Şimdi Ara

ÖSYM-Duyuru ŞİFRELERİNİZİ Değiştirin !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (10 Temmuz 2014)

Adayların Dikkatine

2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri öngörülmektedir. Adaylar, bu sitelerde yaptıkları paylaşımlar ile tüm kimlik bilgilerinin bu türden sitelerin eline geçmesine izin vermekte ve her türlü potansiyel kötü kullanıma imkan sağlamaktadır.

Adayların tercihlerinde, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU07072014.pdf) ve tercih desteği için de ÖSYM’nin resmi İnternet sitesi olanhttps://rehberlik.osym.gov.tr/GenelArama.aspx hizmetini kullanmaları önerilmektedir.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve hiç kimse ile paylaşılmaması gereken ÖSYM aday işlemleri şifresini bu tarz siteler ile kesinlikle paylaşmaması gerektiği, bundan doğacak mağduriyetlere adayın kendisinin katlanmak zorunda kalacağı Adaylara ve Kamuoyuna önemle duyurulur.

• Tercihrobotu.com vb. tercih robotlarını kullanan arkadaşlar buralarda TC ve ÖSYM şifresi istenip tüm bilgiler (kolaylık olsun diye) (?) sisteme kaydediliyor.İkinci kere girdiyseniz farketmişsinizdir sadece TC'nizi isteyip tüm bilgilerinizi otomatik olarak önünüze getiriyor çünkü kaydediyor.Silmenin bir yolu var mı henüz bilmiyorum.Bilenler varsa paylaşabilirler ancak zannetmiyorum çünkü otomatik ana server'a kaydedip bilgilerin tercih döneminde üniversiteler ****ığına dair çok önemli şüpheler üzerine ÖSYM duyuru yapmış söylentiler bu yönde.
  • aslinda harbiden tehlikeli bisey tum kimlik bilgileri adamlarin eline geciyo ustelik tercihleri de degistirebilirler belki. ama ben de yaptim bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurboSınav T kullanıcısına yanıt
    http://www.tercihrobotu.com.tr/Tercih-Robotu/tr_adim00.aspx
    Tüm bilgilerimi sil diyerek silebiliyorsunuz sanırım ama emin değilim ben zaten girmemiştim
  • TC kimliği gördüğümde kıllanmıştım o siteden zaten.TC veya şifre isteyen yerlerden uzak durun zaten ne yapacakları belli olmaz bunların.
  • -Alıntıdır:
    Sevgili üniversite adayları, ÖSYM, adayları uyarmak amacıyla açıklama yapmış, ve tüm adayların cep telefonlarına da mesaj göndermiş. Adaylara yardımcı olmaktan başka amacı olmayan Tercih Robotu ile ilgili bizim de sizin endişelerinizi gidermek amacıyla hazırladığımız açıklama şöyledir;Tercih Robotu’ndaki

*2014 ÖSYS Sonuç Belgeme Göre Tercih Yapmak İstiyorum
    *ÖSYS Sonuç Belgemi Kendim Oluşturmak İstiyorum
    *Tüm Bilgilerimi Sil

Seçeneklerinin yer aldığı bu sistem sınav sonuç belgenizi sisteme aktarmak amacıyla düzenlenmiştir. Buradaki amaç çok fazla bilgi içeren Sınav Sonuç Belgesi'nin doğru bir şekilde sistemde kullanılması ve tercih sepetinizi kaydedebilmenizi sağlamaktır. Çünkü Tercih Robotu, sizin sınav sonuç belgenizdeki, okul kodunuz, alanınız, başarı puanınız, yerleştirme puan ve başarı sıralarınızı dikkate alarak yerleşebileceğiniz bölüm ve programları sorgular. Otomatik aktarma sistemini seçtiğinizde ÖSYM'nin sayfasına yönlendirilirsiniz. TC kimlik ve şifrenizi ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına girdiğinizde sonuç belgeniz otomatik olarak aktarılabilir. Bu işlemi Tercih Robotu sitesinde değil, ÖSYM’nin sitesinde yaparsınız. Ancak, sisteme otomatik aktarma yaptığınızda Tercih Robotu sizin TC kimlik numaranızı yalnız sonuç belgenizi yeniden sistemi kullandığınızda ekrana getirmek için kaydeder. İsterseniz bizim sitemizde sonuç belgenizi kendiniz de elle doldurarak girebilirsiniz. Ayrıca TC kimlik numaranızı yazıp "Tüm Bilgilerimi Sil" seçeneğini tıkladığınızda verileriniz tamamen silinmiş olur. Yeniden sistemimize girip tercih yapmak isterseniz, sonuç belgenizdeki verileri isterseniz kendiniz tek tek girebilir, isterseniz yine otomatik aktarabilirsiniz. Tercih Robotu'nda (11111111111) şeklinde TC kimlik numarası da kullanabilirsiniz. “ÖSYS Sonuç Belgemi Kendim Oluşturmak İstiyorum” seçeneği ile devam ettiğinizde yapmanız gereken en önemli şey, doğru sorgulama için sonuç belgesindeki bilgilerinizi noktası, virgülüne kadar dikkatli bir şekilde girmektir.

Saygılarımızla.

-Risk budur

• 2 sene önce kulanmıştım o siteyi herhangi bir sorun çıkmadı
    ama yine de o siteyi kullananlar mutlaka şifresini değiştirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafalar karışık

http://www.tercihrobotu.com.tr/Tercih-Robotu/tr_adim00.aspx
    Tüm bilgilerimi sil diyerek silebiliyorsunuz sanırım ama emin değilim ben zaten girmemiştim

Tüm bilgilerimi sil diyerek sildim , ancak ara yüze kaydettiklerini zannetmiyorum , sistemlerini belli aralıklarla yenilediklerinde ana yüzden de siliniyordur , inşallah yoksa bence normalde her bilgi paylaşımı yapıp bunun üzerinden para kazanan birçok şirket var.Onlarda bu sınav sonucu ve istenilen tercih edilen üniversite , bölüm vs. sayılarını paylaşarak belirli bir miktar para kazanıyorlardır.Ancak zannetmiyorum ki bizim adımıza bir sorun çıksın yine de ÖSYM üzerine düşen görevi yapıp hem mesaj yolu ile hem de duyuru ile üzerinden mesuliyeti atmış oldu.Bu vb. tercih robotlarını kullanan arkadaşlar da şifrelerini değiştirirlerse iyi olur ne olur ne olmaz.

• cok yararlı bi site ve sadece benden tc istedi genede ben tercihimi yapayımda ondan sonra silerim
  • Yav degisin şifreleri ne olur ne olmaz ama tercih robotu.com güvenilirdir sorun çıkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.