Şimdi Ara

Oto Yıkamada Sıkılan Köpük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün petrol ofisinin ordaki oto yıkamada arabayı yıkıyıcam , arabalarının üzerine köpük sıkan arkadaşları gördüm. Köpük olayı bana saçma geliyor. Mesela deterjan kullanırsınız temizleme yaparsınız köpük açığa çıkar fakat siz direk köpüğü alıp temizleme yaparsanız netice alamazsınız çünkü köpük bir sonuçtur, araç değildir. Bu olay kafamı karıştırıyor bu aralar. Neredeyse her 2 günde bir arabayı yıkıyor arkadaşım ve fazladan 1 tl verdiğini düşünüyorum.(Kendi arabasına. Köpük fiyatı)haftada 3tl ayda 12tl eder. Yılda ise yaklaşık olarak 150 140 lira ediyor. Boşuna israf. Lütfen yetkili veya bu konu hakkında bilgi sahibi olan birisi cevaplayabilirmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kiri yumuşatıyor mu yumuşatıyor sebep sonuç önemli değil rahatıma bakarım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..TK..

kiri yumuşatıyor mu yumuşatıyor sebep sonuç önemli değil rahatıma bakarım ben

Ona bakılırsa kiri suda yumaşıtır. Neden ekstra köpük ? Ayrıca ben bu kadar stresliyken sen nasıl rahat olabiliyorsun yılda 140 liradan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nalleyoop -- 5 Ekim 2014; 12:14:11 >
  • kardeş bu gündne itibaren yılda ben sana 140 lira veriyim kapat konuyu.
  • Anladık araban var

• arabası olana 140 lira vız gelir tırıs gider
    arabanın en küçük harcaması bu
    arabanı yıkatmak istiyorsan köpük şart
  • Kardeş ona bakarsan bazı avmlerde sabun yerine kopük var ona ne dicen? Demekki temizliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oto yıkamada sıkılan köpek diye okudum.

• Hayır o köpük bildiğin deterjan köpüğü değil.Örneğin sabun olarakta köpük kullanıyorlar fazlasıyla temizleyici etkisi var

• nalleyoop N kullanıcısına yanıt
    Kimyasal olarak kopugun tanimini arastirin bence. O zaman daha iyi anlarsiniz ise yarayip yaramadigini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 5 Ekim 2014; 12:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nalleyoop

quote:

Orijinalden alıntı: ..TK..

kiri yumuşatıyor mu yumuşatıyor sebep sonuç önemli değil rahatıma bakarım ben

Ona bakılırsa kiri suda yumaşıtır. Neden ekstra köpük ? Ayrıca ben bu kadar stresliyken sen nasıl rahat olabiliyorsun yılda 140 liradan bahsediyoruz.

Oto Yıkamada Sıkılan Köpük

• Deterjanın içindeki kimyasallar aynı detarjanı köpürtmek için yapılacak sürtünme arabanın üst tabakasına ciddi zararlar verebilir. Ayrıca tam köpürtmedin, katı detarjan artıkları kaldı diyelim. Buda zamanla arabanızı çürütebilir.
    Köpük ise zararlı kimyasallardan arındırılmış, sürtünme yaşamadan temizlik sağlabilir.
    Nihayetinde aynı sonuca ulaşacaksınızdır. Arabaya zarar vermeden ulaşmak var verip ulaşmak var.
    Spin-off...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 5 Ekim 2014; 12:33:45 >
  • quote:

Dün petrol ofisinin ordaki oto yıkamada arabayı yıkıyıcam , arabalarının üzerine köpük sıkan arkadaşları gördüm. Köpük olayı bana saçma geliyor. Mesela deterjan kullanırsınız temizleme yaparsınız köpük açığa çıkar fakat siz direk köpüğü alıp temizleme yaparsanız netice alamazsınız çünkü köpük bir sonuçtur, araç değildir. Bu olay kafamı karıştırıyor bu aralar. Neredeyse her 2 günde bir arabayı yıkıyor arkadaşım ve fazladan 1 tl verdiğini düşünüyorum.(Kendi arabasına. Köpük fiyatı)haftada 3tl ayda 12tl eder. Yılda ise yaklaşık olarak 150 140 lira ediyor. Boşuna israf. Lütfen yetkili veya bu konu hakkında bilgi sahibi olan birisi cevaplayabilirmi ?

