Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim haklı olabilirsin ama ÖSYM her zaman MEB kitaplarını baz alarak soru sorar ama kitapta dahi geçmeyen sorular vardı tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

çatır çatır yemiyordu, bir ondan bir ondan yiyordu. ikisini de yemek istiyor ama karar veremiyor hangisini yiyeceğini öyle bir çözüm üretiyor.

bu sorunun cevabı sadece ilk verilen örnekte vardı.
    sizin dediğiniz yurum yaklaşma-yaklaşma türüne örnek oluşturur. ikisini de yiyip karnını doyuruyorsa bunun neresinde çatışma olabilir ki ?

quote:

Orijinalden alıntı: the phantom of the opera

Canli hareket eden olacak saanirim bir aoru

bu soruda da "tam girişimlilik" ilkesini soruyordu.
    dolayısıyla;
    bütün insanlar canlıdır
    bazı canlılar insandır düsturundan dolayı insan-canlı olacaktı cevap

sizin dediğiniz gibi canlı hareket eden şeklinde yapalım bir de
    bütün canlılar hareket eder
    bitkiler hareket etmez
    o zaman bitki canlı değildir
    oldu mu ? olmadı :d

• quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

quote:

Orijinalden alıntı: NorveçSomonu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre2703

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Neo Nesil

hocam felsefe sınavında 4. soru bana çok saçma geldi soru şöyle:

annesi kızının ağlamasına dayanamayıp istediği şeyleri alıyor, kız da susuyor. buna en yakın cümle aşağıdakilerden hangisidir

a.) kızın ağlamasından rahatsız olan annesi istediğini alarak kızın ağlamamasını sağlamıştır.

b.) annesine istediğini alması üzerine kızın ağlamayı kesmesi ayırt etmedir.

c.) annesinin kızının susması için istediği alması cezadır.

d.) neydi bilmiyorum

e.) kızın ağlamasından rahatsız olan annenin kızına istediğini alması, annenin alma şekli olumsuzdur (öyle birşeydi)

b haricinde bütün hepsi yakın ancak saçmalamışlar şıkları yazarken

:Dcidden saçma gelsede cevap ayırt etme :D lys felsefe böyle nerde saçma şık varsa bilki cevap o .D

Emin misin kardes ya

ironi de yapıyorum dogruyuda söylüyorum cevap ayırt etme :D Genellemenin tam tersidir. Bir tepkinin tek bir nesne ya da durum karşısında sergilenmesi ve bunun dışındaki hiçbir nesne ya da duruma karşı sergilenmemesidir. yani neymiş çocuk sadece birşey alınmadıgında ağlıyor herzaman ağlamıyor cevap %99

Cevap A)Kızın ağlamasından rahatsız olan annesi kızının istediğini alarak kızının ağlamasının sönmesini sağlamıştır

dostum sonme organizmada kendinden oluşur uyarıcıya belli süre sonra tepki vermez bazende tekrardan geri gelebilir sönme ona denir !

%20 lik kısımda eğer bu sorunun cevabı olursa görürsün

• quote:

Orijinalden alıntı: semender96

Kardeşim haklı olabilirsin ama ÖSYM her zaman MEB kitaplarını baz alarak soru sorar ama kitapta dahi geçmeyen sorular vardı tabi

kesinlikle ben de benimki kesin doğrudur demiyorum ama sorularda seçenekler kesin çizgilerle ayrılmamış.
    yani mesela avrupa ekonomik topluluğunu soran bildirge ne idi ? schuman bu cevabı net bir bilgi sorusu. hiç bunda çelişkiye düşen var mı yok. çünkü sonuç belli. işin içene böyle yorum gerektiren sorular geldi mi hepimiz ayrı telden çalıyoruz.
    sağolun ösym de herhangi bir cevap anahtarı falan da paylaşmadı. en azından ygs deki gibi soruların %20 sini açıklasalar iyi olur
  • memet7991 kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun cevabı ne ?

Ecem her akşam çikolata getiren babasını kapıda öperek karşılamaktadır. Babası birkaç gün çikolata getirmeyince Ecem babasını karşılamamaya başlamıştır.

Ecemin bu davranışı hangi kavramla açıklanır?

