Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre2703

quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tapeles

Beyler Felsefe Grbu::
    insan-düşünen yaptım
    psikologlu soruyu hümanistik yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım
    politizm yaptım doğrumu ????

Ya çocuğun tuvalet eğitimi ile alakalı birşeydi. Ama altını ıslatmazsa, hediye veriyorlardı. Davranışçı bir yaklaşım değil mi?

Felsefe sorusunda psikolojik sorunu olupta düşünemeyen insanların olabileceği varsayımında bulunarak insan canlı yaptım

Konuşan düşünen olabilir mi dedim ben de kendi kendime. Ama papağan da konuşuyo kızım ne saçmalıyon dedim :D Sınavım bir acayip geçti

Ben sosyoloji psikoloji tarih falan adam akıllı görmedim o yüzden herşeyi merak ediyorum bilgi sorularında:D bende senin gibi garip düşündüm birde çikolata sorusu vardı baya kafam karıştı onda:D

He o kendiliğinden geri gelme olacak. Anne çocuk ağlayınca istediğini aldı ve çocuk ağlayınca istediğini yaptırabileceği alışkanlığını kazandı. Sürekli tekrar ediyor, kendiliğinden geri geliyor davranış :D Bilmem anlatabildim mi

Çocuğun her ağladığında annesinin çocuğa çikolata alması olumsuz pekiştirme örneğidir bilgi kirliliği yaratma kendi şıkkını kesin doğruymuş gibi yansıtma

Kardeşim olumsuz pekiştirme denilen şeyin temelinde ceza yatar, yani ondan kacinmak icin cirpinir kisi. Ama burda cocugun canina minnet istedigini yaptiriyor, olumsuz degil yani

Olumsuzluk değildi cevap. O sorunun benzeri denemede çıkmıştı çocuk ağlayarak istediğini yaptırıyordu falan olumsuz demiştim, olumlu pekiştireç çıkmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

Orijinalden alıntı: avataxx

Hakkari V bölgesi (tarım sorusu)
    Çernezyom
    K ve N noktaları
    Suriye

evet hocam suriye olması lazım cevabın. Lütfen varsa hatırladıklarınız ve emin olduklarınız listeye ekleyelim

Hazar petrol sorusu vardı. Ben en çok bizim ülkemizden geçer şıkkını işaretledim sanırım.

tarım sorusu 2 teke platosu olacaktı karstik arazi olduğu için tarım zor hazar petrol sorusu en çok türkiyeye gelir getirir olacaktı
    gap projesi cevabı suriye olacak

Ne karstiği? Engebe bakımından diye sormuştu.

ne kızıyon be yanlış yapmışım demekki

• 1-2 soruya açıklık getirmek isterim . Tarihteki teşviki sanayi - devletçilik , medeni kanun - laiklik benim cevaplarım III ve V fakat herkesin düşündüğü birinden biri bence her 2 sininde yanlış olması lazım . Diğer sorum ise felsefedeki çocuğun çikolata aldıktan sonra ağlamasının durması her markete gidişte ağlaması arkadaşlar olumsuz pekiştireçte olumsuz bir durum ortadan kaldırılır fakat konunun bütününe bakıldığında çocuğun her gittiğinde aynı olayı yapmış olması olumsuz pekiştirmeden çıkar çünkü olumsuz pekiştirmede olumsuz olay 1 kez çıktı mı daha da tekrarlanmaz . Benim cevabımı soracak olursanız tam net söyleyemeyeceğim.
  • show time.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun.
  • Lilseliler sınavda mı şuan
  • Arkadaşlar Felsefe grubundan hatırladıklarınızı toparlayalım

İNSAN-CANLI
    POLİTEİZM
    BENCİLLİK
    KÜLTÜR-SOKU KÜLTÜR MERKEZİYETCİLİGİ
    GÜDÜ
    TEYEMMÜM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tapeles

Beyler Felsefe Grbu::
    insan-düşünen yaptım
    psikologlu soruyu hümanistik yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım
    politizm yaptım doğrumu ????

Ya çocuğun tuvalet eğitimi ile alakalı birşeydi. Ama altını ıslatmazsa, hediye veriyorlardı. Davranışçı bir yaklaşım değil mi?

Felsefe sorusunda psikolojik sorunu olupta düşünemeyen insanların olabileceği varsayımında bulunarak insan canlı yaptım

Konuşan düşünen olabilir mi dedim ben de kendi kendime. Ama papağan da konuşuyo kızım ne saçmalıyon dedim :D Sınavım bir acayip geçti

Ben sosyoloji psikoloji tarih falan adam akıllı görmedim o yüzden herşeyi merak ediyorum bilgi sorularında:D bende senin gibi garip düşündüm birde çikolata sorusu vardı baya kafam karıştı onda:D

He o kendiliğinden geri gelme olacak. Anne çocuk ağlayınca istediğini aldı ve çocuk ağlayınca istediğini yaptırabileceği alışkanlığını kazandı. Sürekli tekrar ediyor, kendiliğinden geri geliyor davranış :D Bilmem anlatabildim mi

Çocuğun her ağladığında annesinin çocuğa çikolata alması olumsuz pekiştirme örneğidir bilgi kirliliği yaratma kendi şıkkını kesin doğruymuş gibi yansıtma

Sen sorunlu musun? Sonradan sayfalarca tartışıldı aç da oku önce. Doğru falan gösterdiğim yok, Kendimce yanıtladım biri sordu o kadar. Çok hafızan kuvvetliyse sen yanıtla tek tek mantık sorularını. Sürekli alıntılayıp da millete saldırma.

