Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: uzil

bişey merak ediyorum ilk tercih yapmadık diyelim sonra ek yerleştirme tercihi yapmaya hakkımız var demi?yani illa ilk seferde tercih yapmaya gerek yok demi?

gerek yok galiba
    İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla
    İstersen çınlatalım dört bir yanı şarkılarla
    İstersen eğlenelim davullarla zurnalarla !!

• ben sayısalcıyım ve odtü-suny(uolp) işletmeyi yazdım..geçen sene kontenjan dolduramamışlar bu sene olur umarım benim tercihim..yurtdışında okumak nasıldır bu programla yardımcı olacak bir arkadaş vardı

Orjinalden alıntı: Nightmare_2

quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare_2

1-istanbul universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Yeni acilmis bolum)

2-Ege universitesi - Gazetecilik (BS:36.000 , P:305.457)

3-Ankara universitesi - Gazetecilik (BS:38.700 , P: 304.485)

4-Gazi universitesi - Gazetecilik (BS:46.120 , P:303.524 )

5-Yeditepe (BURSLU) universitesi - Gazetecilik (BS:48.600 , P:301.222)

6-Anadolu universtesi - Basin yayin (BS:37.600 , P:304.878)

7-Marmara universitesi (IKINCI OGRETIM) - Radyo sinema T.V. (Yeni acilmis
    bolum )

8-Selcuk universitesi - Gazetecilik (BS:46.600 , P:301.853)

9-Selcuk universitesi - Radyo sinema T.V (BS:47.000 , P:301.746)

10-Akdeniz universitesi - Radyo sinema T.V (yeni acilmis bolum)

11-Osmangazi universitesi - Uluslararasi iliskiler (yeni acilmis bolum )

12-Cankaya universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis)

13-Baskent universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (BS:247.000 , P:262.261)

14-Izmir ekonomi universitesi - Uluslararasi iliskiler ve Avrupa birligi (Kontenjan dolmamis )

15-Ufuk universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis )

ben bu sekilde yaptım sizce sıralama nasıl bir problem varmı

başarı sıralamanı yazmamışsın.yani ben neye göre yorum yapcam. yorum yapabileceğim tek şey burda yeni açılan bölümleri emsalleriyle karşılaştırmanız. yani mesela ilk tercihin siyaset bilimi ve uluslarası ilişkileri örnek alalım. marmara üniversitesinde de aynı bölüm var 12800 lerde kapatmış.istanbul üni. de aynı sıralamalarda olacaktır. bide sözel öğrencisisin sanırım eşit ağırlıktan tercihlerinde ea2 puanına göre ypman lazım.ea2 puanın hesaplandımı?

Sozel-2 puanim; 293,030 Basari siram ; 85074
    EA-2 puanim; 255,927 Basari siram : 376211

başarı sıralamana göre muhtemelen 12. tercihin veya sonrası gelecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: aytaç1989

ii güzel sölüyrosunuz da bu sıralamlarda sayısalcı ve sözelcilerinde puanları hesaplanıp bizim önümüze geçiyorlar ve bu sırayıda elle ayarlayamadıklarına göre demekki nerden baksan en azından ebnimde önümde 40 45 bin kişi var bunların çoğu zaten sayısalcı bizde bu kadar puan artışı olması imkansız yani ea cılarda çünkü ortak bölüm olan işletme ve iktisadı da seçebileceklerinide düşünsek benim sölediğğim daha uygun çünkü maliye bizim kendi alanımız içinde olan bölüm ve sadece ea cıların yazacağı bi bölüm bu yüzden önümüzde puanı hesaplanmış sayısalcıları çıkarmak durumundayız yoksa çoğu insan böle yapmadığı sürece açıkta kalcaktır

senin kötülğünü istiyomuşum gibi bi izlenim yaratmışsın. valla karar senin.benden söylemesi. tercihlerini 60 000 lerde başla o zman ve 130 000 de kapat. sonuçlar açıklandığında burdan yada pm den bana msj at kimin doğru söylediği ortaya çıksın. gazeteleri takip et bir kaç rehberlikçiyle daha konuş ve öyle tercih yap mutlaka tamam?

• quote:

Orjinalden alıntı: uzil

bişey merak ediyorum ilk tercih yapmadık diyelim sonra ek yerleştirme tercihi yapmaya hakkımız var demi?yani illa ilk seferde tercih yapmaya gerek yok demi?

evet böyle bir hakkın var ama ek yerleştirmede puanlar her zamn dahada yükselir.bunuda göz önünde bulundur.

Orjinalden alıntı: Bebelere Balon

EA-2'de 47bin inciyim.Aslında kafamda bazı şeyler vardı ama bugün gitgie enişeye kapıldım.Sayısalları çıkardığımızda 24-25.yim.Ama arkadaşım klavu<zda sayısllar dahil yine sıralaman göre bakacaksın dedi.O zaman EA'da puanlar 12-14(benim olduğum bölge) sıçrama oluyor.Ve benim sondan ikinci tercihim geliyor.11 tercih yaptım.

