Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

297 sözel-2 puanıyla gazetecilik tercih etsem kazanabilir miyim?

dershane hocamız 50 bin küsurlarda olan arkadaşa 13500'le alan marmara için şansın var dedi.ne kadar doğrudur?

benim de başarı sıram 66943.

bi çok rehberlikçinin bu işi düzgün yaptığını sanmıyorum öncelikle bunu belirtmeliyim. evet arkadaşının şansı var ama yüzde kaç onu sen değerlendir şunuda belirtmeliymki sözelden tercih yapacak öğrenciler en şanssız öğrenciler. bir yere girmeniz için yüksek puan almanız şart.sanada arkadaşınada fazla ümitlenmemenizi tavsiye edrim ama şansınız var her zaman yukarıda başka bir arkdaşa açıklma yaptım onu okumanızı tavsiey ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

Ben vakıf üniversitesi de düşünüyorum.Birinci tercih de devlet üniversiteleri ile birlikte vakıfları da yazmalı mıyım yoksa vakıfları ikinci tercihe mi bırakmalıyım?

eğer ilk düşüncen bi vakıf üniversitesine yerleşmekse öncelikle onu tercih et. yada diyelimki şöyle düşünüyosun devlet üniversitesine yerleşemezsem vakıf üniversitesine gideyim bari. o zman burada yapacağın şey önce devlet üniversitelerinden başlayarak tercih yapman son tercihlerinede vakıfları yazmak. ikinci tercihleri beklemen saçma olur. tam kafandaki düşünceyi yazarsan ve tercih etmek istediğin vakıf üniversitelerini o zman daah sağlıklı cevaplar alırsın

Orjinalden alıntı: Nasyonalite

Merhaba,

Meslek Lisesi Matbaacılık böümü mezunuyum. Kendi Alanımda 4 yıllık Matbaa Öğretmenliğini tercih etmeyi düşünüyorum. Puan türüm EA1

Puanlarım:

EA1 Ek Puanlı: 294,528
    Başarı Sıram: 30473

Geçen Sene Marmara Üniversitesi Matbaa öğretmenliği İkinci Öğretime En son Giren Adayın Puan ve Başarı sırası:

283 Taban puan ile 28900. sırada girmiş.

Kafam çok karışık. Çünkü Ben geçen sene en küçük puanla giren adaydan 11,5 puan fazla almama karşın yinede başarı sıram 30473.

Arada 1573 kişi var. Okula tercih formunu almaya gittiğimde hoca girersin dedi. Türkiyede matbaa meslek lisesi olarak bir kaç okul var. Yani 1573 kişi içinde matbaacı olan pek yok diye tahmin ediyorum.

Yorumlarınız benim için çok değerli.

daha çok puan aldım ama arada 1573 kişi var diysoun.bunun açıklamsı şudur puanlar yükselmiş. yani bu sene 28900. olan kişinin puanı geçen seneki 283 puana denk geliyormuş. senin bu bölüme girme şansın var ama çok değil.mutlaka tercihlerinde yaz ve başka alternatifler varsa onlarıda yaz. mesela gazi matbaa öğ. ikinici öğretim ekli sıralamada 31700. kişiyi almış. burayı yazarsan çok büyük bir ihtimal gelecektir.

• Ya bende 320 puan aldım ea2 de.Başarı sıram 27433.Hacettepe siyasala yada dokuz eylül ve ege uluslararasına girebilirmiyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Merhaba,

Meslek Lisesi Matbaacılık böümü mezunuyum. Kendi Alanımda 4 yıllık Matbaa Öğretmenliğini tercih etmeyi düşünüyorum. Puan türüm EA1

Puanlarım:

Geçen Sene Marmara Üniversitesi Matbaa öğretmenliği İkinci Öğretime En son Giren Adayın Puan ve Başarı sırası:

Kafam çok karışık. Çünkü Ben geçen sene en küçük puanla giren adaydan 11,5 puan fazla almama karşın yinede başarı sıram 30473.

Arada 1573 kişi var. Okula tercih formunu almaya gittiğimde hoca girersin dedi. Türkiyede matbaa meslek lisesi olarak bir kaç okul var. Yani 1573 kişi içinde matbaacı olan pek yok diye tahmin ediyorum.

daha çok puan aldım ama arada 1573 kişi var diysoun.bunun açıklamsı şudur puanlar yükselmiş. yani bu sene 28900. olan kişinin puanı geçen seneki 283 puana denk geliyormuş. senin bu bölüme girme şansın var ama çok değil.mutlaka tercihlerinde yaz ve başka alternatifler varsa onlarıda yaz. mesela gazi matbaa öğ. ikinici öğretim ekli sıralamada 31700. kişiyi almış. burayı yazarsan çok büyük bir ihtimal gelecektir.

