Şimdi Ara

Osvaldo Darío Nartallo ; Arjantinde bir Beşiktaşlı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili Beşiktaşlılar , eski futbolcularımızı tanıttığımız ve hatıralarımızı anımsadığımız bu köşemizde bu hafta Nartallo yu konuk ettik. Yıllar oldu . Rüzgarda uçuşan narin bedeni ve fenere çok afedersiniz kıçıyla attığı gol hala zihinlerimizde...
    Bu ropörtaj Nartallo Beşiktaşa imza attığında 1993 de bir dergide çıkan bir yazı. Sizinle paylaşmak istedim.

- Bize biraz futbol geçmişinden söz eder misin?

"2 Şubat 1973'de Cordoba'da doğdum. Futbola 8 yaşımdayken, Cordoba'nın iki popüler kulübünden biri olan Belgrano'da başladım. 16 yaşımda ise başkent Buenos Aires'in büyük kulüplerinden San Lorenzo'ya transfer oldum. San Lorenzo genç takımında iki sezon forma giydim. 1990'da A takıma yükseldim. A takımdaki ilk yılımda 17, ikinci yılımda ise 15 gol attım."

- "17 gol attım" dediğin sezon Velez Sarsfieldli Esteban Gonzalez 17 golle gol kralı olmuş...

"Doğru. Ben sözünü ettiğim gollerin hepsini ligde atmadım. Özel maçlarda attığım goller de toplama dahildir. Zaten geçen sezon ligde sadece üç maçta oynama fırsatı bulabildim. San Lorenzo'nun santrforu Acosta, hem milli takımda da görev yapıyordu, hem de oldukça tecrübeliydi. Benim gibi genç bir santrforun Acosta'yı kesebilmesi çok güçtü. San Lorenzo'da kalsaydım kendimi kanıtlamakta gecikebilirdim."

- Bu yüzden mi Güney Afrika'ya transfer oldun?

"Evet."

- Peki neden Güney Afrika?

"Asıl amacım Avrupa'ydı. Güney Afrika bir geçiş dönemi oldu. Orlando Pirates'te kiralık olarak sadece yarım sezon oynadım. Güney Afrika'da oynamam menajerimin tavsiyesiydi. Menajerim Marcello Houseman, Johannesburg'da oturuyor. Güney Afrika teklifi bana ilginç geldi. Kalktım menajerimin yanına gittim. Giderken de bir süre sonra Avrupa'ya geçeceğimi biliyordum. Şimdi hedefim İtalya. İtalya'da oynamam zor olmayacak. Çünkü aynı zamanda İtalyan vatandaşıyım."

- İtalyan vatandaşı mısın?

"Evet. Dedem İtalyan göçmenidir. Dolayısıyla ailemin bütün fertleri hem Arjantin, hem de İtalyan pasaportu taşır."

- İtalya'da hangi kulüpte oynamak istiyorsun? Milan mı?

"Tabii. Neden olmasın? Menajerim bana devamlı Batistuta örneğini gösteriyor. İki yıl öncesine kadar Batistuta'yı kimse tanımıyordu. Bugün ise İtalya'da oynuyor ve onu dünya tanıyor."

- Uzun saçlarınla ve kafa toplarındaki hakimiyetinle Kempes'e benzetiliyorsun...

"Mario Kempes, ülkemin yetiştirdiği en büyük futbolculardan biridir. Kendisini örnek alıyorum. Onun gibi başarılı olabilmek için çalışıyorum."

- Başka hangi futbolcuyu örnek alıyorsun?

"Rene Houseman'ı."

- Biraz teknik özelliklerinden bahseder misin?

"Bu soru bana çok sık soruluyor. Sağ ayağın mı güçlü, solun nasıl gibi... Forvet oyuncusu gole dönük oynar. Golü sağıyla, soluyla ya da kafasıyla atmış, hiç fark etmez. Önemli olan golü atmasıdır. Bunun dışında iyi bir presçi olduğumu söyleyebilirim. Houseman, Ferdinand ve Hakan karışımı futbol oynadığımı söylüyor. Hakan'ı tanımıyorum. Ferdinand'ın ise birkaç maçını televizyondan seyrettim. Çok güçlü ve agresif bir yapıya sahip. Ben de sert oynamayı severim. Arjantin'de futbol sert oynanır. Biri size dirsek attığında kaçarsanız bir daha top alamazsınız."

- Güney Afrika futbolu dünyaya yeni açılıyor. Hem Arjantin'de hem de Güney Afrika'da oynamış biri olarak iki ülke futbolunu karşılaştırabilir misin?

"İki ülkede de futbola ilgi büyük. Güney Afrika'da futbol büyük atılım içinde. FIFA'nın uyguladığı yasağın kalkmasıyla ülke futbolu dışa açıldı. Hem dışarıdan futbolcu alıyorlar, hem de dışarıya futbolcu satıyorlar. Son olarak, biliyorsunuz Milan ve Sporting Lizbon, bu ülkede bir turnuvaya katıldılar ve maçlar Avrupa'nın birçok ülkesinde televizyondan yayımlandı. Bu tip organizasyonlar ülke futbolunun kalkınmasında büyük rol oynuyor. Ancak hemen söyleyeyim ki tesis yönünden istenilen düzeyde değiller. Arjantin'de kulüpler çok modern tesislere sahiptir."

- Beşiktaş'ın tesislerini gezdin. Bir kıyaslama yapabilir misin?

"Beşiktaş, mükemmel tesislere sahip. O açıdan Güney Afrika'nın çok ötesinde. Bir kıyaslama yapmak gerekirse ancak Arjantin veya Avrupa ülkelerindeki tesislerle kıyaslanabilir."

