Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Cassatura

Ben tercih kılavuzu ve tercih listesi almadım...

İnternetten Başvurularıımı yapabilirmiyim acaba?

Ayrıca Tercih tarihleri nedir?

Bankaya Kaç Para yatırılacak tercih için...

Ayrıca EA-1=297 Soz1=306 Ea=2 265 Hiç para mara yatırmasammıkı nasılolsa bir yere girmezmiyim???

internetten başvuru yapabilirsin. başvurular 23 temmuz- 3 ağustos arası. gerekli diğer bilgileriwww.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsin. ayrıca ordan kitapçığıda ücretsiz olarak bilgisayarına indirebilirsin. indirmende de yarar var zaten. ea2 alanından aldığın puan düşük. 4 yıllık bir yerlere girmen zor görünüyor. ama 4 yıllık açıköğretim, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere( mesela beden eğitimi) ve polis meslek yüksekokuluna girebilirsin. internetten indirceğin forumda tüm gerekli açıklamalr var. koaly gelsin.

• sözelciyim ve 28 bin sıram. klavuzda 20 bin acıklayan anadolu iletişime girme şansım varmı. liste başı yazacam zaten,
    ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::EvaSioN:: -- 21 Temmuz 2007; 12:03:53 >

Orjinalden alıntı: TheHaplo

Puan durumum aşağıdaki gibidir. Sayısal öğrencisiyim. Sayısal bölümünden 2 senelik herhangi bir yere girebiliyor muyum? ne önerirsiniz?
    http://img72.imageshack.us/img72/5574/adszuz9.jpg

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI)

trsmach banada yardım edebilir misin?

• quote:

Orjinalden alıntı: rascasse*

yardımseverliin için saol arkadasım bende bişi sorcaktm 277 say 2 puanım 150 000.iym özel üniwersitelerde şansım nedir girebilirmiyim?(bahcesehir,kültür ışık kadir has.. pc muhendislii endistri yazılım muh. gibi bolumler....)
    quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

2 senedir dershanede öğrencilere tercihlerinde yardımcı oluyorum şimdide burdan elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum.

arkadaşlar bir çok soru geleceğini tahmin ediyorum ve sürekli online olamıycam o yüzden anında cevap beklmeyin.

not: okullar hakkında bilgide almak istyeceksinizdir mutlaka eğer sorulan sorudaki okullarda okuyan arkadaşlar varsa ve yorumlarını bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.

rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

devlet üniversitelerinde de şansın var onu görmezden gelmişsin. geçen sene bir çok sayısal bölümü taban puan olan 185 le kapattı ve hatta kontenjanları dolmadı. bu yüzden bu sene sayısal bölümlerin kontenjanları artırıldı. özel üniversitelerde şansın zaten var o cepte ama bence şansını devlet üniversitelerinde de değerlendir. tabi bilgisayar mühendisliği gibi bölümleri devlette girmen biraz imkansız gibi. kadir has bilgisayar müh. taban puanla almış.

• quote:

Orjinalden alıntı: farezehiri

ya ben kocaeli mekatrtonikle yıldiz makina arasinda kaldim.Ayrica 19901. yim 10000 lerde bi yerin tutma ihtimali var mi sizce umut bağliyim mi

iki seçiminde gayet iyi . bence iki okulada gidip hocalarla konuşmayı dene bölüm hakkında bilgi al mutlaka.internettende araştırabilirsin. 19901. birinin 10 000 lerde girme ihtmali çok azdır.

Orjinalden alıntı: veygun

Bizim çocuk SÖZEL 251 puan almis artik seneye yen'den hazirlanacak/

açıköğretim yazmanızda sakınca yoktur. seneye tekrar girdiğinde sınava puanı kesilmeyecektir. eğer seneye örgün eğitim bi yere kazanırsa ikisini birden okuma hakkı verildiği için bitirdiğinde 2 diploması olacaktır

Orjinalden alıntı: ozbrme1

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozbrme1

Ben anadolu meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum puanım 313 bilgisayar öğretmenliklerine girme şansım çok mu az?cevaplarsanız sevinirim.

ek puanlı başarı sıralamanı yazarsan bişeyler söyleyebilirim

Başarı sıram 13786 gibi bişey ancak arkadaşım ek puanlı sırada normal liselerden kişilerinde bulunduğunu söledi yani onlarda 1. bölüm çözdükleri için ek puanlı sıra birnevi 1. bölüm sırası gibi bişeymiş bu 13xxx in içinde say2 den tercih yapıcaklarıda düşünersek şansım nedir?

ek puanlı sırada normal liseden kişiler bulunmaz. o bölüme normal liseden birileride gireblir ama onların sıralaması ek puanlıya göre değilde 0.8li sıralamaya göre bakalır. burda senin avantajın ek puan alman.yani diyelim ki 290 alcakken ek puanla 300 puan alıyosun.bundan sonra geçerli olan şey puanı yüksek olan girer mantığı. yani sen meslek lisesisin diye öncelik tanınmaz sana.

bi kaç bilgisayar öğretmenliği bölümüne baktım girmen zor gözüküyor.bunların tam listesini herhangi bir dershaneye giderek ücretsiz olarak alabilirsin yada kılavuzdan tek tek bakıp bulcaksın.

