Şimdi Ara

Otelde neden numaralar 100Den başlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Yaz aylarında olduğumuz için otellerde görmüşsünüzdür Oda numaraları 100 den başlar.Bunun nedenini bilen varsa yazarsa sevinirim.Bende Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Okuyorm Ama Hocalarıma sordum onlarında bi net yanıtı yok.Bilen varsa yazsın Lütfen

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otelde Neden Oda Numaraları 100'den Başlar?

Otellerde oda numaralarının 100'den başlamasının birkaç nedeni vardır:

• Misafirlerin Kafa Karışıklığını Önleme: Oteller, çok sayıda odaya sahip olabileceğinden, oda numaralarının 100'den başlaması, misafirlerin katlarını ve odalarını daha kolay bulmasını sağlar.
    • İlave Kat Ekleme İhtiyacı: Gelecekte otele ilave katlar eklenmesi gerekirse, 100'ün altındaki oda numaraları mevcut olabilir. Bu, mevcut oda numaralarını değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır.
    • Büyük Otellerde Yasaklı Numaralar: Bazı büyük otellerde uğursuzluk getireceğine inanılan 13 veya 420 gibi oda numaraları kullanılmaz.
    • Oda Metrekaresi: İdeal bir otel odası kaç metrekare olmalı sorusunun cevabı otelin sınıfına ve konumuna bağlı olarak değişse de, genellikle yaklaşık 20-30 metrekaredir.

Sonuç olarak, otellerde oda numaralarının 100'den başlaması, misafirlerin yön bulmasını kolaylaştırmak, gelecekteki kat eklemelerine hazırlık yapmak, uğursuzluğa inanılan numaraları ortadan kaldırmak gibi pratik nedenlere dayanmaktadır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Otel oda numaraları nasıl verilir?
    • Otel oda numaraları neden 100 den baslar?
    • Büyük otellerde genellikle hangi oda numarası olmaz?
    • Otel numaraları neden 100 den başlar?
    • İdeal otel odası kaç metrekare olmalı?
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1nci kat dan başladığı için olabilirmi ve 1 kattada 100den fazla oda olmayacağına göre
  • Katları belirtmek için. EE zemin katta oda olamayacağı için
  • 100 ün her zaman olumlu bi sayı olmasından olabilir (yazılıdan 100 almak vs.) 50 den başlasa daha mı iyi olurdu ne güzel işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: Photoshop ®

100 ün her zaman olumlu bi sayı olmasından olabilir (yazılıdan 100 almak vs.) 50 den başlasa daha mı iyi olurdu ne güzel işte

evetya nekaristirion
  • 1 den başlasa bence kötü olur.Birazda oda sayısının çok olduğunu gösterm içindir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melenli

1nci kat dan başladığı için olabilirmi ve 1 kattada 100den fazla oda olmayacağına göre

doğru 1.kat 100
    2.kat 200 diye devam ederrrr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de kat için

tabi turizm bakanlığının bu konuda yönetmeliği falan da olabilir
  • 1. kat, 1. oda=101 nolu oda...
  • işim gereği plc programlıyorum.

yüksek katlı binalarda da aynı tekniği uygularım.

5. kattaki 7 nolu plc ye 507 nolu adresi tanımlarım.

22.kattaki 11 nolu plc ye 2211 nolu adresi veririm.

diğer yolu kullanırsam işin içinden çıkamam
  • Şöyle bir sebebi olabilir mi... İllaki birinci katta 100'den az oda olacaktır... Eğer 1'den başlarsa atıyorum 40 oda varsa 2. kat 41'den devam eder ve biçimsiz olur...

Eğer 100'den başlarsa 100'ün 1'i birinci kat olduğunun göstergesidir...

200'ün 2'si de 2. kat olduğunu gösterir... Bundan dolayıdır heralde... Sadece mantık yürüttüm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

quote:

Orjinalden alıntı: melenli

1nci kat dan başladığı için olabilirmi ve 1 kattada 100den fazla oda olmayacağına göre

doğru 1.kat 100
    2.kat 200 diye devam ederrrr

aynı şekilde iş merkezleri, hastanelerin çoğunda da bu sistem kullanılır. böylece asansörde kaçıncı kata çıkacağınızı bilirsiniz
  • ben bi kere pansiyona gittim.10 tane oda var.numaralar 100 den büyüktü.egosal bi sorun olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.