Şimdi Ara

Otobüste Yaşlı İnsanlara Yer Verdikten sonra...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otobüste şimdiye kadar ayakta yaşlı birisi varsa hep yer vermişimdir ama özellikle yazın yeri verdikten sonra ayakta giderken aklımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.

Hep düşünürüm amca sen eski topraksın her meyvenin, sebzenin organiğini yemişsin, sen büyürken bu kadar baz istasyonu var mıydı? senin kemiklerin kaya gibi sen kemik suyuyla büyümüşsün inek sütüyle büyümüşsün biz süt tozuyla, kolayla, sen üsküdardan Tarabyaya yürüyerek gitmişsin biz tuvalete bile arabayla, senin zamanında vatan caddesinden geçen arabaları sayarlarmış, bizim zamanımızda her yer egzost, korbonmonoksit.

Ve en kötüsüde Allah bilir ama belkide çoğumuz bu şartlardan dolayı o yaşlara gelemeyeceğiz bile. Bunları düşündükten sonra hep o koltukta oturanın ben olmam gerektiğini düşünürüm.

Aslında o kadar kötü bir dönemde dünyaya geldikki. Tam bu saydığım olumsuzlukların had safhada olduğu fakat bilincinde olmadığımız bir dönemdi. Belediye otobüslerinde sigara içiliyordu yahu. Şimdi evinde bile içemiyorsun nerdeyse. Şimdi daha anne karnında vitamin takviyeleri, gelişimi destekleyici besinler vs.. çoğu sorunun çözümünü buldular. Bizim zamanımızda bir balık yağı vardı birde süt sütede süt demeye bin şahit lazım. Şimdi raflarda organik besinler var.

Ne biliyim ben pek uzun yaşayacağıma inanmıyorum. 80 li yıllarda şehirlerde doğanların bir çoğuda muhtemelen benimle aynı görüşü paylaşıyordur.

Hani derler ya sen yaşlılarına saygı gösterki sende yaşlanınca sanada göstersinler.

Bizimki karşılıksız olacak sanırım.

• Güzel bir noktaya değinmişsin
  • yer verdiğin adamda çocukken gördüğü yaşlı adamlar hakkında böyle düşünüyordu. Yaşlanınca sana birisi yer verince, yer veren çocukta aynı şeyleri düşünücek
  • quote:

Orjinalden alıntı: XErTuX

yer verdiğin adamda çocukken gördüğü yaşlı adamlar hakkında böyle düşünüyordu. Yaşlanınca sana birisi yer verince, yer veren çocukta aynı şeyleri düşünücek

Şimdi bu konunun ana fikrini sorsam "otobüste yaşlılara yer vermek" diye cevap vereceğine eminim
  • nedense sadece erkekler yer verecek kadınların yer verdiğini hiç görmedim

• quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

nedense sadece erkekler yer verecek kadınların yer verdiğini hiç görmedim

En güzel noktaya geldin Haklısın gerçekten

• quote:

Hâlâ anlamış değilim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Türkiye gibi "beyinleriyle cinsel organının yer değiştirdiği" insanların bol olduğu bir toplumda kadınlar tabii ki oturur.

Çok güzel yazmışsın dostum, hiç o açıdan düşünmemiştim açıkcası. Ben verdiğim zaman teşekkür etmezse alasım geliyor ama teşekkür ettiyse birşey düşünmüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: dragger28

quote:

En güzel noktaya geldin Haklısın gerçekten

ben gordum gen bir hanımdı

• Kızların yer vermemesi konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Ben şahsen 10 - 12 yaşında dahi olsa kızlara yer veririm. Bu zamanda çevremizde o kadar it, kopuk, psikopat var ki ve bunlarla artık o kadar çok karşılaşıyoruz ki ben kardeşime yada ailemin başına gelmesini istemediğim bir şeyin onlarında başına gelmesini istemem o yüzden mümkün olduğunca bayanlara yer veririm.

