Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
97.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an silmarillion u okuyorum daha önce hobbiti okudum lotr serisini okumayacağım (filmi izledim çünkü) hurinin çocukları ve güç yüzüklerine dairi ve diğerlerini okumayı düşünüyorum sorum şu okuyacağım kitapların dili silmarillion kadar ağır mı ve kitaplarda karışıklık anlaşılmazlık falan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • bir sorum daha var elimdeki silmarillion kitabının başındaki önsözde 6.45 yayınlarının notu gibi bir şey var orada şunlar yazıyor
    ''kitabı sessiz sakin bir ortamda ara verecekseniz çok uzun vermeyerek okuyun,okurken arkadaki sözlükçeye bakmayı ihmal etmeyin ve karşı cinsten uzak durun''
    karşı cins olayı ne alaka ki bu kitapla yoksa kitapta bir olay mı var karşı cinsle ilişkimizi engelleyecek

Orijinalden alıntı: hawloo

Lotr okumayacağım ne demek ya?

hobbitte şöyle bir olay yaşadım 2 filmi de izledikten sonra olacakları merak edip kitabı aldım arkadaşımdan ve okudum fiilmde izlediğim kısımlar sıkıcıydı paragrafları atlayarak okudum bira ama film bittikten sonraki kısım(smaugun göl kentine saldırmasından sonrası) çok akıcıydı ve güzeldi lotr serisinin 3 filmini de extended olarak
    izledim yani kitabını okusam yine sıkılarak okuyacağımı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkache21 -- 14 Şubat 2014; 18:24:02 >

Elrond’un Divanı
    Sıçrayan Midilli Hanında
    Höyük Yaylalarında Sis
    Tom Bombadil’in Evinde
    Yaşlı Orman

falan kaçırmayı göze alıyorsunuz yani. Daha bunlar ilk kitaptan ama Lotr filmi kitaptan kırpılarak yapılmış Hobbit filmi daha da eklenerek yapılmış. Daha yeni şeyler öğrenmiş olacaksınız.

edit: Karşı cinsi düşünmek unutkanlık yapar diye bir şey duymuştum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 14 Şubat 2014; 18:44:31 >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa

• @hawloo

Yaşlı Orman derken Fangorn'dan mı bahsediyorsunuz?Dişi entler başka işlerle meşgul olarak zamanla diğerlerinden uzaklaştı ve Brown Lands adında bir bölgede toplandılar.Sauron Son İttifak Savaşı öncesinde buraları yokedince dişi entlerin hepsi kayboldu ve bir daha da bulunamadı.

@mkache21

Hurin'i Çocukları zaten Silmarillion'un içindeki bir hikayenin uzatılmış versiyonudur.Bitmemiş Öyküler kitabı ise çeşitli anlatımları barındırıyor.Her çağdan farklı bir hikaye bulunduğu için bu kitap en son okunmalıdır.Kimi hikayeler akıcıyken bazıları sırf bilgidir.Numenor adasının bitki örtüsüne kadar tanımlayıp coğrafya kitabı gibi olurken Tuor'un Gondolin'e gidişini akıcı ve heyecanlı bir şekilde anlatmıştır.Sanırım Altıkırkbeş yayınlarından okuyorsunuz.Ben İthaki'den okumanızı tavsiye ederim.Anlatım daha derli topludur ve daha iyi bir çeviri mevcuttur.Artı olarak Güç Yüzüklerine Dair bölümünü de içinde barındırır.Uyarı notuna gelirsek ilk üç tanesini ben de herkese tavsiye ediyorum.Fakat son uyarıyı ben de anlamadım.Tamamen alakasız.Espri falan yapmaya çalışmışlar herhalde.Dikkate almayınız.Ama dediğim gibi İthaki Yayınlarından okuma şansınız varsa kesinlikle oradan okuyun Silmarillion'u.Yine Lotr'u da okumanızı tavsiye ederim.Hobbit'i okumuşsunuz, filmleri de izlemişsinizdir.Görmüşsünüzdür ki arada çok fazla fark var.Belki sonunu bilmek, olayları bilmek hoş olmayacaktır.Fakat bence önemli olan olayların kitapta nasıl anlatıldığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 5 Ekim 2014; 20:01:15 >

• Oromë kullanıcısına yanıt
    Hani Hobbitler Tom Bombadille karşılaşmadan Merry ile Pippin ağaca sıkışıyor ya. Tomda şarkı söyleyerek kurtarıyor onları işte o yaşlı ormandaki ağaçlardan bahsettim.

