Şimdi Ara

Ortak internet kullanımı(paylaşımı) cezası, yaptırımı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar komşu ile internet kullanımının tespitinde yapılacak ceza nedir? Komşumuz, yakın akrabamız bile olsa bu durum değişir mi? Telefoncular kabloları görürlerse ne yaparlar.

yorumlarınızı bekliyorum

• Şöyle güçlü kuvvetli bir wireless modem al, kablosuz paylaş neti.
  • iyi de ben 5. kattayım o yan binanın zemin katında. Son sürat kullanabilmeyi istediğimden kablo şart.

edit: (ekleme) Allah korusun yakalandığımızda yaptırımı nedir bu işin. bilen yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 4 Aralık 2011; 0:54:27 >
  • Para cezası ve aboneliğin iptali diye biliyorum. Bundan daha ciddisi olamaz zaten. Hapse atacak halleri yok. Ama sağlam para cezası verirler diye düşünüyorum.
  • Sizin gibiler yüzünden zaten adil kullanım saçmalığı geldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Sizin gibiler yüzünden zaten adil kullanım saçmalığı geldi..

Bunu bunu alın dışarı...

@Fireforge35 hiçbir yaptırımı olmaz arkadaşım burdakilerin söylemine bakma sen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

iyi de ben 5. kattayım o yan binanın zemin katında. Son sürat kullanabilmeyi istediğimden kablo şart.

edit: (ekleme) Allah korusun yakalandığımızda yaptırımı nedir bu işin. bilen yok mu?

Oha bir binadan diğerine kablomu çekeceksin dostum iyiymiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araştırmalarıma göre, suç değilmiş. En azından hukuki bir sorun olmuyormuş. Başınıza gelebilecek en kötü şey, firmanın aboneliğinizi iptal etmesi ve sizi kara listeye alması olur. Farklı bir firmadan hizmet alarak bu sorunu da aşarsınız. Telekom'un paylaşım yapan yerlere baskın düzenlediğini söyleyen forum mesajları var. Google'dan ulaşılabiliyor.

Ayrıca,

quote:

406 sayılı TELGRAF VE TELEFON KANUNU
    Madde 18 - (Değişik: 27/1/2000 - 4502/8 md.) 2 nci maddenin (a) fıkrasına aykırı olarak imtiyaz sözleşmesi veya görev sözleşmesi yapılmaksızın telekominikasyon tesisi kuran ve işletenlerin tesisleri Kurum'un talebi üzerine ilgili mülki amirlerce kapatılır. ve işletmeye son verilir. Ayrıca failleri hakkında iki milyar liradan otuz milyar liraya kadar ağır para cezasına hükmolunur.Tekerrürü halinde failler hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis ve dört milyar liradan altmış milyar liraya kadar ağır pada cezası verilir.
    2 nci maddenin (a) fıkrasına aykırı olarak genel izin ve ruhsat almaksızın telekominikasyon hizmeti verenlerin tesisleri Kurum'un talebi üzerine ilgili mülki amirlerce kapatılarak hizmetlerine son verilir.Tekerrürü halinde failleri hakkında ikiyüz milyon liradan üç milyar liraya kadar para cezasına hükmolunur.
    Telekominikasyon hizmeti sunan bir işletmeci ile abonelik sözleşmesi yapan gerçek ve tüzel kişiler faaliyetlerinin gereği olarak aldıkları hizmeti üçüncü kişilere ücretli veya ücretsiz verebilir.Aboneler yararlandıkları hizmeti sadece ticaret amacıyla üçüncü kişilere sunamazlar. Aksine davrananların abonelik sözleşmeleri iptal edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Griff

quote:

iyi de ben 5. kattayım o yan binanın zemin katında. Son sürat kullanabilmeyi istediğimden kablo şart.

forumda önceki yıllarda yazan vardı. Okudum. adam karşılıklı evleri varmış. Çamaşır ipi gibi uzatmıştık diye yazıyordu.

1-) Bir de görevli gelirse "Bu kabloyu kaldırın, bizi uğraştırmayın" deme ihtimali yok mudur?
    2-) Sağlam para cezasını duydum: 1.000 - 10.000 arasıymış. Neye göre belirliyorlar bunu? Kaldı ki akrabamın evi. o haberde "...kimse nasıl evinin anahtarını vermiyorsa, kablosunu, kullanıcı adını veremez" diyordu. İyi de bizim ev anahtarlarımız da birbirimizde. Nolcek?

• ilk gördüğü zaman uyarır eğer uyarı olmasına rağmen devam ederse en fazla hattı kapatabilir
  • quote:

quote:

quote:

forumda önceki yıllarda yazan vardı. Okudum. adam karşılıklı evleri varmış. Çamaşır ipi gibi uzatmıştık diye yazıyordu.

