Şimdi Ara

ÖSS 2008 SORULAR EKLENDİ GENEL KONU, MESAJLAŞMA, YORUMLAR, GÖRÜŞLER (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.508
Cevap
0
Favori
41.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortada çok büyük bi haksızlık var ne olursa olsun. Ama arkadaşlar siz bi soruya kafa takılmayacagını bilmiyor musunuz? Tekrar diyorum bu olay saçmalık ötesi...

Ben sınavlara 0 heyecan, stres vs ile girerim ve taktik belirlerim. Hemen çözerim 1 bakıp yapamadıgımı boş bırakırım. Bilimadamlarına göre bu yararlı oluyor; beyin sen diğer sorulara bakarken boş bıraktıgını düşünüyor. Herneyse şu sıralamayı takip ettim: M1-F1-M2-F2-T-S (sene başından beri uygularım, şaşılmaması gerekir alışılmıştan)

ve bittiginde (tabi boşlarım vardı baya) 1 saat vaktim kalmıştı. Ve tekrar tekrar hızlıca göz gezdirdim. mat1 den 7 boş vardı 1 e indirdim. 29 net geldi.

İşte size sınav öncesi taktik belirlemenin ve bu taktiğin bazı bilimsel gerçeklerle sentez edilmesinin farkı...

Ve zamanın LGS sinde normalde yaptıgım puanın çok üstüne çıkmıştım ÖSS de de öyle oldu... Bence heyecansız, stressiz sınava girmenin + sı gerçekten çok büyük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 18 Haziran 2008; 16:53:15 >

• İyi iptal etsinler nasıl olsa hepsi doğru yaptığımız sorular.Saçmalığa bakın.Ben onlarla uğraşmasam 2-3 farklı soruyu yapardım belki.Benim giden puanlarımın hesabınıda versinler o zaman.

Bu ülkeden her geçen sn dahada nefret ediyorum.

Niteliksiz insanlar her yerde her kurumda.Sonuçlarına katlanan yine biziz.

Sıkıldım artık.

Neyi iptal ederlerse etsinler.Sınav biteli 3 gün oldu acaba benim sonucum ne olacak diye hala stres içindeyim.(Bu soru karmaşasıyla beraber alacağım puan 336-444 bandına kaydı.).Sınav senesi boyunca bile bu kadar stres altında hissetmemiştim kendimi.Beni, gençleri bu hale getirenler utansın ne diyeyim.

lejyonerx bende en yüksek puanımda 10-15 puan yaptım.Tabi öss soruları iptal edip buna engel olmazsa.
  • Adama bak ya...
    Daha itirazlara bakmadan, incelemeden kafasından 1 en fazla 2 soru iptal edilir diyor. Daha fazla çıkarsa onlar ne olacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

İyi iptal etsinler nasıl olsa hepsi doğru yaptığımız sorular.Saçmalığa bakın.Ben onlarla uğraşmasam 2-3 farklı soruyu yapardım belki.Benim giden puanlarımın hesabınıda versinler o zaman.

Sıkıldım artık.

Neyi iptal ederlerse etsinler.Sınav biteli 3 gün oldu acaba benim sonucum ne olacak diye hala stres içindeyim.(Bu soru karmaşasıyla beraber alacağım puan 336-444 bandına kaydı.).Sınav senesi boyunca bile bu kadar stres altında hissetmemiştim kendimi.Beni, gençleri bu hale getirenler utansın ne diyeyim.

lejyonerx bende en yüksek puanımda 10-15 puan yaptım.Tabi öss soruları iptal edip buna engel olmazsa.

ne desen haklısın ama ÖSYM nin ilk rezilliği değil ki bu... yani ÖSS de bi soruya takmak inanılmaz yanlış bi hamle olur ve bence burda bi üst konu açılsın ve herkes uyguladıgı taktikleri, izlediği yolları yazsın...