Yorumun İçin teşekkürler.

1. Tercih Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Örgün Öğretim
    2. Tercih Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği İkinci Öğretim
    3. Tercih Gazi Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Örgün Öğretim
    4. Tercih Gazi Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği İkinci Öğretim

Şeklinde tercih yapmayı düşünüyorum sizce nasıl?

Bide aradaki 1573 kişinin Torna, elektrik, bilgisayar vb. gibi meslek lisesi bölümlerinden olan ea1 puan türünden arkadaşlar olması ihtimali sizce ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nasyonalite -- 20 Temmuz 2007; 13:41:27 >

www.nefistarifler.com

• quote:

Orjinalden alıntı: Seferoglu

peki 35 000 olarak nerden itibaren yazmaya basliyayim ?

20 000 25 000 ler gelir mi

Bende geçen sene 35536.ydım say2 de sakarya mak. müh. 1.öğretime rahatlıkla girdim senin puanın kaç bu arada ben 300 puan almıştım.

The Soul Of BMW.
    OnurdiA, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnergY-VorteX

Ya bende 320 puan aldım ea2 de.Başarı sıram 27433.Hacettepe siyasala yada dokuz eylül ve ege uluslararasına girebilirmiyim?

sorduğun bölümlerin başarı sıralamalarına baktım 26600den yukarı yok ama bu gelmiyeceği anlamına gelmez. ege uluslararası il. ikinci öğretim 26600 dü sanırım. buranın gelme ihtamali yüksek ama dediğim gibi bunu bilemeyiz çünkü tercihlerin ne yönde olacağını bilmiyoruz. sen istediğin bölümleri 27433 ün altında bile olsa mutlaka tercihlerinde yer ver. üst limitinde 40000 olsun.
    Ama acıya dayanıp üstesinden geldiğinizde, herkesten daha güçlü bir kalbe sahip olursunuz. Evet. Metal bir kalbe..
  • Acikogretim isletme 1.sinif ogrencisiyim(2006ossde girdim). Bu yil tekrar sinava girdim. Puanimin tutmasi halinde (ki tutuyor) 2yillik insaat myo yazma sansim var midir? acikogretim ve insaati ayni anda okuyabilir miyim? insaat myo bittikten sonra dgs ile insaat muhendisligine gecebilme sansi nedir? dgs'de basarili olup 3.siniftan insaat muhendisligine devam ettigim taktirde acikogretim isletme fakultesine ayni anda devam edebilir miyim?

Kisacasi insaat myo yazmak ve sonrasinda dgs ile muhendislige gecmek istiyorum. Su anda kayitli bulundugum 4yillik acikogretim isletme buna engel mi?

Cok karmasik gibi gorunse de ozunde kolay bir soru :) Simdiden tesekkur ediyorum.

Ford Focus HB TDCi Collection 2011
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Puanlarım:

Yorumun İçin teşekkürler.

1. Tercih Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Örgün Öğretim
    2. Tercih Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği İkinci Öğretim
    3. Tercih Gazi Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Örgün Öğretim
    4. Tercih Gazi Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği İkinci Öğretim

Şeklinde tercih yapmayı düşünüyorum sizce nasıl?

Bide aradaki 1573 kişinin Torna, elektrik, bilgisayar vb. gibi meslek lisesi bölümlerinden olan ea1 puan türünden arkadaşlar olması ihtimali sizce ne kadar?

tercihlerin gayet mantıklı.eğer başka seçeneklerde varsa onlarıda yaz mutlaka çünkü eğer senden yüksek puanlılardan matbaa öğ. talep çok olursa puanlar daha da yükselir ve kesin girersin dediğimiz yere bile giremeyebilirsin her zman bu ihtimal vardır.

1573 kişi arasında kimlerin olduğunu bilemeyiz. üniversiteye kapak atayım diyen düz lise mezunu biride tercih edebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Trio

trsmach acaba bu aobp ne işe yarıyo ? 2 yıllıklar içinmi ?

ağırlıklı orta öğretim başarı puanı okulun o yılki başarısının senin okul puanına yansımış halidir. eğer başarılı bir okuldaysan diyelim ki ankara fen lisesi okul birincisiyle okul sonuncusu arasındaki puan farkı az olcaktır. ama başarısız bir okulda bu fark büyük olcaktır. senin soruna gelelim 2 yıllıklar için değildir. şu da unutulmamalı 2 yıllık tercih yapcak olanlar mutlaka bir rehberlikçiyle irtibata geçsinler çünkü onların tercihi daha zordur.

Orjinalden alıntı: tuuberk

Acikogretim isletme 1.sinif ogrencisiyim(2006ossde girdim). Bu yil tekrar sinava girdim. Puanimin tutmasi halinde (ki tutuyor) 2yillik insaat myo yazma sansim var midir? acikogretim ve insaati ayni anda okuyabilir miyim? insaat myo bittikten sonra dgs ile insaat muhendisligine gecebilme sansi nedir? dgs'de basarili olup 3.siniftan insaat muhendisligine devam ettigim taktirde acikogretim isletme fakultesine ayni anda devam edebilir miyim?

Kisacasi insaat myo yazmak ve sonrasinda dgs ile muhendislige gecmek istiyorum. Su anda kayitli bulundugum 4yillik acikogretim isletme buna engel mi?

Cok karmasik gibi gorunse de ozunde kolay bir soru :) Simdiden tesekkur ediyorum.

sorduğun soru karmaşık değil ama cevabını hatırlamaya çalışıyorum.geçen senede karşılaştığımız bir durumdu. açıköğretim okurken 2 yıllık bir bölümü tercih edemiyordunuz sanırım. çok büyük bir ihtmal verdiğim cevap doğru ama yinede başka bir rehberlikçiye danışabilirsiniz yada kılavuzdanda açıklmasını bulabilirisiniz.

• quote:

quote:

ağırlıklı orta öğretim başarı puanı okulun o yılki başarısının senin okul puanına yansımış halidir. eğer başarılı bir okuldaysan diyelim ki ankara fen lisesi okul birincisiyle okul sonuncusu arasındaki puan farkı az olcaktır. ama başarısız bir okulda bu fark büyük olcaktır. senin soruna gelelim 2 yıllıklar için değildir. şu da unutulmamalı 2 yıllık tercih yapcak olanlar mutlaka bir rehberlikçiyle irtibata geçsinler çünkü onların tercihi daha zordur.

peki ne içindir ? say 2 puanımın üzerine aobp mi eklicem yoksa obp mi ?

• benim başarı sıram 20.042

benim ne kadar yukarıdan yazamaya başlamam gerekiyor?
    benim esas istediğim bölüm de 25.800. yü almış en son buna göre nasıl bir strateji izleyebilirim? bana fikir verebilir misiniz?

quote:

quote:

peki ne içindir ? say 2 puanımın üzerine aobp mi eklicem yoksa obp mi ?

zaten sonuç belgende o puanlar eklenmiştir.eğer 185 i geçemediysen 0.8 li puanın gözükmez.160 ı geçemediysen sadece aldığın ham puanlar gözükür.yukarıda bir arkadaşın sonuç belgesi vardı onu inceleyebilirsin.

• benm başarı sıram 43582 şu an kafam karışık yıldız teknik çevre müh yazmayı düşünüyorum ama bunu yazmamın en büyük sebebi yıldız teknik olması asıl istediğim inşaat mühendisliği oda sıradan üniversitelere ancak tutuyo bende zaten daha önce sıradan bi üniversitede okumustum şimdi tekrar kötü bi ünivers gitmek istemiyorum acaba yıldız çevreden mezun olunca iş sıkıntısı yaşarmıyım ??? yorumlarını bekliyorum

Orjinalden alıntı: --duhan--

benim başarı sıram 20.042

benim esas istediğim bölüm de 25.800. yü almış en son buna göre nasıl bir strateji izleyebilirim? bana fikir verebilir misiniz?

alanının hangisi olduğunu yazmamışsın? 15 000 le 30 000 arası tercih sıralamalısın. eğer özellikle istediğin bölüm varsa onu ilk sırada yaz. zaten söylemişsin ilk tercihine 25800 başarı sırasındaki bölümü yazarsan bi terslik olmadığı sürece kesin gelecektir. bu seçim sana aittir. istemediğin bölümleri sırf puanı yüksek diye yazma her zman gelme ihtimali vardır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: --duhan--

benim başarı sıram 20.042

alanının hangisi olduğunu yazmamışsın? 15 000 le 30 000 arası tercih sıralamalısın. eğer özellikle istediğin bölüm varsa onu ilk sırada yaz. zaten söylemişsin ilk tercihine 25800 başarı sırasındaki bölümü yazarsan bi terslik olmadığı sürece kesin gelecektir. bu seçim sana aittir. istemediğin bölümleri sırf puanı yüksek diye yazma her zman gelme ihtimali vardır.

evet ben de gelme ihtimali nedir diye soracaktım işte.
    alanım sayısal.
    daha yukarılardan istediğim bölümler de vardı tabiki.
    ancak olmaz diye tahmin ediyorum ben. atıyorum 15.000 yazsam gelme ihtimali nedir?
    25.800 ün tutma ihtimali nedir peki?

• say 2 türkiye 4110. suyum dokuz eylül tıp ve ya odtü makine şansım ne?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.