Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Nightmare_2

ÖSS yerleştirme için bankaya para yatıracakmıyız

hayır yatırılmayacak
  • 4 yıllık fakültede 3. sınıftayım. bölümüm dünyanın en dandik bölümü olduğu için bu sene ÖSS ye girdim. öylesine girdim ama172 almışım. 4 yıllıklardan tercih yapamıyorum ama bu sene Açıköğretim Fakültesine geçmek istiyorum. içinizde AÖF de okuyan var mı ? şimdi tercih yapmam gerekir mi yapmasam sorun çıkar mı ? çünkü Herhangi bir fakültede öğrenim görenler,Ekim ayında 2. üniversite kapsamında AÖF ye kaydolabiliyorlarmış. yardıma ihtiyacım var...
    Fotoğraf, kişinin kendine yakışanı giymesidir. Fotoğraf, sanatçının anlatmak istediği bir konuyu, yazarak okuyucuya iletmek istediği bir kompozisyonu, bir öyküyü, bir düşünceyi, kelimelere başvurmadan, Yaradan'ın insanoğluna bahşetiği hârikulade bir nimet olan camın işlenmesi, metalin uygun şekle sokulması, gümüş tuzları ve bromürle yahutta sayısal algılayıcıyla şekillenerek, kelimeler kullanılmadan anlatılmak istenen duygu ve düşünceyi kareler halinde izleyiciye aktarması demektir...
  • quote:

ÖSS yerleştirme için bankaya para yatıracakmıyız

hayır yatırmanıza gerek yok.
  • merhabalar ben ea 2 den 121 bininci oldum uğur dersanesine gittim ve hopca 65 70 binlerden başlayabileceğimi söledi ama ben 93 binlik yeri yazdım sence olurmu..... biliyorusn sayısalcılar ve sözelciler çıktıkta sora kalan sıramızmış bu ve maliye yazdım....

1-istanbul universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Yeni acilmis bolum)

2-Ege universitesi - Gazetecilik (BS:36.000 , P:305.457)

3-Ankara universitesi - Gazetecilik (BS:38.700 , P: 304.485)

4-Gazi universitesi - Gazetecilik (BS:46.120 , P:303.524 )

5-Yeditepe (BURSLU) universitesi - Gazetecilik (BS:48.600 , P:301.222)

6-Anadolu universtesi - Basin yayin (BS:37.600 , P:304.878)

7-Marmara universitesi (IKINCI OGRETIM) - Radyo sinema T.V. (Yeni acilmis
    bolum )

8-Selcuk universitesi - Gazetecilik (BS:46.600 , P:301.853)

9-Selcuk universitesi - Radyo sinema T.V (BS:47.000 , P:301.746)

10-Akdeniz universitesi - Radyo sinema T.V (yeni acilmis bolum)

11-Osmangazi universitesi - Uluslararasi iliskiler (yeni acilmis bolum )

12-Cankaya universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis)

13-Baskent universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (BS:247.000 , P:262.261)

14-Izmir ekonomi universitesi - Uluslararasi iliskiler ve Avrupa birligi (Kontenjan dolmamis )

15-Ufuk universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis )

ben bu sekilde yaptım sizce sıralama nasıl bir problem varmı

başarı sıralamanı yazmamışsın.yani ben neye göre yorum yapcam. yorum yapabileceğim tek şey burda yeni açılan bölümleri emsalleriyle karşılaştırmanız. yani mesela ilk tercihin siyaset bilimi ve uluslarası ilişkileri örnek alalım. marmara üniversitesinde de aynı bölüm var 12800 lerde kapatmış.istanbul üni. de aynı sıralamalarda olacaktır. bide sözel öğrencisisin sanırım eşit ağırlıktan tercihlerinde ea2 puanına göre ypman lazım.ea2 puanın hesaplandımı?

• quote:

Orjinalden alıntı: julya lena

madem böle bi başlımk var bende Yabancı Ülkelere (Yurtdışına) gidecek olanlara yardımcı olabilirim.

