Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Method Man

dil bölümünden mezunum puanım 320.159 sıralamam 69xx ingilizce bir bölüm istiyorum sizce ne yapmalıyım?

bide balıkesir ingilizce öğretmenliği açılacak oraya girersem notlarım falan çok iyi olursa başka uniye geçiş şansım varmı?

dil tercihlerinde ingilizceyle ilgili olan bölümler malum yüksek puanla alıyor bir kaç yere baktım ve 3500 yukarısı yoktu( hepsini inceleyemem şu an onada sen bakcaksın açıp kılavuzdan) ayrıca yeni açılacak bölümün puanıda diğerlerinden pek farklı olmaycaktır.yakın illerle karşılaştırabilirisn. diyelim girdin o bölüme geçiş yapma şansın yüksek ama şunuda unutma üniveristeye gelenlerin % 60 ı ben geçiş yaparım düşüncesiyle geliyor fakat sadece % 2 si yapabiliyor. mesela benim kızarkadaşım hitit üni. hacettepeye geçiş yaptı. eğer onun gibi azimliyesniz sizde yaparsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: SB_1905

Hocam benim sorum elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliğinde;Sakarya mı yoksa ısparta süleyman demirel mi dahi iyidir???
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Ayrıca böyle bir girişimde bulunduğunuz için sizi tebrik ederim-çok iyi fikir.

açıkcası bunu o okullarda okuyanlara sormak lazım eğer sakarya veya ıspartada okuyan varsa fikirlerinizi bekliyoruz. benim tercihim ise sakarya olur. iş açısından baktım ben. izmit sanayisine yakın hem staj yapma şansın olur hemde okurken çevre edinebilirsin o bölgede.tabi hocalarda çok önemli.bunuda en iyi oranın öğrencisi söyleyebilir.

Orjinalden alıntı: ozbrme1

Ben anadolu meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum puanım 313 bilgisayar öğretmenliklerine girme şansım çok mu az?cevaplarsanız sevinirim.

ek puanlı başarı sıralamanı yazarsan bişeyler söyleyebilirim

Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe

37000. olan biri olarak tercihlere kaçıncı sıralamadan başlamalıyım 25000 26000 uygunmu en son 65000 lere doğru gidicem kesin olsun diye

25000 gayet iyi üst sınırda sana kalmış ama minimum 50000. bide tercih yaparken mutlka okumak istediğin bölümleri yaz.tutarda gelirse istemediğin bir bölüm senin işkenceye dönüşür üniversite hayatı ve en az 2 sene kayıba uğrarsın.

Orjinalden alıntı: Klostrian

bende bogaziçi uluslararası ticaret düşünüyorum..geçen sene 12700 ile kapatmış..benim ea1 sıralamam 11679 puanım 357 ve gecen sene 345 ile kapamış..girme şansım nedir acaba..bide önümdekilerin çoğu sayısal oldugu için bu sıralamalarda oynama çok olur die düşünüyorum..siz ne dersiniz ??

en belirsiz tercihler 1. bölüm tercihleridir.her sene birinci bölüm kolaylaşmakta ve herkes yüksek puan almaktadır. işte bu yüzden şu anda 357 puan alıp başarı sıralaman 11679. geçen sene 357 puan alsaydın başarı sıralaman 6000 falan olurdu sanırım.ama girme şansın yüksek.bu duruma sayısalcı eşit ağırlıkçı diey bakmak yanlış olur.geçen senede aynı şekilde sayılsalcılarda girdi ea cılarda.

Orjinalden alıntı: tamkan

dokuz eylül ekonometri (i.ö) sırası : 70 bin benim :93 bin
    dokuz eylül ekonometri (i.ö) puan:292 benim:300

?_?????????????????????????????? sorum belli sanırım .yardımcı olursanız sevinirim.tşk.

sorunu anladım zaten burdada en az 5 kez belirttim puanlar yükselcek arkadaşlar. geçen senenin 292 si bu sene misal 310 a denk geliyor. başarı sıralamana göre tercih yapman en doğrusu.puanlarla fazla didişmeyin. 70 binden başalayarak 120 binlere kadar tercih lsiteni oluştur.

Orjinalden alıntı: ozzye36

say2 28800 civarı sıralama nerelere girebilirim.

arkadaşım kılavuzu açıp bakcaksın sana tek tek şuralara girersin diye yazamam bu kadar kişini hakkını gsap etmiş oluruz. 15000 den başlayıp 45000 e kadar tercihlerini sırala. istemediğin bölümleri puanı yüksek diye sakın yazma yukardada anlattığım gibi işkence olur sizlere.

Orjinalden alıntı: mayklhac

quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Benim öncelikli hedefim bir devlet üniversitesine girmek eğer o olmazsa vakıf düşünüyorum..Ama ösym devlete yerleşebildiğim halde bi vakıfa verirse diye korkuyorum...

keşke aldığın puanını ve başarı sıralamanıda yazsaydın. diyelimki başarı sıralaman 50 000 tercihlerini 35 000 den 70 000 e kadar sırala. zaten sana gelcek yerler en kötü ihtimalle 60 000 olcaktır. 70 000 e kadar düşceğini sanmam. karar senin ek kontenjanı bekleyip vakıf üniversitelerindne iyi bir bölümüde kaçırma şansın var.

• quote:

quote:

15000 den başlayıp 45000 e kadar tercihlerini sırala.

Temel olarak sormak istediğim buydu aslında.
    sizce 15000 le kapatan bir yere girme olasılığım nedir?
    sizce ösym klavuzu hazırlamada başarılımı?

Orjinalden alıntı: Method Man

beyler allahaşkına söyleyin vakıf unilerinin devlet unilerinden farkı ne ve bunlar hangi uniler bir kaç örnek?

vakıf üniversitesi demek paralı üniversite demek yani okudğun dönem içinde belli miktar para yatırıyosun okula mesela bir dönem için 7000$ gibi. tabi bu okullar bursluda öğrenci alıyorlar.yani yüksek puanlı öğrencilere hem o verilen paradan muaf tutuyolar hem aylığa bağlıyolar vs vs. devlet üniversitesini anlatmama gerek yok herhalde bir kaç vakıf üniversitesi söylüyorum bilkent üni. , bahçeşehir üni. , sabancı üni. vs..

Orjinalden alıntı: GORGEOUS

Dostum merhaba say1 toplam puanım 311.Girmek istediğim bölüm Bahçeşehir üniversitesi bilgiayar teknolojileri ve öğretmenliği %50 burs.Geçen sene 315 puandan kapattı.Benim say1 sıralamam 14500 geçen sene alınan en son kişi 8000.Ama sıralamalarda hesaplama farklılığı varmış duyduğuma göre.Ben meslek lisesi bilgisayar çıkışlıyım.İstanbul'da okumak istiyorum.Acaba benim bu bölüme %50 burslu olarak girme şansım var mı?Garantiledim 320 üstü bekliyoıum derken 311 geldi yıkıldım.Başka tercihim de yok kafam da sizce ne yapmalıyım?Teşekkürler...

senin başarı sıralaman ek puanlı olarak 14 500 anladığım kadarıyla. bu şartlarda biraz zor gzöküyor oraya girmen ama az da olsa ihtimal vardır her zamn. burslu olmayan kısımda 16500 le kapatmış eğer şartları zorlarız diyosanız orayı tercih edebilirsin. diğer illerdede girebilceğin yerler vardır mutlaka başarı sıralamana göre karşılaştırma yap ve kararını ver.

• quote:

Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song

say2 den 78600 uncu bir kisinin yeni klavuza gore 62100 deki kisinin yerlestigi bolume yerlesme ihtimali cok mu dusuktur? yeni klavuza gore en son 83000 kisinin yerlestigi bolumu tercih etse acikta kalma olasiligi var midir ? biliyorum var midir gibi sorular biraz garip kaciyor ama yorumlarinizi dinlemek istedim. sagolun

yeni kılavuz derken şu andaki kılavuzdan bahsediyosun sanırım 78600 cu olan bir kişi 62100 deki yerleşme ihtimali azdır. en son 83000 demişsin. normal şartlarda açıkta kalmzsın ama sen yinede en az 90 000 e çıkmaya bak.
    Edebiyat öğretmenliği özel koşullar bölümünde "bu rogramdan mezun olanlara tezsiz yüksek lisans derecesi verilecektir diyor.bu ne demektir?Zannediyorum 5 senelik öğretmenlşik bölümlerinintamamında bu ibare var.

bu açıklar mısın?

quote:

quote:

15000 den başlayıp 45000 e kadar tercihlerini sırala.

Temel olarak sormak istediğim buydu aslında.
    sizce 15000 le kapatan bir yere girme olasılığım nedir?
    sizce ösym klavuzu hazırlamada başarılımı?

15 000 le kapatan bi yere girme olasılığın azdır çünkü arada 13000 kişi var. eğer 150 000 den bahsetseydik ve senin sıralamanda 170 000 olsaydı o zman şansın daha fazlaydı.yani aşağı inildikçe oynamalar azalır.

ösym her yıl olduğu gibi hazırlamıştır kılavuzu.bu sene ama çok önemli birşey yapmışlar. başarı sıralaması koymuşlar.işimizi kolaylaştırdılar bu çok açık.

• quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

Hocam ben Türkçe öğretmenliği ve Edebiyat öğretmenliği bölümlerini tercih edeceğim.
    Edebiyat öğretmenliği özel koşullar bölümünde "bu rogramdan mezun olanlara tezsiz yüksek lisans derecesi verilecektir diyor.bu ne demektir?Zannediyorum 5 senelik öğretmenlşik bölümlerinintamamında bu ibare var.

bu açıklar mısın?

bu formasyon alacağınız anlamına gelir yani öğretmen olabilmek için gereken dersleri 4 senelik lisans döneminde alcaksınız. fen edebiyat fakültelerindeki bölümlerde ise 4 sene okudktan sonra tezsiz yüksek lisansa başvurup 1.5 sene formasyon aldıktan sonra öğretmen sayılırsınız. ama eğitim fakültesinde 4 senenin sonunda öğretmensinizdir (tabi okulu uzatmadıysanız )

• quote:

quote:

Hocam ben Türkçe öğretmenliği ve Edebiyat öğretmenliği bölümlerini tercih edeceğim.

bu açıklar mısın?

bu formasyon alacağınız anlamına gelir yani öğretmen olabilmek için gereken dersleri 4 senelik lisans döneminde alcaksınız. fen edebiyat fakültelerindeki bölümlerde ise 4 sene okudktan sonra tezsiz yüksek lisansa başvurup 1.5 sene formasyon aldıktan sonra öğretmen sayılırsınız. ama eğitim fakültesinde 4 senenin sonunda öğretmensinizdir (tabi okulu uzatmadıysanız )

hayır fen edebiyat fakültesinde değil bahsettiğim. edebiyat öğretmenliği bölümünde benim dediğim.

formasyon söz konusu değil zaten eğitim fakültesinden mezun oluyorsun.

• quote:

quote:

quote:

bu açıklar mısın?

hayır fen edebiyat fakültesinde değil bahsettiğim. edebiyat öğretmenliği bölümünde benim dediğim.

formasyon söz konusu değil zaten eğitim fakültesinden mezun oluyorsun.

anlamadın herhalde söylediklerimi aynı şeyleri söylüyoruz.senin seçeceğin bölüm eğitim fakültesinde ben farklı bişey demedim ve 4 sene içinde formasyonuda alıyosun. ben örnek olsun diye fen edebiyat fakültesini örnek verdim. fen edebiyat fakülteleri 5.5 senede öğretmen sayılırken eğitim fakülteliler 4 senede öğretmen sayılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsmach -- 20 Temmuz 2007; 22:34:53 >

• anlatamıyorum

eğitim fakültesi 5 sene oldu bazı bölümlerde.
    kılavuza bakabilirsiniz eğer elinizde varsa.
    Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği 5 sene oldu

İnternetten Başvurularıımı yapabilirmiyim acaba?

Ayrıca Tercih tarihleri nedir?

Bankaya Kaç Para yatırılacak tercih için...

Ayrıca EA-1=297 Soz1=306 Ea=2 265 Hiç para mara yatırmasammıkı nasılolsa bir yere girmezmiyim???

'Kızımın İffeti Batmakta Rezilin Gözüne/Acırım Tükrüğe Billâhi Tükürsem yüzüne'//'Medeniyet Açmaksa Bedeni/Hayvanlar
    Sizden De Medeni!'
    M.Akif ERSOY
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.