Şimdi Ara

Ötmeyen ayakabı sahtemidir?? Hep böyle bi söylenti vardır , bu olaya bi açıklık getirelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç anlamıyorum , bi ayakabı alıyorsun markalı ve orjinal ürün ise ayağını yere sürtüğünde öter ötmezse sahtedir diyorlar doğru mu bu yoksa o öten ayakabıların özellikleri başka mı kauçuk yapısı falan

nir bu ötme , ötmeme muhabbeti biri açıklasın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ötmeyen Ayakkabı Sahte Midir?

Ayakkabıların yürürken gıcırdaması veya ötmesi yaygın bir durumdur ve bu durumun ayakkabıların sahte olduğunun bir göstergesi olduğu yönünde bir söylenti vardır. Ancak bu söylenti gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır.

Orijinal Ayakkabı Ses Çıkarır mı?

Orijinal ayakkabılar da belirli koşullar altında ses çıkarabilir. Ayakkabıların ses çıkarmasının birkaç nedeni olabilir:

• Sürtünme: Ayakkabının farklı parçaları birbirine sürtündüğünde ses çıkabilir. Bu, özellikle yeni ayakkabılarda yaygındır.
    • Malzemeler: Ayakkabının yapıldığı malzemeler, deri gibi esnek malzemeler, sürtünme sırasında ses çıkarabilir.
    • Astar: Ayakkabının iç astarı zamanla gevşeyebilir ve ayağın hareket etmesiyle ses çıkarabilir.

Ayakkabının Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Bir ayakkabının orijinal olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki faktörlere dikkat edebilirsin:

• Kalite: Orijinal ayakkabılar genellikle yüksek kaliteli malzemelerden yapılır ve özenle işlenir.
    • İşçilik: Orijinal ayakkabılar temiz dikişlere, düzgün yapıştırılmış parçalara ve genel olarak yüksek bir işçilik kalitesine sahiptir.
    • Markalama: Orijinal ayakkabılar, üreticinin logo ve marka işaretlerini doğru şekilde taşır.
    • Ambalaj: Orijinal ayakkabılar genellikle marka logolu ve yüksek kaliteli ambalajlarda gelir.

Ayakkabı Gıcırtısı Nasıl Geçer?

Ayakkabı gıcırtısı rahatsız edici olabilir, ancak genellikle kendi kendine geçer. Ancak gıcırtı devam ediyorsa aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Karbonat: Gıcırtılı bölgeye karbonat serpiştir ve bir gece beklet. Karbonat nemi emer ve sürtünmeyi azaltır.
    • Talk Pudrası: Ayakkabının içine talk pudrası sür, çünkü bu sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur.
    • Yağlama: Gıcırtılı bölgeyi vazelin veya silikon sprey gibi bir yağlayıcıyla yağla. Bu, sürtünmeyi azaltarak gıcırtıyı durduracaktır.

Sonuç

Ötmeyen bir ayakkabı mutlaka sahte değildir. Ayakkabıların ses çıkarmasının çeşitli nedenleri vardır ve orijinal ayakkabılar da belirli koşullar altında gıcırdayabilir. Bir ayakkabının orijinal olup olmadığını belirlemek için kalite, işçilik, markalama ve ambalaj gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısın. Gıcırtılı bir ayakkabı rahatsız edici olsa da genellikle kendi kendine geçer veya yukarıda belirtilen çözümleri uygulayarak gıcırtıyı giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alakası yok.O bahsi geçen ötme mevzusu ayakkabının tabanıyla ilgili
  • sizin ayakabınızda ötüyor mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: kebabkolik

Alakası yok.O bahsi geçen ötme mevzusu ayakkabının tabanıyla ilgili

iyi ozaman aldığım ayakabıda bi sorun yok öncekiler ötüyordu da
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

markası ne naykmı

• quote:

quote:

quote:

markası ne naykmı

nayk diye okunmaz o , nayki diye okunur.

• quote:

Orjinalden alıntı: overlord

quote:

quote:

quote:

markası ne naykmı

herneyse

nayk diye okunmaz o , nayki diye okunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALph1940 -- 31 Ağustos 2006; 22:06:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende eskiden Jump vardı onda herhangi bir ses çıkmıyordu şimdi Puma var o cayır cıyır cuyur,bi süreden sonra rahatsız edici boyuta geliyor ses,tükürem böyle orijinalliğe..
  • İyide ne kadar orjinal olursa olsun zaten belli yerlerde öter ayakkabı.
    Cilalı parkede
    Marleyde
    Sıcak asfaltta ( araba lastikleri örnektir )
    Ve bilimum parlak ve kaygan zeminde öter.

Ayrıca bu ayakkabının tabanında kullanılan maddeyede bağlı.Kauçuk mesela bozun balata gibi cazır cuzur öter:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İyide ne kadar orjinal olursa olsun zaten belli yerlerde öter ayakkabı.
    Cilalı parkede
    Marleyde
    Sıcak asfaltta ( araba lastikleri örnektir )
    Ve bilimum parlak ve kaygan zeminde öter.

