Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: necokyar86

benm başarı sıram 43582 şu an kafam karışık yıldız teknik çevre müh yazmayı düşünüyorum ama bunu yazmamın en büyük sebebi yıldız teknik olması asıl istediğim inşaat mühendisliği oda sıradan üniversitelere ancak tutuyo bende zaten daha önce sıradan bi üniversitede okumustum şimdi tekrar kötü bi ünivers gitmek istemiyorum acaba yıldız çevreden mezun olunca iş sıkıntısı yaşarmıyım ??? yorumlarını bekliyorum

şahsi fikrimi soruyosan sevmeyeceğin bir bölüme sırf okul iyi bir okul diye gitmen saçma olur. çevre mühnedisi olup bankacılık yaparım diyosan yıldız tekniğe git. bu senin seçimin.yani çevre mühendisliğinin iş alanalrıda var oralarda çalışırım diyosan yine o tercih senin. kötü okullar dediğin üniversitelerde inşaat okuyup çok başarılı bir mühendis olma ihtimalinde var onuda göz önünde bulundur.aslında çevre mühendisliğide son yıllarda önemi artan bir meslek.küresel ısınma bunun en güzel örneği.

• quote:

Orjinalden alıntı: cann®

öss yanlış hesaplanan puanları ne zaman düzeltecek?

ösym nin sayfasını takip edebilirsin yada kılavuzdan bakabilirsin.

Orjinalden alıntı: --duhan--

quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: --duhan--

benim başarı sıram 20.042

benim ne kadar yukarıdan yazamaya başlamam gerekiyor?
    benim esas istediğim bölüm de 25.800. yü almış en son buna göre nasıl bir strateji izleyebilirim? bana fikir verebilir misiniz?

alanının hangisi olduğunu yazmamışsın? 15 000 le 30 000 arası tercih sıralamalısın. eğer özellikle istediğin bölüm varsa onu ilk sırada yaz. zaten söylemişsin ilk tercihine 25800 başarı sırasındaki bölümü yazarsan bi terslik olmadığı sürece kesin gelecektir. bu seçim sana aittir. istemediğin bölümleri sırf puanı yüksek diye yazma her zman gelme ihtimali vardır.

evet ben de gelme ihtimali nedir diye soracaktım işte.
    alanım sayısal.
    daha yukarılardan istediğim bölümler de vardı tabiki.
    ancak olmaz diye tahmin ediyorum ben. atıyorum 15.000 yazsam gelme ihtimali nedir?
    25.800 ün tutma ihtimali nedir peki?

ihtimaller üzerinde konuşmak yanlış olur.çünkü sana % 100 girersin derim sonra gelmez ora suçlu ben olurum. 25800 ün gelme ihtimali çok yüksek. bu topikteki 17. mesajı okurmusun orda cevabı vernişim zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

say 2 türkiye 4110. suyum dokuz eylül tıp ve ya odtü makine şansım ne?

dokuz eylül 4160 la kapatmış.yani şansın yüksek. yüksek puanla alan bölümlerde çok fazla oynama olmuyor. odtü makinede 3960 la kapatmış arada 150 kişi var.tercihlerinde mutlaka yaz ama gelme ihtimali çok değil.eğer yüksek puanla alacak yeni bir bölüm yada bölümler açıldıysa o zman o 150 kişi oraya kayabilir bu yüzden tercihlerinde yazmalısın.
    ama aklıma takılan bu bu senede okumayıp seneye polislik sınavlarına girmek istiyorum sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
    bu arada öss den kagıt gelmiş
    kagıtta
    ortaögretim basarı puanı yazıyor one bilmiyom
    71.765 iyi midir kötümüdür onuda bilmiyorum
  • ARKADAŞLAR AYNI SORULARI SORMAMAYA ÖZEN GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM AYRICA TERCİH DÖNEMİ SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNEM BU YÜZDEN TERCİH KILAVUZUNU MUTLAKA BİR GÖZ GEZDİRİN.ARADIĞINIZ CEVAPLARIN BİRÇOĞUNU KILAVUZDAN BULABİLİRSİNZ.YARIN GÖRÜŞMEK ÜZERE SAĞLICAKLA KALIN.

bide balıkesir ingilizce öğretmenliği açılacak oraya girersem notlarım falan çok iyi olursa başka uniye geçiş şansım varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 20 Temmuz 2007; 15:24:27 >
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • quote:

Orjinalden alıntı: king_yao

s.a
    arkadaslar meslek lisesi ögrencisiyim elektronik bölümü elektronik i sewmiyorum daha çok bilgisayarı sewiyorum
    bu sene sınava girmedim 2 senelik seınavsız geçiş e basvurdum
    ama aklıma takılan bu bu senede okumayıp seneye polislik sınavlarına girmek istiyorum sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
    kagıtta

son olarak sana cevap vereyim sınavsız geçişe başvurcaksan eğer mutlaka bir rehberlikçiyle birlikte tercihlerini yap. yok ben bi sene daha bekleyim sınava hazrlanayım diyosan bu senin bileceğin iştir.eğer garanti meslek diyosan polisliği seç. orta öğretim başarı puanın ne iyi ne kötü. 2 yıllığa yerleşirken bu puanlar göz önünde tutulcak.

• quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

dil bölümünden mezunum puanım 320.159 sıralamam 69xx ingilizce bir bölüm istiyorum sizce ne yapmalıyım?

bide balıkesir ingilizce öğretmenliği açılacak oraya girersem notlarım falan çok iyi olursa başka uniye geçiş şansım varmı?

Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: king_yao

s.a
    arkadaslar meslek lisesi ögrencisiyim elektronik bölümü elektronik i sewmiyorum daha çok bilgisayarı sewiyorum
    bu sene sınava girmedim 2 senelik seınavsız geçiş e basvurdum
    kagıtta

son olarak sana cevap vereyim sınavsız geçişe başvurcaksan eğer mutlaka bir rehberlikçiyle birlikte tercihlerini yap. yok ben bi sene daha bekleyim sınava hazrlanayım diyosan bu senin bileceğin iştir.eğer garanti meslek diyosan polisliği seç. orta öğretim başarı puanın ne iyi ne kötü. 2 yıllığa yerleşirken bu puanlar göz önünde tutulcak.

anladım kardes çok saol iyi günler

• Hocam benim sorum elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliğinde;Sakarya mı yoksa ısparta süleyman demirel mi dahi iyidir???
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Ayrıca böyle bir girişimde bulunduğunuz için sizi tebrik ederim-çok iyi fikir.
  • 37000. olan biri olarak tercihlere kaçıncı sıralamadan başlamalıyım 25000 26000 uygunmu en son 65000 lere doğru gidicem kesin olsun diye
  • bende bogaziçi uluslararası ticaret düşünüyorum..geçen sene 12700 ile kapatmış..benim ea1 sıralamam 11679 puanım 357 ve gecen sene 345 ile kapamış..girme şansım nedir acaba..bide önümdekilerin çoğu sayısal oldugu için bu sıralamalarda oynama çok olur die düşünüyorum..siz ne dersiniz ??

?_?????????????????????????????? sorum belli sanırım .yardımcı olursanız sevinirim.tşk.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Benim öncelikli hedefim bir devlet üniversitesine girmek eğer o olmazsa vakıf düşünüyorum..Ama ösym devlete yerleşebildiğim halde bi vakıfa verirse diye korkuyorum...

• beyler allahaşkına söyleyin vakıf unilerinin devlet unilerinden farkı ne ve bunlar hangi uniler bir kaç örnek?
  • Dostum merhaba say1 toplam puanım 311.Girmek istediğim bölüm Bahçeşehir üniversitesi bilgiayar teknolojileri ve öğretmenliği %50 burs.Geçen sene 315 puandan kapattı.Benim say1 sıralamam 14500 geçen sene alınan en son kişi 8000.Ama sıralamalarda hesaplama farklılığı varmış duyduğuma göre.Ben meslek lisesi bilgisayar çıkışlıyım.İstanbul'da okumak istiyorum.Acaba benim bu bölüme %50 burslu olarak girme şansım var mı?Garantiledim 320 üstü bekliyoıum derken 311 geldi yıkıldım.Başka tercihim de yok kafam da sizce ne yapmalıyım?Teşekkürler...
  • say2 den 78600 uncu bir kisinin yeni klavuza gore 62100 deki kisinin yerlestigi bolume yerlesme ihtimali cok mu dusuktur? yeni klavuza gore en son 83000 kisinin yerlestigi bolumu tercih etse acikta kalma olasiligi var midir ? biliyorum var midir gibi sorular biraz garip kaciyor ama yorumlarinizi dinlemek istedim. sagolun
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.