Şimdi Ara

ÖSS 2008 SORULAR EKLENDİ GENEL KONU, MESAJLAŞMA, YORUMLAR, GÖRÜŞLER (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
0
Favori
41.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

Seneye öss kalkiyor mu ? Yani yeni sistem falan gelicek diyorlardi ya hani o seneye mi gelicek ?

Baba her sene ÖSS'yi kaldırıyorlar, inanıyor musun?:D

Bir fotograf vardı facebookta dolaşıyordu. Son Havadis gazetesi, tarih 4 Ağustos 1962, manşet Üniversitelere giriş imtihanları kalkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizansen -- 18 Haziran 2008; 19:46:30 >
  • arkadaşlar şaşırmayın yahu ne iptali?
    iptal edilirse kim ağustostaki sınava çalışır, başarı %50 düşer. ben dava açarım şahsen
  • quote:

Orjinalden alıntı: salkinma

arkadaşlar şaşırmayın yahu ne iptali?
    iptal edilirse kim ağustostaki sınava çalışır, başarı %50 düşer. ben dava açarım şahsen

Yalnız değilsin baba, eğer iptal olur bir daha sınava girersek ve bir de eskisinden kötü geçerse sınav kesin dava açarım.:D
  • aynen bende o soruda bi afalladım aradım pi: 3.14 ama nerdeeee aklıma gelmese yapamayacaktım o soruyu allahtan.. sakın iptal edilmesin yakarım bu gezegeni
    quote:

Orjinalden alıntı: thy majesty

quote:

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

Şu mat2 de yada mat1 de bir tane geometri sorusu vardi Şekillerin alanlarini siraliyoduk hani Bi yarim cember bir tane yamuk bir tane de kare vardi ;

Orda yamugun alani 3r^2/2 cemberin alani (pi)r^2/2 şimdi ben burda pi sayisini 3 alirsam çember ile yamugun alani eşit oluyo ama

İPTAL Edin lan sinavi hemen

dostum bende ilk öyle düşündüm,"pi=3,14 dememiş lan bunlar" diye sonra "ulan böyledir bu ya" dedim işaretledim
    hele mat 1 sorusu(doktor filan) akıllara zarar sınavdan sonra 8 saat geçti ancak anladım..açısal ivme sorusunda "ne lan bu!" dedim
    adamlar salak işte,bi öss işini yapamıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djnone -- 18 Haziran 2008; 19:59:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: judith

mustafa lan 1 soru için bu kadar diretilir mi ?

lanet olsun uğura da yazacağı 1 satır kelimeye de,bana bütün sene öğretmeye çalıştığı 1 satır kelimeye de.

1 yere yerleşirsem önüne kara çelenk bırakmayı düşünüyorum

Eğer yerleşemezsem gene gitmeyi düşünüyorum

Ekleme :

2008 ÖSS benim performansımın kat kat altında olduğu bir DENEME SINAVI niteliğindedir.

Edebiyat-sosyal- mat2 - mat-1 in geometrisi - mat-1 - sosyal - türkçe diye sıralama izlemek benim için hüsrana ve sıkıntıya neden olmuştur.

Mat-2 deki 6 boşumun da, G GRUBU olmam dolayısıyla ALT ALTA gelmesi de ne kadar şanssız olduğumun ayrı bir göstergesidir.

ÖSS desiniz,hayatınızı belirleyecek 1 sınav. 8. sorudan - 14. soruya kadar bomboş. Sizde moral kalır mı ? 10 dk kendimi toparlamak ve soruları öyle okumakla geçti.

Mat-1 deki doktorlu soru, iptal edilmesi gündemde olan türkçedeki 14. soru , tarih dersimin hep 13/13 olurken - iptal edilmesi gene gündemde olan 4. soru dakikalarımı benden çalmıştır.

3 soru yüzünden birşey olmaz demeyin. Benim moralim pamuk ipliği gibidir. Çok zor toparlanır çok kolay dağılır.

Böyle bir sınavdı işte...

2. senemdi, dershane olsun Güvender Türkiye Geneli olsun, evde zaman tutarak çişe bile gitmeyerek çözdüğüm denemeler olsun 260 ea-2 den aşağıya düşmeyen ben Allahım inşallah 250 puan gelir diye hergün dua ederek kafamı yastığa koyuyorum.

1) Sınav stresi başka birşey
    2) Öss nin böyle bir sınav hazırlaması başka 1 şey. (2007 gibi oks, 2008 gibi olimpiyat soruları)
    3) Koskoca 365 günde 240 SORU HAZIRLAMAYI BECEREMEYEN bir kurumun 1.540.000 kişinin hayatına karar vermesi bambaşka bir şey.

