Şimdi Ara

2.8 CRD Jeep Cherokee almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
43.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hanım illa yüksek araç istiyor. aracımı da anlaştım sattım sayılır. Qashqai asx vs içime sinmiyor. Almışken gerçek arazi aracı olsun istiyorum. Daha önce pek tecrübem yok ama haftasonları kamp vs yaparız diye düşünüyorum. 1 yaşında oğlum var. Hem güvenli araç olsun hem doğa sevgisini küçükten aşılamak istiyorum. Bu yüzden gözüme kestirdiğim araç Cherokee KJ 2005-2007 arası makyajlı kasa. 2.8 CRD 163 hp 6 aylık vergisi 880 lira ve ortalama 12-13 litre yakıtı göze aldım. Bu konu da tavsiyeleriniz olur mu?

Örnek ilan:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jeep Cherokee 2.8 CRD: Kapsamlı Bir İnceleme

Jeep Cherokee 2.8 CRD, arazi yetenekleri ve konforlu iç mekanıyla öne çıkan popüler bir SUV'dur. Ancak, satın almayı düşünüyorsanız, bu aracın artılarını ve eksilerini dikkatlice tartmanız gerekir.

Motor Performansı

Jeep Cherokee 2.8 CRD, 177 beygir gücü ve 460 Nm tork üreten güçlü bir 2,8 litrelik turbo dizel motora sahiptir. Bu motor, araca sağlam bir çekiş ve kolay hızlanma sağlar. Ancak, bazı kullanıcılar, motorun yüksek devirlerde gürültülü olabileceğini belirtiyor.

Yakıt Verimliliği

Yakıt verimliliği söz konusu olduğunda Jeep Cherokee 2.8 CRD, sınıfındaki rakiplerine kıyasla ortalama bir performans sergiler. Şehir içi sürüşlerde ortalama 10,5 km/l, otoyolda ise 7,5 km/l civarında yakıt tüketimi bekleyebilirsiniz.

Sürüş Dinamikleri

Jeep Cherokee 2.8 CRD, arazi sürüşü için optimize edilmiştir. Yüksek yerden yüksekliği, dört tekerlekten çekiş sistemi ve bağımsız süspansiyonu, engebeli arazilerde bile güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunar. Ancak, asfalt yollarda sürüş, özellikle virajlarda biraz sert olabilir.

İç Mekan ve Konfor

Jeep Cherokee 2.8 CRD, geniş ve iyi donanımlı bir iç mekana sahiptir. Yumuşak dokunuşlu malzemeler, rahat koltuklar ve sezgisel bir bilgi-eğlence sistemi bulunur. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar arka koltukların biraz dar olabileceğini belirtiyor.

Güvenilirlik ve Dayanıklılık

Jeep Cherokee 2.8 CRD, genel olarak güvenilir bir araç olarak kabul edilir. Ancak, bazı sahipler, motor ve şanzımanla ilgili küçük sorunlar bildirmiştir. Düzenli bakım ve onarımların yapılması, aracınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Genel Sonuç

Sonuç olarak, Jeep Cherokee 2.8 CRD arazi yetenekleri, güçlü motoru ve rahat iç mekanı ile öne çıkan bir SUV'dur. Ancak, yakıt verimliliği, sürüş dinamikleri ve iç mekanın pratikliği gibi alanlarda bazı eksiklikleri de vardır. Aracı satın alıp almama kararı, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alternatif olaarak 2008-2009 model forester düşünebilirsiniz, 2.0 motorla vergisi de az olur, lpg ile ekonomik de olur.

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Alternatif olaarak 2008-2009 model forester düşünebilirsiniz, 2.0 motorla vergisi de az olur, lpg ile ekonomik de olur.

Düşündüm de hocam ne bileyim forester ile yan yana düşününce jeep daha cazip geliyor. Aslında bu cherokee lerin 3.7 motoru daha makbulmüş ama stepne yeri olmadığı için lpg tankı bagajı öldürüyor onun da bir avantajı kalmıyor bu sefer.
  • 3.7 motor da lpg olmadan kullanılmaz 2.8 dizel de çok yakacaktır, gerçek şehir içinde 13-14 litre yakar, yürütme maliyeti olarak da forester çok daha uygun olur. Ama seçim yapmak çok da kolay değil tabi, bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

3.7 motor da lpg olmadan kullanılmaz 2.8 dizel de çok yakacaktır, gerçek şehir içinde 13-14 litre yakar, yürütme maliyeti olarak da forester çok daha uygun olur. Ama seçim yapmak çok da kolay değil tabi, bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

Hocam istanbulda yaşamamıza rağmen iş yerlerimiz için trafiğe girmiyoruz. Birkaç kullanıcı ile görüştüm ortalama 12-13 litre yakıyormuş. Hafif bir yazılım ile 10.5 11 lere çekmek mümkün sanırım. Forester da 15-16 litre lpg den aşağı yakacağını sanmıyorum. O yüzden yürütme maliyeti 1.6 qashqai vs almadıktan sonra bu tarz araçlarda yakın olur sanırım.

• 3.0 grand choroke varken veya 2.7 grand choroke mercedes motorlu. Bunu hayatta bu paraya almazdım. Askerdeyken bunlardan bizim taburda vardı beş para etmez makinelerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

163hp için o parayı verirdim.

Hocam 163 hp güzel veri ama kasa 2 ton olunca performans pek tatmin edeceğini zannetmem 0-100 12.2 sn. Benim aracım DSG leon 11 sn. Sanırım yazılım ile leon TDI leon performansını verir diye düşünüyorum bu da bana yeter.