A)Ayırt etme B) Genelleme C)Sönme

D)Olumsuz Transfer E)Kendiliğinden geri gelme
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre2703

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Neo Nesil

hocam felsefe sınavında 4. soru bana çok saçma geldi soru şöyle:

annesi kızının ağlamasına dayanamayıp istediği şeyleri alıyor, kız da susuyor. buna en yakın cümle aşağıdakilerden hangisidir

a.) kızın ağlamasından rahatsız olan annesi istediğini alarak kızın ağlamamasını sağlamıştır.

b.) annesine istediğini alması üzerine kızın ağlamayı kesmesi ayırt etmedir.

c.) annesinin kızının susması için istediği alması cezadır.

d.) neydi bilmiyorum

e.) kızın ağlamasından rahatsız olan annenin kızına istediğini alması, annenin alma şekli olumsuzdur (öyle birşeydi)

b haricinde bütün hepsi yakın ancak saçmalamışlar şıkları yazarken

:Dcidden saçma gelsede cevap ayırt etme :D lys felsefe böyle nerde saçma şık varsa bilki cevap o .D

Emin misin kardes ya

ironi de yapıyorum dogruyuda söylüyorum cevap ayırt etme :D Genellemenin tam tersidir. Bir tepkinin tek bir nesne ya da durum karşısında sergilenmesi ve bunun dışındaki hiçbir nesne ya da duruma karşı sergilenmemesidir. yani neymiş çocuk sadece birşey alınmadıgında ağlıyor herzaman ağlamıyor cevap %99

Cevap A)Kızın ağlamasından rahatsız olan annesi kızının istediğini alarak kızının ağlamasının sönmesini sağlamıştır

dostum sonme organizmada kendinden oluşur uyarıcıya belli süre sonra tepki vermez bazende tekrardan geri gelebilir sönme ona denir !

%20 lik kısımda eğer bu sorunun cevabı olursa görürsün

cevabın "A)Kızın ağlamasından rahatsız olan annesi kızının istediğini alarak kızının ağlamasının sönmesini sağlamıştır" olduğunu sanmıyorum :d

sönme, tekrarlanmayan, ödüllendirilmeyen davranışların zaman içinde unutulması demektir.
    kendiliğinden gelme ise sönen bir davranışın tekrar geri gelmesidir
    yani burada
    -anne şeker istiyorum!
    +evde zaten var hayır olmaz
    -YOOOOOOOOOOOOAAAAAAAA ŞEKER İSTİYOOOOOOOOOOOOOOOOOM
    muhabbetinden hareket edersek, "geçen annem bana şeker almadığında ağlamıştım ve annem bana şeker almıştı. o halde yine ağlarsam yine alır" olarak düşünüp kendiliğinden geri gelme seçeneğini işaretledim

• @bel fitigi
    felsefem iyidir benim. fare sorusu: güdüm olacak. insan-canlı olacak tam girişimlilik. eğerki insan - düşünen diyenler varsa yanlış yapmış o eşitlik ilkesi. ağlayan kız sorusu ayırt etme olacak. altını ıslatan çocuk davranışçı olacak. iş için çine giden adam kültür şoku- kültür merkeziyetçiliği olacak. birincil ikincil ilişkiler kırsal - kentsel olacak. yağmur soursu mantık sorusu yalnız IV olacak bu şekilde yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bel fitigi

quote:

kesinlikle ben de benimki kesin doğrudur demiyorum ama sorularda seçenekler kesin çizgilerle ayrılmamış.
    yani mesela avrupa ekonomik topluluğunu soran bildirge ne idi ? schuman bu cevabı net bir bilgi sorusu. hiç bunda çelişkiye düşen var mı yok. çünkü sonuç belli. işin içene böyle yorum gerektiren sorular geldi mi hepimiz ayrı telden çalıyoruz.
    sağolun ösym de herhangi bir cevap anahtarı falan da paylaşmadı. en azından ygs deki gibi soruların %20 sini açıklasalar iyi olur

Sorular 22 Haziran yani son LYS bittikten sonra paylaşılacak ki paylaşılsa bile soruların cevabının neden o şık olduğu konusunda bilgi sahibi olamayacağız.Ayrıca açıklanmayan sorular da cabası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SanMarinoSabrisi

Bu sorunun cevabı ne ?

Ecem her akşam çikolata getiren babasını kapıda öperek karşılamaktadır. Babası birkaç gün çikolata getirmeyince Ecem babasını karşılamamaya başlamıştır.

Ecemin bu davranışı hangi kavramla açıklanır?

A)Ayırt etme B) Genelleme C)Sönme

D)Olumsuz Transfer E)Kendiliğinden geri gelme

bu sönmedir işte çünkü organızma yani ece koşullu uyarıcı yani çikolata için bababsını karşılarken koşullu uyarıcı tekrarlanmadıgı için yani çıkolata sönme meydana geliyor :D
  • umarım yayınlanır :) sendene bir sönme olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: melbur44

@bel fitigi
    felsefem iyidir benim. fare sorusu: güdüm olacak. insan-canlı olacak tam girişimlilik. eğerki insan - düşünen diyenler varsa yanlış yapmış o eşitlik ilkesi. ağlayan kız sorusu ayırt etme olacak. altını ıslatan çocuk davranışçı olacak. iş için çine giden adam kültür şoku- kültür merkeziyetçiliği olacak. birincil ikincil ilişkiler kırsal - kentsel olacak. yağmur soursu mantık sorusu yalnız IV olacak bu şekilde yani..

ağlayan kız sorusu nasıl ayırt etme oluyor peki ?

benim bildiğim
    genelleme
    -çocuğun her sakallıyı dedesi zannetmesi ise
    ayırt etme de, çocuğun onca yaşlı sakallı kişiden dedesini ayırt etme olur. ben o soruda ayırt etme ile bir alaka bulamadım açıkcası

o dediğiniz birincil- ikincil ilişki sorusunun şıklarını hatırlayamadım. yerelleşme-küreselleşme de vardı sanırsam şıkların içinde. o soruda ikilemde kalmıştım.
    ve o altını ıslatma sorusunda bilişsel-davranışsal yaptım. sonuçta çocuğa tuvalet eğitimi öğretiliyor. bilişsel öğrenme de de anlama, algılama gibi etkenlerle sağlanıyor.

diğer cevaplarda hemfikirim de zaten başka soru kaldı mı ki :d

• quote:

quote:

quote:

Sorular 22 Haziran yani son LYS bittikten sonra paylaşılacak ki paylaşılsa bile soruların cevabının neden o şık olduğu konusunda bilgi sahibi olamayacağız.Ayrıca açıklanmayan sorular da cabası

benim bu saatten sonra işim gücüm yok. mektup da yazarım, ta ankara ya kadar da giderim :d

• quote:

quote:

@bel fitigi

benim bildiğim
    genelleme
    ayırt etme de, çocuğun onca yaşlı sakallı kişiden dedesini ayırt etme olur. ben o soruda ayırt etme ile bir alaka bulamadım açıkcası

o dediğiniz birincil- ikincil ilişki sorusunun şıklarını hatırlayamadım. yerelleşme-küreselleşme de vardı sanırsam şıkların içinde. o soruda ikilemde kalmıştım.
    ve o altını ıslatma sorusunda bilişsel-davranışsal yaptım. sonuçta çocuğa tuvalet eğitimi öğretiliyor. bilişsel öğrenme de de anlama, algılama gibi etkenlerle sağlanıyor.

Tamamen aynısını yazacaktım, ayırt etme ve sönme alakasız. Kendiliğinden geri gelme için organizmanın önce unutması gerekiyor. Ben olumsuz pekiştireç yaptım ama o da olmayabilir, biraz zor bir soruydu.

Yağmurlu soru nasıl IV oluyor ayrıca? İse eklemi almış, yağmur yağdı sinemaya gitmedim D Y sonuç Yanlış olmaz mı? O da sadece III değil miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tapeles

Beyler Felsefe Grbu::
    insan-düşünen yaptım
    psikologlu soruyu hümanistik yaptım

dinde 2 soru zordu
    hz.aişeyi maddi yaptım
    politizm yaptım doğrumu ????

Ya çocuğun tuvalet eğitimi ile alakalı birşeydi. Ama altını ıslatmazsa, hediye veriyorlardı. Davranışçı bir yaklaşım değil mi?

Felsefe sorusunda psikolojik sorunu olupta düşünemeyen insanların olabileceği varsayımında bulunarak insan canlı yaptım

Konuşan düşünen olabilir mi dedim ben de kendi kendime. Ama papağan da konuşuyo kızım ne saçmalıyon dedim :D Sınavım bir acayip geçti

Ben sosyoloji psikoloji tarih falan adam akıllı görmedim o yüzden herşeyi merak ediyorum bilgi sorularında:D bende senin gibi garip düşündüm birde çikolata sorusu vardı baya kafam karıştı onda:D

He o kendiliğinden geri gelme olacak. Anne çocuk ağlayınca istediğini aldı ve çocuk ağlayınca istediğini yaptırabileceği alışkanlığını kazandı. Sürekli tekrar ediyor, kendiliğinden geri geliyor davranış :D Bilmem anlatabildim mi

Çocuğun her ağladığında annesinin çocuğa çikolata alması olumsuz pekiştirme örneğidir bilgi kirliliği yaratma kendi şıkkını kesin doğruymuş gibi yansıtma

Sen sorunlu musun? Sonradan sayfalarca tartışıldı aç da oku önce. Doğru falan gösterdiğim yok, Kendimce yanıtladım biri sordu o kadar. Çok hafızan kuvvetliyse sen yanıtla tek tek mantık sorularını. Sürekli alıntılayıp da millete saldırma.