çok sevinirim yardımcı olursan

Orjinalden alıntı: Tacox

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİRMİ ?

akedemik kadrosunu bilmiyorum fakat bildiğim tek şey burslu kısmına izmirden ayrılmak istemeyen yuksek puan yapanların gittiği burssuz kısmınada lisans programlarına barajı aşanın direk girdiği bir universite olduğu burslu ve burssuz puanları arasında belkide en cok ucurum olan universite olabılır.
    bilcümle avratlar saçlarıma deli oluyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuintu

4 yıllık fakültede 3. sınıftayım. bölümüm dünyanın en dandik bölümü olduğu için bu sene ÖSS ye girdim. öylesine girdim ama172 almışım. 4 yıllıklardan tercih yapamıyorum ama bu sene Açıköğretim Fakültesine geçmek istiyorum. içinizde AÖF de okuyan var mı ? şimdi tercih yapmam gerekir mi yapmasam sorun çıkar mı ? çünkü Herhangi bir fakültede öğrenim görenler,Ekim ayında 2. üniversite kapsamında AÖF ye kaydolabiliyorlarmış. yardıma ihtiyacım var...

eğer şimdi tercih edip girersen o bölüme sanırım şu anda okuduğun okulda okuma hakkını kaybediyorsun.ama ekim ayında başvurursan ikisini birden okuma hakkın doğuyor. ilk söylediğimden emin değilim ama öyle olma ihtimali var. sınava girmeden de açıköğretimde okuma hakkı var üniversite okuyanların veya üniversite mezunu olanların.

• bununla ilgili bir konu açmıştım ama tekrar sorayım.geçen sene 8000 ciyi alan bir bölüm için 7000 nci kişinin girmesi garantimidir???değilse girme oranı hemen hemen geçmişe bakarak ne kadardır???şimdiden cevap için teşekkürler__dil bölümü__

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 31 Temmuz 2007; 16:29:42 >

Orjinalden alıntı: aytaç1989

merhabalar ben ea 2 den 121 bininci oldum uğur dersanesine gittim ve hopca 65 70 binlerden başlayabileceğimi söledi ama ben 93 binlik yeri yazdım sence olurmu..... biliyorusn sayısalcılar ve sözelciler çıktıkta sora kalan sıramızmış bu ve maliye yazdım....

arkdaşım sayısalcılar ve sözelciler çıktıktan diye birşey söz konusu değil. o geçen sene yapılan birşeydi.bu sene böyle bişeye gerek yok çünkü sistem oturdu. tercihlerini 65 000 lerde yapabilrsin ama gerçekçi olmaz.benim sana tavsiyem 90 000 le 130 000 arası tercih yapman.

sayısal sözel olayını başka bir arkdaş daha iddia etti burdan ama geçenlerde hürriiyet gazetesinin insan kaynakları ekinde bununla ilgili yazı yayınlandı ve ben haklı çıkmış oldum. posta gaztesinde de aynı şeyler çıkıyor. bunları inanman için söyledim. yoksa ben biliyorum bunları ve iddia ediyorum piyasada birçok meslektaşımdan daha iyiyim bu konuda.

• quote:

Orjinalden alıntı: throniel

quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİRMİ ?

akedemik kadrosunu bilmiyorum fakat bildiğim tek şey burslu kısmına izmirden ayrılmak istemeyen yuksek puan yapanların gittiği burssuz kısmınada lisans programlarına barajı aşanın direk girdiği bir universite olduğu burslu ve burssuz puanları arasında belkide en cok ucurum olan universite olabılır.

valla benimde pek bilgim yok.malum bir sürü okul var ve hepsi hakkında bilgi sahibi olmamız mümkün değil ama okulun internet sayfasından azda olsa bir fikir sahibi olabilirsin.

www.izmirekonomi.edu.tr

• yok mu AÖF de okuyan veya AÖF hakkında yardımcı olabilecek birisi ?
    Fotoğraf, kişinin kendine yakışanı giymesidir. Fotoğraf, sanatçının anlatmak istediği bir konuyu, yazarak okuyucuya iletmek istediği bir kompozisyonu, bir öyküyü, bir düşünceyi, kelimelere başvurmadan, Yaradan'ın insanoğluna bahşetiği hârikulade bir nimet olan camın işlenmesi, metalin uygun şekle sokulması, gümüş tuzları ve bromürle yahutta sayısal algılayıcıyla şekillenerek, kelimeler kullanılmadan anlatılmak istenen duygu ve düşünceyi kareler halinde izleyiciye aktarması demektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe

34400 ile kapamış bir yerin 37650 ile öğrenci alma şansı nedir
    bölüm say 2 teşekkürler

yani bunu bilmek çok güç.bi kere o bölüme talep artarsa 25 000 de bile kapatabilir. ama normal durumda 34 000 civarlarında kapatacaktır. yani 37 650 ile senin girme şansın var. bunun için bi oran veremem sana.tercihinde mutlaka yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterKill88 -- 31 Temmuz 2007; 16:45:52 >