oto yıkamada o köpük ilaç olarak bilinir, kiri miri yumuşatır üstünede süngerle böyle sıvarsın kir mir kalmaz
    çalıştığım için biliyorum. zift çıkarmaz onun için ayrı asit gibi birşey var boyaya zarar vermeden şıp diye temizliyor.
    sadece su ile bulaşık yıkıyormusun? hayır. buda aynı şey sadece su ile araba temiz olmaz ama 2-3gün önce yıkatmışsın güzelce orada sadece sudan geçirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

kardeş bu gündne itibaren yılda ben sana 140 lira veriyim kapat konuyu.

Bu gunden itibaren yilda 140 lira 100 gunde kac lira yapar kardes?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Deterjanın içindeki kimyasallar aynı detarjanı köpürtmek için yapılacak sürtünme arabanın üst tabakasına ciddi zararlar verebilir. Ayrıca tam köpürtmedin, katı detarjan artıkları kaldı diyelim. Buda zamanla arabanızı çürütebilir.
    Köpük ise zararlı kimyasallardan arındırılmış, sürtünme yaşamadan temizlik sağlabilir.
    Nihayetinde aynı sonuca ulaşacaksınızdır. Arabaya zarar vermeden ulaşmak var verip ulaşmak var.
    Spin-off...

Evet hocam makes sense yani buradan sunu cikarabiliriz deterjan kalintisi arabanizi curutebilecek guce sahip fakat kopugu biraksaniz arabaniza hic bir sey yapamaz cunku oyle bir gucu yok. Dolayisi ile arabanizi temizlemek istiyorsaniz gercekten deterjani dogru olcude kullanir su ile durular kurutursun araban temizlenmis olur. Ben her gordugum kopugun cozme gucu oldugunu dusunmuyorum zaten kopuk yapmakta zor degil, sampuanlarda kullanilan sls maddesini ornek verelim sizin sacinizi yikarken muthis bi kopuk cikiyor saciniz temizleniyor saniyorsunuz halbuki alakasi yok tamamen kandirmaca ve zararlari da cabasi. Diyecegim o ki her gordugumuz kopuge cozucu gozuyle baktigimiz icin su an her petrol ofislerinde ise yaramaz kopuk makineleri var. Arabamiza sikiyoruz hic bir sey cozdugunu goremedim ben kir yine ayni kir ne azalma ne baska bir sey.
    Hatta ayni seyi dis macunlarinda da yapiyorlar, yok iste kopurur dis aralarina macunun ulasamayacagi yerlere ulasir lekeleri cozer bilmem ne. Tavana asilan supurge makinesi reklamindan sonra dunyanin en buyuk reklam kandirmacasi budur.
    Kisaca bulls..

• quote:

Dün petrol ofisinin ordaki oto yıkamada arabayı yıkıyıcam , arabalarının üzerine köpük sıkan arkadaşları gördüm. Köpük olayı bana saçma geliyor. Mesela deterjan kullanırsınız temizleme yaparsınız köpük açığa çıkar fakat siz direk köpüğü alıp temizleme yaparsanız netice alamazsınız çünkü köpük bir sonuçtur, araç değildir. Bu olay kafamı karıştırıyor bu aralar. Neredeyse her 2 günde bir arabayı yıkıyor arkadaşım ve fazladan 1 tl verdiğini düşünüyorum.(Kendi arabasına. Köpük fiyatı)haftada 3tl ayda 12tl eder. Yılda ise yaklaşık olarak 150 140 lira ediyor. Boşuna israf. Lütfen yetkili veya bu konu hakkında bilgi sahibi olan birisi cevaplayabilirmi ?

detarjan araca sık bak ne oluyor cilası falan kalmıyor kaporta 90 model lada samara kaportasına dönüyor

• Al şu 140 lirayı konuyu kapat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.