Şimdi Ara

Otobüste kizlar/kadınların yer vermemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
2
Favori
11.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
203 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Master Mirror

kimse vermek zorunda değil

Artılayanlar yaşlı biri yer istediği için içten içe yaşlılara kin besleyenler galiba Şimdiye hiçbir yaşlı birini görüpte gelin oturun dememezlik etmedim , bazen kalkma otur diyolar bu kişiler genelde genç ruhlu ve gençlerin halinden anlayan yaşlılar oluyor ama bazıları otobüs birden durup hızlandığı zaman biyerlere tutuldukları halde düşecek gibi gibi oluyolar o zaman ısrar ediyorum çünkü ihtiyaçları var . Ben aksini yapan insanların toplum içinde sevilen ve mutlu olabilen kişiler olduklarına inanmıyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunu diyeyim artık kurana inanıyorum önceden inanmazdım.kusur arayıp kınayana yol. saygısızlık yapana yol.bozgunculugu artırana örnegin günahsa günah demeyinlere hep yol. afedersiniz erkeklerinde hoşuna gittinden bayanlar hiç ezmiyorlar. pek kızlarla cıkmadım ama ilgilenenler oldu ben baştan bu görüşün sahibiydim.nazik tatlı görüneni degilde eski tabirle kız oglan kız(bakire anlamında degildir.erkek gibi anlamında.) olanları severim.yani sorun bence erkeklerde cok yüz veriyorlar.(ben hiçbir bayana yüz vermemişimdir.) YANİ SORUN ERKEKLERDE CEZASINIDA TOPLUCA CEKMEK LAZIM.:) bizim burada da aynı durum var.bişi desende hemen çemkirirler sevgililerini ararlar.

Dürüstlük insanın kartvizitidir. matbagada basılamaz.
  • Forumda ergen çok neden kızların yer vermediğini en iyi onlar bilir. Zaman kötü....

• Köye gitmek için otobüsle otogara gidelim dedik araba yavaş yavaş kalabalıklaştı sonra bir kadın sen niye oturuyorsun kalk teyze otursun vs. konuşuyor ( o günlerde bacak kasımda ödem vardı ayakta durunca ağrıyordu)En sonunda dayanamayıp terledim ya belki hastayım belki kalmakla istemiyorum belki ayakta duramıyorum? Neden yaşı küçük olan özellikle erkekler yer vermek zorundaymış gibi davranıyor bu insanlar anlamıyorum?

• Fazlasıyla klasik olacak ama; bir gün siz de yaşlacancaksınız. :)
  • Bu bedava uygulamasının kalkmasını istiyorsanız yer vermeyin, kimse bir şey diyemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kızlara (hanfendi siz böyle buyurun ehiehi tarzı şeyler), ne yaşlıya, ne hastaya yer vermem. Hamile görürsem sadece öyle kalkarım.

Kafalarına silah mı dayadım otobüse binmeleri için? Binmeselermiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

Yailıysa binmesin

Hamile kalırken bana mı sordu

Hastaysa bizede bulaştırır binmesin

Onların otobüsten, senin toplumdan yasaklanman gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arksdaslar 65 yas ve uzeri ucretsiz binis yapanlara sabahlari 06-10 aksamlarida 16-20 arasi ise ve okula gidis donus saatlerinde kisitlama getirilsin veya 0.50 kurus veya 1 tl bassin bakin ulasimda nasil rahatlama oluyor kimisi keyfine otobusleri hunharca kullaniyor bu sekil bir change.orgda kampanya baslaticak bir arkadas cikarmi forumdan burdan bi sinerji olusturursak forum yine turkiyeyi damga vurur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kadın olarak otobüste oturma ihtiyacı olan insanlara yer veriyorum ve çoğu zaman da 35 40 yaş altı kadınların yer verdiğini görüyorum. Hiçbir zaman da ben kadınım erkek yer versin diye bir düşüncem de olmadı. Eminim ki zihni sağlıklı hiçbir kadın da otobüste bunu düşünmüyordur. Bugünlerde kadınları bu linç etme hevesi nerden çıktı? Yolda yürüyorum yok kadınlar kenara çekilmiyor, otobüse biniyorum kadınlar yer vermiyor vıdı vıdı nerede yasıyorsunuz yahu siz hayal dünyanız nasıl? Sırf kadın diye her şey gözünüze batıyor sonra da feministler duyar kasıyor ühühü

• Toplu taşıma araçlarını genelde kullanmıyorum kendi arabamı kullanıyorum , kullandığım zamanda yaşlı , hamile ve çocuğu olanlara yer verdim vermeyede devamedeceğim. Ne yer verdim diye ben ölürüm ne de o insan benden çok yaşar. Bazı zamanlar abaza dolu otobüslerde kızlara yanaşanları gördüğümde bile "siz gelin oturun" deyip aralarından tabiri caizse kurtardıklarım bile vardır.

