Şimdi Ara

ösym türkçesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün bildiğiniz üzere ales vardı twitter'a bir gireyim dedim yıllardır atılan tweetler yine aynı şekilde atılmış

yok türkçe bittiğinde saate baktım şok oldum yok türkçeden diğer derslere zaman kalmadı vs her sene atılan mizah içerikli tweetler yani

genelde gördüğünüz üzere bir problem var ve ösym her sene bundan dolayı bir sürü kişi eliyor

acaba diyorum bunun taktiği türkçede çok takılmayıp geçmek mi

kime soruyorsam türkçeye 50 dakika 45 dakika 40 dakika zaman ayırıyorum (sabit bir şekilde başka derslere bakmadan) diyor bu bir hata mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslı Özan -- 2 Mayıs 2021; 14:43:8 >

• Twitteri baz almayin orasi bir coplukten ibaret. Ne kadar teneke varsa orda. Onun disinda osym turkcesini yapmak icin ales kpss ve ygs/tyt turkcelerini elden gecirmek sart bence bir de dediginiz turlams olayi mantikli sorudan urktugun an isaret birakip gecmek lazim henuz kendim basaramiyorum bunu denemelerde.

Lakin bazen mesela turkcenin 30.sorusuna geliyorum. Baktim akmiyor daha bezdim turkceden hemen fene geciyorum. Feni bitirip geri donuyorum kalan on soruya 15dk bir kafa dagilmasi oluyor. Yoksa o bikkinlikla yanlis yapmak cok daha olasi hale geliyor

• Ortalama bir yks ye 2.5 milyon kişi giriyor. Bunların sondan 2 milyonu bot. O twitterda sondan 2 milyon kişi ağlıyor diye böyle bir çıkarım yapamazsınız bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MustafaTosun kullanıcısına yanıt

hayır demek istediğim şey o değildi

genel olarak bir sorun yaşanıyor türkçede çünkü hem zamanla yarışıyoruz hem de ösym basit denilebilecek sorular sormuyor kaliteli sorular soruyor

bir kere okuduğumuzda belki iki kere okuduğumuzda anlamamamız belki de çok normal ama biz bir türkçe sorusuna takılıp kalıyoruz

türkçe sınavda yapılabilirlik oranı diğer derslere göre daha çok olduğundan kendimizi yapmaya şartlıyoruz

• sorulara derinlemesine bir bakış açısıyla bakılmamalı yüzeysel bir bakış açısıyla çözülmeli yapılamayan soru anında atlanmalı

• Twitteri baz almayin orasi bir coplukten ibaret. Ne kadar teneke varsa orda. Onun disinda osym turkcesini yapmak icin ales kpss ve ygs/tyt turkcelerini elden gecirmek sart bence bir de dediginiz turlams olayi mantikli sorudan urktugun an isaret birakip gecmek lazim henuz kendim basaramiyorum bunu denemelerde.

Lakin bazen mesela turkcenin 30.sorusuna geliyorum. Baktim akmiyor daha bezdim turkceden hemen fene geciyorum. Feni bitirip geri donuyorum kalan on soruya 15dk bir kafa dagilmasi oluyor. Yoksa o bikkinlikla yanlis yapmak cok daha olasi hale geliyor

• Ben tyt sınavını bir koşu yarışı olarak görüyorum ve bu koşu yarışının ilk aynı zamanda en büyük engeli Türkçe çünkü birçoğumuz buradan başlıyoruz ve sene boyu çözdüğümüz şeyler hiç ösym sınavındaki tr branşına benzemiyor.

Geçen sene sınava girdim ve türkçe ile başladım ancak o kadar az pratik yapmıştım ki turlamama rağmen hem kafamı yordu hem de sıralamamı falan bozdu.Haliyle temel matematikten çıktı bunun acısı da.33 civarı gelecek tyt mat 24 geldi.

Sınavın şokunu üstümden atınca mezuna kalmadan derinlemesine düşünmüştüm ve tam olarak dediğiniz gibi işin sırrı takılmadan geçmek.Türkçe dersinde net hesabı yapmadan ve çok derine inmeden aklına ilk geleni vur geç yapacaksın yoksa o sınavın sonu gelmez.Sınavda da bir dersi max yapmak istiyorsa bir kişi bu tr değil mat olur zaten.Bu sene kasım ayından beri bu konuda pratik yapıyorum ve MSÜ'de dahil olmak üzere bu paralelde gidince çok daha iyi sonuçlar aldım

Yeni mesaj yazdım ama uygulama hata verdi galiba.Dediklerim sınav anı için yoksa tr için süre konusunda elbette branş geliştirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapauss33 -- 2 Mayıs 2021; 14:54:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapauss33

Ben tyt sınavını bir koşu yarışı olarak görüyorum ve bu koşu yarışının ilk aynı zamanda en büyük engeli Türkçe çünkü birçoğumuz buradan başlıyoruz ve sene boyu çözdüğümüz şeyler hiç ösym sınavındaki tr branşına benzemiyor.