BU ARADA DERSHANEYE GİTMEYENLERE ARKADAŞLARA SÖZÜM BİRÇOK DERSHANE ÜCRETSİZ OLARAK TERCİHLERİNİZE YARDIMCI OLUYOR BUNDAN FAYDALANIN

• arkadaşlar ben 19642 ci oldum
    tercih olarak en yakın)
    1)BAŞKENT DİŞ (17600)
    2)BİLKENT E-E MÜH (18100)
    3)BİLKENT BİLG MÜH (27800)

BAŞKENTE GİREBİLİRMİYİM DERSİNİZ?? YADA BİLKENT E-E MÜH.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 21 Temmuz 2007; 12:01:46 >

2015 Peugeot 308 Active BlueHDI EAT6 Lav Kırmızısı
    2016 VW Golf VII 1.2 TSI DSG Comfortline + IGP + SKP - Saf Beyaz
    2020 VW Tiguan GT Executive Edition 190hp 4Motion RLine - Indium Gri
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedmax

Mehaba ben Sözelden girdim ve 301 puan aldım ve sıram 52bin küsür

Ben letişim okumak istiyorum(aslında reklamcılık istiyorum ama) işte halkla ilişkiler ve tanıtımdan çıkıyomuş galiba.

sorum şudur ki bu puanla İstanbul ünv. İletişim e girermiyim ki? 313 puan yada anakara ünv. 311 puan zaten bu ikiseine gireemezsem kalacam bu yıl ve bi daha hazırlanacam.

Bi deson soru Tarih öğretmenliği için ne kadar şansım olur aslında gelmesini istemiyorum tarih öğr. ama gelsemiki iletişime göre garanti biyerde tarih öğretnemliği?...

Ne yapsam ki???...

Bilemiyorum...

istanbul iletişimde gazatecilik en yüksek kapatan olarak 33 000 le kapatmış, yani şansın az. tarih öğretmenliğindede bi kaç yere baktım onlardada aynı durum var. ayrıca istemediğin bir bölümü okumanı tavsiye etmem.benim bir çok arkadaşım felsefeden aynı sebepten ayrıldılar. eğer bir sene daha hazırlanabilirm diyosan sevmiyeceğin bir bölüme gitceğine seveceğin bir bölüme gidersen.ayrıca seneye liseler mezun vermeyeceği için sınava başvuran sayısı tahminimce 1 milyon 100 binlerde falan olcak

• quote:

Orjinalden alıntı: xBl@dEx

öncelikle selamlar.
    bugün dershaneme gittim ve bana hiçbir yere giremeyeceğimi söylediler.bende size danışmak istiyorum.öncelikli hedefim inşaat mühendisliği.sakarya inşaat 57200 yazıyor. benim başarı sıram aşağıda.acaba girme şansım nedir? bunun dışında nereleri yazabilirim.şimdiden teşekkür ederim.

selamlar
    gerçekten traji komik olmuş. öncelikle şunu söyleyeyim bir kere sayısal bölümlerin kontenjanı arttı.bunun sebebide geçen sene bir çok bölümün kontenjanları dolduramamasından. yani geçen seneye göre bi kere sayısalcılar daha avantajlı. sana tek tek nerelere girebilceğini söyleymem maalesef çünkü çok zmanı mı alır buda burdaki bir çok kişiye cevap verememem anlamına gelir. sakarya inşaata girme şansın var. tercihlerini 45 000 den 70 000e kadar sıralamanda yarar var kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

Belki sorum saçma olacak ama gerçekten hiç bir fikrim olmadığı için soruyorum.

EA-1 puanım 303,610
    EA-2 puanım 285,019

Bu puanla yerleşebileceğim düzgün bir üniversite ve düzgün bir bölüm bulabilir miyim? Kafamda meslek olarak en ufak bir fikir bile yok. İlgin için şimdiden çok teşekkürler.