Orijinalden alıntı: TSY

3.0 grand choroke varken veya 2.7 grand choroke mercedes motorlu. Bunu hayatta bu paraya almazdım. Askerdeyken bunlardan bizim taburda vardı beş para etmez makinelerdi.

Hocam G.Cherokee de baktım ama hem daha kaba hem de off road da daha çok kullanılmış temizini ve düşük km bulmak imkansız gibi. Hangi açıdan 5 para etmez?

Orijinalden alıntı: turcoblanco

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

163hp için o parayı verirdim.

Hocam 163 hp güzel veri ama kasa 2 ton olunca performans pek tatmin edeceğini zannetmem 0-100 12.2 sn. Benim aracım DSG leon 11 sn. Sanırım yazılım ile leon TDI leon performansını verir diye düşünüyorum bu da bana yeter.

Bende Leon kullandım 10sn civarı diye hatırlıyorum.

Cherooke 12sn ise 2sn fark dilimi var.

• quote:

quote:

3.7 motor da lpg olmadan kullanılmaz 2.8 dizel de çok yakacaktır, gerçek şehir içinde 13-14 litre yakar, yürütme maliyeti olarak da forester çok daha uygun olur. Ama seçim yapmak çok da kolay değil tabi, bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

Hocam istanbulda yaşamamıza rağmen iş yerlerimiz için trafiğe girmiyoruz. Birkaç kullanıcı ile görüştüm ortalama 12-13 litre yakıyormuş. Hafif bir yazılım ile 10.5 11 lere çekmek mümkün sanırım. Forester da 15-16 litre lpg den aşağı yakacağını sanmıyorum. O yüzden yürütme maliyeti 1.6 qashqai vs almadıktan sonra bu tarz araçlarda yakın olur sanırım.

Yani tüketim olarak benzer olur. Dediğim gibi seçim zor, içinize hangisi sinerse alın geçin, tabi iyi araştırmak da lazım.

• yakıt sorun değilse 1999 ve üzeri 4.7 tavsiye ederim,tank gibi motordan yana korkunuz olmasın ..

Hatta bütçeyi biraz artirarak yeni kasa bakın, daha kaliteli,konforlu, daha şık iç mekan vs.

• Bunu alacağıma Dodge Nitro bakardım ben .

Düşünceniz güzel bu arada ASX , Qashqai falan filan bunlar SUV bile değil aslında nedense bize Suv diye kakalamaya çalışıyorlar.

Hele Pejo 2008 falan bunlar Crossover araçlar Polo yu yükselt al sana Suv o zaman.

Benim düşüncem tabi bu Suv olması için en azından 1 tane Locked Differential olması lazım. 4x2 den farkı olmayan arazi aracı mı olur ?

Orijinalden alıntı: Rockabye

Bunu alacağıma Dodge Nitro bakardım ben .

Düşünceniz güzel bu arada ASX , Qashqai falan filan bunlar SUV bile değil aslında nedense bize Suv diye kakalamaya çalışıyorlar.

Hele Pejo 2008 falan bunlar Crossover araçlar Polo yu yükselt al sana Suv o zaman.

Benim düşüncem tabi bu Suv olması için en azından 1 tane Locked Differential olması lazım. 4x2 den farkı olmayan arazi aracı mı olur ?

Hocam Nitro baktım. Hem fiyat olarak daha pahalı, hem kasa daha ağır olduğu için yakıt daha yüksek hem de iç mekan kalitesi Jeep'de bile çok iyi değilken Nitro da berbat diyorlar. O sebeple eledim.

Orijinalden alıntı: EPICA

Bence de g.cherokee bakın

Hatta bütçeyi biraz artirarak yeni kasa bakın, daha kaliteli,konforlu, daha şık iç mekan vs.

Hocam Yanyana Cherokee ve Grand Cherokee görmedim hiç ebat ve kullanım konusunda nasıldır bilmiyorum. Benimi çin sorun yok ama aracı %80 eşim kullanacak o yüzden Cherokee daha cazip geliyor. Her türlü manevra kabiliyeti vs Grand dan iyidir diye düşünüyorum

edit: Bütçem malesef yeni kasaya yetmiyor. Aslında 63-65 lere de çıkamıyorum ama bu araçların ikinci eli baya zayıf olduğu için satıcılar 63 den direk 60 a felan düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 3 Mayıs 2017; 21:29:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rockabye

Bunu alacağıma Dodge Nitro bakardım ben .

Hocam Nitro baktım. Hem fiyat olarak daha pahalı, hem kasa daha ağır olduğu için yakıt daha yüksek hem de iç mekan kalitesi Jeep'de bile çok iyi değilken Nitro da berbat diyorlar. O sebeple eledim.

Ben o kasa Cherokee'yi tip olarak beğenmiyorum ama bütçemi arttırırım derseniz Grand olanı güzel olurdu.

Yine derseniz bana tipten ziyade performans , Suv olması önemli o zaman siz bilirsiniz tabi.

• Arkadaşımda 2.7 CRD var 38e Aldı 15bin masraf yaptı ama araba bebek oldu bence muhteşem bi araç. 2004 Grand araç bu arada overland

-
  • quote:

Orijinalden alıntı: vosdostburak

Hocam ne yaptınız? Aynı durumdayim da :)

2008 Subaru Forester aldım 2 hafta önce hocam 2.0 Benzin Lpg
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.