Lan yürü git hepsini doğru yapmıssın gibi anlatıyorsun millete milletin moralini bozuyorsun soru tartışmaya falan gelmemişsin bildiğin kendi şıklarını savunmaya gelmişsin trollük yapmayın da milletin moralini bozmayın sizin gibiler her sınavdan sonra çıkıyor zaten sınavdan 2-3 gün sonra yatışıyorlar sende yatışırsın 2-3 güne daha yazmıyorum onun için forumun sakinleşmesini bilgi kirliliğinden arınmasını bekliyorum.

Hocam sakin biraz. Herkesin doğrusu kendine. Arkadaşta kendi işaretlediğini söylemiş ne var bunda? Ayrıca arkadaşın bir mesajından yola çıkma önceden baya konuşmuştu çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 99emre

Evet beyler Tarihin bütün soru ve cevapları buradadır. :)

1 - Avrupa Ekonomik Topluluğu
    - Schuman bildirgesi

2 - Haritalı soru türklerin göç "etmediği" bölge
    - Kuzeybatı afrika (Suriye Demiştim)

3 - Yetim çocuklar için doğu anadolu'da okul açan komutan
    - Kazım karabekir

4 - Osman Hamdi bey ve Ahmet Paşanın eser verdikleri sanat
    - resim

5 - Türklerin mimari alanda "olmayan" sanatı
    - Ciltçilik

6 - pers, iran ve çin kültüründen etkilenen türklerde kültürel anlamda büyük gelişme gösteren türk devleti
    - Uygur deniyor. (Hazar ya da Göktürk olabilirde)

7- Petrol ihraç eden devletlerin kurduğu topluluk
    - Opec

8 - Verilen atatürk ilkesiyle alakası olmayan öncül
    - Hastaneler kurulması - Halkçılık - Doğru
    - Medeni Kanun Kabulü - Laiklik ve Halkçılık - Bu soru çelişkili
    - Sanayiye teşvik - Devletcilik - Doğru
    - Türk dil kurumu - Milliyetcilik - Doğru
    - Saltanatın Kaldırılması - Cumhuriyetcilik - Doğru

9 - Hangisi soğuk savaş dönemi sonları (veya içinde) gerçekleşmemiştir
    - Orta asya türk devletlerinin bağımsız olması ( 1991'de bağımsız olmuşlardır , soğuk savaş 1960 da bitmiştir)

10 - İkinci kosova savaşıyla aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir
    - Avusturya topraklarının osmanlıya katılması

11 - Dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneş etrafında döndüğünü açıklayan bilim adamı
    - Kopernik

12 - Bir türk gazetesinin "bu barış antlaşması değil, ölüm fermanıdır" yazdığı 1920 de imzalanan antlaşma
    - Sevr antlaşması

13 - "Eğer türkler olmasaydı islamiyet doğduğu yer arabistan'a geri dönerdi" diyen yabancı bir tarihçi bunu aşa. hangisine dayandırılamaz
    - Türklerin gayrimüslimlere islamiyeti zorla kabul ettirdikleri

14 - Aşağıdakilerden hangisi Lale devrinde yapılmamıştır. :
    - Posta teşkilatı

15 - Aşağıdakilerden hangisi anadolu selçuklularına ait mimari bir eserdir
    - Sivas gök medrese cami

16 - 1923-1940 tarihleri arasında aşağıdakilerden hangisi türkiye'nin bir dış sorunu değildİr
    - Kıta sahanlığı

17 - 2.Dünya savaşı "sırasında" hangisi türkiyedeki gelişmelerden değildir
    - Milletler cemiyetine üyelik

18 - Aşağıdaki antlaşmalardan hangisinin karşılığı doğru verilmiştir
    - Hünkar iskelesi

19 - Hitlerin bir kısmını işgal edip bir kısmında kendi yanlısı vichy hükumetini kurduğu devlet
    - fransa

20 - 2.Dünya savaşı nasıl başlamıştır
    - Almanyanın polonyayı işgali ile 2. dünya savaşı başlamıştır.

