Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
97.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki bendede yüzük var şimdi bunu napayım kötülük içinmi kullanayım yoksa orta dünyaya nasıl giderim?

Not:Şaka için dedim umarım deli falan zannetmediniz

Do you think I am a hypocrite? Well, you should. I wouldn't disagree with you. The road to power is paved by hypocrisy, and casuelties. Never regret.
  • Bizim bir parçamız Orta Dünya'da yaşıyor zaten.Konu Dışı'ndaki konunuzu da görmüştüm.Dalga geçtiğinizi sanarak cevap vermemiştim.

Orijinalden alıntı: melkor58

Hocam emeğine sağlık merak edilen birçok şeyi cevaplamışsın.
    Ama benim bir sorum olacak. Hobbit filminde Gandalf'ın Galadriel'dan üstün olmadığını konuşmalardan rahatlıkla anlayabiliyoruz.
    Ama Gandalf maia ırkından yani bir elfin ondan üstün olması bana tuhaf geldi.
    Bilgisi olan biri beni aydınlatabilir mi?

Galadriel herkesin saygı duyduğu bir elf.O kadar ki Feanor Galadriel'den saç telini istiyor ama Galadriel bu isteği reddediyor ve Feanor da Valinor'un iki ağacından ışık alarak Silmaril'leri yapıyor.Silmaril'lerin gücünden bahsetmeme gerek yok sanırım.Galadriel'in saçlarında Valinor'daki ışık kaynağı olan iki ağacın ışıkları gizli olduğu söylenir.

Ayrıca Ak divan toplanınca Saruman ve Elrond sürekli Gandalf'ın sözlerini kesip muhalefet oluyorlardı düşüncelerine.Galadriel bırakın konuşsun deyip Gandalf'ın bilgeliğinden yararlanmak istedi.Galadriel Gandalf'ın bilgeliğine değer veriyordu ve bazende öğüt alıyordu. Kitaptan aklımda kalan bir kesit.

Kitapta Maia elften üstündür veya tam tersini ifade eden şeyler geçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Hollow

Şimdi bu Sauron yüzüğe ruhunu yada gücünün bir kısmını koyarak yüzüğü güçlendirmedimi?Eğer yüzüğü güç için istiyorsa neden gücünü yüzükten çıkarıp geri kendisine koymadı?Birde Tom Bombadil yüzükten etkilenmiyorsa neden Sauron'a karşı koymak için ona vermediler?

Tek yüzüğün en büyük özelliği diğer 19 Yüzüğü kontrol edebilme gücüne sahiptir.Örneğin biride Galadriel olan Nenya.Galadriel bu yüzüğü Sauron'a hizmet etmemek için tek yüzük yok edilene kadar takmamıştır.

Tom bombadil'e yüzük teklif ediliyor ama reddediyor çünkü orta dünyada olan olayları umursamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.can.tas -- 5 Nisan 2014; 8:01:02 >

• Bilgilendirme için sağolun.
  • Merhaba arkadaşlar, diğer sayfaların hepsini okuyacak kadar fırsatım olmadı sorulduysa özür dilerim şimdiden; ama benim bir sorum var. Tom Bombadil kimdir necidir nedir de yüzükten etkilenmiyor, yaşadığı dünya olaylarını umursamıyor?

Australian Dream
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Merhaba arkadaşlar, diğer sayfaların hepsini okuyacak kadar fırsatım olmadı sorulduysa özür dilerim şimdiden; ama benim bir sorum var. Tom Bombadil kimdir necidir nedir de yüzükten etkilenmiyor, yaşadığı dünya olaylarını umursamıyor?

İlk sayfada yazıyor dostum. Oradan bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

quote:

Merhaba arkadaşlar, diğer sayfaların hepsini okuyacak kadar fırsatım olmadı sorulduysa özür dilerim şimdiden; ama benim bir sorum var. Tom Bombadil kimdir necidir nedir de yüzükten etkilenmiyor, yaşadığı dünya olaylarını umursamıyor?

Cevap için teşekkür ederim, onu okumuştum ama açıkçası pek tatmin olmamıştım. Anlaşılan büyük bir sır bu Tom Bombadil.

Australian Dream

• FearMaster kullanıcısına yanıt
    Tom ile ilgili;
    http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tom-bombadil-kimdir/

Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

quote:

Cevap için teşekkür ederim, onu okumuştum ama açıkçası pek tatmin olmamıştım. Anlaşılan büyük bir sır bu Tom Bombadil.

Evet aynen öyle.

• Teşekkrü ederim arkadaşlar.

Australian Dream
  • Bugün Kitapçıdan iki kule kitabını alırken Cüceler diye bir kitap gördüm yazarı farklı. 1-2 sayfasına baktım dumanlı dağlar felan yazıoyodu Orta dünya ile alakası varmı?
  • Yazarı Tolkien değilse Orta Dünya kitabı değildir.Onunla ilgili olsa bile Tolkien'in o konu hakkında yazdıklarını toplamıştır ya da genel olarak tüm fantastik evrenlerdeki cüceler hakkında bilgiler de veriyor olabilir.

@Gokalp.

Yazdıklarınızda yanlış anlaşılmaması için birkaç şeyi düzeltmek istiyorum.

Galadriel ve diğer üç yüzük taşıyıcıları Sauron tek yüzüğe sahip değilken yüzüklerinin gücünü kullanmışlardır.Özellikle Lothlorien yüzük sayesinde kötülükten uzak kalıp bu kadar güzel bir yer haline gelmiştir.Tek yüzük yok edildikten sonra zaten bu üç yüzüğünde gücü tükenmiştir.

Yüzük Tom Bombadil'e teklif edilmiyor.Divanda bu fikir öne sürüldüğünde Tom'un Orta Dünya'daki olaylarla ilgilenmediğini, önemsemediğini ve bu yüzden bir süre sonra yüzüğü unutacağını ve kaybedeceğini, ardından eninde sonunda Sauron'un ele geçireceği söylenip bu fikir reddediliyor.

Silmarillere güçlü demek yerine ihtişamlı demek daha doğru olacaktır.Zira silmariller güç değil, güç simgesidir.Herhangi bir güç barındırmazlar.Fakat ihtişamlarından dolayı herkes onları arzulamaktadır.

Anlattığınız divan olayı filmden bir kesittir.Zira Ak divanın diyalogları herhangi bir kitapta yazmamaktadır.Sadece üstünkörü ne karar verdikleri söylenmiştir.Bununla birlikte Galadriel'in en çok Gandalf'ı sevip güvendiği ve onun divan başkanı olmasını istediğini biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 5 Nisan 2014; 15:36:55 >

• Teşekkürler hocam uzun zaman oldu okuyalı.

Orijinalden alıntı: b-bayram60

Kitapları hangi sırayla okumamı önerirsiniz tüm orta dünya kitaplarını ?

İlk mesaj.

lütfen konuya mesaj atmadan bir bak bakalım ilk mesajda ne var bu konu niye açılmış açan adam ne demiş

Orijinalden alıntı: mkache21

quote:

lütfen konuya mesaj atmadan bir bak bakalım ilk mesajda ne var bu konu niye açılmış açan adam ne demiş

Muhalefet olmaya gerek yok görmedim .

Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.