Gerçi ben bunları yapıyorum ama millet ne yapıyor bi fikrim yok

• quote:

Orjinalden alıntı: lejyonerx

quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

İyi iptal etsinler nasıl olsa hepsi doğru yaptığımız sorular.Saçmalığa bakın.Ben onlarla uğraşmasam 2-3 farklı soruyu yapardım belki.Benim giden puanlarımın hesabınıda versinler o zaman.

Sıkıldım artık.

ne desen haklısın ama ÖSYM nin ilk rezilliği değil ki bu... yani ÖSS de bi soruya takmak inanılmaz yanlış bi hamle olur ve bence burda bi üst konu açılsın ve herkes uyguladıgı taktikleri, izlediği yolları yazsın...

Gerçi ben bunları yapıyorum ama millet ne yapıyor bi fikrim yok

Ben tam olarak 11.35'de sınavı bitirdim.Türkçeden 3, sosyalden 4, matematik 1'den 6, fen 1'den 1, matematik ikiden 11, fen 2'den 1 boşum vardı.

Daha sonra yanına küçük işaretler koyduğum soruları kontrol ettim.Cevaptan emin değildim.Bunların bazılarının doğru olduğuna inandıktan sonra boşlara baktım.

Ama son 1 saatt o boşlar ösym'nin yaptığı bu tarz bir dengesizlik yüzünden o kadar zamanımı aldıki o tam olarak emin olamadığım sorulara dönme fırsatım olmadı.

240 soru ya.Her gün 1 tanesini kontrol etseniz yine yeter.Bu kadar mı aciz bir kurum öysm?Yoksa bizi ciddiye mi almıyorlar.Yazık ya yazık.

• quote:

Orjinalden alıntı: jackk888888

arkadaşlar geçen sene öss girmiştim ve başarı sıram 17167 yazıyo bu ne anlama geliyo iii mii.Bu senne tekra sınava girdim ve geçen sene oranlar daha iyi girme kazanma olasılığım olurmu SAS-1 Bilgisayar öğrt.

arkadaşlar bu konuda cevap yazmadınız ne dir bu basarı sırası
  • Ben bu söylediğiniz soruların hepsini yanlış yapmışım aslında yaptığım bana göre doğru sorun doğru olan şıktan birden fazla bulunması eğer türkçeden o 14. soru iptal olursa 28d 1y ym olmuş olur.Ama yanlışta yapsam bu iptal edilen sorular üzerinde ben baya zaman kaybettim görünen o ki bu sınavda 4-5 tane soru hatalı yada şüpheli ne biçim iş yapıyor bunlar anlamadım beceriksizler.Sınavın iptal edilmesi konusuna gelince ne kadar istesemde böyle bir şeyin olması baya bi düşüşk ihtimal.
  • ben de bu üç soruyu yanlış yaptım ve hepsin de de çok fazla oyalandım ayrıca mat 1 deki doktor hasta sorusunu da anlayamadığım için bayağı uğraşmama rağmen boş bırakmak zorunda kaldım ve felsefenin son 4 sorusuna bakamadım ki baksam büyük ihtimalle hepsini yapıcaktım normalde olsa bu sorularla o kadar uğraşmazdım herhalde ama sınavdan önce ösym başkanın mat 1 çok kolay olacak yoldan geçen adama sorsanız çözer tarzı açıklamaları beni etki altında bıraktı ve geçen sene 28 yaptığıma göre bu sene full yaparım diye düşündüm ama sınavda öyle olmayaınca iyice canım sıkıldı ve sorularla daha çok uğraşmaya başladım dolayısıyla bir sürü zaman kaybım oldu yani sınava gireceklere tavsiyem hiç kimsenin dediğine kulak asmayım tıkayın kulaklarınız sınavınıza konsantre olun elinizden geleni yapın sonra da içiniz rahat olsun

soruların iptaline gelince bence bu kadar sorumsuzluk olamaz ösym gibi bir kurumsun bu sınav birbuçuk milyonu aşkın insanın hayatını etkileyecek daha 240 soruyu adam gibi hazırlamayı beceremiiyorsun biz yıl boyu çalışıp didinelim sosyal hayatı, kızları, ortamı, hepsini bi kenara bırakalım sen bi soruların kontrolünü doğru düzgün yapma oalcak iş değil