21 - Milletvekillilerinin verdiğini önerge
    - Atatürkü engellemek

22 - Selçuklulurdaki tanım sorusu
    - Atabey - İmaret - Uç beyi - Melik

23 - Vakıfların görevlerinden değildir ?
    - Padişah ve hanedan üyelerinin yaşam standartını yükseltmek

24 - İlk Anadoluda uygarlıklarıyla ilgili hangisi söylenemez?
    - Ziggurat tapınakları olması

25 - II. Abdülhamid almanyayala neden ekonomik işbirliğine girmiştir?

Ek bilgi:
    Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde gerçekleştirilen iki büyük demiryolu projesi, Hicaz ve Bağdat demiryollarında Alman şirketlerine ihaleler verilmiş ve Alman mühendisler çalıştırılmıştır.
    İlk resmi ilişki, Mart 1924’te imzalanan Almanya-Türkiye Dostluk Anlaşması’yla oldu.
    Büyük ihtimal B şıkkı olması lazım

A)2. Abdülhamit'in Almanya ile işbirliği yaparsak büyüyeceğimizi düşünmesi -
    B)Almanya'nın hiç bir İslam ülkesine saldırmamış olması
    C)Demiryolu yatırımı Alman Yatırıcımlara verilmesi
    D)Alman Imparatoru II.Wilhemin Müslümanları dost ilan etmesi -
    E)İngiltere ve Fransa'nın Osmanlıyı korumaktan vazgeçmeleri -

26 - Su sorunu yüzünden sorun çıkaran devlet
    - Suriye

27 - Pençik sistemi ile ilgili hangisi söylenemez
    - Uzun süreli Kullanılmış

28 - Osmanlı hangi islam hukuk kurallarına göre karar vermiştir?
    - Kuran ve Hadis

29 - terakki perver neye değiştirmeyecektir?
    - Veraset sistemi

30 - Serbes cumhriyet fırkası savunduğu ilkelerden değildir?
    - Saltanat

31 - Bedir savaşı sonuçları?
    - Hepsi
    - Müslümanların Güven kazanması
    - İslamiyetin hızla yayılması
    - Hz.Muhammed (S.A.V) siyasi alanını genişletmesi

32 - Çindeki rejime göre aşağıdakılerden hangisini desteklemiştir gibi soruydu
    - Hepsi

33 - Süveyş krizi nasıl başlamıştır?
    - Mısırın millileştirmesi.

34 - Yumuşama dönemi başlama sebeplerinden değildir galiba boyle bir soru vardı.
    - Nükleer silahların kullanılması

35 - Paris barış konferansı için asağıdakilerden hangisi söylenemez?
    - Sırbistana özerklik verilmesi

36 - ilk anayasa
    - ABD

37 - Hangisi 1 el kaynak sayılmaz?
    - Ahmet Refik Altınay - Lale Devri

38 - Padişaha fetva veren:
    -Şeyhülislam

39 - Kanuni Döneminde denizlerde savaş yaptığımız ülkeler
    - Venedik, İspanya

40 - Hangisi Amiral Bristol Raporu ile ilgili değildir
    - Türk ve Yunan kuvvetleri arasında güvenli hat oluşturulması

41 - Bazı ülkelerin ve bizim kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilme seneleri verilen
    - Türkiye'de kadına parlementoda temsil hakkı daha önce tanındı

42 - Türklerin hamur döverek kağıt yapması ve katçak mı ne öyle bir isim alması ve Farsça'ya kağıt diye geçmesi:
    - Türkçe'nin diğer diller ile etkileşimde olması

43 - Suriyenin kuzeyinde kurulup Anadoluya katkısı olan devlet
    - Asurlular

44 - Herkesin unuttuğu bir soru var. Avrupalıların Orta asyaya yönelmesinin sebebi nedir ? Şıklar aşağıda
    - Süveyş kanalı ile kızıldeniz birleşmesi
    - Sscb nin bazı devletleri asimile etme propagandası
    - Almanya ve italyanın siyasi birliği sağlaması
    - Osmanlı devletinin güçünü kaybetmesiyle otorite boşluğu
    Diğer şıkkı hatırlamıyorum

44.sorunun cevabı almanya ve italyanın siyasi birliğini sağlaması mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Beyoğlu

quote:

quote:

@bel fitigi

benim bildiğim
    genelleme

Tamamen aynısını yazacaktım, ayırt etme ve sönme alakasız. Kendiliğinden geri gelme için organizmanın önce unutması gerekiyor. Ben olumsuz pekiştireç yaptım ama o da olmayabilir, biraz zor bir soruydu.

