Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benden sana iş çıkmaz hayırlı cumalar. Beni sorgulamak bu forumdan kimsenin işi değildir. Sorgulayamaz da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sabah yemek zaten kötü, bırak da bir aylığına vücudundaki iltihap azalsın.

bu bir kenara size yapılan hareket ahlaksızca. sabah yiyip yememek senin keyfine kalmış bir şey, biri kendi yemiyor diye senin de yeme hakkını elinden almaya çalışıyorsa haddini bilmez ve güç zehirlenmesi yaşayan eziğin biridir.
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Düşünüyorum dediğin an iş bitmiştir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 10 Mayıs 2019; 12:14:17 >
  • Aynen güzel kardeşim çek fişi bitir işi.

Ne yani samimi olarak arastirdınız'mı dedim. Eğer sorgulayacak bir durum ortaya cikardiysam özür diliyorum hayırlı cumalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

İmanın okadar zayıf mı yani önünde yemek yediklerinde canın çekiyor dayanamıyormusun yada orucun şartlarından birisi etrafında kimse yemek yememeli felanmı.Sende yoksa oruçken etrafında yiyenleri görünce onlar için suni zandamı bulunuyorsun vay kafirler şuraya bak gencecik çocuk oruç tutmuyor felan diyenlerden misin. Yani anlamıyorum abi .

Alıntıları Göster
    timsah cevap versene. tabi ki cevap yok. sasirdik mi? bende tutuyorum. banane lan isteyen istedigini yesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesele neye inandigin degildir. Mesele neye inaniyorsan o inanis nasil olmussa artik sonuclari ile onem teskil etmektedir; yani Musluman boyledir bunu yapar bunlarinda baskalarindan saygi gorulmesi beklenir yani Islamiyeti ve Muslumanligi ve Muslumanlari dunyanin hatta kainatin merkezinde gorulmesidir. Bir de buna son din olmasi ile farkinda olunulmamis kibir de vardir.

O kadar cok ornekler var ki mezhep sehir etnik koken odakli dahi ele alinamaz ulkelere gore de pek birsey degismiyor... Kulturel ektilesim eskilerden gelmis kirintilar etkilesimle biraz harmanlanarak farkli bir Islamiyet uygulanmasi da ayri bir konudur...

Ister kabul edin etmeyin birileri diyor ki ilkokul anaokul yasindaki kiz cocuklariyla nikah duser diyen bir kesime SAYGI mi gosterilecektir ? Simdi birileri diyebilir o tur kisiler ulkedekiler vs bilmem ne gercek Islam degildir . Veya Turkiye'de nice rezillikler yapiliyor sonra da birileri diyebilir kisiyi baglar genellestirme yapilamaz ...

Bu sekilde her olaya Islamin etkisizligine vurgulatilmasi ile pratikte insanlari insan yapamadigini da pekistirmesi ile cevap aslinda hayatin kendi icinde kabak gibi ortada ...

Yani ortada her tondan her uctan her detaydan herseyden Musluman diye bilinenlerde nice rezillikler suclar vs vardir simdi birini kabul edersen otekini de mesru kilmak gerekir ne de olsa dini SAYGI ! ...

SAYGI kavrami GENEL olarak tekrardan akillara nufus edilmesi gereklidir hem de acilen dogrusuyla ...

Sunnet meselesi bile kendi icinde muamma her hareketi eylemi sunnet degilken birileri vaktiyle mezhep yaratmistir neymis eli kanli iken abdest almis ta almamista hayvana elini surmuste surmemistir ...

Bir de magdur olanlar var katledilenlerin protest mezhep Siiler, Aleviler vs ...

Olaylarin ozune inilse hersey cozulur ...

Yuzeysel ve SIG olunca sekilce populist pozitif ayrimciliklar vs ile birseyler cozulmuyor gercek huzur da saglanmiyor adalet te olmuyor ...

Dayatilan kurallarin avukatligini yapmamali bir insan ...

Insan olarak huzurlu ve refah sekilde yasamayi ve calismaya odaklanilmalidir.

Yazim ortaydir aslinda ...

• Allaha şükür be yiyip içiyoruz şimdi öğlen yemeği köfte bulgur pilavı kadayıf miss 20 tl..

• En sevmediğim patron tipi.