Ne olursa olsun, ben gencim daha 19 yaşındayım. İdealim olana kadar 1 daha 1 daha girmeye razıyım.Evet bıktım türevden,integralden, gıcık dershane hocalarından ama napalım başka alternatif var mı ?

okuduğunuz için teşekkürler.

Ya bunun tartışmasını başka bir sayfada ben de yapmıştım. Benim üzüldüğüm öss gibi bir sınav yapılması değil, beni 240 soruyu bile adam gibi hazırlayamayan insanların sınamasıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mizansen

quote:

Orjinalden alıntı: salkinma

arkadaşlar şaşırmayın yahu ne iptali?

Yalnız değilsin baba, eğer iptal olur bir daha sınava girersek ve bir de eskisinden kötü geçerse sınav kesin dava açarım.:D

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Felsefe Grubu;
    2007-ÖSS sorularına benzer nitelikte olduğu,
    Müfredat dışı soru olmadığı,
    Sorularda hata olmadığı,
    Psikoloji -Sosyoloji-Mantık direkt bilgi gerektirdiği, bilgi olmadan yorumla çözülemeyeceği,
    Felsefe sorularının yorum ağırlıklı temel bilgi gerektirdiği,
    Soruların çözümünün 2007-ÖSS’ye göre daha fazla zaman gerektirdiği,
    Soruların çeldiricilerinin çok güçlü olduğu,
    2007-ÖSS’ye göre daha zorlayıcı sorular yer aldığı görülmüştür.

Kimya
    Müfredat dışı soru olmadığı,
    2007-ÖSS’ye göre 1.bölüm daha zor, 2.bölüm daha paralel nitelik taşıdığı,
    Hatalı soru olmadığı,
    Kimyasal dengeden soru beklenirken (müfredatta olmasına rağmen) çıkmadığı görülmüştür.

Biyoloji
    Müfredat dışı soru yok, bir soruda kullanılan terimler müfredatta yok, ama açıklaması yapılmış, bu açıklama yabancı özel okulların müfredatında var,
    Sorular bilgiyi kullanma ağırlıklı, bilme ve uygulama tarzı sorular var,
    2007 ile benzer ve zorluk dereceleri aynı,
    Birkaç soruda çeldiriciler çok güçlü,
    Detaylı bilgi önemsenmiştir, alt kısımlarından daha çok soru çıkmıştır,
    2. bölüm deneye değil, kısa ve direk bilgiye dayalı sorulardan oluşmuş,
    2. bölümde bakteri sorusu ayırt edici olabilir.

Türkçe
    Müfredata uygun,
    Dilbilgisi soruları artmış, 6 tane soru yer almaktadır,
    2007-ÖSS’ye göre daha anlamaya ve bilmeye dayalı sorulardan oluşmaktadır,
    Anlatım bozukluğu ile ilk kez 1 soru çıkmış, daha önceki yıllarda daha fazla soru sorulurdu.

Edebiyat
    Söz sanatı sorusu sorulmamıştır,
    Sorular bilgi ağırlıklıdır,
    Roman kahramanlarını çağrıştıran soru var, bu da okumaya teşvik amacını taşımaktadır.

Tarih
    Müfredata uygun sorular yöneltilmiş,
    Herhangi bir bilimsel hata yok,
    Dil anlatımı iyi,
    1. Bölüm soruları 2. bölüm sorularına yakın, 1.bölüm paragraf yorum şeklinde sorulurken 2. bölümde bilgi isteyen sorular sorulmuş,
    Kavram bilgisine yakın, yeni bilgi içerikli farklı sorular ortaya çıkmış,
    2007-ÖSS ile zorluk derecesi açısından aynı gibi duruyor,
    2.Bölüm çok seçici ve zor sorulardan oluşmuştur.

Fizik
    Müfredata uygun,
    Soruların dağılımı homojen değil, konulara göre eşit dağıtılmamış,
    “Açısal ivme” kavramı ile ilgili soru çok zor sorulmuş,
    Bir soru oldukça karmaşık ve seçici,
    2007-ÖSS’ye göre 1.bölüm daha zor 2.bölüm biraz daha zor,
    2.bölüm soru dağılımı homojen değildir,
    Seçenekler ve çeldiriciler daha güçlü, fizik testi sınavın belirleyicisi olmuş, çok rahat hata yapılabilir tarzda sorular bulunmakta,
    Müfredatta olmayan kavram (açısal ivme) kullanılmıştır, ancak çizgisel ivme bilindiğinden yorumla bu soru çözülebilinir

Coğrafya
    Müfredata uygun sorular sorulmuştur,
    Bir soru çok seçici ve zor olarak görünmekte,
    Yeni müfredatın yansımaları ve ışıkları görülüyor,
    Yer şekilleri sorusu yok, ancak yer şekillerinin etkileri sorgulanmış,
    Sorular 2007-ÖSS’den zor değildi.