Yağmurlu soru nasıl IV oluyor ayrıca? İse eklemi almış, yağmur yağdı sinemaya gitmedim D Y sonuç Yanlış olmaz mı? O da sadece III değil miydi?

yağmurlu soru ise bağlamıyla eklenmişti.
    dolayısıyla şeçeneklerde birincinin olumlu diğerinin olumsuz olduğu durumlarda yanlış. diğerlerinin hepsi doğru olacak
    o da soruda tekbir seçeneğe tekabül ediyor: "yağmur yağdı, sinemaya gitmedim"
    o yüzden sadece tek seçeneğin doğru olduğunu bildiğim için evet doğru dedim. eğer sizin bu cevabın seçeneği IV değil III ise o doğrudur dediğiniz gibi. ama cevap yalnız bu cümlenin geçtiği cevap olacak.

ayriyeten
    bütün avukatlar hukuk fakültesi mezunudur
    ahmet avukattır
    o halde ahmet hukuk fak. mezunudur sorusunu ne yapnıtız ?
    Fa-Ga gibi bir şeydi yanlış hatırlayorsam. böyle olacaktı

birde masanın tanımıyla ilgili bir soru vardı. onu ne yaptınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 99emre

Evet beyler Tarihin bütün soru ve cevapları buradadır. :)

1 - Avrupa Ekonomik Topluluğu
    - Schuman bildirgesi

2 - Haritalı soru türklerin göç "etmediği" bölge
    - Kuzeybatı afrika (Suriye Demiştim)

3 - Yetim çocuklar için doğu anadolu'da okul açan komutan
    - Kazım karabekir

4 - Osman Hamdi bey ve Ahmet Paşanın eser verdikleri sanat
    - resim

5 - Türklerin mimari alanda "olmayan" sanatı
    - Ciltçilik

6 - pers, iran ve çin kültüründen etkilenen türklerde kültürel anlamda büyük gelişme gösteren türk devleti
    - Uygur deniyor. (Hazar ya da Göktürk olabilirde)

7- Petrol ihraç eden devletlerin kurduğu topluluk
    - Opec

8 - Verilen atatürk ilkesiyle alakası olmayan öncül
    - Hastaneler kurulması - Halkçılık - Doğru
    - Medeni Kanun Kabulü - Laiklik ve Halkçılık - Bu soru çelişkili
    - Sanayiye teşvik - Devletcilik - Doğru
    - Türk dil kurumu - Milliyetcilik - Doğru
    - Saltanatın Kaldırılması - Cumhuriyetcilik - Doğru

9 - Hangisi soğuk savaş dönemi sonları (veya içinde) gerçekleşmemiştir
    - Orta asya türk devletlerinin bağımsız olması ( 1991'de bağımsız olmuşlardır , soğuk savaş 1960 da bitmiştir)

10 - İkinci kosova savaşıyla aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir
    - Avusturya topraklarının osmanlıya katılması

11 - Dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneş etrafında döndüğünü açıklayan bilim adamı
    - Kopernik

12 - Bir türk gazetesinin "bu barış antlaşması değil, ölüm fermanıdır" yazdığı 1920 de imzalanan antlaşma
    - Sevr antlaşması

13 - "Eğer türkler olmasaydı islamiyet doğduğu yer arabistan'a geri dönerdi" diyen yabancı bir tarihçi bunu aşa. hangisine dayandırılamaz
    - Türklerin gayrimüslimlere islamiyeti zorla kabul ettirdikleri

14 - Aşağıdakilerden hangisi Lale devrinde yapılmamıştır. :
    - Posta teşkilatı

15 - Aşağıdakilerden hangisi anadolu selçuklularına ait mimari bir eserdir
    - Sivas gök medrese cami

16 - 1923-1940 tarihleri arasında aşağıdakilerden hangisi türkiye'nin bir dış sorunu değildİr
    - Kıta sahanlığı

17 - 2.Dünya savaşı "sırasında" hangisi türkiyedeki gelişmelerden değildir
    - Milletler cemiyetine üyelik

18 - Aşağıdaki antlaşmalardan hangisinin karşılığı doğru verilmiştir
    - Hünkar iskelesi

19 - Hitlerin bir kısmını işgal edip bir kısmında kendi yanlısı vichy hükumetini kurduğu devlet
    - fransa

20 - 2.Dünya savaşı nasıl başlamıştır
    - Almanyanın polonyayı işgali ile 2. dünya savaşı başlamıştır.

