Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah hepinizin yolunu açık etsin. Umarım istediğiniz yerleri kazanırsınız
  •  ÖSYM 2014 LYS-4  SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU

Yumuşama Dönemi sorusu ABD'nin Vietnam'dan çekilmesi diyenlere.
    http://yegitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitaplar/AolKitaplar/CagdasTurkVeDunyaTarihi1_2/4.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tapeles

Beyler Felsefe Grbu::
    insan-düşünen yaptım
    psikologlu soruyu hümanistik yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım
    politizm yaptım doğrumu ????

Ya çocuğun tuvalet eğitimi ile alakalı birşeydi. Ama altını ıslatmazsa, hediye veriyorlardı. Davranışçı bir yaklaşım değil mi?

Felsefe sorusunda psikolojik sorunu olupta düşünemeyen insanların olabileceği varsayımında bulunarak insan canlı yaptım

Konuşan düşünen olabilir mi dedim ben de kendi kendime. Ama papağan da konuşuyo kızım ne saçmalıyon dedim :D Sınavım bir acayip geçti

Ben sosyoloji psikoloji tarih falan adam akıllı görmedim o yüzden herşeyi merak ediyorum bilgi sorularında:D bende senin gibi garip düşündüm birde çikolata sorusu vardı baya kafam karıştı onda:D

He o kendiliğinden geri gelme olacak. Anne çocuk ağlayınca istediğini aldı ve çocuk ağlayınca istediğini yaptırabileceği alışkanlığını kazandı. Sürekli tekrar ediyor, kendiliğinden geri geliyor davranış :D Bilmem anlatabildim mi

Çocuğun her ağladığında annesinin çocuğa çikolata alması olumsuz pekiştirme örneğidir bilgi kirliliği yaratma kendi şıkkını kesin doğruymuş gibi yansıtma

Sen sorunlu musun? Sonradan sayfalarca tartışıldı aç da oku önce. Doğru falan gösterdiğim yok, Kendimce yanıtladım biri sordu o kadar. Çok hafızan kuvvetliyse sen yanıtla tek tek mantık sorularını. Sürekli alıntılayıp da millete saldırma.

Lan yürü git hepsini doğru yapmıssın gibi anlatıyorsun millete milletin moralini bozuyorsun soru tartışmaya falan gelmemişsin bildiğin kendi şıklarını savunmaya gelmişsin trollük yapmayın da milletin moralini bozmayın sizin gibiler her sınavdan sonra çıkıyor zaten sınavdan 2-3 gün sonra yatışıyorlar sende yatışırsın 2-3 güne daha yazmıyorum onun için forumun sakinleşmesini bilgi kirliliğinden arınmasını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre2703

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

insan-düşünen yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım

Ya çocuğun tuvalet eğitimi ile alakalı birşeydi. Ama altını ıslatmazsa, hediye veriyorlardı. Davranışçı bir yaklaşım değil mi?

Felsefe sorusunda psikolojik sorunu olupta düşünemeyen insanların olabileceği varsayımında bulunarak insan canlı yaptım

Konuşan düşünen olabilir mi dedim ben de kendi kendime. Ama papağan da konuşuyo kızım ne saçmalıyon dedim :D Sınavım bir acayip geçti

Ben sosyoloji psikoloji tarih falan adam akıllı görmedim o yüzden herşeyi merak ediyorum bilgi sorularında:D bende senin gibi garip düşündüm birde çikolata sorusu vardı baya kafam karıştı onda:D

He o kendiliğinden geri gelme olacak. Anne çocuk ağlayınca istediğini aldı ve çocuk ağlayınca istediğini yaptırabileceği alışkanlığını kazandı. Sürekli tekrar ediyor, kendiliğinden geri geliyor davranış :D Bilmem anlatabildim mi

Çocuğun her ağladığında annesinin çocuğa çikolata alması olumsuz pekiştirme örneğidir bilgi kirliliği yaratma kendi şıkkını kesin doğruymuş gibi yansıtma

