Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Müslümanim" diyipte yahudi ve hristiyanlar gibi takilamazsiniz. Bu din boyle babanin çiftliği gibi degil adam olucaksin ya diceksin ben hristiyanim kafirim tutmuyorum ona göre gidip paranla pogacani boregini alip yiceksin aglamana gerek yok islam dininde zorlama yoktur ama yahudi ve hristiyan olup olmamasinda zorlama yoktur yoksa musluman diyipte yahudi ve hristiyanlar gibi takilacaksin yok oyle bisey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taheed1986 kullanıcısına yanıt
    Üfle bakiyim ne cikicak sırf merakımdan sordum

• aduket atan adam kullanıcısına yanıt
    Kendine karşı dürüst ol bana değil zaten onun adı dini tatil islam dininin bayramını kutlamak için tatil ilan edilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet002

Ya şirketi bırak devlet kurumunda çalışıyorum yemekhanesi de kapalı çay ocağı da kapalı. Beyefendiler akşam evlerine gidip ölene kadar yiyorlar ben eve gidip makarna yapmakla uğraşıp yemek hazırılıyorum kendime. Açık bir yer bile yok Erzurumda. Avm olmasa açlıktan ölecez. Sen 12 imam orucunda bana saygı duyuyor musun? Karşımda bişey yememezlik yapıyor musun? Böyle saçma bişey olabilir mi ya? Sizin yüzünüzden sabahtan akşama kadar açım.
    eğer oruç tutmayana devlet kurumunda öğle arasında yemek çıkmıyorsa, o bir saygısızlıktır, TAMAM.

AMA "sizin yüzünüzden sabahtan sabahtan akşama kadar açım" ifadesi de ayrı bir saygısızlık örneğidir.

@rockandemir84

Bizim işyerimizde öğle arası kaldırıldı, işçilerin çay molası yok. Dolayısıla 1 saat 20 dk erken gidiyoruz.

İşyerimizde, çalışanların %20 si tutmuyor. Öğle arasında hızlıca yemekhaneye gidip, yiyip, geri işlerinin başına dönüyorlar. İdare kısmında oruç tutmayanlar, günde belki de (saymadım ama) 10 defa, 5'er dakikadan sigaraya gidiyorlar... 5x10 =50 dk. Yemek arası 15-20dk = 65-70dk eksik çalışıyor.

Soruyorum sadece oruçsuza mı haksızlık var? japonyada, sigara içmeyen yıllık izinde daha fazla izin veriliyor.https://listelist.com/japonya-sigara-ekstra-izin/
    Burada da aynı şekilde sigara içen sizin gibi isyan edecek ve:

"Sen içmiyorsun diye, benden daha fazla yıllk izin alacaksın?!" diye.

2. bir durum da hangi şirket? vallahi şirketin adını verin özelden, başvurayım.

Kahvaltı veriliyor yaa... Kahvaltı... miss gibi maşallah. 1 ay verilmedi diye bu kadar konu açacak kadar yaygara yapmayın.

• oruç bir ibadettir önce onu idrak et.. verilince sıkıntı yok vermeyince tu kaka niye şikayet ediyor aç insanlarıda anlamak lazım bu hayatta 1 ay kendinizi onların yerine koyun gelipde burada konu açıp ağlamak yerine..
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
    Dostum neden saygısızlık benim yaptıgım? Yani açım ve aç olmamının sebebi burdaki insanlar. Bunu belirtmek neden saygısızlık oluyor. Ben keyfimden mi sabahları poğaça yemiyorum? Keyfimden mi çay içemiyorum? Keyfimden mi dilim damağım kurusa bile su içemiyorum? Yok su içecek yer yok. Poğaça alacak yer yok. Çay içecek yer yok. Neden yok çünkü kurumun %90 ı oruçlu. O yüzden bana saygısız falan deme. Ben gerektiği kadar saygı gösteriyorum karşımdakilere ama en az bi o kadar da saygı beklemek benim de hakkım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    işte hiçbir zaman anlamak istemediğiniz detay,

sana göre ibadet.

inanmayana ritüeldir dostum hiçbir manası yoktur,

yemek kısıtının neden olduğunu anlamlandırmak istiyor adam,

sende diyorsun ki git başka kapıda ağla, burda ağlama, topluluğa uy, yemeğini kendin getir, git dışarda ye vs.vs.

alternatif sunuyorsunuz, ama neticede adamın hakkını vermiyorsunuz.. (işveren)
  • Tutmak isteyenin ağzına zorla yemek koysan fayda etmez gene tutar. Yani diyeceğim o ki bazı arkadaşlar boş boş yobaz yobaz konuşmuş yok kahvaltı verseydi millet tutmazdı falan filan. İsteyen tutsun isteyen tutmasın sizene sen nefsini terbiye etmiyor musun? karşında biri yemek yese bile gıkın çıkmayacak bunun saygıyla alakası yok madem öyle dışarda okadar fakir fukara varken siz de cafelerde yemek yiyip içmeyin gözleri önünde yobazlar sizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