21 - Milletvekillilerinin verdiğini önerge
    - Atatürkü engellemek

22 - Selçuklulurdaki tanım sorusu
    - Atabey - İmaret - Uç beyi - Melik

23 - Vakıfların görevlerinden değildir ?
    - Padişah ve hanedan üyelerinin yaşam standartını yükseltmek

24 - İlk Anadoluda uygarlıklarıyla ilgili hangisi söylenemez?
    - Ziggurat tapınakları olması

25 - II. Abdülhamid almanyayala neden ekonomik işbirliğine girmiştir?

Ek bilgi:
    Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde gerçekleştirilen iki büyük demiryolu projesi, Hicaz ve Bağdat demiryollarında Alman şirketlerine ihaleler verilmiş ve Alman mühendisler çalıştırılmıştır.
    İlk resmi ilişki, Mart 1924’te imzalanan Almanya-Türkiye Dostluk Anlaşması’yla oldu.
    Büyük ihtimal B şıkkı olması lazım

A)2. Abdülhamit'in Almanya ile işbirliği yaparsak büyüyeceğimizi düşünmesi -
    B)Almanya'nın hiç bir İslam ülkesine saldırmamış olması
    C)Demiryolu yatırımı Alman Yatırıcımlara verilmesi
    D)Alman Imparatoru II.Wilhemin Müslümanları dost ilan etmesi -
    E)İngiltere ve Fransa'nın Osmanlıyı korumaktan vazgeçmeleri -

26 - Su sorunu yüzünden sorun çıkaran devlet
    - Suriye

27 - Pençik sistemi ile ilgili hangisi söylenemez
    - Uzun süreli Kullanılmış

28 - Osmanlı hangi islam hukuk kurallarına göre karar vermiştir?
    - Kuran ve Hadis

29 - terakki perver neye değiştirmeyecektir?
    - Veraset sistemi

30 - Serbes cumhriyet fırkası savunduğu ilkelerden değildir?
    - Saltanat

31 - Bedir savaşı sonuçları?
    - Hepsi
    - Müslümanların Güven kazanması
    - İslamiyetin hızla yayılması
    - Hz.Muhammed (S.A.V) siyasi alanını genişletmesi

32 - Çindeki rejime göre aşağıdakılerden hangisini desteklemiştir gibi soruydu
    - Hepsi

33 - Süveyş krizi nasıl başlamıştır?
    - Mısırın millileştirmesi.

34 - Yumuşama dönemi başlama sebeplerinden değildir galiba boyle bir soru vardı.
    - Nükleer silahların kullanılması

35 - Paris barış konferansı için asağıdakilerden hangisi söylenemez?
    - Sırbistana özerklik verilmesi

36 - ilk anayasa
    - ABD

37 - Hangisi 1 el kaynak sayılmaz?
    - Ahmet Refik Altınay - Lale Devri

38 - Padişaha fetva veren:
    -Şeyhülislam

39 - Kanuni Döneminde denizlerde savaş yaptığımız ülkeler
    - Venedik, İspanya

40 - Hangisi Amiral Bristol Raporu ile ilgili değildir
    - Türk ve Yunan kuvvetleri arasında güvenli hat oluşturulması

41 - Bazı ülkelerin ve bizim kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilme seneleri verilen
    - Türkiye'de kadına parlementoda temsil hakkı daha önce tanındı

42 - Türklerin hamur döverek kağıt yapması ve katçak mı ne öyle bir isim alması ve Farsça'ya kağıt diye geçmesi:
    - Türkçe'nin diğer diller ile etkileşimde olması

43 - Suriyenin kuzeyinde kurulup Anadoluya katkısı olan devlet
    - Asurlular

44 - Herkesin unuttuğu bir soru var. Avrupalıların Orta asyaya yönelmesinin sebebi nedir ? Şıklar aşağıda
    - Süveyş kanalı ile kızıldeniz birleşmesi
    - Sscb nin bazı devletleri asimile etme propagandası
    - Almanya ve italyanın siyasi birliği sağlaması
    - Osmanlı devletinin güçünü kaybetmesiyle otorite boşluğu
    Diğer şıkkı hatırlamıyorum

34.soru kesin doğrumudur ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eski Beyoğlu

quote:

quote:

