yer ararken bir bayan şöför iki aracın arasına girmeye çalışıyor ama belli ki acemi giremiyor. 4 yıldır melek gibi herif oldu sana vahşi kaplan. Bekledi 30 saniye (30 saniye boyunca arabada bağıra bağıra küfür etti) sonra çıktı camdan bağırmaya başladı.

Bende çok sakin bir insanımdır ama hayat şartları insanı vahşi hayvana dönüştürüyor ve normalde yapmayacağınız şeyler yapıyorsunuz. Arkadaşımda bende eğitimli insanlarız, yanımızda silahtı sopaydı taşımıyoruz tabii fakat trafikte her 3 araçtan 2 sinde silah var. Hele ki şu ramazan günlerinde herif dinlemez çeker vurur.

Her gün istanbul trafiğinde olduğum için kaşarlandım artık. Kimin nasıl tepki vereceğini iyi bilir hale geldim. Kadıköy'de bir ara sokağa aracı 1 dakika içinde parkederseniz %100 kavga çıkar. %99 demiyorum, %100.

• Bosch'un geliştirdiği sürücüsüz isterseniz cep telefonundan komut vererek ( sadece park et komutu, gaz - fren yok ) dik veya paralel park olayı geliştirildi. Yakın dönemde bir çok araçta görebileceğiz.

Bir çok firma da sürücüsüz park, parktan çıkma gibi teknolojileri son noktaya getirdi diyebiliriz. 5-10 sene içinde ESP gibi standart hale gelirse şaşmamak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.