Bırakın binmesinler yapmasınlar vs demeyi. Terbiyesizlik yapan yaşlı , bayan vs ne yaparsa kendine yapar kendi terbiyesizliğidir. Siz siz olun efendiğinizi terbiyenizi hep koruyun :)
  • Kesinlikle katılıyorum. Nedendir bi türlü anlam veremedim.
  • bu kendini beeğendirme değil. tamamen insanlık. yardıma ihtiyacı olana yardım ediyorsun hepsi bu.
  • alp_1147 kullanıcısına yanıt
    Bir başkasının iyiliği bana zerre fayda sağlamaz insanlık denen aptal kavramdanda vazgeçin

• Konudaki yorumlar rezalet.

Ülkedeki taciz oranı hakkında bilginiz var mı?

Siz kaç tane erkeğin otobüste taciz edildiğini gördünüz?
  • UzayMekiğineKafaAtanKedi kullanıcısına yanıt
    Mal deyince sen neden atladın onu anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: sirreddot

Dün yaşadığım olay üzerine bu konuyu görmem o kadar manidar oldu ki. Biraz uzun olacak tüm detayları vermek adına, yer verme kavgası, sinir krizi geçiren bir kadın ve susmak bilmeyen bir çene detayları var.

Kayseri'de yaşıyorum ve bilenler bilir Anayurt otobüsü resmen winrar dosyası gibidir. Nefes almak dahi imkansızdır o denli kalabalık.

Sevgilimle birlikte çarşıdaki işlerimizi halledip yorulduğumuz için, ayrıca benim ödev teslimi yapmam gerektiği ve otobüste geçen zamanı araştırma için kullanmayı mantıklı bulduğum için son duraklara giderek otobüse oradan binmeyi tercih ettik ki oturabilelim.

Oturduğumuz koltuklar ters yöne bakıyordu. Bu detay ileride konuyu anlamanız için önemli. Oturur oturmaz bilgisayarımı açıp proje çalışmamı yapmaya başladım. Bu sırada yan taraftaki koltuklara dört tane 30lu yaşlarda kadın oturdu ve otobüs kalabalıklaşmaya başladı. İneceğimiz durağa 4-5 durak kalmıştı ki diğer arkadaşları inen bu kadın grubundan bir kişi, karşısında oturan yine 30'lu yaşlardaki kadını kaldırıp yaşlı bir teyzeyi oturttu. Bu kısmı şöyle anlatacağım.

S: Sirreddot
    DK: Deli Kadın
    SH: Sinir Hastası Olan Kadın
    T: Topluluk

DK: Gel teyze gel, kalk kardeşim teyze otursun. Burada bu kadar genç var biri de kalkıp yer vermiyor. Ülkemiz iyice ahlaktan, terbiyeden yoksun hale geliyor. Allah sonumuzu hayretsin.

S: Bizden mi bahsediyorsunuz hanımefendi gördüğünüz gibi elimde bilgisayar var yorgunum işimi yapmaya çalışıyorum.

DK: Sizden bahsediyorum tabi bir saattir teyze ayakta kalkıp bir yer verelim demiyorsunuz.

S: Farkında mısınız bilmiyorum ama kafamın arkasında göz yok. Hem olsa bile ikimiz de aynı bileti basıp biniyoruz. Kalkmak zorunda değilim. Ha sizin yaptığınız gibi başkasını da kaldırmıyorum ben. Çok yer vermek istiyorsanız kendiniz kalkın.

DK: Terbiyesize bak...

T: Genç doğru söylüyor kimse yer vermek zorunda değil, kimse seni dinlemek zorunda da değil.

DK: Burada yaşlılara yer verin yazıyor vermek zorunda.

SH: O zaman sen kalk ver kadın. Sus! Sus!

DK: Terbiyesizlik herkese sıçramış siz böyle olursanız...

T: Herkes işten okuldan geliyor, herkes yorgun. Oturan oturur, kalkan kalkar sus artık.

DK: Okula işe gidiyorsanız benim için mi gidiyorsunuz. Gitmeyin, bu yer verilecek bu kuraldır.

SH: Kardeşim sus sus! Bak ben sinir hastasıyım beni de yerimden ettin sus!

DK: Sinir hastasıysan tımarhaneye yatırsınlar, biz seninle uğraşmak zorunda değiliz.

(Tam bu noktada SH, DK'nın suratına yumruk atıyor ve aynı anda krize girip yere yığılıyor. Ben ve bir kaç arkadaş hemen müdahale edip kadını dışarı çıkartıyoruz. Bu sırada DK hala konuşmakta ısrar ediyor ve mümkünatı yok kimse susturamıyor. Hasta olan kadının dişleri kitleniyor, su veriyoruz ediyoruz. Bu arada otobüstekiler kadını otobüsten indirmeye çalışıyor fakat inmemek için resmen mücadele ediyor. Ambulans aranıyor ve 5 dakika içinde kadını ambulansa bindirip hastaneye sevk ediyoruz. İnanır mısınız biz otobüsten indik, yarısı bizimle indi ama kadın hala parmağını sallaya sallaya konuşmaya devam ediyor, otobüsteki adamlar kadınlar da buna bağırıyordu sus diye.)

TLDR: Kimse kimseye yer vermek zorunda değildir, kimse de başkasına yer verip vermeyeceğini söyleyemez.

Malum olayı yaşadığım gün otobüste olan birisi ile Twitter'da karşılaştım

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.