Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Millet değerlerine sahip ciktimi yobaz oluyor zaten degilmi ? Kusura bakmayın buralar ne kıyı seridi nede japonya .. insanları anlamadan bu denli yobaz yaftamalaması atmanız tahammül edilemez. Bu diyarlar konumuz dışına çıkacak fakat ALLAH ın hükümleri olan şeriat hukumleriyle 1000 senedir idare edilmiş Bu coğrafyada yaşamış olan insanları medeniyet dediğiniz safsatalarla hayiflamayassınız .. Her daim hakikatın ALLAH'ın vermiş olduğu buyruk ve yasaklar'dan ibaret olmadığını bilmeyenlerin asıl YOBAZ kendilerinin olduğu apaçık ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 10 Mayıs 2019; 11:58:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Yo hiçte uzak değilim aksine kemik bile atmayacağım köpeklerin içinde yaşıyorum malesef. Bknz: sen !

Ayak üstü 40 tane yalan söylüyorsun. Ulan her mekanda yazı asılı fasıl eşliğinde iftar diye. Gözün gönlün kör olmuş pislikten de gözükmüyorsun.
  • İnsanları gördükçe tutmasını bilmeyen tutmasın diyorum. Bende oruç tutuyorum ama birisi yanımda yemek yiyince etkilemiyor. Amaçta bu zaten nefis terbiyesi İnsanlar günlerce aç kalıyor. Oruç tutan insanlar topu topu akşama kadar yemek yemiyor su içmiyor diye terör estiriyorlar. trafikte adamlar kavga ediyor bağırıyor çağırıyor git bak oruçluyum diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Haklısın burası da İsveç, Norveç zaten.

Ya piyasadan bihabersin ya da çalışmıyorsun. İş sözleşmelerinde yemeğe dair bir ibare hayatımda görmedim. Patron böyle yapıyorsa belli ki sebebi ortada. Arkadaşımız bunu söylediği an ya baskıya uğrar ya da kapının önüne koyarlar. Bu ekonomik ortamda da kimse kolay kolay böyle bir hareket yapamaz.

Adam oruç tutanlara direkt laf etmiyor, içinden gelmiş paylaşmış. Burada kalkıp da farklı anlamlara çekmek hiç hoş değil.

Alıntıları Göster
    Ilginc, zira benim sozlesmemde alacagim maastan, sene sonu alacagim primden, saglik sigortamdan ve kahvalti ile ogle yemegimin sirket tarafindan saglanacagindan bahsediliyordu. Sen gormedin diye hicbir sozlemede boyle bir sey yazmaz demen yanlis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle bir zamana geldikki oruç tutana değil tutmayana saygı istiyoruz.
  • Lurtz1903 kullanıcısına yanıt
    kendi sıfatlarını burada ortaya dökme istersen yada dök ya göründüğün gibi yada olduğun gibi ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

Millet değerlerine sahip ciktimi yobaz oluyor zaten degilmi ? Kusura bakmayın buralar ne kıyı seridi nede japonya .. insanları anlamadan bu denli yobaz yaftamalaması atmanız tahammül edilemez. Bu diyarlar konumuz dışına çıkacak fakat ALLAH ın hükümleri olan şeriat hukumleriyle 1000 senedir idare edilmiş Bu coğrafyada yaşamış olan insanları medeniyet dediğiniz safsatalarla hayiflamayassınız .. Her daim hakikatın ALLAH'ın vermiş olduğu buyruk ve yasaklar'dan ibaret olmadığını bilmeyenlerin asıl YOBAZ kendilerinin olduğu apaçık ortada.
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Beyin bedava dostum önemli olan kullanmasını bilmeli. İşine gelmiyorsa aklının alamayacağı şeylere ifade bırakmanı tavsiye etmiyorum. Varsa bildigin konuş ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 10 Mayıs 2019; 11:44:5 >
  • hayalet002 H kullanıcısına yanıt
    hangi kurumun kantini yokmuş onu anlamadım cezavindemi çalışıyosun...
  • Tamam da adamın inancı bu yönde, buna inanıyor ve bu şekilde ibadet ediyor. Saygı gösterilen inançsa inanan kişinin neye inandığı fark etmeden saygı gösterilir.

Kişiyse ne inandığının yine bir önemi yoktur. Saygı gösterilen hiçbir şey ise arkadaşın söylediği yine haklı olur. Farzdır sünnettir bu karşıdakini ilgilendirmez. Adam isterse müslümanlık harici 12 hayvanlı türk takvimine göre her ay başka bir hayvan için ibadet. Bu insanın temel özgürlüğüdür.

Yani alevi sünni şafi, bunlar bile insanların uydurmasıdır. Kuran-ı Kerim evrenseldir. Müslümanlık evrenseldir. Temelinde değil hiçbir yönden farkı olmaması gerekir. Fakat farkı olduğuna inanmış öyle ibadet etmişiz. O yüzden 5. Ya da 6. farklı mezhebi çıkarana dil uzatmak pek mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanmestan

