Beyler uyandigimda boxerin ici su basmis gibiydi temizledim malum bolgeyi ve boxeri degistirdim. Arastirdim diyanet kaynaklarina gore bilincdisi gerceklestiginden oruc bozulmazmis. Fakat aklima takilan cünüp oluyorsun fakat bozulmuyormus. Hemen mi gusul abdesti mi almak lazim ? Banyo yapinca vucudun nem kaybediyor, kuruyor ve sonrasinda asiri susuyorsun. Iftar sonrasi gusul alinabilir mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oruc bozuldu mu ? ( Islak rüya )

-
-
Cünüp bir şekilde oruç tutmakta sorun yok, ancak namaz vaktini geçirmemek sünnetti sanırım o yüzden mümkünse hemen guslet eğer mümkün değilse iftara engel bir durumun yok. ağzını burnunu yıka ve iftarını yap iftardan sonra gusledersin. ama tavsiyem peygamberimizin tavsiye ettiği gibi bir an önce guslet su kaybın olabilir belki ama bir an önce o durumdan kurtulman daha iyidir. (1 vakit namaz vakti geçmemeli)
öte yandan cünup dursan bile 3 gün hatta istediğin süre boyunca cünup durabilirsin ve oruçlarını tutabilirsin.
bu bilgileri sorularlaislamiyet sitesinden öğrendiklerimle derledim
yanlışımı düzeltecek varsa düzeltmelere açığım
-
Aynı şeyleri yazmaya gelmiştim. Cünüplüğün oruç bozmaması beni de etkilemişti . Kadınlarda adet olmak orucu bozuyor ve kaza gerektiriyor. Ama erkeklerde akşam gece kamyonu devirmek oruç bozmuyor. Kaynağını iyi araştırmak lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam ama bilerek yapılan her türlü cinsel aktivite sonucu meni gelmesi orucu bozuyor.
-
rüyanın detaylarını öğrenebilir miyiz hodjam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
adam anlatınca seni de kaybetmeyelim hocam :D
-
Guslünü al devam et
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teoride ikisinde cenabet olsada erkek yıkandığı zaman temizlenebilir kadınlarda o süreç devam ediyor ve aynı şey değil aslında birinde bildiğin kan geliyor her mezhepte kirli kabul edilen bir madde, meni ise kana göre çok daha temiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cok tesekkur ederim emek verip yazmissin. Kazaya gurban gitmeyekte tabii bunda niyet onemli. Kimse 4/4 luk musluman degil.
Normalde esiyle iliskiye giren adamin gusul almasi ve orucuna devam etmesi lazimmis. Is zevk ve şevke gelince isler degisiyor
-
oruçluyken eşiyle cinsel ilişkiye bilerek girerse oruç bozulur, eşi zorlar o istemezse işler karışıkquote:
Orijinalden alıntı: flyer_migCok tesekkur ederim emek verip yazmissin. Kazaya gurban gitmeyekte tabii bunda niyet onemli. Kimse 4/4 luk musluman degil.
Normalde esiyle iliskiye giren adamin gusul almasi ve orucuna devam etmesi lazimmis. Is zevk ve şevke gelince isler degisiyor
Vücuda giren şeyler orucu ,çıkan şeyler abdesti bozar.
meni çıkıyorr ama oruç bozuluyor eğer istereyek çıkıyorsa, tek istisna rüyalanmaquote:
Orijinalden alıntı: linkorn
Vücuda giren şeyler orucu ,çıkan şeyler abdesti bozar.
hocam bildiğim kadarıyla imsaktan önce bilinçli ya da bilinçsiz, imsaktan sonra ise bilinçsiz boşalmak orucu bozmuyor. mesela gece eşinizle ilişkiye girdiniz yattınız kalktığınızda vakit dar sahur yapıp imsaktan sonra gusul alabilirsiniz. bu durum hem kadın hem erkek içinde geçerli. farklı yönlere çekmeye gerek yok. sorun şu gusul olmadan namaz kılamazsınız. farz namazı da bilerek terk edemezsiniz. imsaktan sonra sabah namazının vakti çıkmadan gusül almanız ve sabah namazını da eda etmeniz gerekmektedir. bilgilerim bundan ibaret.
Tirnak eti yemek ve tirnak etlerini koparip kenarini kanatmak falan bozar mi ?
Gerci onuda kaygidan, sinir ve stresten istemsizce farkinda olmadan yapiyorum
Ben de tam olarak böyle biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Bir kimse, meni akıtmadan mastürbasyon yaparsa, bu takdirde orucu bozulmaz." ("eş-Şerhu'l-Mumti'", c: 6, s: 388)
Şunu da şöyle bırakayım, birine lazım olur
Rabbim affedici ve bağışlayıcıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X