|
Bildirim
Osmangazi köprüsünü kullanıyormusunuz ?Kullanırmısnız ?
|
Aracını doya doya sürmek, limitlerini görmek isteyen varsa kullanabilir. Şu ana kadar 2 defa kullandım o yolu. Radar yoktu. Hatta hız tabelası bile yoktu diye hatırlıyorum.
En dandik arabalar bile 120 altına düşmüyordu. Asfalt mükemmel, yol geniş ve bomboş olunca 150-160 bile sıkıcı gelmeye başlıyor bir süre sonra ![]() Bu yola 90 lira para vermenin esprisi ya zamandan tasarruf ya da keyiftir. Yani demem o ki bu yola giren hızlı gitsin, en azından arabasının tadını çıkarıp aynı zamanda zamandan tasarruf yapsın. 90 lirayı verdikten sonra üstüne bir de 15 lira benzinin hesabını yapmasın. Yol bitince gişelerden fark edilmeden sıyrılmak mümkün olmadığına göre, en azından yoldan zevk almaya bakın ![]() |
benzinli araba bile 25 liraya dolanıyor. köprü 1 saat süre kazandırıyor.
çok acil bir şey olmadıkça asla geçmem. gerçi geçmesek de parasını alıyorlar. zenginler kullanıyor ama inşaatına bizde ortağız. geçenlerde 3. köprüye meraktan dolayı gittim. böylesine saçma bir yatırım görmedim. şehre hiçbir faydası yok. kamyonu tırı zorla dağın başından götürüp enflasyonu zıplatıyorlar. istanbulun kuzeyini imara açmadan kimsenin de işine yaramaz. 3. hava limanını da aynı bölgeye yaptılar. o bölgeyi mahvetmeden rahat durmayacaklar belli ki. bu yapılanlar arasında tek mantıklı yatırım avrasya tüneli ve marmaray oldu. şehrin en yoğun bölgelerinden birine yapıldığı için hem mesafeden hemde trafikten kurtarıyor. fakat onuda mahvetmeyi başardılar. bakırköy zeytinburnu arasında sahili doldurup sayısız kuleler diktiler. insan yerel sayısını sürekli yükseltip tünel girişinde sürekli trafiğe yol açıyorlar. yazık günah bıkmadılar inşaattan |
feribotla geçmek daha mantıklı gözüküyor
git-gel 100 tl |
kullanmasak da dolar üzerinden verilen geçiş garantisi nedeniyle ödüyoruz..
![]() kullanırsak ayrıca ödüyoruz ![]() çok mutluyuz ![]() |
Ankara'dan İstanbul'a giderken 10-15 lira verip ücretli otoyolu kullanmıyorum o köprüden geçeceği mi hiç sanmıyorum.
benim paramla yol yap sonra geçiş ücreti al oldu canım. o köprüden ücret alırsın ama maksatın millete hizmet ise 5-10 lira alırsın. |
Körfezi dolaşmak ile Osmangazi'yi kullanmak arasında min. 50 TL bir fark oynuyor benim aracımda.
Köprü kullanımı ile zamanı satın alabiliyorum, şehir içine ve trafiğe girmeden sakin yolcukla sinir katsayım da yükselmeden yolculuk yapıyorum. Benim için bunlar 50 TL'ye alınabilecek ve yolculuğumun kalitesini yükseltecek maddeler. Köprü sonrasında da paralı yolu sonuna kadar kullanıyorum. Özetle; evet, kullanıyorum. Zaten yılda bir kaç sefer uzun yol yapıyorum onda da 100 TL farkına bakmam. Bu noktada devletle kavga etmeyi lüzumsuz buluyorum. |
Ben kullanmıyorum feribot tercih ederim diyen neyse de, Körfezi dolanmayı savunanları anlamıyorum. Normal hafta içi bir günden bahsetmiyoruz. İstanbulda yaşayan bir çalışan sadece tatillerde ve hafta sonunda şehir dışına çıkar. Hadi hodri meydan bayram tatili cuma cumartesi günü Körfezi dolanın da görelim. Artık 4 saat mi sürer 6 saat mi kim bilir. Niyeti olan varsa Dur kalk yakacağınız benzini de iyi hesaplayın. Planı olan feribot biletini çoktan aldı bile.
|
Vakit nakittir arkadaş kasmayın öyle körfez dolanıp ekonomi yapacağım diye. İhtiyacın varsa ss geçiyorsun. Ben çok gördüm öyle hayatta geçmem deyip sonra sık sık geçeni 45 TL mi farkediyormuş, .Ama bana 1.5 saat kazandırır belki de 2 saat. Ben bursada İskender yerken Körfezi dolanan Yalova ya ancak varır.
|
Yerel gazeteden konuyla ilgili bir yorum.
Osmangazi koprusu ne hukumetin ne de vatandasin. Ben bayramda o rota ile yolculuk yapmayi planliyorum ve o kopruyu fiyati nedeniyle kullanamayacagim. Peki alternatifim nedir? Korfezi dolasmak, bu sayede yurtdisindan alinmis akaryakiti kullanacagim ve cari acik belasina birkac amerikan dolari da olsa olumsuz etki edecegim. Peki kopru ucuz olsa ne olur? Yakita verecegime kopruye odeme yaparim, taahhut edilen arac gecis miktarina katki saglarim. Yurtdisindan ithal ettigimiz akaryakitin daha fazla tuketimine engel olurum. Zamandan kazanirim, trafigi azaltirim, kaza riskini azaltirim. Peki bunlari ben dusunebiliyorken yonetim ne is yapar? Bu kafa ile devam ettikce ne ekonomimiz duzelir, ne insanin degeri artar, ne de yandaslarin zenginlesmelerine "HAYIRDIR?" diyen cikar. Aynen boyle devam... |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Ağustos 2018; 0:22:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ağustos 2018; 13:31:43 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |