Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
97.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sende oradaki trollerden biri oluyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • Ben şu linkteki ürünü arıyorum. Nerde bulabileceğimi bilen varsa bu mesajı alıntılasın lütfen.

http://www.hepsiburada.com/liste/the-hobbit-the-lord-of-the-rings-boxed-set-4-kitap/productDetails.aspx?productId=knuans03566&categoryId=217908

• thelmessos kullanıcısına yanıt
    Peter J. 10 dk ayıramamış Orta Dünya'nın en eski canlısına

Orijinalden alıntı: Abinos41

Boromir hangi sayfada ölüyo bilen varmı? Kitabın son 20-25sayfasına geldim son sayfalara bi göz gezdirdim öldüğüne dair bi bilgiye ulaşamadım.

İki kule'nin başında.

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Boromir hangi sayfada ölüyo bilen varmı? Kitabın son 20-25sayfasına geldim son sayfalara bi göz gezdirdim öldüğüne dair bi bilgiye ulaşamadım.

İki kule'nin başında.

Peki iki kuleyi okumadan kralın dönüşüne geçsek bişey kaybedermiyiz?

Silmarillionda konunun ilk sayfalarda yazanlar ilk ejderha,balrog nasıl oluştu Turinin belegi öldürüşü , Yüzük kardeşliğinin başındaki savaş detaylı olarak geçiyormu?

quote:

quote:

İki kule'nin başında.

Silmarillionda konunun ilk sayfalarda yazanlar ilk ejderha,balrog nasıl oluştu Turinin belegi öldürüşü , Yüzük kardeşliğinin başındaki savaş detaylı olarak geçiyormu?

İki kuleyi okumadan Kralın Dönüşü'ne geçmenin mantığını çözemedim.Yani anlamı yok.Ya hepsi okunur ya da hiçbiri.İki Kule'de olanları bilip Kralın Dönüşü'ndekileri bilmediğinizden mi sordunuz?

Bahsettiğiniz olaylar ve fazlası Silmarillion'da mevcut.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İki kule'nin başında.

İki kuleyi okumadan Kralın Dönüşü'ne geçmenin mantığını çözemedim.Yani anlamı yok.Ya hepsi okunur ya da hiçbiri.İki Kule'de olanları bilip Kralın Dönüşü'ndekileri bilmediğinizden mi sordunuz?

Bahsettiğiniz olaylar ve fazlası Silmarillion'da mevcut.

Lotr serisini bitirip hemen Silmarillion okumak istiyodumda İki Kule'yi okumadan Kralın dönüşüne geçsem bişey kaybedermiyim diye sorcaktım. Mantıksızsa iki kuleden devam ediyim o zaman. Bu arada shelob iki kulede geçiyomu?

• Bence de öyle yapsanız iyi olur.Kralın Dönüşü'nde geçiyor.

Orijinalden alıntı: Gokhan1758

Witch King-Gandalf karşılaşması kitapta filmde olduğu gibi mi?Filmde olduğu gibiyse neden Gandalfın işini bitirmedi orada?

Konunun başlarında tartışmıştık bunu bayağı.Kitapta Minas Trith ana kapısı kırıldığında Witch King öne çıkıyor.Gandalf'da onu karşılıyor.Fakat tam o anda Rohan boruları çalıyor ve Witch King geri çekiliyor.Yani ikisi savaşma imkanı bulamıyor.Kimin kazanacağı okuyucunun hayaline kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 5 Ekim 2014; 20:03:53 >
  • Kitaplara başlamayı düşünüyorum her ne kadar geç kalsamda

Orijinalden alıntı: kralYD

Kitaplara başlamayı düşünüyorum her ne kadar geç kalsamda

İlk silmarilliondan başlamayında

quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

Kitaplara başlamayı düşünüyorum her ne kadar geç kalsamda

İlk silmarilliondan başlamayında

The Hobbit ten başlamayı düşünüyorum
  • Şimdi bu Sauron yüzüğe ruhunu yada gücünün bir kısmını koyarak yüzüğü güçlendirmedimi?Eğer yüzüğü güç için istiyorsa neden gücünü yüzükten çıkarıp geri kendisine koymadı?Birde Tom Bombadil yüzükten etkilenmiyorsa neden Sauron'a karşı koymak için ona vermediler?

Do you think I am a hypocrite? Well, you should. I wouldn't disagree with you. The road to power is paved by hypocrisy, and casuelties. Never regret.
  • Hocam emeğine sağlık merak edilen birçok şeyi cevaplamışsın.
    Ama benim bir sorum olacak. Hobbit filminde Gandalf'ın Galadriel'dan üstün olmadığını konuşmalardan rahatlıkla anlayabiliyoruz.
    Ama Gandalf maia ırkından yani bir elfin ondan üstün olması bana tuhaf geldi.
    Bilgisi olan biri beni aydınlatabilir mi?

Duruma çok basit bakmışsınız.Sauron Orta Dünya'da çok ender ve özel birşey yapmıştır.Yüzüğü kendi ruhunu da koyup dövmüştür.Yani bir bakıma ruhunu mühürlemiş oldu.Sauron'un istediği zaman yüzükten ruhunu çıkarıp koyacak kadar basit bir durum söz konusu değil.Eğer ruhu yüzükten ayrılırsa yüzük bir bakıma yokedilmiş olur.Bu durumda kendisi de yokolur.Herşeyi bir kenara bıraksak bile böyle birşey yapabilmesi için ilk şart yine yüzüğü ele geçirmek olurdu.Yüzük onda olmadan bunu nasıl yapabilir?Eğer sorunuz yüzüğe ruhunu neden koydu?Yüzüğü kaybedince gücünü de kaybetti ise cevabı, yüzük olmasaydı çoktan yok olmuş olacaktı.Son İttifak Savaşı'nda yüzük olmadan yenilseydi Sauron'u bir daha göremezdik.Yani bunu yapması sayesinde yenildikten sonra direkt yok olmak yerine bir şansı daha oldu.

Kitapta yüzüğü Tom Bombadil'e verme fikri ortaya atılıyor.Evet yüzükten etkilenmiyor.Fakat onun da gücünün belli sınırları var.Sauron yüzüğün onda olduğunu anladığı anda onun bulunduğu ormanı yakıp yıkarak bir şekilde yüzüğü yine ele geçirirdi.

@melkor58

Filme göre düşünmemenizi tavsiye ederim.Zira kitapla arasında yüzlerce uyumsuzluk sayılabilir.Üstünlük çok genel bir kavram hangi alanda üstün? Galadriel'in de Gandalf'ın da kendine has özellikleri vardır.Gandalf geldiği ırk bakımından üstündür.Fakat olaya her maia her elften, her elf her insandan üstün diye bakmamak gerekir.Kötülüğün yenilmesinde Galadriel'in de Gandalf'ın da birçok yardımı olmuştur.İkisinin de kendilerine göre görevleri vardır ve bunları yerine getirmişlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 4 Nisan 2014; 20:20:53 >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.