Matematik 1
    2007-ÖSS ile aynı zorluktaydı,
    Sayı kavramı ve yoruma dayalı sorular sorulmuştur.

Matematik 2
    Tamamen bilgi gerektiren sorular var ancak detay bilgi 3 soruda var, bunlar da öğrencileri zorlayabilir,
    Sınavın belirleyici testi olabilir.

Geometri
    Bir bütünü bölme, iki niceli bir biri cinsinden ifade edebilme ve temel geometrik kavramların sorgulandığı bir test,
    2007 ile aynı, zorluk derecesi benzer,
    Hatalı soru yok.

Açıklama;
    Kamuoyunda söylendiği gibi ÖSS kolay bir sınav olmamıştır. Ancak özellikle de zorlaştırılmış değildir. Öncelikle yükseköğretim konusunda ülkemizin içinde bulunduğu süreci doğru algılamalıyız. Öğrenci sayımız çok fazla, ama bu öğrencilere sağladığımız kontenjanlar oldukça sınırlıdır. Böyle olunca da yapılması gereken öğrencileri sıralamak ve sıralamayı adil ve tarafsız yapmaktır. Eğer amacımız fazla öğrenciyi az olan kontenjanlara adil dağıtmak ise mevcut ÖSS bunu son derece adil yapmaktadır.
    Ancak yıllarca sınav sisteminde değişimler yaptık. Tek sınavı ikiye çıkardık sonra tekrar teke düşürdük, sonra yeniden ikiye çıkardık. Peki, bu işlemleri hangi bilimsel kriterlere göre yaptık? Nasıl bir araştırma sonucunda bu düzenlemeleri yaptık? Yoksa toplantı odalarında birileri daha iyi olur dediği için mi yaptık bu düzenlemeleri.
    Amacımız öğrencilerimizi sıralamak değil de başarılarını, öğrenme durumlarını sorgulama ise yapmamız gereken daha bilimsel ve daha kapsamlı sistemler getirmek olacaktır. Ancak unutmamalıyız ki öncelikle yapılması gereken liseler arasındaki düzey ve başarı farklılıklarını eşitlemektir. Eşit olmayanların katıldığı bir sınavda adil bir sonuç almamız mümkün değildir.
    Ülkemizde üniversite sayısı çok artsa, her öğrenciye yetecek kadar kontenjan olsa bile sınavlar olacaktır. Çünkü dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde üniversitelere kimse elini kolunu sallayarak giremiyor. ABD’de olduğu gibi Harvard ile daha küçük üniversiteler arasındaki kalite farkları öğrencinin Harvard’a girmek için birçok seçme kriterine uyması ve sınava girmesini gerektirmektedir. Daha iyi bir üniversiteye girebilmek için öğrenciler mutlaka yarışacaklardır. Dolayısıyla tartışılması gereken sınavın varlığı değil adilliği ve hakkaniyetidir.
    Yeni getirilmek istenen sınav sisteminden önce;

Yükseköğretimin kalite sorunu
    Liselerin arasındaki eşitsizlikler
    Öğrencilerin doğru kariyer yönlendirmesi
    Meslek yüksek okullarının arttırılması
    Sorunlarının çözümlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ÖSS zaten mevcut duruma cevap verebilmektedir.
    Sistemlerin iyi incelenip bütün sorunlara cevap verebilmesi noktasında yapılacak değişiklikleri desteklemekteyiz.

Uğur Dershaneleri

Uğur son noktayı koymuş.

Olan bizlere oldu.Şu 2 yılda 5 yaş yaşlandım.

• Ne olmuş tekrar falan deniyor önceki sayfaları tam okuyamadım fakat söylemek istedigim bir şey var o da şu sorular bu sene daha zordu muhabbeti. Sorular isterse çok kazık isterse çok kolay olsun sonuç olarak herkes aynı sınava giriyor ve geçen sene 20bininci kişi nereye giriyorsa bu sene de oraya girecek ister 300 puanı olsun ister 350 önemli olan kaçıncı oldugunuz.
    Buarada bütün öss ye girenlere geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnex7 -- 18 Haziran 2008; 20:45:24 >
  • mustafa666

bahsettiğim mustafa sen değilsin birader..

general,

KÖRSÜN KÖRRRRR sana PM atanı göremedin

boşveer, zaten hiç haketmedin

• quote:

mustafa666

bahsettiğim mustafa sen değilsin birader..

general,

KÖRSÜN KÖRRRRR sana PM atanı göremedin

boşveer, zaten hiç haketmedin

Sondaki kafiye söz ahengi mükemmel olmuş.