İnsanları gördükçe tutmasını bilmeyen tutmasın diyorum. Bende oruç tutuyorum ama birisi yanımda yemek yiyince etkilemiyor. Amaçta bu zaten nefis terbiyesi İnsanlar günlerce aç kalıyor. Oruç tutan insanlar topu topu akşama kadar yemek yemiyor su içmiyor diye terör estiriyorlar. trafikte adamlar kavga ediyor bağırıyor çağırıyor git bak oruçluyum diyor.
    işte budur helal olsun
    insanlar güya oruç tutuyo
    akşama kadar boş bi odaya geçip yatıyo
    ya da senin yediğini, sigara içtiğin görünce rahatsız oluyo
    bir de bu oruçluyum zaten bak git tripleri yok mu
    günlük normal hayatta yaptığın işleri yapamıyorsan o orucu tutma
    tutuyorsan millete bulaşma
    tuttuğunu sürekli dile getirip durma

• aslanmestan A kullanıcısına yanıt
    Sen sadece kendin için konuşuyorsun her insanla kendini birmi tutuyorsun kimisi'de rahatsız oluyor ben oruçluyken birisinin yanımda sigara veya yemek yemesine tahammül edemem varmı diyecegin bir şey elin gavuru bile hassasiyetini bildiği halde saygı duyuyor gerisini sen düşün.. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 10 Mayıs 2019; 11:49:33 >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Kantin değil çay ocağı kapalı. Yemekhane kapalı öğlen

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    aglamak sana yakışıyor ..

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Mezheplerin ortaya çıkmasının temel sebebi nedir ilk önce bunu araştırmasini öneririm ve neden 4 hak mezhep? araştırmadan olaya objektif bakmayacaksan kendi fikrini yazma lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 10 Mayıs 2019; 11:56:54 >
  • Yoo ben tamamen objektifim, sizler objektif değilsiniz.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Objektif isen arastirdin'mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Tamam da adamın inancı bu yönde, buna inanıyor ve bu şekilde ibadet ediyor. Saygı gösterilen inançsa inanan kişinin neye inandığı fark etmeden saygı gösterilir.

Kişiyse ne inandığının yine bir önemi yoktur. Saygı gösterilen hiçbir şey ise arkadaşın söylediği yine haklı olur. Farzdır sünnettir bu karşıdakini ilgilendirmez. Adam isterse müslümanlık harici 12 hayvanlı türk takvimine göre her ay başka bir hayvan için ibadet. Bu insanın temel özgürlüğüdür.

Yani alevi sünni şafi, bunlar bile insanların uydurmasıdır. Kuran-ı Kerim evrenseldir. Müslümanlık evrenseldir. Temelinde değil hiçbir yönden farkı olmaması gerekir. Fakat farkı olduğuna inanmış öyle ibadet etmişiz. O yüzden 5. Ya da 6. farklı mezhebi çıkarana dil uzatmak pek mantıklı değil.
    Maalesef öyle bir dünya yok arkadaşım.

Bir kişi İslâm'ı kabul ettiği andan itibaren İslâm'ın kuralları ile mükelleftir.
    Müslüman bir kişi Ramazan orucu dışında hiç bir orucu farz kabul edemez. Tamamı nafile orucu olur.
    Ramazan ayı haricinde haram olan günler dışında her zaman oruç tutabilir bunda sıkıntı yok.
    Müslüman farz ibadeti bırakıp sünnet/nafile ibadeti farz yerine koyamaz.
    Ayrıca bir müslüman başka dine ait herhangi bir ibadeti asla yapamaz.

-Müslüman mısın?
    +He.
    -Peki sen ne yapıyorsun?
    +Şükran günü orucu tutuyorum :P

Kusura bakma bu işin temel özgürlük ile ucandan başından alakası yok.
    Değneksiz köy bulup dolaşmaya benzemez.
    Müslüman olursan kurallar açık. İnsanlıkla, vicdanla,özgürlükle yapılacak şeyler değil.

• İş kanunda böyle bir madde vardı yanılmıyorsam verilmiş haklar diye sizden kesemez işçi temsilciniz var ise onunla görüşün bunu iş güvenliği toplantısında işverene iletsin.

• Hocam zaten ben müslüman bir insanın mükellef olduğu şeylerde hem fikirim. Fakat kişi tüm bunlara rağmen farklı biçimde ibadet ediyordur bu kabul edilir edilmez o Allah’ın takdiri ki edilmez diye zaten düşünüyorum. Kişinin ibadeti artık müslümanlık değildir onda da hem fikirim. Temele inersen inançtır. Bu da son kısımda bahsettiğin en büyük değer olan özgürlüktür. Bunu da ne sen ne de başkası kısıtlayabilir. Hükmü vermek ne sana ne bana vaciptir. Hüküm Allahındır.

İyisiyle kötüsüyle hesabı kişinin kendisine aittir. Senden beklenen saygı dine değil insana, insanın özgürlüğünedir. Allah bu özgürlüğü insana verirken biz kimiz kişinin fikirlerini sorguluyoruz.

Saygı göstermeden saygı görmeyi beklemek yok öyle yağma. Ben orucumda kimin ne yediğini ne zaman yediğini gram umursamıyorum. Umursamak kişinin zayıflığı, acizliğidir. İnanmayan bir kişi her ortamda yiyip içebilir. Tabi gir camiye su iç demiyorum ya da cuma çıkışı simit ye de demiyorum. Bunları da yapabilirsin fakat bu da saygısızlıktır ve yine kişi saygı beklememelidir karşısından. Etik değildir. Yolda yürüterek sigara içebilirsin. Otobüste su gazoz içebilirsin. Bunu kısıtlayacak bir şey herhangi bir modern toplumda mümkün değildir.

Mümkün olan yerler vardır. Çok isteyen yaşayabilir. Selametle hayırlı cumalar.

Objektif ve saygılı olma dileyi ile..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.