Arkadaşlar merhabalar ben ttnet 8 mbit'e kadar sınırsız tarifesini kullanıyorum bir komşum ile ortak yapacağız bu bağlantıyı kendilerinin evi bizim evden yaklaşık 40-50 mt kadar uzakta, kendisi bana ben wireless modem alırım dedi öyle yaparız dedi ama benim pek bilgim yok, mesafe nasıl arkadaşlar internet bağlantı hızı bayağı bir düşer mi, ben şu anda 7 mbit hızı alabiliyorum, ayrıca wireless modemin onda veya bende olması nasıl olacak yani onda olsa ben ona nasıl bağlanırım bende kablolu modem var iken?
Yardımcı olursanız çok sevinirim
40-50 metre oldukça uzak bir mesafe çok büyük kayıplar yaşanırihatta 300 mbps lik bir usb adaptör dahi alınsa performans alınmaz o bağlantıdan kısacası eğer modem sizde ise komşunuz ya da arkadaşınız usb wireless adaptör sayesinde bağlanabilir size programını kurarak sizi ağ listesinden seçebilir tabi sizin modeminiz,wireless özellikli bir modem olmak zorunda ancak dediğim gibi 40 -50 m cok uzak bir mesafe oldukça kalite düşecektir hatta görmeyebilir...
neye dayanarak bunu söylüyorsunuz. piyasada güçlü wireless usb ler var. onlarla çok rahat bu bağlantı kurulabilir. modeme de güçlü bi anten takılması gerekebilir, çok pahalı birşey değil.
AİRLİVE WL1700 USB DONGLE fiyatı 50-60$ civarında
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
40-50 metre oldukça uzak bir mesafe çok büyük kayıplar yaşanırihatta 300 mbps lik bir usb adaptör dahi alınsa performans alınmaz o bağlantıdan kısacası eğer modem sizde ise komşunuz ya da arkadaşınız usb wireless adaptör sayesinde bağlanabilir size programını kurarak sizi ağ listesinden seçebilir tabi sizin modeminiz,wireless özellikli bir modem olmak zorunda ancak dediğim gibi 40 -50 m cok uzak bir mesafe oldukça kalite düşecektir hatta görmeyebilir...
Yaşadığı apartman koşullarına dayanarak söylüyorum bunu kalın betonarme duvarların bulunduğu apartmanlarda 50-60 metre mesafe demek karşı apartmanlık bir mesafeyi kapsar buda oldukça büyük bir mesafe istediği kadar güçlü olsun çok fazla etkilenecektir...
Bizzat diş hekimliği muayenehanemizin bulunduğu kata 300 mbps gücünde bir usb adaptör takmama rağmen üst 5-6 katlarda bağlantı sorunları yaşşattı bize,sonuçta kabataslak bir mesafe yok ortada 50-60 metreye kadar kaçtane kapı pencere duvarla karşılacak bu çok önemlidir...
evlerimiz müstakil arkadaşlar, site içerisinde, bize ortak olmak isteyen ev çaprazımızda kalıyor, mesafede 50 metre kadar, ama makedonn arkadaşın dediklerini bende tahmin etmiştim o yüzden bu işi iptal edeceğim :)
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum
300mbps dediniz wireless cihazın gücü değil, iletim hızı, istersen 1000mbps olsun iyi bi anteni olmazsa çekmez. 5-7dbi güçlü bi antenle çok sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. sonuçta arada 50m mesafe varmış.3-4 duvar çok sıkıntı yaratmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
Yaşadığı apartman koşullarına dayanarak söylüyorum bunu kalın betonarme duvarların bulunduğu apartmanlarda 50-60 metre mesafe demek karşı apartmanlık bir mesafeyi kapsar buda oldukça büyük bir mesafe istediği kadar güçlü olsun çok fazla etkilenecektir...
Bizzat diş hekimliği muayenehanemizin bulunduğu kata 300 mbps gücünde bir usb adaptör takmama rağmen üst 5-6 katlarda bağlantı sorunları yaşşattı bize,sonuçta kabataslak bir mesafe yok ortada 50-60 metreye kadar kaçtane kapı pencere duvarla karşılacak bu çok önemlidir...
quote:
Orijinalden alıntı: _KUZEY
300mbps dediniz wireless cihazın gücü değil, iletim hızı, istersen 1000mbps olsun iyi bi anteni olmazsa çekmez. 5-7dbi güçlü bi antenle çok sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. sonuçta arada 50m mesafe varmış.3-4 duvar çok sıkıntı yaratmaz.
katılıyorum. 7 dbi lık bir antenle işinizi rahat göreceksinizdir. (ama önemli bir nokta var burda. iki nokta arasında ev var mı? konum nasıl bunu kesinlikle belirtmelisiniz. 40 - 50 metre içine 2 yada 3 apartman girer ki işinizi çok zorlaştırır. ama alan açık alan ise yani sizin evinizden arkadaşınızın evine kadar arada başka bir bina yoksa hiçbir sorunla karşılaşmazsınız)