@bel fitigi

benim bildiğim
    genelleme

yağmurlu soru ise bağlamıyla eklenmişti.
    dolayısıyla şeçeneklerde birincinin olumlu diğerinin olumsuz olduğu durumlarda yanlış. diğerlerinin hepsi doğru olacak
    o da soruda tekbir seçeneğe tekabül ediyor: "yağmur yağdı, sinemaya gitmedim"
    o yüzden sadece tek seçeneğin doğru olduğunu bildiğim için evet doğru dedim. eğer sizin bu cevabın seçeneği IV değil III ise o doğrudur dediğiniz gibi. ama cevap yalnız bu cümlenin geçtiği cevap olacak.

ayriyeten
    bütün avukatlar hukuk fakültesi mezunudur
    ahmet avukattır
    o halde ahmet hukuk fak. mezunudur sorusunu ne yapnıtız ?
    Fa-Ga gibi bir şeydi yanlış hatırlayorsam. böyle olacaktı

birde masanın tanımıyla ilgili bir soru vardı. onu ne yaptınız ?

Masa sorusunda, kendinden daha açık bir nesneyle tanımlanamaz tarzı bir şıkkı işaretlemiştim.

Avukat sorusu a şıkkıydı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakangs1905

quote:

Orijinalden alıntı: ~ultrAslan~

quote:

quote:

quote:

cevap uygur nasıl oluyor Çin Hitit İranla etkileşim için göçebe hayat daha mantıklı hem göktürkler çin hakimiyetinde yaşadı sonra sasanilerle iş birliği yaptı bence göktürk daha mantıklı uygur yerleşik hayata geçti nasıl külterel etkileşim olucak mani dini hariç

bende göktürk yaptım düşüncem aşağı yukarı böyleydi ama değilmiş :(

Nasıl değilmiş açıklanmadan bilemeyiz ki burda herkes ygsde tarih sorusuna halkçılık dedi optikler açıklandı laiklikmiş ben hiç ikilemde bile kalmadım laiklik olduğundan emindim. Hem türkçede burdaki baktıklarıma göre ygsde 25 net falan geliyodu açıklandı 33 net. Herkes kendi yaptığını savunduğu için bilgi kirliliği çok fazla

Evet 1 2 soruda bende de öyle olmuştu ygs de inşallah bizim dediğimizdir :)

İnşallah öyle olur. Kesin göktürktür demiyorum ama kesin uygur olduğunuda düşünmüyorum biraz baktım ortak kanaatle toplanmış cevaplara bazılarında bariz yanlışlarda var. O yüzden çokta emin konuşmamak lazım

Arkadaşlar orada soruya dikkat ettiyseniz kültürel manada soruyu soruyor ?

O şıklardan yerleşik hayata geçen tek devlet Uygur'lardır.Yerleşik hayata geçince kültürde de artış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafadark

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap uygur nasıl oluyor Çin Hitit İranla etkileşim için göçebe hayat daha mantıklı hem göktürkler çin hakimiyetinde yaşadı sonra sasanilerle iş birliği yaptı bence göktürk daha mantıklı uygur yerleşik hayata geçti nasıl külterel etkileşim olucak mani dini hariç

bende göktürk yaptım düşüncem aşağı yukarı böyleydi ama değilmiş :(

Nasıl değilmiş açıklanmadan bilemeyiz ki burda herkes ygsde tarih sorusuna halkçılık dedi optikler açıklandı laiklikmiş ben hiç ikilemde bile kalmadım laiklik olduğundan emindim. Hem türkçede burdaki baktıklarıma göre ygsde 25 net falan geliyodu açıklandı 33 net. Herkes kendi yaptığını savunduğu için bilgi kirliliği çok fazla

Evet 1 2 soruda bende de öyle olmuştu ygs de inşallah bizim dediğimizdir :)

İnşallah öyle olur. Kesin göktürktür demiyorum ama kesin uygur olduğunuda düşünmüyorum biraz baktım ortak kanaatle toplanmış cevaplara bazılarında bariz yanlışlarda var. O yüzden çokta emin konuşmamak lazım

Arkadaşlar orada soruya dikkat ettiyseniz kültürel manada soruyu soruyor ?

O şıklardan yerleşik hayata geçen tek devlet Uygur'lardır.Yerleşik hayata geçince kültürde de artış olur.

öylede orda bir can alıcı noktada iran çin ve hititlerle etkileşim diyor uygurlar sadece çinliler ile ama göktürkleri okursan yazılan devletlerin hepsiyle yakın ilişkiler içinde

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.