• sınavın iptali ve tekrarı söz konusu olamaz
    yine hatalı sorular gelirse önümüze ösym'nin güvenilirliği çökmüş olur. ösym kendi sonunu hazırlamak istemez haliyle
  • 4 soru iptal olrsa snaw iptal olr büyk bi olaslkla beyler ole dyolar rehbrlkçler
  • ayrıca mat 1 deki doktorlu olan soruda iptal olck byk bi olaslkla
  • Sınav iptalini maliyeti milyon doları aşar böyle bişi zor hatta imkansız aslında en iyisi bu olur ama,bi daha stresede gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa666

4 soru iptal olrsa snaw iptal olr büyk bi olaslkla beyler ole dyolar rehbrlkçler

Gerçekten mi???Ben böyle birşey olacağını sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Haziran 2008; 18:13:12 >
  • fizikten hangi soru iptal ya ?

Bu arada su doktor sorusunu bende shady_tr arkadas gibi anladigimdan salak sacma sapan işlemler yapmısım gercektende biraz çelişkili bi soru o
  • Bu sınav kesınlıkle ıptal olur beyler.Ne demek sadece sorular iptal olur.1 soru deıl 2 deıl. 4-5 tane dıyosunuz.

Acıkcası bunların 2 tanesı benım dogru yaptıgım sorular ve cogundada uzun uzun dusundum acaba boyle mı demek ıstedıler falan dıye.Ve sonucta mat 2 den yetıstıremedıklerım oldu.

Ben dava acmayı dusunuyorum.Eger sorular sadece iptal edilirse.Mükemmel zaman kaybettım ben bu sorularda.

• OSYM cevabı A diye açıkladı..Ancak dershaneler cevabın D diye değiştirilmesini yada iptalini istiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Haziran 2008; 18:21:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

ee bunda ne varki sadece 1 işte ?
  • tekrarlanırsa ne macera olur ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

ee bunda ne varki sadece 1 işte ?

Açısal İvme kavramı müfredatta yokmuş...Eğer öğrencinin açısal hızdan çıkıp açısal ivme kavramını düşünülmesi istendiyse de doğru cevap D oluyor...

Yarın dershaneme gidip Alparslan (Sorunun hatalı olduğunu açıklayan) hocayla konuşmayı düşünüyorum...Öğrendiğim gelişmeleri buraya yazarım...Tabiki Bakırköy şubesine gitmediyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Haziran 2008; 18:24:02 >

• Arkadaşlar biraz mantığınızı çalıştırın Türkiyede hangi kurum hatasını kabul etmişki ösym etsin en fazla 1-2 soruyu iptal ederler ve üstünü örterler ne sınav iptalinden bahsediyosunuz öyle kolay değil 1.5 milyon kişiyi tekrar yazın sıcağında organizasyon yapıp sınava sokmak iptal edilmezse sınavda zaman kaybeden öğrenciler mağdur olucak ve dava açıcak iptal edilirsede iyi yapan öğrenciler mağdur olucak belki 2. sınawda iyi yapamicak dava açıcak bu işin sonu yok ösym de bunu bildiği için sınavı iptal etmeyip bir bölümün hakkını yemeyi daha kolay lokma olarak görücektir merak etmeyin yanlış sorularada bir kılıf bulurlar ve üste çıkarlar o yüzden rahat olun ve sonuçların açıklanmasını bekleyin kafanıza takmanız fazla puan gelmesine sebep olmayacak 1 ayda gezin tozun stres atın üniversite için de hayaller kurmayı unutmayın....

Sağlıcakla Kalın......

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.