Şimdi Ara

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
32
Favori
57.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bana yeni araba kokusu lazım

0 araba kokusu olur mu?

Olur evet, "New car smell" ismiyle bazı ürünler bulunabiliyor. Benim de çok istediğim bir koku, Alman Otomobil kokusu ama bir türlü almadım. Aşağıdaki ürün sanırım çok güzel, bir ara araştırmıştım, deneyen oldu mu acaba:

Yeni Araç Kokusu

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Nerden aldın vanilyayı
  • Aktardan aldım tanesi 3.5 tl.ama olmadı yada yapamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hort !!!

Durum nedir, yapıp memnun kalan var mı ? Bu gün aktar `a uğradım, vanilya çubuğunun tanesine 4 tl. dedi. Geri durdum. :) no name tütün kolonyası 300cc 3.50 tl. Dediğim gibi;

* yapan, deneyen var mı?
    * kalıcılığı ne kadar sürüyor?
    * yapılış tamamda ya kullanış? Şişenin içine vanilyalar atıldı, dinlendirildi... şeytan çıkarır gibi arabayı mı kutsuyoruz ne yapıyoruz? :) kolonyanın kapağını açıp öylece bi yere mi sabitliyoruz?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

Konu hort !!!

Durum nedir, yapıp memnun kalan var mı ? Bu gün aktar `a uğradım, vanilya çubuğunun tanesine 4 tl. dedi. Geri durdum. :) no name tütün kolonyası 300cc 3.50 tl. Dediğim gibi;

* yapan, deneyen var mı?
    * yapılış tamamda ya kullanış? Şişenin içine vanilyalar atıldı, dinlendirildi... şeytan çıkarır gibi arabayı mı kutsuyoruz ne yapıyoruz? :) kolonyanın kapağını açıp öylece bi yere mi sabitliyoruz?

Saygılar.

Bence hazirladiktan sonra bi glade kokusu şişesine doldurup kullanmak mantıklı olur.Ben de deneyecegim ama önce yaş vanilya çubuğu bulmak lazim ;mahalle aktarında olacağını sanmam.Mısır çarşısına bakmak lazım gidince

• quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

Konu hort !!!

* yapan, deneyen var mı?

Saygılar.

Bence hazirladiktan sonra bi glade kokusu şişesine doldurup kullanmak mantıklı olur.Ben de deneyecegim ama önce yaş vanilya çubuğu bulmak lazim ;mahalle aktarında olacağını sanmam.Mısır çarşısına bakmak lazım gidince

Vanilya kokusu araba için çok hoş, severim. Şu ağaç görünümlü olanlardan alıyorum, hem maliyetli hem çabuk tükeniyor. Bu yöntem doğallığı ile bir adım önde. Ama dediğim gibi kuru çubuğun tanesi 4 tl. 200cc şişe kolonya denmiş. Est ya da pereja alınsa onu da 10 tl. Diyelim. Değil de diyelim hadi. 4 çubuk alsan 16+10=40 :D 26 tl. Az değil bakıldığında... dediğiniz yöntem çok mantıklı ama kullanım ömrü ne o önemli nokta. Bir de siz yaş vanilya bulun ben ithal ederim sizden... :)

• bu araç kokuları arabanın sıfır kokusunu kaybediyor bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bana yeni araba kokusu lazım

Yeni arabaya hakim olan koku plastiklerle sentetik döşemelerin kokusu. En çok da PVC, ve Styrene plastiklerinin kokuları... PVC'de hakim olan hafif klor kokusudur periyodik cetvelde aynı gruptaki iyotla benzerlik gösterir. Styrene de (ABS plasitği, yeni elektronik eşyalar) potasyum permanganatı andırır.

Oran çok önemlidir. Çamaşır suyu (hipoklorik asit) seyreltik halde güzel kokar, tendürdiyot da aynı şekilde. Ancak derişik halleri fena kokar, hatta çok derişik olurlarsa yakıcıdır. (Gül, çilek kokusu derişik halde çöp suyu gibi kokuyor, çam, limon, turunçgil kokusu ise orana göre değişmiyor)

Temizilikte potasyum per manganat kullandığımda araba yeni gibi kokuyordu. Yalnız çok çok seyreltik olmalı, yoksa kumaşları ağartabilir.

- - -

Vanilya ve tütünü tahmin edemiyorum, merak ettim gerçekten. Kokularla biraz ben de oynadım. Evde kalmış, eski altın damla v.s. seyreltilince çok farklı olabiliyor. Çam, terebentin, iyot (tentürdiyot), bergamot esansı (çaya eklenen) çok çok az eklenmek kaydıyla kokuyu "taşıyor" ve başka bir hali oluyor.

Kimya mühendisi misiniz?

• dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    Değilim. Malzemelerle çalışıyorum.
  • Tütün kolonyasının kokusunu genelde ağır bulurum pek sevmem ama bu vanilya olayını mutlaka yapıcam bakalım karışınca nasıl oluyor, teşekkürler
  • Son durum nedir arkadaşlar

• bu gün 2 kere aklıma geldi ama uğrama fırsatı bulamadım :/
  • Ben denedim bana gore hoş bir koku oldu.
    2 adet yaş vanilya çubuğu ve 100ml eyup sabri tuncer tütün kolonyasi.
    Şırınga ile mevcut koku şişesine 8ml doldurdum. Maliyet 100ml icin 12 lira.
    13 kere elimdeki şişeye doldurabilirim.Ne kadar dayanıklı bir koku oldugunu tekrar buradan paylaşırım.

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri)

• Vanilya çubuğunu bulsam keke katarım ben

• quote:

Ben denedim bana gore hoş bir koku oldu.
    2 adet yaş vanilya çubuğu ve 100ml eyup sabri tuncer tütün kolonyasi.
    Şırınga ile mevcut koku şişesine 8ml doldurdum. Maliyet 100ml icin 12 lira.
    13 kere elimdeki şişeye doldurabilirim.Ne kadar dayanıklı bir koku oldugunu tekrar buradan paylaşırım.

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri)

Nasıl hocam, kalıcı mı?

• alkol orani fazla olsugundan glade kadar uzun gitmiyor bir şişe.bence ucuculugu yuksek guzel kokulu bitkisel bir yağ eklenmeli.bir miktar ceviz yağı denedim ama buharlasmiyor :)

• bilgi için teşekkürler denemek lazım :)
  • quote:

alkol orani fazla olsugundan glade kadar uzun gitmiyor bir şişe.bence ucuculugu yuksek guzel kokulu bitkisel bir yağ eklenmeli.bir miktar ceviz yağı denedim ama buharlasmiyor :)

fısfıs tarzında sıksanız araca bindiğiniz zamanalar daha kalıcı ve uzun ömürlü olmaz mı ?

• Arkadaşlar bir de uğraşıp şöyle konular açıp milletin parasını boş yere harcatıyorsunuz. Totalde 10 TL harcadım ama verdiğim emeğe mi yoksa harcadığım paraya mı yanayım anlamadım çünkü sonuç koca bir sıfır ki ben toz vanilya da ekledim karışıma. Yani ben,im ki bile kokmadıysa kimseninki kokmaz. Konuyu arkdaşa saygılarımı sunuyorum ve konunun son mesajların yenileri tarafından okunmama ihtimaline karşı sonsuza dek kaldırılmasını rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Limon kolonyası ile nasıl olur acaba

Ahahah sen rakı falanda denersin simdi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.