Orjinalden alıntı: rap_üstad

bununla ilgili bir konu açmıştım ama tekrar sorayım.geçen sene 8000 ciyi alan bir bölüm için 7000 nci kişinin girmesi garantimidir???değilse girme oranı hemen hemen geçmişe bakarak ne kadardır???şimdiden cevap için teşekkürler

8000 le kapatmış bir bölüme 7000 ci olan birinin girme ihtimali çok çok yüksektir. çünkü 20 000 lere kadar çok fazla oynama olmaz. ama bölüm kontenjanını düşürmüşse yani diyelim ki geçen sene 50 kişi alırken bu sene 25 kişi alıyorsa bu sefer garanti olmaktan çıkabilir.yada o bölüme talep artabilir ve yüksek puanlılar tercih etmeye başlarsa o zmanda girme şansın azalır. sonuç olarak şunu söyleyebilirim hiç bir zaman garanti diyemeyiz. % 1 de olsa ihtimal vardır( össde ilk 100 e girenler dışında )

• quote:

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

1-istanbul universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Yeni acilmis bolum)

2-Ege universitesi - Gazetecilik (BS:36.000 , P:305.457)

3-Ankara universitesi - Gazetecilik (BS:38.700 , P: 304.485)

4-Gazi universitesi - Gazetecilik (BS:46.120 , P:303.524 )

5-Yeditepe (BURSLU) universitesi - Gazetecilik (BS:48.600 , P:301.222)

6-Anadolu universtesi - Basin yayin (BS:37.600 , P:304.878)

7-Marmara universitesi (IKINCI OGRETIM) - Radyo sinema T.V. (Yeni acilmis
    bolum )

8-Selcuk universitesi - Gazetecilik (BS:46.600 , P:301.853)

9-Selcuk universitesi - Radyo sinema T.V (BS:47.000 , P:301.746)

10-Akdeniz universitesi - Radyo sinema T.V (yeni acilmis bolum)

11-Osmangazi universitesi - Uluslararasi iliskiler (yeni acilmis bolum )

12-Cankaya universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis)

13-Baskent universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (BS:247.000 , P:262.261)

14-Izmir ekonomi universitesi - Uluslararasi iliskiler ve Avrupa birligi (Kontenjan dolmamis )

15-Ufuk universitesi - Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (Kontenjan dolmamis )

ben bu sekilde yaptım sizce sıralama nasıl bir problem varmı

başarı sıralamanı yazmamışsın.yani ben neye göre yorum yapcam. yorum yapabileceğim tek şey burda yeni açılan bölümleri emsalleriyle karşılaştırmanız. yani mesela ilk tercihin siyaset bilimi ve uluslarası ilişkileri örnek alalım. marmara üniversitesinde de aynı bölüm var 12800 lerde kapatmış.istanbul üni. de aynı sıralamalarda olacaktır. bide sözel öğrencisisin sanırım eşit ağırlıktan tercihlerinde ea2 puanına göre ypman lazım.ea2 puanın hesaplandımı?

Sozel-2 puanim; 293,030 Basari siram ; 85074
    EA-2 puanim; 255,927 Basari siram : 376211

• ii güzel sölüyrosunuz da bu sıralamlarda sayısalcı ve sözelcilerinde puanları hesaplanıp bizim önümüze geçiyorlar ve bu sırayıda elle ayarlayamadıklarına göre demekki nerden baksan en azından ebnimde önümde 40 45 bin kişi var bunların çoğu zaten sayısalcı bizde bu kadar puan artışı olması imkansız yani ea cılarda çünkü ortak bölüm olan işletme ve iktisadı da seçebileceklerinide düşünsek benim sölediğğim daha uygun çünkü maliye bizim kendi alanımız içinde olan bölüm ve sadece ea cıların yazacağı bi bölüm bu yüzden önümüzde puanı hesaplanmış sayısalcıları çıkarmak durumundayız yoksa çoğu insan böle yapmadığı sürece açıkta kalcaktır

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • EA-2'de 47bin inciyim.Aslında kafamda bazı şeyler vardı ama bugün gitgie enişeye kapıldım.Sayısalları çıkardığımızda 24-25.yim.Ama arkadaşım klavu<zda sayısllar dahil yine sıralaman göre bakacaksın dedi.O zaman EA'da puanlar 12-14(benim olduğum bölge) sıçrama oluyor.Ve benim sondan ikinci tercihim geliyor.11 tercih yaptım.

Bu konuda bir açıklama yapılırsa seviriim.Eğer EA'da 12-14 oynayacaksa sayısalı düşünemiyoum.Ayrıca bu sene tercih yüzünden birsürü insanın açıkta kalacağını düşünüyorum.Çok müzdarip olduk bu sistemden dolayı.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.