Kapandı msn yeni nick düşünüyorum.Forumlardaki nicklerimi ve maillerimi ona göre düzenleyeceğim.

Arkadaşım birisi mesaj attı forumda özel mesaj uyarısı geldi.Yoksa en az 1 hafta daha görmezdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa666

4 soru iptal olrsa snaw iptal olr büyk bi olaslkla beyler ole dyolar rehbrlkçler

rehberlikçiler hep atıp tutarlar zaten... iyi tmm haksızlık oldu ama ben ne yapayım kardeşim? 270 ün üstünde gelecek bana koymaz mı iptal olursa?
  • hayırlısı olsun herkese............
  • quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

quote:

Şaibeli sorular yüzünden kaybettiğim zamanın hesabını kim verecek ?

40 saat düşündüm, aynı hastaya mı bakıyor diye.

Teyzem 15 yıldır Tarih öğretmeni (Ankara Dil-Tarih-Coğrafya Mezunu) o bile benim yaptığım Vergi azalması seçeneğini söyledi.

evet hocam ya aynen o soruyla kaç dakika uğraştım kzancım olur diye ama olmadı bilgi eksik. aynı hastayamı bakıyor bakmıyormu çelişkide kaldım yapamadım.

Türkçede yazım yanlışı sorusu var, 25 yıllık türkçe öğretmenime sordum (hala bzim dersanede hoca) hiç bir hece " ğ " ile başlamaz o da bir yazım yanlışıdır dava açsan kazanırsın dedi.

tarih sorusuna gelince; o soruyu ilk önce vergilerin azalması yaptım sonra tımarlı sipahi yaptım çünkü ekonomik düzen bozulunca vergiler arttırılarak düzeltilmeye çalışılır aynı bugünkü gibi.

• Ne gerizekalı herifler!

Bunlar bile ÖSYM'nin başında ise Türkiye'nin diğer kurumlarını görmek lazım.
  • ...
  • Herkeste sınav iptal olur muhabbeti dönüyor...Ama öyle bişey asla olmaz.İsterse 10 soru iptal edilsin yinede sınavı iptal edemezler...
  • sınavın belkide hayatımın dönüm noktası o k'lı x'li mutlak değer eşitsizlik sorusu;üstüne bide toplam sembolü geldi bitti benim için sınav
  • Up
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sheva24

ya siz kafayımı yediniz ne iptali yav arkadaşın dediği gibi 10 soru bile iptal edilse yine de iptal olmaz.inş hiçbir soru iptal olmaz özellikle fen2 deki açısal ivme.eğer hiçbir soru iptal olmasa 350 355 arası bekliyorum

5-6 sorunun iptaliyle puan hesaplaması ne hale döner haberin var mı?Ama bencede sınavın iptal edilmesi çok düşük bir olasılık bence ösym amcamız göstermelik 1-2 soru iptal edicek ve olayın üstünü kapatıcak(ama öğrencilere sus payı olarak puan eklemesi yapabilir bu durumdada bişey değişmez).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heghan

quote:

Orjinalden alıntı: Sheva24

ya siz kafayımı yediniz ne iptali yav arkadaşın dediği gibi 10 soru bile iptal edilse yine de iptal olmaz.inş hiçbir soru iptal olmaz özellikle fen2 deki açısal ivme.eğer hiçbir soru iptal olmasa 350 355 arası bekliyorum

5-6 sorunun iptaliyle puan hesaplaması ne hale döner haberin var mı?Ama bencede sınavın iptal edilmesi çok düşük bir olasılık bence ösym amcamız göstermelik 1-2 soru iptal edicek ve olayın üstünü kapatıcak(ama öğrencilere sus payı olarak puan eklemesi yapabilir bu durumdada bişey değişmez).

5-6 soruyu iptal edip katsayılarla puanlarla uğraşmak mı daha mantıklı yoksa sınavı tekrar yapmak mı ki bence sınavın tekrarlanması gibi bir ihtimal yok.

Bence sorular hangi bölümden iptal olursa ona göre o bölümün katsayısıyla oyanıp dengelerler heyecenlanmaya gerek yok yani

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.