oruç bir ibadettir önce onu idrak et.. verilince sıkıntı yok vermeyince tu kaka niye şikayet ediyor aç insanlarıda anlamak lazım bu hayatta 1 ay kendinizi onların yerine koyun gelipde burada konu açıp ağlamak yerine..
    Aç insanları anlamak mı lazım ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kardeş aç insanın halinden 10 saat aç kalıp akşama tıka basa etler kebaplar güllaçlar yiyip domuz gibi şişen karnını ovalayarak insanlar mı anlıyor ? Her taraf ramazan şenliği eğlenceler cart curt türlü türlü programlar dolu. Aç insan ne zaman şenlik yapar olmuş ? Aç insanın halinden anlamak için 10 saat aç kalmaya gerek yok. Doyurabildiğin kadar aç doyur bu hepsinden sevap. Hadi hayırlı forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Nerede saygı var, oruç tutmayanlar milletin gözü önünde kakari kikiri yemek zıkkımlanıyor.
    İmanın okadar zayıf mı yani önünde yemek yediklerinde canın çekiyor dayanamıyormusun yada orucun şartlarından birisi etrafında kimse yemek yememeli felanmı.Sende yoksa oruçken etrafında yiyenleri görünce onlar için suni zandamı bulunuyorsun vay kafirler şuraya bak gencecik çocuk oruç tutmuyor felan diyenlerden misin. Yani anlamıyorum abi .
  • Konu sahibini ben de kesinlikle haklı buluyorum, eğer kahvaltı vermiyorsa ücretini vermesi gerekli.
  • Cevap şu bro;
    Dindar patronda Dinsiz patronda ikisinin ortası patronda bunu fırsat olarak görüp tasarruf yaptıklarını düşünmekteler....
    ben her iki taraftada çalıştım hepsi çakallık peşinde, dürüst adama rast gelmedim.

Dürüst olanı şudur diyeceğim ama, demeye çalışayım bakalım : tutana yemediği yemeğin parasını verirsin tutmayana yemeğini verirsin,
    hoş, bir çok insanda aslında oruç tutmayıp para almanın derdine düşerya bu durumda, neyse, devenin eğriliği meselesi bu mesele...
  • Devlet dairesi çalışmıyorsa resmi tatildir. İş yerleri de çalışmaz. Bunda dürüst olacak birşey yok.

Yılbaşında kimse işe gitmediğne göre devletin koyduğu, ilan ettiği tatillere de işverenler uymak zorunda. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduket atan adam -- 10 Mayıs 2019; 10:24:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lurtz1903 kullanıcısına yanıt
    o kadar uzaksınki belli etme bari ne eğlencesi saat 2000de açsan sonrasi teravi sabahta 0700de kalkda göreyim seni hangi ara eğlence şenlik. domuz olan sensin kendi sıfatını başkalarına söyleme.
  • hakkı veren işverense alan kargamı oluyo.. senin gibilerde anlamayacak 1400 sene olmuş halen kabullenemiyorsunuz... hesap verilirken anlarsın anca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Sanane kardeşim adam isterse 20 papaz orucu tutar, bu onun inancıdır. Tamamen aynı şey. İkisi de kişinin inançlarına göre yapılan bir ibadet. Gerçekliği doğruluğu ve yanlışlığı ikisi içinde aynı seviyede. Her iki inançta da inanılan varlık bireysel sorguya almakta.

Ne fark göz ettin?
    Fark şu:

Ben alevileri müslüman olarak biliyorum. Bu sebeple Ramazan orucu terk edilip 12 imam diye bir oruç farzmış gibi tutulamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet002

Dostum neden saygısızlık benim yaptıgım? Yani açım ve aç olmamının sebebi burdaki insanlar. Bunu belirtmek neden saygısızlık oluyor. Ben keyfimden mi sabahları poğaça yemiyorum? Keyfimden mi çay içemiyorum? Keyfimden mi dilim damağım kurusa bile su içemiyorum? Yok su içecek yer yok. Poğaça alacak yer yok. Çay içecek yer yok. Neden yok çünkü kurumun %90 ı oruçlu. O yüzden bana saygısız falan deme. Ben gerektiği kadar saygı gösteriyorum karşımdakilere ama en az bi o kadar da saygı beklemek benim de hakkım
    Ben durumunuzu anlıyorum, hak da veriyorum ama ifadeniz olan "sizin yüzünüzden..." söylem saygısızca... Hatta size "saygısız" demedim, yaptığınız söyleme "saygısızlık" dedim... ikisinin arasındaki farkı anlayabilirsiniz.

Yapabileceğiniz 2 şey var:

1- Sessizce bir yerde çayınızı (sallama yapın), poğaça-simidinizi (sahurda-geceden alın) yiyip-içiniz.
    2- Kamu kurumundasınız, Kpss ye yeniden hazırlanın bu dediklerinizi rahatça gerçekleştirebileceğiniz Ege kıyı şeridi veya istanbul-ankara gibi büyük şehirlere geçiş yapın veya tayin isteyin.

Erzurum ayrı bir dünya, değiştiremezsiniz. Eski sevgilim, açık giyinimi seven birisi idi, 92 p3 ile Erzurumu yazacaktı, bayağı dil döktüm, sen rahat edemezsin orada diye, yazdırtmadım.

Maalesef ülkemiz Norveç, Finlandiya, İşveç, Japonya... gibi medeni ülkeler olmadığından, halkımız çok kolay değişim örneği gösteremediğinden, insanları değiştirmeyi çalışmayın. Çalıştığınız için demiyorum, siz ortama uyun.

12 ayda, 1 ay.... %8.33... Hatta tam 20 işgünü bir senenin %5,48'i... Bugün de bitti, kaldı 15 işgünü %4,1.... Yani 1 yılınızın %4,1'ini daha sabrederek geçireceksiniz.

İngiltereye gitseniz, trafiğin solunda gitmeye mi kalkacaksınız? tabii ki hayır, ortama uyacaksınız.

• ironblood19 kullanıcısına yanıt
    Tabiki ortama ayak uydurmak zorundayım bir şekilde. Ama gerçekten böyle sessiz sedasız bir köşede sallama poğaça yiyilecek bir yer bile yok. Allahtan eşim özle bir bankada uzunca bir süredir çalışıyor. Aday memurluk biter bitmez eş durumundan gideceğim. Buranın bu derece yobaz olacağını tahmin etmiyordum. Evet biliyordum ama bunderece olduğunu tahmin etmemiştim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.