İkinci kitapta Ağaçsakal Merry ile Pippin'e oralarda hiç enthanım gördünüz mü diye sormuştu. O ormandakiler enthanım olabilir mi sorusu geldi aklıma da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 14 Şubat 2014; 18:54:41 >

• Şu video serisinin alt yazısını Türkçe yapacak bir babayiğit çıksa ne güzel olur.
  • Dostlar şimdi ben Hobbit'i okudum, ahan da bu versiyonunu

www.kitapyurdu.com
    Hobbit - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=123096

ve çok beğendim. Şimdi Orta Dünya'nın diğer kitaplarını okumak istiyorum, hangi sıra ile okumalıyım? Spoiler yemeden, tarih sırasına göre okumak istiyorum. Yüzüklerin Efendisi 3lemesini izledim ama yine de daha fazla spoiler yemek istemiyorum.

www.kitapyurdu.com
    Güç Yüzüklerine Dair - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=39212&sa=161113234

www.kitapyurdu.com
    Silmarillion - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=129037

www.kitapyurdu.com
    Hurin'in Çocukları Ciltsiz - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=123944

www.kitapyurdu.com
    Bitmemiş Öyküler - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=632806

Orta dünya ile ilgili diğer kitaplar bunlar herhalde, bildiğim kadarıyla Yüzüklerin Efendisi serisi hepsinden sonra geliyor, öyle değilse bildirmenizi rica ederim :)

Bir de kitaplar hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum, bu konuda sormak ne kadar abes kaçsa da ne kadar beğendiğinizi bilmek isterim

• Bu soruyu soran 134235235. kişisiniz.Neden konunun ilk mesajına bakmak hiç aklınıza gelmiyor.

Orijinalden alıntı: Oromë

Bu soruyu soran 134235235. kişisiniz.Neden konunun ilk mesajına bakmak hiç aklınıza gelmiyor.

Kusura bakmayın ya ne bileyim işte direkt yazayım dedim Bir de Yüzüklerin Efendisi kitaplarını

www.kitapyurdu.com
    Yüzük Kardeşliği Yüzüklerin Efendisi 1 - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=59339&sa=161113696

www.kitapyurdu.com
    İki Kule Yüzüklerin Efendisi 2 - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=59340&sa=161113696

www.kitapyurdu.com
    Kralın Dönüşü Yüzüklerin Efendisi 3 - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=59341&sa=161113696

şeklinde(1314 sayfa oluyor toplamda) ayrı ayrı mı yoksa

www.kitapyurdu.com
    Yüzüklerin Efendisi (1-2-3 Cilt) /Yüzük Kardeşliği/İki Kule/Kralın Dönüşü - J. R. R. Tolkien | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=8756&sa=161113696

linkteki gibi tek kitap şeklinde mi almak daha iyi? (Bu kitap 1291 sayfa)

En ufak detayına kadar öğrenmek istiyorum her şeyi, o yüzden en çok sayfa hangisinde ise onu seçesim geliyor hep Bunlar arasında pek bir sayfa farkı yok da yine de sorayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Bu soruyu soran 134235235. kişisiniz.Neden konunun ilk mesajına bakmak hiç aklınıza gelmiyor.

Hocam ana sayfada aşağıdakiler spoiler içerebilir diye uyarın bence dalmışım okudum biraz yedim spoilerı Bir de ben ilk Hobbit'i okudum ve LOTR filmlerin seyretim de neredeyse hiç spoiler yememişimdir değil mi Silmarillion ile alakalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

O bütün olan kitapta biraz sıkıştırmışlar yazıları ondan öyle.

Peki sağolun :)

Orijinalden alıntı: tolga509

Şu video serisinin alt yazısını Türkçe yapacak bir babayiğit çıksa ne güzel olur.

Katılıyorum. Konuyu açan arkadaş bu konuda bir çalışma yapıp konuya ekleyebilir mi çok mu şey istiyoruz?
    - CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R
    - ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz
    - ASUS HD7950 DirectCU II TOP
    - AOC 23.6" E2461Fwh
  • Hocam koskoca mesaji alintilamissin bir cumle icin, yarim saat ekranda kaydirip durdum insaf. Duzeltiver sunu

Orijinalden alıntı: Eostre

Hocam koskoca mesaji alintilamissin bir cumle icin, yarim saat ekranda kaydirip durdum insaf. Duzeltiver sunu

TmM hocam :D

• Ortadoğu ortadunya arazi bir ilişkili var peki kitapta da da surekli savas karmaşa bence ortadoğudaolucak sşeyler anlatiliyor. Gözde herhalde uydu oluyor adamlar uyduden ne yaptigimizi her saniye izliyolar

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.