Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paris antlasmali sorunun diger siklarini hatirlayan var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysis

Hareket sıkılınca gezmek demek değil ama sadece :D Biyolojide hareket canlıların ortak özelliklerinden biri. Ağaçlar da paramesyum da hareket eder. O mantıkla olmaz yani. Her hareket eden şey canlı değil desen olur mesela. Ama soruda hangisi hangisini kapsar diyordu hatırlamıyorum yanlış çıksa umrumda değil sözeller ne dediyse o doğru çıksın :D

inş dostum doğrudur biyoloji ile hiç aram olmadı bence o sözelci mantıgıyla sormuştur zaten yani oralara girersek çıkamayız :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknyvz

quote:

Orijinalden alıntı: 99emre

quote:

Orijinalden alıntı: frknyvz

HALKÇILIK İLKESİ DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİLEN YENİLİKLER:
    -Soyadı Kanunu’nun kabulü
    -Medeni Kanunu’nun kabulü
    -Saltanatın kaldırılması
    -Tevhid-i Tedrisat (öğretimin birleştirilmesi) kanunu
    -Cumhuriyet’in ilanı
    -Sosyal hizmet kurumlarının ve sağlık örgütlerinin kurulması
    -Devlet Demir Yolları’nın kurulması

C) Medeni kanun - laiklik yazıyordu yanlis olan buydu

Laiklik ilkesi doğrultusunda yapılan inkılaplar

-Saltanatın kaldırılması

-Cumhuriyetin ilanı

-Halifeliğin kaldırılması

-Şer’iye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılması

-Tevhid-i Tedrisat kanunu

-Tekke ,zaviye ve türbelerin kapatılması

-Medeni Kanun’un kabulü

-1924 Anayasası’ndan “Devletin dini İslam’dır” maddesinin çıkarılması.

-1924 Anayasası’na laiklik ilkesinin girmesi

-Maarif Teşkilatı hakkındaki kanunun kabulü

-Medreselerin kapatılması

-Kılık Kıyafet Kanunu’nun kabulü (Peçe ve Çarşaf giyilmesinin yasaklanması)

http://www.ekpss.com/forum.php?a=readmsg&topic=3231

Burası mı bahsettiğin kaynak?

nedense heryerde laiklik görüyorm

• ardak1 kullanıcısına yanıt
    İnsan-Canlı olacak.

Tam girişimliliği soruyordu. Birisi diğerinin tüm elemanlarını kapsayacak, diğeri de bir bölümünü kapsayacak." Her insan canlıdır. Bazı canlılar insandır."

insan-düşünen tam girişimlilik değil eşitliktir. Her iki kavramda birbirinin bütününü kapsıyor."Hrr insan düşünür. Her düşünen insandır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGoldstein

İnsan-Canlı olacak.

Tam girişimliliği soruyordu. Birisi diğerinin tüm elemanlarını kapsayacak, diğeri de bir bölümünü kapsayacak." Her insan canlıdır. Bazı canlılar insandır."

insan-düşünen tam girişimlilik değil eşitliktir. Her iki kavramda birbirinin bütününü kapsıyor."Hrr insan düşünür. Her düşünen insandır."

Ölen insan olamaz mi??? O soru o değil

• memet7991 kullanıcısına yanıt
    Siklarda yazanlarin hepsi dogru olmak zorunda degil adam orda sana kelime oyunu yapiyor neyse sen bazi seyleri anlamak istemisun ne diyeym hayirlisi olsun

• Arkadaşlar avukatlı bir soru vardı mantıkta acaba cevabını hatırlayan var mı?
  • O amiral raporu bence yunan cekilip anlasma devletlerinin girmesi olacakti yaptim çünkü anlasma itilaf degil mi o zamam itilaflari medem isgale geri gelsin desin ki

yanlia yapmışım ya :(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the phantom of the opera -- 14 Haziran 2014; 17:44:53 >
  • Teşvik-i sanayi Türkiye Cumhuriyetinin artık devletçilik yerine liberal ekonomiyi düşündüğünü ve bunuda hayata geçirmeye başladığını açıkça gösterir devletçilikle alakası yok yani cevap

Teşvik-i Sanayi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilmesendahaiyi

Siklarda yazanlarin hepsi dogru olmak zorunda degil adam orda sana kelime oyunu yapiyor neyse sen bazi seyleri anlamak istemisun ne diyeym hayirlisi olsun

yav he yav he bişey demiyorum sen haklısın kesinlikle cevap senin dediğin bir numarasın vsvs hadi kib
  • quote:

Orijinalden alıntı: the phantom of the opera

quote:

Orijinalden alıntı: EGoldstein

İnsan-Canlı olacak.

Ölen insan olamaz mi??? O soru o değil

Orada "canlı" yaşamsal faaliyetleri sürdüren anlamında değilde bir kavram olarak kullanılıyor. Hayvanlar, bitkiler vs. yi kapsayan bir kavram

• İnsan - Düşünen yaptım kesinlikle yanlış kitaba baktım o eşitlikmiş tüh ya neyse.
  • Soruları paylaşıyoz die mühepet ile yargılamasınlar 😄

• Ihlak etmek zorla ele geçirmek zorla isggal etmek anlamindadir
    cevap kesin polonya olacak yano Avusturya degil polonya'yi isgal edince aavaa başlıyordu.
    kaynak : vikipedi tarih kitabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the phantom of the opera -- 14 Haziran 2014; 18:10:18 >
  • Amiral bristol raporunda yer almaz ?
    Pençik sitemin özelliklerinden biri değildir ?
    Mao Zedung sorularını naptınız arkadaşlar ? Doğru cevapları nedir %100 ???
  • Ben TM'yim ama sınava girmiştim sınavı çok rahat bitirdim,sorular kolaydı.Herkese geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku_20

Ben TM'yim ama sınava girmiştim sınavı çok rahat bitirdim,sorular kolaydı.Herkese geçmiş olsun.

Hayırdır 35-40 tane mi doğrun çıkacak Tarihten? Yoksa boş konuşmuş oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Beyoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Utku_20

Ben TM'yim ama sınava girmiştim sınavı çok rahat bitirdim,sorular kolaydı.Herkese geçmiş olsun.

Hayırdır 35-40 tane mi doğrun çıkacak Tarihten? Yoksa boş konuşmuş oluyorsun.

O kadar doğru çıkıp çıkmayacağı sonuçlarda belli olur. Ben rahat yaptım yarım saat önceden bitirdim Tarihi.Seni çok mu rahatsız mı etti ?

• Arkadaşlar elmalılı hamdi yazar falan vardı onu ne yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaragol6

Arkadaşlar elmalılı hamdi yazar falan vardı onu ne yaptınız?

Cevap Elmalılı Hamdi Yazar olacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.