Kardeşim olumsuz pekiştirme denilen şeyin temelinde ceza yatar, yani ondan kacinmak icin cirpinir kisi. Ama burda cocugun canina minnet istedigini yaptiriyor, olumsuz degil yani

mesela bir kaza geçirdin ve o kazada şarampole yuvarlandın o kişi için bu kaza sönmüştür ama sonrasında her şarampol olan yoldan geçerken o kişi bunu hatırlar bu da kendiliğinden geri gelme demektir.Çocuğun annesine sürekli ağlayarak çikolata aldırmasında bu işi ağlayarak sürekli yaptırması annesini olumsuz pekiştirdiği anlamına gelir daha yazmıycam çünkü adamın yaptığı cevap yanlış bile olsa onu hala savunuyor bak ben sınavda önce sevr yaptım tarihte sonra mondros yaptım mesela sevr diyenlere sadece mondros ile ilgili açıklama yaptım hiçbir defa cevap mondrosdur demedim oda bu olay gibi ama ben bu sorudan eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

ÖSYM 2014 LYS-4  SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU

http://yegitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitaplar/AolKitaplar/CagdasTurkVeDunyaTarihi1_2/4.pdf

Cevap neydi peki ?

• cevabını nükleer silahlar yaptığım bir soru vardı o soru neydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~ultrAslan~

quote:

Cevap neydi peki ?

Kanka ben se de nukleee silah dedim ama o degilmis ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niye kendinize eziyet ediyosunuz burda anlamıyorum. Hem sınava girmeden önce o kadar sıkıntıya giriyosunuz hem sınavda o kadar sıkıntıya giriyosunuz hem de gelmiş burda o soru neydi bu soru neydi diye sıkıntıya giriyosunuz. Açıklanacak zaten işte ne bir daha sorun yapıyorsunuz. Bende cumartesi sınava girdim. Çok değişik insanlarsınız iyi ki böyle değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windmark -- 15 Haziran 2014; 13:38:23 >
  • quote:

quote:

Cevap neydi peki ?

Cevap Yugoslavya ve Romanya gibi duruyor. Ama ''kesin,net'' gibi ifadelerden uzak duruyorum.

• quote:

quote:

quote:

Cevap neydi peki ?

Cevap Yugoslavya ve Romanya gibi duruyor. Ama ''kesin,net'' gibi ifadelerden uzak duruyorum.

nükleer silah kesin değil mi yani :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

insan-düşünen yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım

Sen sorunlu musun? Sonradan sayfalarca tartışıldı aç da oku önce. Doğru falan gösterdiğim yok, Kendimce yanıtladım biri sordu o kadar. Çok hafızan kuvvetliyse sen yanıtla tek tek mantık sorularını. Sürekli alıntılayıp da millete saldırma.

Lan yürü git hepsini doğru yapmıssın gibi anlatıyorsun millete milletin moralini bozuyorsun soru tartışmaya falan gelmemişsin bildiğin kendi şıklarını savunmaya gelmişsin trollük yapmayın da milletin moralini bozmayın sizin gibiler her sınavdan sonra çıkıyor zaten sınavdan 2-3 gün sonra yatışıyorlar sende yatışırsın 2-3 güne daha yazmıyorum onun için forumun sakinleşmesini bilgi kirliliğinden arınmasını bekliyorum.

acaba moral bozan ve trollük yapan kim soralım bakalım? Durduk yere gelip sataşan kim, açıklanınca herkes öğrenecek zaten ne doğru ne yanlış.
    Eğer bir daha bana lan falan dersen şikayet ederim haberin olsun. Karşında çocuk yok, senin gibi 95 li değilim ben akıllı ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: avataxx