• quote:

Arkadaşlar Felsefe grubundan hatırladıklarınızı toparlayalım

İNSAN-CANLI
    POLİTEİZM
    BENCİLLİK
    GÜDÜ
    TEYEMMÜM

davranışçılığı eleştiri vardı bir soruda.
    bir çocuğa güneş bulut çizilmesini isteyen tedavi türü vardı bilişsel davranış dedim emin değilim.
    mantıkta qvq' olan şık vardı denetleyici çizelgede bir tek onun açık yolu kalıyodu.
    hızlı kentleşme dedim insanların kurbanlarını kesmesine ve halıları yıkamasına şehirlerde. alt baskın kültür de olabilir.
    durkheimın teorisine göre kırsal kesim kentsel kesim olan şık
    savunucu yükleme
    elmalılı hamdi yazır
    hz. haticenin maddi desteği
    çatışma sorusunda da çocuk ıspanak veya öteki sebzeyi yemek istemiyo ama sonunda da birini seçmiyordu yani burada bi çatışma yoktu fakat diğer iki öncül çatışma içeriyodu misal bi köfteden bi patatesten yemesi de çatışmadır çünkü ikisinden de almak istiyo o şekilde bi çözüm üretiyo kararsız kalıp.
    güdü
    teyemmüm
    kültür merkezciliği
    bencillik
    insan canlı
    politeizm
    yağmur yağarsa sinemaya gideceğim sorusunda da yanlış olan tek yanlış öncül yağmur yağdı sinemaya gitmedim idi.
    mekki medeni ayetler olan din sorusunda cumaya koşun cuma vakti işinizi bırakın olan şıktı.
    çocuğun markette ağlayıp istediğini aldıktan sonra susması kendiliğinden geri gelme olacak.
    hz.adem ilk insandır paragraflı bi soru vardı onun da şıkkı ibadetlerin çeşitliliği olacak hangisine ulaşılamaz diyordu.

şimdilik aklıma bunlar geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzoba -- 15 Haziran 2014; 11:39:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

quote:

Arkadaşlar Felsefe grubundan hatırladıklarınızı toparlayalım

İNSAN-CANLI
    POLİTEİZM
    BENCİLLİK
    GÜDÜ
    TEYEMMÜM

bir çocuğa güneş bulut çizilmesini isteyen tedavi türü vardı bilişsel davranış dedim emin değilim.
    mantıkta qvq' olan şık vardı denetleyici çizelgede bir tek onun açık yolu kalıyodu.
    hızlı kentleşme dedim insanların kurbanlarını kesmesine ve halıları yıkamasına şehirlerde. alt baskın kültür de olabilir.
    savunucu yükleme
    elmalılı hamdi yazır
    çatışma sorusunda da çocuk ıspanak veya öteki sebzeyi yemek istemiyo ama sonunda da birini seçmiyordu yani burada bi çatışma yoktu fakat diğer iki öncül çatışma içeriyodu misal bi köfteden bi patatesten yemesi de çatışmadır çünkü ikisinden de almak istiyo o şekilde bi çözüm üretiyo kararsız kalıp.
    güdü
    teyemmüm
    kültür merkezciliği
    bencillik
    insan canlı
    politeizm
    yağmur yağarsa sinemaya gideceğim sorusunda da yanlış olan tek yanlış öncül yağmur yağdı sinemaya gitmedim idi.
    mekki medeni ayetler olan din sorusunda cumaya koşun cuma vakti işinizi bırakın olan şıktı.
    çocuğun markette ağlayıp istediğini aldıktan sonra susması kendiliğinden geri gelme olacak.
    hz.adem ilk insandır paragraflı bi soru vardı onun da şıkkı ibadetlerin çeşitliliği olacak hangisine ulaşılamaz diyordu.

şimdilik aklıma bunlar geldi

Yahu çocuğun ağlaması geri gelme diyorsunuz da soruda onu mu sordu? Soruda annenin davranışını sormuştu. Geri gelme olsa bariz belli olurdu tartışma bile çıkmazdı diye düşünüyorum.

Bir de psikoloğun çocuğa uyguladığı tedavi yöntemi vardı. Ben ona davranışçı demiştim.

• Catisma sadece ilk onculde vardi. İki durumdan yalniz biri secilecek, cocuk her ikisinide catir catir yemis nerde burda catisma?

• çatır çatır yemiyordu, bir ondan bir ondan yiyordu. ikisini de yemek istiyor ama karar veremiyor hangisini yiyeceğini öyle bir çözüm üretiyor.
  • tzoba T kullanıcısına yanıt
    Hocam iste her ikisinide yiyerek bir cozum uretmis, herhangi bir catisma durumuna dusmeden diye dusunuyorum?

• Beyler nasıldı sınav kolaymıydı ?
  • Arkadaşlar başka var mı felsefeden hatırladıklarınız varsa listeleyelim
  • Ah ÖSYM ah acıklasan su soru - cevapları nolur sanki. Herkes farklı telden calıyor

• avataxx A kullanıcısına yanıt
    Savas yanlisi karsiti falan bir sey vardi guzel soruydu. Televizyonun kisilik uzerinde pek etkisi yok yaptim.

• matematikten çıktım şimdi, zor geldi bana arkadaşlar.

edit: lys-4 yazdığını yeni gördüm, kusura bakmayın. olayın heyecanıyla yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamgen -- 15 Haziran 2014; 12:24:25 >
  • Canli hareket eden olacak saanirim bir aoru

• FELSEFE GRUBU PAYLAŞIMLARI
    savunucu yükleme
    elmalılı hamdi yazır
    güdü
    teyemmüm
    kültür merkezciliği
    bencillik
    insan canlı
    politeizm
    Savas yanlisi karsiti falan bir sey vardi guzel soruydu. Televizyonun kisilik uzerinde pek etkisi yok yaptim. (ben ailenin etkisi var yaptım)

Liste güncellenecektir. Hatırladıklarınızı ekleyelim

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.