Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre2703

quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

quote:

Orijinalden alıntı: Neo Nesil

hocam felsefe sınavında 4. soru bana çok saçma geldi soru şöyle:

annesi kızının ağlamasına dayanamayıp istediği şeyleri alıyor, kız da susuyor. buna en yakın cümle aşağıdakilerden hangisidir

a.) kızın ağlamasından rahatsız olan annesi istediğini alarak kızın ağlamamasını sağlamıştır.

b.) annesine istediğini alması üzerine kızın ağlamayı kesmesi ayırt etmedir.

c.) annesinin kızının susması için istediği alması cezadır.

d.) neydi bilmiyorum

e.) kızın ağlamasından rahatsız olan annenin kızına istediğini alması, annenin alma şekli olumsuzdur (öyle birşeydi)

b haricinde bütün hepsi yakın ancak saçmalamışlar şıkları yazarken

:Dcidden saçma gelsede cevap ayırt etme :D lys felsefe böyle nerde saçma şık varsa bilki cevap o .D

Emin misin kardes ya

ironi de yapıyorum dogruyuda söylüyorum cevap ayırt etme :D Genellemenin tam tersidir. Bir tepkinin tek bir nesne ya da durum karşısında sergilenmesi ve bunun dışındaki hiçbir nesne ya da duruma karşı sergilenmemesidir. yani neymiş çocuk sadece birşey alınmadıgında ağlıyor herzaman ağlamıyor cevap %99

• Beyler olumsuz pekistirme dediginiz sey sonunda ceza olan seydir. Ama burda annesi onun istedigini yaparak simartiyor onu. Yani odul vererek gudulemis oluyor cocuk acisindan. Onemli olan etik olan degil saniyorum. En mantiksiz olmayani ayirt etme geldi. Bir de altina yapan cocuk bilissel davranis demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanmam.

• memet7991 kullanıcısına yanıt
    Cin vietnam savasina girmemistir sadece kominist vietnamlilara gizliden destek vermistir sorunun cevabi yanliz 2 yani misiri desteklemesi oluck kitaptan okudum itiraz etmeyin bosuna

• Nat geo nun 2. Dünya savasi belgeselini izlemistkm ameliyat olunca. 2. Dünya savasi sorularini pat pat yapistirdim valla. YGS den tercih yapicam ama girdim, hic bos birakmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilmesendahaiyi

Cin vietnam savasina girmemistir sadece kominist vietnamlilara gizliden destek vermistir sorunun cevabi yanliz 2 yani misiri desteklemesi oluck kitaptan okudum itiraz etmeyin bosuna

çin nasıl vietnamla savaşmadı ? aç bak wiki'ye üstelik orda sana hangi madde doğrudur demiyor bu maddelerden hangisi çin politikasını gösteriyor vsvs deniyor yani cevap %100 e
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysis

Ben tm'yim öncelikle de girdim sınava. İnsan- düşünen sorusunu hareket eden-canlı yaptım galiba başka öyle yapan yok.. Hareket etmek canlıların ortak özelliği, canlıların tamamı hareket eder. İnsanların tamamı canlı veya düşünen değildir diye düşündüm diğer şıkları da hatırlamıyorum :D

Bende TM'ciyim ama böyle düşündüm insan hareket eder fakat hareket eden herşey canlı değildir mesela Araba gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilmesendahaiyi

KARDES YUZDE YUZ EMİN MİSİN AGZİNDAN BAL DAMLİYOR DA

• quote:

Orijinalden alıntı: semender96

quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

Orijinalden alıntı: batuhankaralar

quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

müslüman dostu alman dedim beyler doğru mu o şık

Ben o soruyu demiryolu yaptım ama emin değilim.

O sorudaki tüm şıkları söyleyebilir misiniz?

A)2. Abdülhamit'in Almanya ile işbirliği yaparsak büyüyeceğimizi düşünmesi
    B)Almanya'nın hiç bir İslam ülkesine saldırmamış olması
    C)Demiryolu yatırımı Alman Yatırıcımlara verilmesi
    D)Alman Imparatoru II.Wilhemin Müslümanları dost ilan etmesi
    E)İngiltere ve Fransa'nın Osmanlıyı korumaktan vazgeçmeleri

Ben C yaptım bende cevap budur

hocam o soruda ya kelime oyunu var bu da bizi demir yoluna götürür çünkü bize neden yakınlaştı diye sormuş ama demiryolunun verilmesi yakınlaşmanın sonucu , yakışlaşmanın nedeni değil ya da cevap hiç bir İslam ülkesine saldırmamış olması bunu da şöle açıklamak lazım zaten ortadoğudaki islam ülkeleri osmanlıda orta asyadaki rusyada endonezya ve malezya hollandada kuzey afrikadakiler ise fransada yani bağımsız bir islam devleti yok denebilir ve olmayan bağımsız bir devlete de savaş açılamaz ben sınavda böle düşündüm çin ideoloji sorusu , pençik sorusu ve bu sorusu ösym açıklamadıkça pek açıklığa kavuşacak cinsten değil hadi hayırlısı.