FELSEFE GRUBU PAYLAŞIMLARI
    davranışçılığı eleştiri vardı bir soruda.
    bir çocuğa güneş bulut çizilmesini isteyen tedavi türü vardı bilişsel davranış dedim emin değilim.
    mantıkta qvq' olan şık vardı denetleyici çizelgede bir tek onun açık yolu kalıyodu.
    hızlı kentleşme dedim insanların kurbanlarını kesmesine ve halıları yıkamasına şehirlerde. alt baskın kültür de olabilir.
    durkheimın teorisine göre kırsal kesim kentsel kesim olan şık
    savunucu yükleme
    elmalılı hamdi yazır
    hz. haticenin maddi desteği
    çatışma sorusunda da çocuk ıspanak veya öteki sebzeyi yemek istemiyo ama sonunda da birini seçmiyordu yani burada bi çatışma yoktu fakat diğer iki öncül çatışma içeriyodu misal bi köfteden bi patatesten yemesi de çatışmadır çünkü ikisinden de almak istiyo o şekilde bi çözüm üretiyo kararsız kalıp.
    güdü
    teyemmüm
    kültür merkezciliği
    bencillik
    insan canlı
    politeizm
    yağmur yağarsa sinemaya gideceğim sorusunda da yanlış olan tek yanlış öncül yağmur yağdı sinemaya gitmedim idi.
    mekki medeni ayetler olan din sorusunda cumaya koşun cuma vakti işinizi bırakın olan şıktı.
    çocuğun markette ağlayıp istediğini aldıktan sonra susması kendiliğinden geri gelme olacak.
    hz.adem ilk insandır paragraflı bi soru vardı onun da şıkkı ibadetlerin çeşitliliği olacak hangisine ulaşılamaz diyordu.
    Savas yanlisi karsiti falan bir sey vardi guzel soruydu. Televizyonun kisilik uzerinde pek etkisi yok yaptim. (ben ailenin etkisi var yaptım)

Liste güncellenecektir. Hatırladıklarınızı ekleyelim

Köfte ile patetes çatışma değil dostum. çatışma, sevilen birşeyin iyi ve kötü yanlarının olmasından dolayı onu tercih etmemesi yani yalnızca pul biberli seçenek olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sharelock

Beyler şu kağıt sorusunda söyle bir fikir yürütsem:

Kağıt Türkler zamanında basılıyor ve bir adı oluyor buraya kadar tamam Araplarda bunu görüyor ve ona ''kağıt'' diyorlar bana göre Türkçeyle etkileşime giriyorlar ve daha sonra bizim dilimize de eski Türkçe bırakılıyor ve ''kağıt'' olarak giriyor yani şu anda kullandığımız ''kağıt'' kelimesinin kökeni farsça ben burda Türkçenin etkileşim içinde olduğunu çıkardım günümüze de uyarlayıp.

Hiç alakası yok aslında. Ben onu kitap basımına 751 yılında başladığı şıkkını işaretledim. Yazı varsa kağıtta vardır kağıt varsa kitapta vardır.
  • cevap uygur nasıl oluyor Çin Hitit İranla etkileşim için göçebe hayat daha mantıklı hem göktürkler çin hakimiyetinde yaşadı sonra sasanilerle iş birliği yaptı bence göktürk daha mantıklı uygur yerleşik hayata geçti nasıl külterel etkileşim olucak mani dini hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athelstan

quote:

Orijinalden alıntı: avataxx

FELSEFE GRUBU PAYLAŞIMLARI
    davranışçılığı eleştiri vardı bir soruda.
    bir çocuğa güneş bulut çizilmesini isteyen tedavi türü vardı bilişsel davranış dedim emin değilim.
    mantıkta qvq' olan şık vardı denetleyici çizelgede bir tek onun açık yolu kalıyodu.
    hızlı kentleşme dedim insanların kurbanlarını kesmesine ve halıları yıkamasına şehirlerde. alt baskın kültür de olabilir.
    durkheimın teorisine göre kırsal kesim kentsel kesim olan şık
    savunucu yükleme
    elmalılı hamdi yazır
    hz. haticenin maddi desteği
    çatışma sorusunda da çocuk ıspanak veya öteki sebzeyi yemek istemiyo ama sonunda da birini seçmiyordu yani burada bi çatışma yoktu fakat diğer iki öncül çatışma içeriyodu misal bi köfteden bi patatesten yemesi de çatışmadır çünkü ikisinden de almak istiyo o şekilde bi çözüm üretiyo kararsız kalıp.
    güdü
    teyemmüm
    kültür merkezciliği
    bencillik
    insan canlı
    politeizm
    yağmur yağarsa sinemaya gideceğim sorusunda da yanlış olan tek yanlış öncül yağmur yağdı sinemaya gitmedim idi.
    mekki medeni ayetler olan din sorusunda cumaya koşun cuma vakti işinizi bırakın olan şıktı.
    çocuğun markette ağlayıp istediğini aldıktan sonra susması kendiliğinden geri gelme olacak.
    hz.adem ilk insandır paragraflı bi soru vardı onun da şıkkı ibadetlerin çeşitliliği olacak hangisine ulaşılamaz diyordu.
    Savas yanlisi karsiti falan bir sey vardi guzel soruydu. Televizyonun kisilik uzerinde pek etkisi yok yaptim. (ben ailenin etkisi var yaptım)

