Şimdi Ara

ÖSS 2008 SORULAR EKLENDİ GENEL KONU, MESAJLAŞMA, YORUMLAR, GÖRÜŞLER (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
0
Favori
41.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Orjinalden alıntı: salkinma

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

"Bir işyerinde tamire gelen cep telefonlarından her bir çırağa 25 her ustayada 50 telefon düşüyor...Cep telefonu,usta ve çırak sayısı toplamı 318 olduğuna göre bu işyerindeki usta sayısı kaçtır...?"

2 soru aynı mantıkta değil

hemşire ile doktorun görevleri farklı, doktor tedavi eder hemşire yardım eder gibi
    mesela 100 tane veremli hasta var, bunların 70ine doktor 30una hemşire bakması anormal olur, sonuçta iyileştirme doktorun işi. soruda da öyleydi.
    ama cep telefonunu çırak da tamir edebilir usta da.

tabi soru çok saçmaydı 2 dakikamı yedi, en sonunda küfrede küfrede buldum cevabı

Belki usta tamir ederken çırakta ona yardım ediyor..Garantisini verebilirmisin

Aynı şey hasta içinde geçerli...Belki hemşire 25 hastaya gerekli serum müdahalesini yaparken doktorda diğer 50 hastayla ilgileniyordu...Olamaz mı ??

sorunun cevabı:300 hasta,6 doktor,12 hemşire

yani soruda verilen 50 hastaya 1 doktor ve 25 hastaya 1 hemşire bilgisi doğru.bu yüzden herhangi bi yanlışlık yok.
    soruda bir eksiklik ya da mantık hatası olamaz çünkü soru zaten şu:kaç doktor var?
    olsa olsa verilen bilgide eksiklik olabilirdi ama o da doğru.
    dediğim gibi saşırtmalı bi soru.özellikle bunu düşünmüşlerdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

mat 2 soruları kolaydı sanki dimi

1 tane güzel soru vardı mat 2'den geolar biraz kafa karıştırıcıydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

mat 2 soruları kolaydı sanki dimi

Mat2 zordu öyle aşırı bir zorluk yoktu.

Ama Geo2 aşırı zordu. Benim zaten 8 yanlışın 5'i geo2.
  • 4 yanlış 3 boş var
    1 yanlış 1 boş geo2 idi :S
  • şmdide mllytte arkadşm okmş ösym başkanı açklmş eger 3 den fazla hatalı soru çkarsa iptal olablrmş snaw.tabi ne derce dogru blmyrm
  • arkadaşlar bde bu sene 6 puan falan dşeblr mi bi yardmcı olablrmsnz????cvb bklyrm
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa666

şmdide mllytte arkadşm okmş ösym başkanı açklmş eger 3 den fazla hatalı soru çkarsa iptal olablrmş snaw.tabi ne derce dogru blmyrm

O zaman artık ağustos sıcağında tekrar sınava gireriz.

Öyle bir küfür ederimki böyle bir şey yaparlarsa ömür boyu unutamazlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

şmdide mllytte arkadşm okmş ösym başkanı açklmş eger 3 den fazla hatalı soru çkarsa iptal olablrmş snaw.tabi ne derce dogru blmyrm

O zaman artık ağustos sıcağında tekrar sınava gireriz.

Öyle bir küfür ederimki böyle bir şey yaparlarsa ömür boyu unutamazlar.

walla boyle bi olaslk warmş ben dydmu söylym dedm
  • Ben şuan lise3 öğrencisiyim seneye gircem öss ye mat2 yani sırf mat kısmında 21 sorudan 3 integral sorusunu bilmiyordum çünkü onları daha işlemedik seneye o konu geri kalanları yaptım yani diğer 18 soruyu o 18 soru içindede beni en çok zorlayan tümevarım sorusu oldu faktoriyelli olan sınavda olsam o soruyla okadar uğraşmaz geçerdim herhalde.
  • quote:

öyle birşey olursa ölürüm

ama tek başıma da gitmem bu biline
  • quote:

quote:

Aslında fena olmaz ya.
    240'ı geçmeyi hedefliyordum 230 civarı gelecek EA-2 puanım.

• quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

quote:

quote:

Aslında fena olmaz ya.
    240'ı geçmeyi hedefliyordum 230 civarı gelecek EA-2 puanım.

nasıl ya sınav 1 kere olur

eğer sınav iptal edilirse kendi rezillikleri olur bence
    skandal olur o yüzden etmezler etmemeliler
    denemelerde bile bu kadar yüksek beklemiyordum

• arkadaslar okulla bırlıkte 285 295 arası bi ea2 puanı gelecek.. sizce devlet uni. isletme alabilirmiyim örnegın eskısehır bursa gibi yerler yada buralar degılse bıle baska unılerın işletmesını alabılırmıyım. bı yardım edın ne olur
  • Sınavı iptal etmezler.Gururlarına yediremezler.

Ama bir öğrenci belkide o hatalı soruya takılıp zaman kaybetti, boş bırakan en karlı durumda şu anda.

1,5 milyon kişinin geleceğini belirleyecek bu kadar önemli bir sınav yapıyorsun ve sonra çıkıp özür dileriz soru hatalıymış bizde sınavdan sonra fark ettik diyorsun, böyle saçma şey olmaz.

O sorulara en ince ayrıntısına kadar bakmalılar, hazırladıkları 240 soru zaten.

Millet binlerce soruluk soru bankası hazırlıyor, bu kadar hata çıkmıyor.

Bende zaman kaybettim ama çok değil. Yine de saniyelerin bile önemli olduğu bir sınava giriyoruz.
    Soru hatalı çıkıp, iptal edilse bile yine de ortada büyük bir haksızlık var.
  • arkadaşlar geçen sene öss girmiştim ve başarı sıram 17167 yazıyo bu ne anlama geliyo iii mii.Bu senne tekra sınava girdim ve geçen sene oranlar daha iyi girme kazanma olasılığım olurmu SAS-1 Bilgisayar öğrt.
  • mustafa 666 çok teşekürler içimi rahatlattın brz ..
  • Saçmalamayın ya sınav iptal etmenin bedeli nedir biliyormusunuz siz,hayal kurup kendinizi avutmayın sınav falan iptal edemezler
  • Tıp okuyacaklar kazakistana sanırım eşlik vermiyor ama ukraynada bazı ünilerin eşlik durumu var.Yani ukraynada okuduğunuz zaman türkiyedede doktorluk yapabilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Tıp okuyacaklar kazakistana sanırım eşlik vermiyor ama ukraynada bazı ünilerin eşlik durumu var.Yani ukraynada okuduğunuz zaman türkiyedede doktorluk yapabilirsiniz...

Yanlış bilgi vermeyelim...Arkadaş sayfanın başında Ahmet Yesevi Üniversitesine eşlik verildiği kanıtyla yazdı...

Neyse;

-YANLIŞ OLDUĞU İDDİA EDİLEN SORULAR MASAYA YATIRILACAK-
    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, yanlış olduğu iddia edilen birkaç soru bulunduğunu belirterek, iki hafta içerisinde bu sorularla ilgili çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Yarımağan, “Bize söz konusu durumdaki sorularla ilgili şikayetler gelecek ve biz bunları önümüzdeki günlerde sakin sakin inceleyeceğiz. Daha şu ana kadar bir çalışma yapmadık. Ama gençlerimizi en az şekilde etkileyecektir. En fazla bir veya iki soru iptal edilebilir. Belki de hiçbir soru iptal edilmez" dedi.

Şimdi burda bir çelişki var...En fazla 1 veya 2 soru iptal edilebilir diyor...Türkçe sorusunun iptali neredeyse kesin...Sosyal 1 sorusunun cevabı ise yoruma çok açık o da büyük ihtimalle iptalin eşiğinde...Geriye Fizik2 ve Sosyal2'deki sorular kalıyor...Sosyal2 testinde de Brezilya'nın Kuzey yarım kürede kalan kısmı es geçilmiş burda da net bir hata var...Fizik2de ise bir ihtimal cevap değişikliği yapılabilir ama 3 sorunun iptal olması gerekiyor..Ama bu adam en fazla 1 ve ya 2 soru iptal edilebilir dediyse anlayamadım..Herşey birbirine giriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Haziran 2008; 16:30:54 >

• Türkiyede işlerin nasıl yürüdüğünün açık bir örneği işte koca bir fiyasko daha ,4 soru gidici gibi ayrıca mat sorusuda gerçekten net değil ne demek lazım bilinmezki profların durumu ortada üniversiteye gitsek nolcak acaba
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.