Yalnız otobüslerde dikkatimi çeken bir konu var. Genelde bunu anneler yapıyor. Otobüs tıklım tıklım doluyken ayakta yaşlı birisi varsa çocuklarını yanlarındaki koltuktan kaldırmıyorlar hatta kaldırmayı bırakın kucaklarına alıp yer vermiyorlar yaşlılara. Bu gerçektende çok sinir bozucu bir durum. Yani küçücük otobüs kayıp mı olacak çocuğun anlamıyorum ki.
  • Güzeldi...
    quote:

Orjinalden alıntı: samplus

quote:

yer verdiğin adamda çocukken gördüğü yaşlı adamlar hakkında böyle düşünüyordu. Yaşlanınca sana birisi yer verince, yer veren çocukta aynı şeyleri düşünücek

Şimdi bu konunun ana fikrini sorsam "otobüste yaşlılara yer vermek" diye cevap vereceğine eminim

• quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Kızların yer vermemesi konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Ben şahsen 10 - 12 yaşında dahi olsa kızlara yer veririm. Bu zamanda çevremizde o kadar it, kopuk, psikopat var ki ve bunlarla artık o kadar çok karşılaşıyoruz ki ben kardeşime yada ailemin başına gelmesini istemediğim bir şeyin onlarında başına gelmesini istemem o yüzden mümkün olduğunca bayanlara yer veririm.

Yalnız otobüslerde dikkatimi çeken bir konu var. Genelde bunu anneler yapıyor. Otobüs tıklım tıklım doluyken ayakta yaşlı birisi varsa çocuklarını yanlarındaki koltuktan kaldırmıyorlar hatta kaldırmayı bırakın kucaklarına alıp yer vermiyorlar yaşlılara. Bu gerçektende çok sinir bozucu bir durum. Yani küçücük otobüs kayıp mı olacak çocuğun anlamıyorum ki.

Her dediğine katılıyorum.

• dediklerin sana mantıkşlı geliyor ama genellema yapacak olursak sanırım şu ana 30-40 yaşlarda olan nesil en şanslısı sağlık açısından. teknoloji nimetlerinden oldukça yararlandılar.

kaldı ki organik beslenmek vs. yetmiyor.köydekilerin ortalama yaşı avrupa birligi standardları dedigimiz şehirde yaşayanlardan daha düşüktür tahminimce.
  • Bulunan insan fosillerinden, İlk ve Orta Çağlardan kalma cesetlerin kafatası büyüklükleri, şu anki insan kafatasından küçük olduğu ortaya çıkmış. İskelet yapılarıysa fazla gelişmemiş. Bunun sebebi ise insanların tükettikleri yiyeceklerin kalitelileşmesiymiş. Bunu Da Vinci Learning'te izlemiştim. Aslında 1 yy öncesi insanına göre daha kaliteli yiyecekler tüketiyor çoğu insan. Spor yapan da çok. Sadece Türkiye'de rastlamak zor. Aslında kendine dikkat eden, kendine dikkat etmeyi çocuklarına küçük yaşlardan itibaren aşılayan biri olsak, bu gelişim sürecinde çürük halka olmaktan kurtuluruz. Sanki bize zorla kola ve kahve içiriyorlar. Avrupa ülkelerinde yiyecek sektöründe bir standart var. O standart sayesinde kaliteli, az hormonlu yiyecekler tüketiyorlar. Baz istasyonları da bence de büyük bir sorun. Avrupa kısa radyo dalgalarını yasaklayacak diye duydum. Herşeyi uyduya taşıyacaklar sanırsam. Sağlık konusunda uğraşanlar çok. Sadece destekleyenler az. Bence bizler şanssız değil, uyuşuk ve körüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: turksauron