• Ya beyler Almanya bi ülkenin nerdeyse tamamını işgal etmiş gibi bi soru vardır Cevap Polonya değilmiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGoldstein

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yılbaşı şeytanı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

Orijinalden alıntı: batuhankaralar

quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

müslüman dostu alman dedim beyler doğru mu o şık

Ben o soruyu demiryolu yaptım ama emin değilim.

O sorudaki tüm şıkları söyleyebilir misiniz?

Ben C yaptım bende cevap budur

demir yolu diyince aklımıza almanya gelmeli. cevap demir yolu değil. hiçbir islam ülkesine saldırmamış olması

Iyi de o şık sebep değil daha çok sonuç gibi durmuyor mu sizce

Hocam zaten soruda nedenlerinden değildir demiyormuydu?

Evet öyle diyordu ve C şıkkı sebep değil sonuçtu bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yılbaşı şeytanı Y kullanıcısına yanıt
    Hocam üyeliğimin ismini unuttum heyecandan :))

Her neyse bence bir konuda haklı değilsiniz ; Teşvik-i Sanayi Kanunu özelleştirme amaçlı insanları sanayi açmaları için teşvik ediyor kısaca ...https://store.donanimhaber.com/93/a9/1b/93a91b2ecfdd069a4464442e3cd77f4e.png
     ÖSYM 2014 LYS-4  SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU
  • mantık sorularından birinde cevaplarda aristotales platonun hocasıdır platon sokratesin hocasıdır o halde sokrates aristotalesten büyüktür gibi bir cevap vardı yine aynı soruda hitler kötüdür o halde yönetimide kötü olacaktır diye bir şık vardı soruyu hatırladığım kadarıyla soruda hangisi mantıklıdır diye soruyordu ben ilk söylediğimö aristotales li cevabı verdim bu soruyu başka hatırlayan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king1145 -- 14 Haziran 2014; 16:34:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: debbyy

almanyanin isgal ettigi ulke sorunun cevabi neydi?

Almanyanın polonyayı işgali ile 2. dünya savaşı başlamıştır.
    Soruda Avusturya ilhakı deniyordu.Cevap oydu.

Herkes ilhak kelimesini işgal gibi zannedip sazan gibi atlamış ama ilhak ayrılma demek

• quote:

Orijinalden alıntı: king1145

mantık sorularından birinde cevaplarda aristotales platonun hocasıdır platon sokratesin hocasıdır o halde sokrates aristotalesten büyüktür gibi bir cevap vardı yine aynı soruda hitler kötüdür o halde yönetimide kötü olacaktır diye bir şık vardı soruyu hatırladığım kadarıyla soruda hangisi mantıklıdır diye soruyordu ben ilk söylediğimö aristotales li cevabı verdim bu soruyu başka hatırlayan varmı ?

Bende aristo yaptım. yazdım öğrenci öğretmen diye buldum :D
  • tapeles kullanıcısına yanıt
    bilişsel davranış diye bir seçenek vardı onu işaretledim ben ama tam emin değilim
  • Soruları bir araya topladım bazı arkadaşlarıdan yararlandım cevaplar kesin değildir ve 1 soru eksik bulamadım

