Şimdi Ara

Otomatik araçtan anlayanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 10-15km hızla giderken yanlışlıkla araçı D4'ten Pye aldım. Anlık oldu o değişik sesi duyar duymaz düzelttim zaten.. Bir sorun olurmu? Bu olaydan 5,10 dk sonra sağ ön lastikten çivi batmış gibi bir ses alıyordum,lastik döndükce geliyordu bir alakası varmıdır ?

• Arabayı çöp etmişsin, bravo
  • Adres ver cop ekibini gondericem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şanzumanda bir sıkıntı yok gibi gözüküyordu şuanlık gidişi normal,rokete giriyor. Sıyırma olsa yürümez diye düşünüyorum ama bilemedim..
  • hareket eden bir aracı direk p ye aldığın için motora aşırı yük bindirmişsin. ama lastik ile ilgili bişey diyemem akslara zarar vermiş.olabilirsin.

• D4 den P ye geçmesi imkansız değil mi? Benim bildiğim kadarıyla D ile giderken N ye takabilirsin ama R ye ve P ye geçmez korumalıdır onlar çünkü.

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2
  • her ihtimale karsi koruma yapmislardir. zamaninda duz vites arabada 3. vitesten rokete gecirmisligim var gecmedi tabi o an sanzimandan gelen ses hayattan soguttu beni. sorun olmadi ama calismaya devam etti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isovmelih

D4 den P ye geçmesi imkansız değil mi? Benim bildiğim kadarıyla D ile giderken N ye takabilirsin ama R ye ve P ye geçmez korumalıdır onlar çünkü.

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2

Hocam tam hatırlamıyorum ve otomatik vites dizilişi aynı yazdığınız gibi o an R de kalmışta olabilir zaten saniyelik bir durumdu.
  • quote:

D4 den P ye geçmesi imkansız değil mi? Benim bildiğim kadarıyla D ile giderken N ye takabilirsin ama R ye ve P ye geçmez korumalıdır onlar çünkü.

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2

doğru hocam D den N ye geçerken mandalı kullanmaya gerek yok direk geçiyor vites. ama mandalı kaldırıp denemedim hiç. bu araç ta büyük ihtimalle yarı otomatik..

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2

doğru hocam D den N ye geçerken mandalı kullanmaya gerek yok direk geçiyor vites. ama mandalı kaldırıp denemedim hiç. bu araç ta büyük ihtimalle yarı otomatik..

yok hocam araç 98model honda civic. Bu model araçlarda mandal kullanmadan vitesi istediğiniz gibi attırabilirsiniz ve araç tam otomatik.
  • Bir şey olmaz hocam merak etmeyin. Eğer ses devam ederse servise göstermeyi ihmal etmeyin.

Edit: bende de 2001 civis var otomatik. Başıma geldi daha önce benimde aynı şey ama bir şey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 9 Nisan 2014; 0:36:46 >
  • Bir şey olmaz merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Bir şey olmaz hocam merak etmeyin. Eğer ses devam ederse servise göstermeyi ihmal etmeyin.

Edit: bende de 2001 civis var otomatik. Başıma geldi daha önce benimde aynı şey ama bir şey olmadı

sesin büyük olasılıkla ön taraftan geldiğini tahmin ediyorum lastik dönüp araç aktıkça geliyor adeta lastiğe bir şey batmış gibi.. Vites olayının bununla bir ilgisi olamaz heralde ?
  • Otomatikte başıma gelmedi hiç nedense otomatik kullanırken daha çok dikkat ediyorum rahatlıktan çok batıyor bana Ancak Manuelde 5 ile giderken debriyaja basıp dalgınlıkla 6 vitesi olmayan araçta geri vitese takmıştım garip bir ses gelince anladım olayı ayağımı debriyajdan çekmeden tekrar 5e takmıştım sıkıntı olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matruh123

quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Bir şey olmaz hocam merak etmeyin. Eğer ses devam ederse servise göstermeyi ihmal etmeyin.

sesin büyük olasılıkla ön taraftan geldiğini tahmin ediyorum lastik dönüp araç aktıkça geliyor adeta lastiğe bir şey batmış gibi.. Vites olayının bununla bir ilgisi olamaz heralde ?

Yok hocam çok alakasız, en fazla motora aşırı yüklenir araç. Lastik kısmıyla ilgili bir problem yaratmaz

• quote:

quote:

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2

Hocam tam hatırlamıyorum ve otomatik vites dizilişi aynı yazdığınız gibi o an R de kalmışta olabilir zaten saniyelik bir durumdu.

Dert etmenize gerek yok, kaç bin tane insan belkide o hatayı yapıyordur.O lastikten gelen ses içinde elham yaptınız sanırım belki çakıl taşı falan girmiştir.
    Yinede kafanıza çok takıldıysa bir ara servise anlatırsınız durumu onlar bizden daha iyi açıklar.

• quote:

quote:

quote:

Otomatik vites sırası:
    P
    R
    N
    D
    D1
    D2

Dert etmenize gerek yok, kaç bin tane insan belkide o hatayı yapıyordur.O lastikten gelen ses içinde elham yaptınız sanırım belki çakıl taşı falan girmiştir.
    Yinede kafanıza çok takıldıysa bir ara servise anlatırsınız durumu onlar bizden daha iyi açıklar.

Aynen hocam yine masraf çıkacak diye telaş içine girdim ne yalan söyliyim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.