Liste güncellenecektir. Hatırladıklarınızı ekleyelim

Köfte ile patetes çatışma değil dostum. çatışma, sevilen birşeyin iyi ve kötü yanlarının olmasından dolayı onu tercih etmemesi yani yalnızca pul biberli seçenek olacak.

Hocam ortada ki seçenekten mi bahsediyorsunuz? (Yalnız II)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

insan-düşünen yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım

acaba moral bozan ve trollük yapan kim soralım bakalım? Durduk yere gelip sataşan kim, açıklanınca herkes öğrenecek zaten ne doğru ne yanlış.
    Eğer bir daha bana lan falan dersen şikayet ederim haberin olsun. Karşında çocuk yok, senin gibi 95 li değilim ben akıllı ol.

İstersen 70 li ol yanlış yaptıysan savunma ki millette o cevabı doğru sanmasın git cevabının anlamını öğren önce nereye şikayet ediyorsan da et bir hesap daha açarım sıkıntı yok benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: atakangs1905

cevap uygur nasıl oluyor Çin Hitit İranla etkileşim için göçebe hayat daha mantıklı hem göktürkler çin hakimiyetinde yaşadı sonra sasanilerle iş birliği yaptı bence göktürk daha mantıklı uygur yerleşik hayata geçti nasıl külterel etkileşim olucak mani dini hariç

bende göktürk yaptım düşüncem aşağı yukarı böyleydi ama değilmiş :(
  • quote:

quote:

cevap uygur nasıl oluyor Çin Hitit İranla etkileşim için göçebe hayat daha mantıklı hem göktürkler çin hakimiyetinde yaşadı sonra sasanilerle iş birliği yaptı bence göktürk daha mantıklı uygur yerleşik hayata geçti nasıl külterel etkileşim olucak mani dini hariç

Nasıl değilmiş açıklanmadan bilemeyiz ki burda herkes ygsde tarih sorusuna halkçılık dedi optikler açıklandı laiklikmiş ben hiç ikilemde bile kalmadım laiklik olduğundan emindim. Hem türkçede burdaki baktıklarıma göre ygsde 25 net falan geliyodu açıklandı 33 net. Herkes kendi yaptığını savunduğu için bilgi kirliliği çok fazla

• quote:

quote:

Bende göktürk diye düşünmüştüm çok arada kalıp kesin bilgi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 99emre

Soruları bir araya topladım bazı arkadaşlarıdan yararlandım cevaplar kesin değildir ve 1 soru eksik bulamadım

