|
Başlık silinsin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lin Kuei. -- 2 Ağustos 2024; 11:30:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Başlık silinsin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lin Kuei. -- 2 Ağustos 2024; 11:30:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bazı kişilerin birinin Çingene veya Yahudi olup olmadığını anlamanın yollarını merak ettiği bilinmektedir. Ancak bu, dikkate alınması gereken hassas bir konudur. Bir kişinin etnik kökenini yalnızca fiziksel görünümüne göre belirlemek doğru değildir.
Fenotip Nedir?
Fenotip, bir organizmanın gözlemlenebilir özelliklerinin toplamıdır. Bu özellikler şunları içerir:
Çingene Fenotipi
Çingeneler, dünya çapında çok çeşitli bir halktır ve görünüşleri önemli ölçüde değişebilir. Ancak bazı yaygın Çingene fenotipik özellikleri şunlardır:
Yahudi Fenotipi
Yahudiler de oldukça çeşitli bir halktır ve görünüşleri de önemli ölçüde değişebilir. Ancak bazı yaygın Yahudi fenotipik özellikleri şunlardır:
Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar
Bir kişinin etnik kökenini yalnızca fiziksel görünümüne göre belirlemek önemli ölçüde yanıltıcı olabilir. Birçok faktör bir kişinin görünümünü etkileyebilir, bunlar arasında şunlar bulunur:
Sonuç
Bir kişinin Çingene veya Yahudi olup olmadığını fiziksel görünümüne göre belirlemek güvenilir değildir. Birinin etnik kökenini belirlemenin tek kesin yolu onlardan sormaktır.
|
Yahudiyi bilmem de bir insanın çingene olduğunu anlamak için 1 adet cümle kurması yeterlidir. |
|
|
|
Çingene kolay ama yahudiyi bilem. Bir defa hafif esmer olur, konuşması trakya şivesine yakındır. |
|
Peki fenotip olarak en belirgin özellikleri esmer olmaları mıdır? Yok mudur başka belirgin fiziksel özellikleri < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lin Kuei. -- 6 Mayıs 2021; 11:29:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bence evet. Birde genelde güler yüzlü olurlar. |
|
|
... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Mayıs 2021; 12:2:18 > |
|
13 sene evvel moskva da bana arkidişlik yapan irina daha önce ziyaret ettiği ülkeleri anlatırken mısır a da gittiğini söyleyince herkeş gibim pyramidleri sordum ben oraya gitmedim dedi nereye gittin diye sorduğumda israile yakın bir yerdeki yerleşimi ziyaret ettiğini anlattı ben de yahudi olduğundan şüphelendim zira o yeri yahudlar hacı olmak için ziyaret ederlerdi başka bir gün sohbetimizde bana sülalesini anlattı ve büyükannesinin yahudi olduğunu söyleyince ben zaten anladığımı söyledim nasıl anladın diye sorunca koskoca mısıra pyramidleri deel de adı sanı duyulmamış bir yahudi hac merkezini ziyaret etmesinden anladığımı söylemiştim |
|
|