Ayrıca bu ayakkabının tabanında kullanılan maddeyede bağlı.Kauçuk mesela bozun balata gibi cazır cuzur öter:D

• quote:

quote:

quote:

markası ne naykmı

nerden bildin loo

vallaha önceden mp vardı o ötüyordu ama iğrenç ötesi bi ayakkabı idi
    görünüşüne aldanıp almıştım resmen terlik gibi yaa dümdüz taban ne ortapedi var ne de konfor.

şimdi nike aldım arkasında running nike yaızıyor vallaha saatlerce ayakta duruyorum hiç ayak ağrısı falan yok. Bundan sonra hep nike herzaman nike

vallaha ötmemesinden yanayım ben her yerde ötüyo kimileri sinir bozuyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

markası ne naykmı

nerden bildin loo

vallaha önceden mp vardı o ötüyordu ama iğrenç ötesi bi ayakkabı idi
    görünüşüne aldanıp almıştım resmen terlik gibi yaa dümdüz taban ne ortapedi var ne de konfor.

şimdi nike aldım arkasında running nike yaızıyor vallaha saatlerce ayakta duruyorum hiç ayak ağrısı falan yok. Bundan sonra hep nike herzaman nike

vallaha ötmemesinden yanayım ben her yerde ötüyo kimileri sinir bozuyor

bende 2 dene nike varda,namussuzların ikiside cart curt ötüyo ordan biliyom

• 8 yaşında iken hatırlarım bunları...adidas alır gezerdik..laaaa laa şoooarada bi yürüde bakalım ses geliyomu...ahaa ses yokk la seni gandırmışlar..orjinal deeel bu?? salak salak...

hey ALLAH ım ne günlerdi beee..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aakın

8 yaşında iken hatırlarım bunları...adidas alır gezerdik..laaaa laa şoooarada bi yürüde bakalım ses geliyomu...ahaa ses yokk la seni gandırmışlar..orjinal deeel bu?? salak salak...

hey ALLAH ım ne günlerdi beee..

benimde eskilerden aklımda kalma bişey zaten aldığım ayakabı ötmeyince meraktan sorayım dedim

ama taban farklılıkalrı var mesela öten mp nin altı dümdüzdü ama nike da aralıklı taban var ondan snırım.

ayakkabının cinsine göre ses çıkıyor ya da çıkmıyor sanırım

amannn taş gibi ayakkabı, ağaım rahat mı rahat gerisi hikaye

• ya bu mahallede küçük çocukların girdiği iddalar gibi.o zaman şöyle düşünelim.adidasın mağazasından gidip aldınız ve ötmedi.acaba sahte mi?
  • Ya bide küçükken ayakkabıyı fırlatırlardı eğer ayakkabı yere düşdüğünde taban üzerinde durmazsa sahte derlerdi çocukluk işde..
  • Benim de Kolon Activ diye bir ayakkabım vardı ufakken. Bayağı da fiyata almıştık. Tabanında camlar mamlar vardı havalı bir görünüm veriyordu. Gayet dayanıklı bir üründü. Ama asıl ayakkabıyı tamamlayan unsur; ani frenlerde okul koridorlarında cayık cuyuk ötmesiydi.

Çok severdim o ayakkabımı.
  • Şu anda ayakkabılığımda 3 nike,1 puma,1 adidas,1 lotto var.Sadece nike'lardan biri ve adidasım ötüyor..Diğerleri sahte mi şimdiAma zamanında basketbol takımından dolayı hep salon ayakkabısı alırdık hepsi de öterdi..Tabanla alakalı bir durum yani..
  • Ses gelmesi ayakkabının kalitesi ile alakalı değildir. Tabanında kullanılan kauçuğun kalitesi ile ilgilidir.

Tabanda ne kadar oranda saf latex kullanılmışsa parke gibi parlak ve cilalı ortama sürttüğünüzde o kadar çok ses çıkarır.

Bu kauçuk(latex) bildiğiniz gibi kauçuk ağacından üretilir. (ağaç çizilip akan süt kıvamındaki sıvı kimyasal işlemlerden geçirilir.)

Kauçuk pahalı bir hammaddedir. Bu yüzden bu saf kauçuk tabana ait ayakkabılar hep kalitelidir.
  • baya öten varmış

quote:

Orjinalden alıntı: fatihgülçiçek

Kauçuk pahalı bir hammaddedir. Bu yüzden bu saf kauçuk tabana ait ayakkabılar hep kalitelidir.

işte garibime gidende bu oldu, geçen sene 38 ytl ye aldığım MP cıyak cıyak öterdi şimdi sezon sonu indiriminden faydanalanak 100 ytl ye aldığım nike ötmüyo buda ister istemz insanı küçüklük anılarını götürüyo

Yaa hele okulda falan diğer arkadaşlar giyerdi basket oyanrken falan salonda cart cuart öterdi ayakkabıları acayip bi havsı olurdu Bende ozaman küçüğüm marka falan bilmem ulan derdim benim ayakkabı neden ötmüyo, çok üzülürdüm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.