1- aet nin temelinin atıldığı belge : scuman bildirisi
    2- haritalı soru türklerin göç "etmediği" bölge: kuzeybatı afrika
    3- yetim çocuklar için doğu anadolu'da yetim çocuk okulu açan komutan: kazım karabekir
    4- osman hamdi bey ve şeker ahmet paşanın eser verdikleri sanat: resim
    5- türklerin mimari alanda "olmayan" sanatı: ciltçilik
    6- pers, iran ve çin kültüründen etkilenen türklerde kültürel anlamda büyük gelişme gösteren türk devleti : uygurlar
    7- petrol ihraç eden devletlerin kurduğu topluluk : opec
    8- verilen atatürk ilkesiyle alakası olmayan öncül : teşvik-i sanayi kanunu ( devletçilikle alakası yoktur, özel sektöre yönelik bir kanundur.)
    9- hangisi soğuk savaş dönemi sonları (veya içinde) gerçekleşmemiştir: orta asya türk devletlerinin bağımsız olması ( 1991'de bağımsız olmuşlardır , soğuk savaş 1960-70 lerde bitmiştir)
    10- ikinci kosova savaşıyla aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir : avusturya topraklarının osmanlıya katılması (çünkü osmanlı tarihi boyunca avusturya topraklarının "tamamını ele geçirememiştir")
    11- dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneş etrafında döndüğünü açıklayan bilim adamı: kopernik
    12- bir türk gazetesinin "bu barış antlaşması değil, ölüm fermanıdır"(buna benzer bişeydi) yazdığı 1920 de imzalanan antlaşma: sevr
    13- "eğer türkler olmasaydı islamiyet doğduğu yer arabistan'a geri dönerdi" diyen yabancı bir tarihçi bunu aşa. hangisine dayandıramaz : türklerin islamiyeti zorla kabul ettirdikleri.(ksine dinde zorlama yoktur)
    14- aşağıdakilerden hangisi 3. selim döneminde yapılmamıştır : posta teşkilatı ( 2. mahmut zamaınında)
    15- aşağıdakilerden hangisi anadolu selçuklularına ait mimari bir eserdir: sivas gök medrese cami
    16- 1923-1940 tarihleri arasında aşağıdakilerden hangisi türkiye'nin bir dış sorunu değildi : kıta sahanlığı ( yunanistanla 2.dünya savaşından sonra ortaya çıkan bir sorundur)
    17- 2.dünya savaşı "sırasında" hangisi türkiyedeki gelişmelerden değildir: milletler cemiyetine üyelik( çünkü milletler cemiyeti zaten 1. dünya savaşından sonra barışı koruyamamış ve 2. dünya savaşının çıkmasıyla dağılmıştır)
    18- aşağıdaki antlaşmalardan hangisinin karşılığı doğru verilmiştir: hünkar iskelesi
    19- hitlerin bir kısmını işgal edip bir kısmında kendi yanlısı vichy hükumetini kurduğu devlet: fransa
    20 - Almanyanın polonyayı işgali ile 2. dünya savaşı başlamıştır.
    21 - milletvekili
    22 - atabey - imaret
    23 - vakıflar
    24 - zigurrat
    25 - Bence b olması lazım
    A)2. Abdülhamit'in Almanya ile işbirliği yaparsak büyüyeceğimizi düşünmesi
    B)Almanya'nın hiç bir İslam ülkesine saldırmamış olması
    C)Demiryolu yatırımı Alman Yatırıcımlara verilmesi
    D)Alman Imparatoru II.Wilhemin Müslümanları dost ilan etmesi
    E)İngiltere ve Fransa'nın Osmanlıyı korumaktan vazgeçmeleri
    26 - Suriye'nin Kuzeyin'de kurulan uygarlık Asurlular. galiba
    27 - suriye sorusu
    28 - pençik sorusu
    29 - Kuran ile ilgili soru vardı
    30 - terakki perver sorusu vardı cevabını bılmıyorum
    31 - Saltanat sorusu serbest cumhriyet fırkası
    32 - bedir savaşı
    33 - çin rejimi
    34 - süveyş krizi
    35 - yumuşama dönemi başlama sebeplerinden değildir galiba boyle bir soru vardı.
    36 - paris barış konferansı
    37 - ilk anayasa abd
    38 - lale devri eserli yapıt vardı
    39 - Padişaha fetva veren:
    -Şeyhülislam
    40 - Kanuni Döneminde denizlerde savaş yaptığımız ülkeler:
    -Venedik,İspanya.Herkes İspanya yok zannedebilir ama 1560 Cerbe Deniz savaşı İspanyollar ile yapılmıştır
    41 - Hangisi Amiral Bristol Raporu ile ilgili değildir:
    -Türk ve Yunan kuvvetleri arasında güvenli hat oluşturulması
    42 - Bazı ülkelerin ve bizim kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilme seneleri verilen:
    -Türkiye'de kadına parlementoda temsil hakkı daha önce tanındı
    43 - Türklerin hamur döverek kağıt yapması ve katçak mı ne öyle bir isim alması ve Farsça'ya kağıt diye geçmesi:
    -Türkçe'nin diğer diller ile etkileşimde olması

Dostum soruları tek bir yerde toparlamissin. Eline saglik. Son halini de paylasabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.