1- aet nin temelinin atıldığı belge : scuman bildirisi
    2- haritalı soru türklerin göç "etmediği" bölge: kuzeybatı afrika
    3- yetim çocuklar için doğu anadolu'da yetim çocuk okulu açan komutan: kazım karabekir
    4- osman hamdi bey ve şeker ahmet paşanın eser verdikleri sanat: resim
    5- türklerin mimari alanda "olmayan" sanatı: ciltçilik
    6- pers, iran ve çin kültüründen etkilenen türklerde kültürel anlamda büyük gelişme gösteren türk devleti : uygurlar
    7- petrol ihraç eden devletlerin kurduğu topluluk : opec
    8- verilen atatürk ilkesiyle alakası olmayan öncül : teşvik-i sanayi kanunu ( devletçilikle alakası yoktur, özel sektöre yönelik bir kanundur.)
    9- hangisi soğuk savaş dönemi sonları (veya içinde) gerçekleşmemiştir: orta asya türk devletlerinin bağımsız olması ( 1991'de bağımsız olmuşlardır , soğuk savaş 1960-70 lerde bitmiştir)
    10- ikinci kosova savaşıyla aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir : avusturya topraklarının osmanlıya katılması (çünkü osmanlı tarihi boyunca avusturya topraklarının "tamamını ele geçirememiştir")
    11- dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneş etrafında döndüğünü açıklayan bilim adamı: kopernik
    12- bir türk gazetesinin "bu barış antlaşması değil, ölüm fermanıdır"(buna benzer bişeydi) yazdığı 1920 de imzalanan antlaşma: sevr
    13- "eğer türkler olmasaydı islamiyet doğduğu yer arabistan'a geri dönerdi" diyen yabancı bir tarihçi bunu aşa. hangisine dayandıramaz : türklerin islamiyeti zorla kabul ettirdikleri.(ksine dinde zorlama yoktur)
    14- aşağıdakilerden hangisi 3. selim döneminde yapılmamıştır : posta teşkilatı ( 2. mahmut zamaınında)
    15- aşağıdakilerden hangisi anadolu selçuklularına ait mimari bir eserdir: sivas gök medrese cami
    16- 1923-1940 tarihleri arasında aşağıdakilerden hangisi türkiye'nin bir dış sorunu değildi : kıta sahanlığı ( yunanistanla 2.dünya savaşından sonra ortaya çıkan bir sorundur)
    17- 2.dünya savaşı "sırasında" hangisi türkiyedeki gelişmelerden değildir: milletler cemiyetine üyelik( çünkü milletler cemiyeti zaten 1. dünya savaşından sonra barışı koruyamamış ve 2. dünya savaşının çıkmasıyla dağılmıştır)
    18- aşağıdaki antlaşmalardan hangisinin karşılığı doğru verilmiştir: hünkar iskelesi
    19- hitlerin bir kısmını işgal edip bir kısmında kendi yanlısı vichy hükumetini kurduğu devlet: fransa
    20 - Almanyanın polonyayı işgali ile 2. dünya savaşı başlamıştır.
    21 - milletvekili
    22 - atabey - imaret
    23 - vakıflar
    24 - zigurrat
    25 - Bence b olması lazım
    26 - Suriye'nin Kuzeyin'de kurulan uygarlık Asurlular. galiba
    27 - suriye sorusu
    28 - pençik sorusu
    29 - Kuran ile ilgili soru vardı
    30 - terakki perver sorusu vardı cevabını bılmıyorum
    31 - Saltanat sorusu serbest cumhriyet fırkası
    32 - bedir savaşı
    33 - çin rejimi
    34 - süveyş krizi
    35 - yumuşama dönemi başlama sebeplerinden değildir galiba boyle bir soru vardı.
    36 - paris barış konferansı
    37 - ilk anayasa abd
    38 - lale devri eserli yapıt vardı
    39 - Padişaha fetva veren:
    -Şeyhülislam
    40 - Kanuni Döneminde denizlerde savaş yaptığımız ülkeler:
    -Venedik,İspanya.Herkes İspanya yok zannedebilir ama 1560 Cerbe Deniz savaşı İspanyollar ile yapılmıştır
    41 - Hangisi Amiral Bristol Raporu ile ilgili değildir:
    -Türk ve Yunan kuvvetleri arasında güvenli hat oluşturulması
    42 - Bazı ülkelerin ve bizim kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilme seneleri verilen:
    -Türkiye'de kadına parlementoda temsil hakkı daha önce tanındı
    43 - Türklerin hamur döverek kağıt yapması ve katçak mı ne öyle bir isim alması ve Farsça'ya kağıt diye geçmesi:
    -Türkçe'nin diğer diller ile etkileşimde olması

• the phantom of the opera kullanıcısına yanıt
    Magna Carta ingilizlerin hukuk bildirgesidir.
  • batikan96 B kullanıcısına yanıt
    felsefe zordu arkadaşım
  • Ben onu bunu bilmem kolay gibi gözüküp çok çelişik sorular vardı bu da demek oluyor ki her an bir şey batabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.