< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Evet anayasada yer vermek zorunda olduğu yazmıyor. Fakat bu evrensel bir hareket tarzı , yaşlılara , hamilelere ve hasta olanlara yer vermek her sağlıklı insanın görevidir.
Yaşlı insanların ayakta oraya buraya savrularak gitmesini normal buluyorsanız diyecek bir şeyim yok. |
kimse vermek zorunda değil
|
Dünya Sağlık Örgütü: Yaşlılara yer vermeyin.
Zaten sürekli oturuyorlar biraz fiziksel aktivite yapmış olurlar. Otur otur öyle hayat mı geçer ![]() |
Yailıysa binmesin
Hamile kalırken bana mı sordu Hastaysa bizede bulaştırır binmesin |
Kizlarda empati yetenegi yoktur duygusuz varliklar
|
hamile gazi vs hariç yaşlılık kapalı bir kavramdır benden 1 yaş büyükte benden yaşlı 100 yaş büyükte şimdi hangisine yer verecez?
eğer ayakta durmakta zorluk çeken biri varsa yer veririm her zaman yaşlı olmasına gerek yok sağlık sorunu olabilir ama bakıyorum troll gibi bana yer ver diyenlere vermem kusura bakmayın ayaklarım ağrıyor diyorum oturuyorum.Okuldan dönüyor oluyorum bir de bedava akbil ile gezmeye gitmiş olana yer vermem kusura bakmasın kimse bunun terbiye ve etiklik ile alakası yok. |
Dün yaşadığım olay üzerine bu konuyu görmem o kadar manidar oldu ki. Biraz uzun olacak tüm detayları vermek adına, yer verme kavgası, sinir krizi geçiren bir kadın ve susmak bilmeyen bir çene detayları var.
Kayseri'de yaşıyorum ve bilenler bilir Anayurt otobüsü resmen winrar dosyası gibidir. Nefes almak dahi imkansızdır o denli kalabalık. Sevgilimle birlikte çarşıdaki işlerimizi halledip yorulduğumuz için, ayrıca benim ödev teslimi yapmam gerektiği ve otobüste geçen zamanı araştırma için kullanmayı mantıklı bulduğum için son duraklara giderek otobüse oradan binmeyi tercih ettik ki oturabilelim. Oturduğumuz koltuklar ters yöne bakıyordu. Bu detay ileride konuyu anlamanız için önemli. Oturur oturmaz bilgisayarımı açıp proje çalışmamı yapmaya başladım. Bu sırada yan taraftaki koltuklara dört tane 30lu yaşlarda kadın oturdu ve otobüs kalabalıklaşmaya başladı. İneceğimiz durağa 4-5 durak kalmıştı ki diğer arkadaşları inen bu kadın grubundan bir kişi, karşısında oturan yine 30'lu yaşlardaki kadını kaldırıp yaşlı bir teyzeyi oturttu. Bu kısmı şöyle anlatacağım. __________________________ S: Sirreddot DK: Deli Kadın SH: Sinir Hastası Olan Kadın T: Topluluk __________________________ DK: Gel teyze gel, kalk kardeşim teyze otursun. Burada bu kadar genç var biri de kalkıp yer vermiyor. Ülkemiz iyice ahlaktan, terbiyeden yoksun hale geliyor. Allah sonumuzu hayretsin. S: Bizden mi bahsediyorsunuz hanımefendi gördüğünüz gibi elimde bilgisayar var yorgunum işimi yapmaya çalışıyorum. DK: Sizden bahsediyorum tabi bir saattir teyze ayakta kalkıp bir yer verelim demiyorsunuz. S: Farkında mısınız bilmiyorum ama kafamın arkasında göz yok. Hem olsa bile ikimiz de aynı bileti basıp biniyoruz. Kalkmak zorunda değilim. Ha sizin yaptığınız gibi başkasını da kaldırmıyorum ben. Çok yer vermek istiyorsanız kendiniz kalkın. DK: Terbiyesize bak... T: Genç doğru söylüyor kimse yer vermek zorunda değil, kimse seni dinlemek zorunda da değil. DK: Burada yaşlılara yer verin yazıyor vermek zorunda. SH: O zaman sen kalk ver kadın. Sus! Sus! DK: Terbiyesizlik herkese sıçramış siz böyle olursanız... T: Herkes işten okuldan geliyor, herkes yorgun. Oturan oturur, kalkan kalkar sus artık. DK: Okula işe gidiyorsanız benim için mi gidiyorsunuz. Gitmeyin, bu yer verilecek bu kuraldır. SH: Kardeşim sus sus! Bak ben sinir hastasıyım beni de yerimden ettin sus! DK: Sinir hastasıysan tımarhaneye yatırsınlar, biz seninle uğraşmak zorunda değiliz. (Tam bu noktada SH, DK'nın suratına yumruk atıyor ve aynı anda krize girip yere yığılıyor. Ben ve bir kaç arkadaş hemen müdahale edip kadını dışarı çıkartıyoruz. Bu sırada DK hala konuşmakta ısrar ediyor ve mümkünatı yok kimse susturamıyor. Hasta olan kadının dişleri kitleniyor, su veriyoruz ediyoruz. Bu arada otobüstekiler kadını otobüsten indirmeye çalışıyor fakat inmemek için resmen mücadele ediyor. Ambulans aranıyor ve 5 dakika içinde kadını ambulansa bindirip hastaneye sevk ediyoruz. İnanır mısınız biz otobüsten indik, yarısı bizimle indi ama kadın hala parmağını sallaya sallaya konuşmaya devam ediyor, otobüsteki adamlar kadınlar da buna bağırıyordu sus diye.) ________________________________ TLDR: Kimse kimseye yer vermek zorunda değildir, kimse de başkasına yer verip vermeyeceğini söyleyemez. |
Otobüse kim binse yer veriyordum, 1 ay kadar önce bir kadın çocuğuyla bindi 35-40 yaşlarında falandır. Buyrun oturun dedim, teşekkür etti çocuğu oturttu. Mal gibi ayakta kaldım ve aşırı yorucu bir gündü benim için. Ya bu kadar terbiyesiz bir topluluk olabilir mi ya? Hastaneye annemi götürüyorum cakkıdı sakız çiğniyorlar, kimse yer vermiyor. Kaldı ki annem hasta, ayakta duramıyor. Şunu anladım aptallık bende, o günden beri kimseye yer vermemeye çalışıyorum. Tabi bazıları çıkmıyor değil, kardeşim sen kalk amca otursun diyen.
|
En sinir olduğum sey adam minibüse beleş biniyor hakkidir eyw ama minibüs kendisininmis gibi bir havalar herkes yer vermek zorunda tavirlari.
Bir de gömlek cebinde görünen sigara yok mu. Sigara içecek kadar sağlığın yerindeyse ayakta da gidersin. Hadi paşam. |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 24 Aralık 2017; 2:1:13 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|