Zahmaet olmazsa pm atarsan çok daha makbule olur.

başarı sıralamanı söylersen sana tam olarak bilgi verebilirim çünkü puanlar artık belirleyici değil.ayrıca bu puanla ankara izmir ve istanbuldaki üniversitelere girmen çok zor. yeni açılan üniversitelerdeki bölümlerin puanları düşük oluyor orda şansını deneyebilirsin.bide açıköğretim şansın var.

• quote:

Orjinalden alıntı: SaintEagle

bu tercihler neden açık değil, anasayfada bir şey yok?

quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

quote:

quote:

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Benim öncelikli hedefim bir devlet üniversitesine girmek eğer o olmazsa vakıf düşünüyorum..Ama ösym devlete yerleşebildiğim halde bi vakıfa verirse diye korkuyorum...

keşke aldığın puanını ve başarı sıralamanıda yazsaydın. diyelimki başarı sıralaman 50 000 tercihlerini 35 000 den 70 000 e kadar sırala. zaten sana gelcek yerler en kötü ihtimalle 60 000 olcaktır. 70 000 e kadar düşceğini sanmam. karar senin ek kontenjanı bekleyip vakıf üniversitelerindne iyi bir bölümüde kaçırma şansın var.

Başarı Sırası:176143

• quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

Puan durumum aşağıdaki gibidir. Sayısal öğrencisiyim. Sayısal bölümünden 2 senelik herhangi bir yere girebiliyor muyum? ne önerirsiniz?
    http://img72.imageshack.us/img72/5574/adszuz9.jpg

sayısalda 2 yıllık o kadar çok bölüm var ki tek tek sıralamam mümkün değil. ama girebilirsin tabi. tablo 3A'yı açıp inceleyceksin tek tek. puanlı olan yerleri tercih etmen lazım diğer yerlere zaten meslek liseliler girmiş. 2 yıllık bölümlerde öncelik meslek liselilerindir.onların giripte dolduramadıkları bölümlere puanlıların alımı başlar.iş bulma açısından sağlıkla ilgili alanları tercih edebilirsin 2 yıllıklarda.bide inşaat ve otomotivi öneririm.tercihlerini mutlaka bir rehberlikçiyle beraber yap.

• cevaplar için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBl@dEx -- 21 Temmuz 2007; 12:37:59 >

"You'll regret approaching me!!"
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

makina mühendisliğini zor kılan nedir hocam neden öyle bir söylemde bulundun? zaten anca 10 tercih çıkardım makina zor deme şimdi onuda atmayım?

ben genel birşey söylemek istiyorum. üniversiteye kazanırsanız öss de çalıştığınızda daha çok ders çalşışcaksınız emin olun ama çok güzel anılarınız olacak ve 4 senede çok olumlu değişimler olacak sizde.

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

arkadaşlar ben 19642 ci oldum
    tercih olarak en yakın)
    1)BAŞKENT DİŞ (17600)

YARDIMCI YOK MU?

2015 Peugeot 308 Active BlueHDI EAT6 Lav Kırmızısı
    2016 VW Golf VII 1.2 TSI DSG Comfortline + IGP + SKP - Saf Beyaz
    2020 VW Tiguan GT Executive Edition 190hp 4Motion RLine - Indium Gri
  • quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

arkadaşlar ben 19642 ci oldum
    tercih olarak en yakın)
    1)BAŞKENT DİŞ (17600)

burslu değil sanırım yazdığn bölümler. burslu olmadığı için 2000 kişi oynama ihtimali var ama sen yinede fazla ümitlenme.tercih aralığını daha geniş tutmaya bak. 15000 den başlayarak 30000 lere kadar çık garanti olması için. kolay gelsin.

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Benim öncelikli hedefim bir devlet üniversitesine girmek eğer o olmazsa vakıf düşünüyorum..Ama ösym devlete yerleşebildiğim halde bi vakıfa verirse diye korkuyorum...

keşke aldığın puanını ve başarı sıralamanıda yazsaydın. diyelimki başarı sıralaman 50 000 tercihlerini 35 000 den 70 000 e kadar sırala. zaten sana gelcek yerler en kötü ihtimalle 60 000 olcaktır. 70 000 e kadar düşceğini sanmam. karar senin ek kontenjanı bekleyip vakıf üniversitelerindne iyi bir bölümüde kaçırma şansın var.

Başarı Sırası:176143

devlet üniversitesine girmen biraz zor gözküyor sanırım eşit ağırlıkçısın. bu yüzden ilk 18 tercihini devlette yap diğerlerinide özel yap yada hepsini devlet yap.ek kontenjanda da özel yazarsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dell-e

sözelciyim ve 28 bin sıram. klavuzda 20 bin acıklayan anadolu iletişime girme şansım varmı. liste başı yazacam zaten,
    ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.