Şimdi Ara

Osmanlı'da bir savaş vardı tarih bilen bir el atsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizimkiler nehri geçecekler köprü kuruyorlar ama önden subaylar geçiyor erler geride kalıyor.sonra düşman askeri de geliyor o sırada bizim rütbelileri kesiyorlar böyle bir savaş neydi bulamadım

• kimle yaptigini yazsana sanki geçen haftaki savaşi soruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

kimle yaptigini yazsana sanki geçen haftaki savaşi soruyor

• blackjack41 kullanıcısına yanıt
    hatırlayabilsem işte.ama avusturya olabilme ihtimali var.
  • Osmanlı ordusu ise, 12 Nisan 1807'de Bulgaristan'dan Tuna Nehri üzerinden Eflak topraklarına girerek Bükreş'e yöneldiyse de, Mikail Miloradoviç komutasındaki Rus ordusu tarafından 2 Haziran 1807 tarihinde Obileşti Muharebesi'nde püskürtüldü.

Doğu Cephesinde ise İvan Gudoviç komutasındaki 17.000 kişilik Rus birliği 18 Haziran 1807 tarihinde Arpaçay Muharebesi'nde Kör Yusuf Ziyaüddin Paşa komutasındaki yaklaşık 20.000 kişilik Türk birliğini mağlup etmeyi başardı. Bu iki muharebe sonucunda Batı ve Doğu cephelerinde durum sabitlendi.

Tuna nehri?
  • Angry006 kullanıcısına yanıt
    değildi sanırım dostum.daha uzakta bir nehir olması lazım.ve hikayesi dediğim gibi
  • Saint Gotthard Muharebesi (1664)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baktım ama değil gibi.rütbeli askerlerin önden geçip katledilmesi yok bunda
  • atacak kuş kalmadığı için

• Salankamen Bozgunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 20 Mart 2014; 10:26:33 >
  • bahsettiğim gibi bir olay yok.
  • Talkan ve curcan katliamı

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

bahsettiğim gibi bir olay yok.

Osmanlı Ordusu ilerlerken Prens Eugen Varadin'e çekilmişti. Sadrazam Elmas Mehmed Paşa, Avusturyalılar buraya daha yeni yerleşirken hemen saldırma teklifinde bulundu ama teklif kabul edilmedi. Osmanlıların Tisza yönünde ilerlediğini duyan Eugene hızla Tisza'ya yöneldi, burada Osmanlı Ordusu'nun büyük kısmı köprüden geçmemişti. Eugen'in geldiği haberi alınınca geçiş hızlandı ama bu yeterli olmadı, kurulan köprü aşırı yük almış ve dayanıksızlaşmış, yer yer de parçalanmıştı. Sonunda çarpışma başladı, nehri geçemeyen Osmanlı Ordusu mevzi almaya karar verdi, bu ise Avusturya topçusunun karşı kıyıları hiçbir karşılık almadan bombalamasına yol açtı. Sonunda ordu otuz bin kayıp vererek dağıldı ve geri çekilmek zorunda kaldı. Sadrazam Elmas Mehmed Paşa öldü. Fikirlerinin doğruluğu anlaşılan Amcazade Hüseyin Paşa ise sadrazamlığa getirildi

• mohaç meydan savaşıdır. muhteşem yüzyılda izlemiş olabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feldmaresal

quote:

bahsettiğim gibi bir olay yok.

Osmanlı Ordusu ilerlerken Prens Eugen Varadin'e çekilmişti. Sadrazam Elmas Mehmed Paşa, Avusturyalılar buraya daha yeni yerleşirken hemen saldırma teklifinde bulundu ama teklif kabul edilmedi. Osmanlıların Tisza yönünde ilerlediğini duyan Eugene hızla Tisza'ya yöneldi, burada Osmanlı Ordusu'nun büyük kısmı köprüden geçmemişti. Eugen'in geldiği haberi alınınca geçiş hızlandı ama bu yeterli olmadı, kurulan köprü aşırı yük almış ve dayanıksızlaşmış, yer yer de parçalanmıştı. Sonunda çarpışma başladı, nehri geçemeyen Osmanlı Ordusu mevzi almaya karar verdi, bu ise Avusturya topçusunun karşı kıyıları hiçbir karşılık almadan bombalamasına yol açtı. Sonunda ordu otuz bin kayıp vererek dağıldı ve geri çekilmek zorunda kaldı. Sadrazam Elmas Mehmed Paşa öldü. Fikirlerinin doğruluğu anlaşılan Amcazade Hüseyin Paşa ise sadrazamlığa getirildi

bu benziyor da sanki rütbeli askerlerin geçip katledildiğine dair bir şeyler vardı onu göremedim.

• quote:

baktım ama değil gibi.rütbeli askerlerin önden geçip katledilmesi yok bunda

Dönemin padişahını biliyorsan çok daha iyi olur; 17-19yy arasını iyi biliyorum

Çünkü 10-15 tane köprü faciası var, bir kısmı 2.viyana da da oluyor

• Eflak prensi kazıklı voyvodayla savaşmıştı, ilk seferinde kaybettik diye hatırlıyorum, öyle bir olay olmuş olqbilir.

• quote:

bizimkiler nehri geçecekler köprü kuruyorlar ama önden subaylar geçiyor erler geride kalıyor.sonra düşman askeri de geliyor o sırada bizim rütbelileri kesiyorlar böyle bir savaş neydi bulamadım

Alan skilli mi atmışlar? Kesiyorlar ne la
  • Kardeş lunar valley savaşi olmasin.

• ankara savaşı"?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.