Geçen sene sınava girdim ve türkçe ile başladım ancak o kadar az pratik yapmıştım ki turlamama rağmen hem kafamı yordu hem de sıralamamı falan bozdu.Haliyle temel matematikten çıktı bunun acısı da.33 civarı gelecek tyt mat 24 geldi.

Sınavın şokunu üstümden atınca mezuna kalmadan derinlemesine düşünmüştüm ve tam olarak dediğiniz gibi işin sırrı takılmadan geçmek.Türkçe dersinde net hesabı yapmadan ve çok derine inmeden aklına ilk geleni vur geç yapacaksın yoksa o sınavın sonu gelmez.Sınavda da bir dersi max yapmak istiyorsa bir kişi bu tr değil mat olur zaten.Bu sene kasım ayından beri bu konuda pratik yapıyorum ve MSÜ'de dahil olmak üzere bu paralelde gidince çok daha iyi sonuçlar aldım

Yeni mesaj yazdım ama uygulama hata verdi galiba.Dediklerim sınav anı için yoksa tr için süre konusunda elbette branş geliştirir

bol bol brans denemesi geliştirmez mi hocam?

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt
    Aynı Eyüp B gibi konuşmuşsun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bakın sizlere bir örnek vereceğim şimdi bir okuma kitabı aldınız 1 sayfa okudunuz orada nelere dikkat edersiniz. Kişiler yer,zaman,olay,betimlemeler beyinde bunlar arasında köprü yaparak o bilgiyi işler ve okuduğunuzu anlarsınız. Bu kadar basit ama nedense insan paragraf sorularını sanki manalı büyülü böyle kimsenin bilmediği bir lehçeyle yazılmış falan sanıyoruz. Oysa işi kafanızda bitirmeniz lazım paragraf her gün bir şey okuyorum ve anlıyorum denemede de anlıyorsunuz ama kendinizi bu zor ya ben bunu anlamam dedirtiyorsunuz buna dikkat edin. 2. Si ise paragraf sorularına bakarsanız hep aynı konular arasında dönüp duruyor mesela her deneme çocuk romanları ve bunların onlara etkisi hakkında sorular var veya şiir ile ilgili hikaye ve roman ile ilgili o zaman bunları bir araştırın fikir sahibi olun. Bir de her gün her sabah 26 hazirana kadar saat 10.15 te türkçe denemesi çözün ve ilk 20 gün 40 dk ayırın sonra 20-30. Günler 37 dk 30-50. Günler arası ile 35 dk ayırın bırakın yapamadığınız soru olsun süre bitince yaparsınız ama kendinizi olabildiğince hızlandırın. Bir de mesela cümle geçişleri arasında kelimelere dikkat edin kelimeler ile köprü kurun bir kelime bir soruyu getirir. Ve size son taktiğim yanlış yaptığınız paragraf sorularını kesin ve her gün 5-10 dk ayırıp nerede yanlışım var diye tekrar edin bunlar işinize yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesKayaa -- 2 Mayıs 2021; 17:41:42 >

• bugün alese girmiş biri olarak türkçenin gerçekten boru gibi olduğunu söyleyebilirim. tabi 2018 tyt den beri türkçe görmedim hayatımda onu da demek lazım. ancak adamlar cidden hayvan gibi sormuş, en kolay kısmı sonlardaki mantık kısımlarıydı. ama şu ayarlarda tyt de sorsalar 40 soruda 36-37 yapan kişiler çok rahat olur tabi. çalışanın yapabileceği fakat yine de cidden zor bi türkçe vardı.

• Bence tyt'nin en önemli kısmı soruyu geçebilmek. Sonra geri dönersin zaten neden iki üç kere aynı paragrafı okuyorsun ki. Bir de sorunun gelişine göre hepsini okumamak senden istediği kısma odaklanmak da bence önemli. Sadece Türkçe'ye 50 dakika versen kontrol etmeye vakit kalmaz bence Türkçe max 35 dakikada bitmeli. Tabi matematiği 40 dakikada çözüyorsanız orası ayrı

• tryi sona bırakıyorum zaten bol bol da süre arttırıyorum bitirip geçiyorum.
  • TR 45 dakikayı geçerse sınav adına sorun alabilir

• Soruyla didişmeyeceksin atla geç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.