Bulunan insan fosillerinden, İlk ve Orta Çağlardan kalma cesetlerin kafatası büyüklükleri, şu anki insan kafatasından küçük olduğu ortaya çıkmış. İskelet yapılarıysa fazla gelişmemiş. Bunun sebebi ise insanların tükettikleri yiyeceklerin kalitelileşmesiymiş. Bunu Da Vinci Learning'te izlemiştim. Aslında 1 yy öncesi insanına göre daha kaliteli yiyecekler tüketiyor çoğu insan. Spor yapan da çok. Sadece Türkiye'de rastlamak zor. Aslında kendine dikkat eden, kendine dikkat etmeyi çocuklarına küçük yaşlardan itibaren aşılayan biri olsak, bu gelişim sürecinde çürük halka olmaktan kurtuluruz. Sanki bize zorla kola ve kahve içiriyorlar. Avrupa ülkelerinde yiyecek sektöründe bir standart var. O standart sayesinde kaliteli, az hormonlu yiyecekler tüketiyorlar. Baz istasyonları da bence de büyük bir sorun. Avrupa kısa radyo dalgalarını yasaklayacak diye duydum. Herşeyi uyduya taşıyacaklar sanırsam. Sağlık konusunda uğraşanlar çok. Sadece destekleyenler az. Bence bizler şanssız değil, uyuşuk ve körüz.

Son nokta.

• quote:

Orjinalden alıntı: turksauron

Bulunan insan fosillerinden, İlk ve Orta Çağlardan kalma cesetlerin kafatası büyüklükleri, şu anki insan kafatasından küçük olduğu ortaya çıkmış. İskelet yapılarıysa fazla gelişmemiş. Bunun sebebi ise insanların tükettikleri yiyeceklerin kalitelileşmesiymiş. Bunu Da Vinci Learning'te izlemiştim. Aslında 1 yy öncesi insanına göre daha kaliteli yiyecekler tüketiyor çoğu insan. Spor yapan da çok. Sadece Türkiye'de rastlamak zor. Aslında kendine dikkat eden, kendine dikkat etmeyi çocuklarına küçük yaşlardan itibaren aşılayan biri olsak, bu gelişim sürecinde çürük halka olmaktan kurtuluruz. Sanki bize zorla kola ve kahve içiriyorlar. Avrupa ülkelerinde yiyecek sektöründe bir standart var. O standart sayesinde kaliteli, az hormonlu yiyecekler tüketiyorlar. Baz istasyonları da bence de büyük bir sorun. Avrupa kısa radyo dalgalarını yasaklayacak diye duydum. Herşeyi uyduya taşıyacaklar sanırsam. Sağlık konusunda uğraşanlar çok. Sadece destekleyenler az. Bence bizler şanssız değil, uyuşuk ve körüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 23 Ağustos 2008; 3:25:09 >

• Güzel şeylere değinmişsin, otobüs diyince aklıma geldi. Otobüste ayakta 5 kişi olmasına rağmen otobüse binenlerinin bir çoğunun yer var mı diye sağı solu iyice kolaçan etmesi oldukça komiğime gidiyor, bu insanlar salak mı dursunlar ayakta boş yer varken .
  • quote:

O zamanlar otobüs mü vardı? ben fayton var sanıyorum
  • Gecen ay Kanal D'de izlemistim kök hücrelerle bisey yapmis türkler

yani kisaca
    bi insanin ortalama yas düzeyi 100+ olcakmis..
  • quote:

Güzel şeylere değinmişsin, otobüs diyince aklıma geldi. Otobüste ayakta 5 kişi olmasına rağmen otobüse binenlerinin bir çoğunun yer var mı diye sağı solu iyice kolaçan etmesi oldukça komiğime gidiyor, bu insanlar salak mı dursunlar ayakta boş yer varken .

tramwayda çok oluyor.bir sürü kişi ayakta ama boş yer var. ayrıca görmeyen olabilri bir dahaki durakta inecek olabilir oturmaktan bir yerleri terlemiş olabilir 5 kişi çok degil. biraz anlayış lütfen.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.