- Türk futbolu hakkında neler biliyorsun?

"San Lorenzo'da Zacarias ve Rinaldi ile birlikte oynadım. Onların anlattığı kadarıyla Türk futbolu hakkında bir fikir sahibiyim. En azından Beşiktaş'ın, Türk futbolunun büyük kulüplerinden biri olduğunu biliyorum."

- Beşiktaş'ı daha önce seyretme imkanı buldun mu?

"Menajerim Marcello Houseman, Beşiktaş'ın bir maçını bana videodan izletti."

- Hangi futbolcuyu beğendin?

"Şunu ya da bunu beğendim diye bir şey söyleyemem. Beşiktaş takım oyunu oynuyor. Dolayısıyla kişiler ön plana çıkmıyor. Ama takım daima ön planda oluyor. Takım oyunu oynayan böyle bir ekipte başarılı olacağıma inanıyorum."

- Arjantin Milli Takımı'nda yer aldın mı?

"Ümit Milli oldum. Şu anda milli takımımız Dünya Kupası'na hazırlanıyor. Alfio Basile, milli takım iskeletiyle oynamak istemiyor. Ancak 94 Dünya Kupası'ndan sonra takımda bir gençleştirme operasyonu olacak. O zaman milli takıma çağrılacağımı umuyorum."

- Türkiye hakkındaki ilk izlenimlerini öğrenebilir miyiz?

"İlk izlenimlerim oldukça olumlu. Biliyor musunuz, İstanbul'a gelirken Roma Havaalanı'nda Türk denizcilerin tezahüratıyla karşılaştım. Beşiktaş'a transferimi gazetelerden öğrenmişler. Benden imza aldılar. "Beşiktaş, Beşiktaş" diye tezahürat yaptılar. Bu çok hoşuma gitti. İnsanlar çok sevecen, çok sıcak ve cana yakın. Gösterilen ilgiye layık olmaya çalışacağım!"

- Peki ya İstanbul şehri? Örneğin trafik?

"Trafiğin sorun olacağını zannetmiyorum. Tesislere yakın bir yerde oturacağım. Problem olmayacak."

- 20 yaşında genç bir futbolcusun. Seni bugüne kadar en çok üzen ve en çok sevindiren olaylar nelerdir?

"Beni en çok üzen olay... 8 yaşımda babamı kaybettim. Kendisi 38 yaşındaydı ve çok sigara içerdi. En sevindiren olaylar ise Milan'a attığım gol ve tabii ki Beşiktaş'a transferim. Bir de temmuz ayında evleneceğim. Bu da beni çok sevindirecek."

- Sana mutluluklar diliyoruz. Son olarak bir lakabın olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.

"Bir lakabım yok. Beşiktaş taraftarının bana bir lakap bulacağına inanıyorum. Futbolumla ve gollerimle onlara ilham kaynağı olacağım.

• unutmak mümkünmü uzun saçlı nartalloyu..
    bakışları aynen delgadoya benziyo..genetik galiba...
  • Gördüğüm, izlediğim en kötü futbolculardan biriydi ama nedense Türkiye'ye gelişi olay yaratmıştı.

Stili bana Güiza'yı hatırlatıyor.
  • En alt fotoğrafta koşanlar dikkatimi çekti.,ali gültiken,sergen,şifo mehmet, franceskoli, ulvi güveneroğlu...16 yıl önceye gittim sanki... o zamanlar yabancı transferlerimiz tam fiyaskoydu yaa..bir türlü iyi adam alamıyolardı..
  • Bide Madida vardı
  • 6 yaşındayken felan izlerdim bu adamı zaten şifre denen bişide yoktu. uzun saçlı olduğundan iyi oynuyo zannerdim hep:)

• Nartallo'nun efsaneleştiği maçlardan biri.
    Beşiktaş:7-Trabzonspor:1

1.19daki Sergen'in golü muhteşem, hemen akabindeki goldeki Nartallo'nun koşuşu özürlüvari.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cristiano Ronaldo Galatasaray'da !
    12 yıl önce açıldı
    Atiba Hutchinson Beşiktaş'ta !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hatırladığım en güzel maçı Trabzon maçıydı sonra Petrolofisine falan gitmişti galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinyurdaer

Bide Madida vardı

Evet.Beşiktaşta madida.Fenerbahçede de Gerson vardı.Unutulmaz zenciler
  • quote:

Bide Madida vardı

Madida yı aldığımızda Gazeteler Beşiktaş G.Afrika gol kralını aldı diye yazmışlardı...oynadığı sürede genellikle sağ kanatta kullanıdı. Sonra ülkeme gidecem ülkeme hizmet edecem öğretmenlik yapacam diyerek( coğrafya öğretmeni imiş ! ) bonservisini ücretsiz aldı, gitti Antalyaspora
    ama fena topçu değildi..madida ile birlikte Mrkela diye bir sol açık almıştık adam canavar gibiydi ama Sırptı..Sonra bosna savaşı çıkınca yolladılardı herifi..Beşiktaş taraftarı bile protesto etmişti kendisini...

• quote:

Bide Madida vardı

FANİ MADİDA: 1992 yılında Kaizer Chiefs takımdan Beşiktaş’a gelen Güney Afrikalı oyuncu, kısa zamanda siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi olmayı başardı.
    3 sezon Beşiktaş’ta forma giyen Madida, daha sonra Antalyaspor’da oynadı.Şu anda ülkesinde yardımcı antrenörlük yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.