Benim eski şirketin sahibi de aşırı dindardı ama insana saygısı vardı. Öğle yemeği için yiyecek ve yemeyecek olanların sayısını alıyorlardı. Yemek yiyen kişi sayısı kadar yemek geliyordu.

Oruç tutana da tutmayana da saygı göstermek gerekiyor.

Zaten en büyük eksikliğimiz saygı değil mi?
  • Çoğunluğu elinde tutan kesim hangi konu olursa olsun her türlü hakkı kendine istiyor. Bu dünyanın neresine giderseniz böyledir. Ama bu böyle diye de susup kabullenmek olmaz. Orucu dinleri için tutan insanlardan bir defa olsun saygı kelimesini duymazsınız. Orucu aç kalmak zanneden, çevresi tutuyor diye tutan, artık gelenek olmuş tutalım napalım diye tutan kesim çoğunluğu da arkasına alarak elindeki güçle başkalarını yargılamaya başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReNeCaN -- 10 Mayıs 2019; 12:46:49 >
  • Yemeği yedik kadayıf üzerine cila allaha şükür.

• İsteyen tutar isteyen tutmaz iş yerleri bunu anlayamıyor, sen de iş yavaşlatma eylemi yap. Ben tutuyorum orucumu ama tutmayana da saygım var. Tutmuyorsa da kendine beni bağlamıyor herkes kendinden sorumludur. Öbür tarafta ona soracaklar bana değil! O yüzden herkes kendine baksın başkasını eleştireceğine bu kafayla zaten bu toplum bir arpa boyu yol alamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 10 Mayıs 2019; 13:7:10 >
  • Şirket sahibi ramazanı fırsata çevirmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Zaten zıt kutupta olduğumuz bir durum yok. Bence beni veya yazımı yanlış değerlendirdiniz.
    ZIT olanlar mi sadece o sekilde cevap verebilir .

Yazim ortaya demistim .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ne biliyim hocam etiketleyince

Hani lafın ortaya diyip aslında karşına birisini alıp konuşursun, sözde lafı ortaya söylersin ama gittiği kişi bellidir ya. Öyle gibi geldi bir an.

Benim de her olayda görüşümün temel dayanağı mantıktır. Her olay mantık çerçevesinde olmak zorundadır. Yani bir kişi oruç tutuyorsa orucun gereklilikleri dahilinde günlük yaşamını sürdürmelidir. Fakat kişi oruç tutuyor diye dış dünyada oruç tutmayan X kişisi orucun gerekliliklerini yapmakla mesul değildir.

Mantık zaten orucun temel amacının bu olduğunu gösterir.

Yine mantıklı düşünecek olursak söylediğiniz tüm şeyler doğrudur.

Çok mantıklı ve orantılı bir insan olduğumu idda etmiyorum ama elimden geldiğince ahlak ve saygı çerçevesinde mantıklı olmaya çalışıyorum. Bana göre bu yapılsa zaten sorunumuz kalmaz. Fakat her senaryoda olduğu gibi bir pozitif unsur varsa bir de negatif olmak zorunda. Tamamen her yönden antisi. Her inanış biçiminde her hurafede olduğu gibi. Her zaman zehir varsa hikayede panzehir de vardır. Her zaman iyi adam varsa kötü adam da vardır. Yaradılışın mekaniği bu.

O yüzden insanları mantığa çağırmanın haricinde pek uğraşamıyorum. Ederi neyse o'dur benim gözümde insanın değeri. Belki doğru ölçmüyor olabilirim. Fakat bana göre doğrudur. Doğru olmayanı yapmam, hatamı her zaman kabul ederim.

• Moribito kullanıcısına yanıt
    Mekan adamın mekanı ister açar ister açmaz sana hesap mı verecek dükkanı açmadığı için bu ne saçma sapan bir zihniyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

İşine gelmiyorsa çalışmayacaksın. Hem oruç tutmayacak, hem de atarlanacak.
    Bu eleman bir örgüte üye olabilir, egm'ye ve siber suçlara şikayet ettim birkaç gün önce. Bakalım ne olacak.
  • hayalet002 H kullanıcısına yanıt
    ocaklar zaten özel şirket açar açmaz ona kalmız yemeği devletmi veriyor senmi para veriyon..
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.