Bu konuda bir açıklama yapılırsa seviriim.Eğer EA'da 12-14 oynayacaksa sayısalı düşünemiyoum.Ayrıca bu sene tercih yüzünden birsürü insanın açıkta kalacağını düşünüyorum.Çok müzdarip olduk bu sistemden dolayı.

sistemde karışık bir durum yok.asıl sorun geçen seneydi bu sene sistem oturduğu için herşey daha kolaylaştı. başarı sıralamandan sayısalları yada sözelleri çıkarma gibi bir durum söz konusu değil artık. onu geçen sene yapıyorduk. bu sene sistem oturduğu için direk sıralamana bakıp tercihini yapmalısın.

puanlar arttı ayrıca.bunuda başarı sıralamasına göre söylüyoruz. diyelim ki geçen sene 10 000. olan biri 330 puan alırken bu sene 10 000. olan bir kişi 350 puan almış.bu durum puanın arttığını gösterir(rakamları uydurdum)

• quote:

Orjinalden alıntı: *kirve_halo23*

ya ben 6830. falanım , geçen sene en son 6370.(klavuzda öyle yazıyo) alan üni ye girebilir miyim???

arada yaklaşık 500 kişi falan var. yüksek puanlarda oynama pek olmayacağı için girme şansın biraz az ama gelme ihtimali her zman vardır. mutlaka tercihlerinde yaz ve 9000 lerde tercihlerini sonlandır(garanti olması açısından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timeless -- 1 Ağustos 2007; 0:40:45 >

Orjinalden alıntı: hEnrY_rDL

ben sayısalcıyım ve odtü-suny(uolp) işletmeyi yazdım..geçen sene kontenjan dolduramamışlar bu sene olur umarım benim tercihim..yurtdışında okumak nasıldır bu programla yardımcı olacak bir arkadaş vardı

senin söylediğin bölüm kıbrıs kampüsünde. o bölümün özel şartlarını okumuşsundur umarım. paralı olduğu için dolmaması normal. bu senede muhtemelen öyle olacaktır.

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

ben sayısalcıyım ve odtü-suny(uolp) işletmeyi yazdım..geçen sene kontenjan dolduramamışlar bu sene olur umarım benim tercihim..yurtdışında okumak nasıldır bu programla yardımcı olacak bir arkadaş vardı

senin söylediğin bölüm kıbrıs kampüsünde. o bölümün özel şartlarını okumuşsundur umarım. paralı olduğu için dolmaması normal. bu senede muhtemelen öyle olacaktır.

hayır ankara kampüsünde yazıyo orasıda..Kıbrıstada var Ankaradada var yani ve sanırım paralı olduğundan dolayı dolmamış..

• quote:

Orjinalden alıntı: carnivora

ii geceler abi bnim say2 sıralamam 146414. yüm puan 279.814 ben veterinerlik istiyorum olurmu yada nerleri tercih ediyim

hangi şehir hangi üniversite için istiyorsun?

quote:

ii geceler abi bnim say2 sıralamam 146414. yüm puan 279.814 ben veterinerlik istiyorum olurmu yada nerleri tercih ediyim

hangi şehir hangi üniversite için istiyorsun?

seçme şansım var mı bu sıralamayla

Van 100.Yıl Üniversitesinde var orada 2.öğretim ve 125binle almış,eğer giderim illa diyorsan çok zor ama bir dene şansını

tam sana cevap yazıyordum gece, elektrikler kesildi. bide cevaplarken sırayla gitmeye çalışıyorum. veterinerliklere puanın yetmiyor gözküyor. ama madem istiyosun tercihlerinde yer ver. başka yazabileceğin bölümler var. fen edebiyat fakültesindeki bölümler mesela biyoloji, kimya, fizik gibi. onun dışında birçok mühendislik bölümü boş kaldı. jeoloji, jeofizik, maden , çevre mühendislikleri gibi. onlarıda tercih edebilirsin. başarı sıralamana göre tercihini yap. bişey daha ekliyim herhangi bir bölümün karşısında hiç bişey yazmıyosa o bölüm kontenjanını dolduramamış demektir. eğer çizgi çizgi ise yeni açılmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: timeless

bu sene puanlar direk 20 puan fln artıcak doğrumu? say2 için..

evet puanlar artcak. ne kadar artcağınıda kendi başarı sıralamanla yapabilirsin. diyelim ki başarı sıralaman 50 000 ve 310 puan aldın bu sene. geçen sene 50 000. olan kişi 290 puan almış olsun. bu şu anlama geliyor puanlar 20 puan arttı(rakamlar uydurmadır örnek olsun diye söyledim)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.