1-) Bir de görevli gelirse "Bu kabloyu kaldırın, bizi uğraştırmayın" deme ihtimali yok mudur?
    2-) Sağlam para cezasını duydum: 1.000 - 10.000 arasıymış. Neye göre belirliyorlar bunu? Kaldı ki akrabamın evi. o haberde "...kimse nasıl evinin anahtarını vermiyorsa, kablosunu, kullanıcı adını veremez" diyordu. İyi de bizim ev anahtarlarımız da birbirimizde. Nolcek?

örneklemeleri boşverelim sitelerinde soru cevap kısmı var orda net olarak yazmışlar durumu, bu mevzu yasal değildir diye.Şu kadar bukadar cezası vardır diye bir resmi bilgi yok, ama bunun riskiyle uğraşmaya değmez.Korkuyorsanız hiç bulaşmayın derim, çünkü size gıcık bir komşunun şikayetine bakar herşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

quote:

quote:

örneklemeleri boşverelim sitelerinde soru cevap kısmı var orda net olarak yazmışlar durumu, bu mevzu yasal değildir diye.Şu kadar bukadar cezası vardır diye bir resmi bilgi yok, ama bunun riskiyle uğraşmaya değmez.Korkuyorsanız hiç bulaşmayın derim, çünkü size gıcık bir komşunun şikayetine bakar herşey.

ben de gıcık bir komşudan çekiniyorum ya zaten ama yanımızdaki bina 150 mt. eviyle dükkanı arasında kablo çekti. 2 senedir de tıkır tıkır kullanıyor, ben de açıkçası istilor ama biraz da korkuyorum.

• quote:

adil kullanım ayda 300 gigabyte download yapanlar için geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

quote:

Efendim sana internet Kotası nasıl dolar izah edeyim,

Ufak kardeşim you tubede Klip izliyor günde ortalama 800 mb klip izliyor ayda 25-30 gb klip izliyor,
    Ben ps3 kullanıyorum DLC felan derken internet sur ve klipler ile 1.5 gb ortalama indiriyorum
    babamda sadece okey oynuyor ancak yinede yazıyor bi 100-150mb günlük

bunları nerdenmi takip ediyorum Belkin N1 routerimdan hepsi detaylıca gözüküyor son 24 saatlik erişim,

bak hiç download yapmadan 70-80 gb oldu?

Adil Kullanım Adil Değildir dayatmadır ....

• quote:

quote:

Adil kullanımın gelmesinin sebeplerinden biri de, ortak kullanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

quote:

quote:

Efendim sana internet Kotası nasıl dolar izah edeyim,

Ufak kardeşim you tubede Klip izliyor günde ortalama 800 mb klip izliyor ayda 25-30 gb klip izliyor,
    Ben ps3 kullanıyorum DLC felan derken internet sur ve klipler ile 1.5 gb ortalama indiriyorum
    babamda sadece okey oynuyor ancak yinede yazıyor bi 100-150mb günlük

bunları nerdenmi takip ediyorum Belkin N1 routerimdan hepsi detaylıca gözüküyor son 24 saatlik erişim,

bak hiç download yapmadan 70-80 gb oldu?

Adil Kullanım Adil Değildir dayatmadır ....

Yani aslında illegal download yapmayan normal bir ailenin aylık internet kullanımı, belirlenen 100 GB sınırı aşmıyor. Torrent ve diğer download olayları işin içine girdiğinde kota aşılıyor. Yakında legal film kiralama ve dizi izleme siteleri yaygınlaştığında ve bunlarla yapılan özel anlaşmalar sayesinde o sitelerdeki data kullanımları kotaya işlenmediğinde, ortada ciddi bir sorun da kalmayacaktır.

• arkadaşlar konuyu saptırmayın. Tamam adil kullanım(!) adil değil fakat telefonculara yakalandığımızda veya şikayet aldığımızda sonuç ne olur?
  • arkadaşım kimsenin seni yakayacağı yok bneim internetim

şu isimde görünüyor

"20 tl ye limitsiz internet 0532xxxxxxx" şeklinde ismi var gözü kesen gelsin efendim,
  • güçlü usb adaptörler var.cam kenarına kadar kablo uzanıyor.denemekte fayda var.ben birara kullandım.hiç kesilme yaşamamıştım..
  • Benim anlamadığım hızlı olsun diye kablo çekme olayı, sen şimdi 100-150m kablo döşe ondan sonrada , o hattan hız bekle. Bence bu işi profesyonelce yapacaksan accses point yada reaperter eklemen yeterli olur.eğer çok para diyorsan aşağıda resimde wireless güçlendirici çanak şeması var :)

Ortak internet kullanımı(paylaşımı) cezası, yaptırımı hk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.