< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 8 Eylül 2019; 11:48:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 8 Eylül 2019; 11:48:34 > |
Orijinal LPG'nin girmemesi zaten saçma olur. Yanıma TESLA park edeceğine Orijinal fabrika çıkışlı LPGli aracı tercih ederim
![]() |
Girmesi sorun değil gizlice de sokabilirsiniz, ancak bir patlama durumunda Resmi olarak girişi yasak olarak tanımlandığı için hiçbir sigorta şirketi size ödeme yapmaz yanan araçlarka baş başa kalırsınız. Ne avm’nin sigortası size acır ne de sizin kasko şirketiniz.
|
Tüplü araçların hepsi tehlikeli bu konuda, ister fabrikasyon olsun ister sonradan takılma. Bir olay olursa kabak başınıza patlar.
|
Yerin altındaki otoparklarda LPG yani propan + bütan tehlikelidir. Bunun aracın orijinal LPG'li olmasıyla alakası yok. Sızıntı olduğunda bütan havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan, ortamda biriken bütan burada bulunan canlıları boğar. Güvenlik görevlisi ne anlasın bütanın havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan.
Bunları bilerek hala yeraltındaki otoparklara LPG'li aracıyla girmeye çalışan, girdiği için büyük bir iş başarmışcasına sevinenlerin aklından şüphe edilir. Tekrar ediyorum BÜTAN HAVADAN AĞIR VE BOĞUCU BİR GAZDIR. ZEMİNDEN BAŞLAYARAK BİRİKİR VE ORTAMDAKİ CANLILARI BOĞAR. (İş Güvenliği Uzmanı) |
Teknik konularda, mühendislik, ar-ge falan pek hakim değilim bu konulara ama şu lpg tankını, neden benzin deposunun olduğu yere yerleştirmiyorlar?
Lpg tankının sonradan bagaja veya stepnenin olduğu yere alınmasını istemiyorum. Ben bagajdan veya stepneden feragat etmek istemiyorum. Şunu düz olarak doğrudan benzin ve deposu olmadan yapamıyorlar mı? Ekstra ağırlık falan ne gerek var. Böyle olsa daha iyi olur. |
Mesele aslinda patlamasi vs degil. Benzin yaninca egzozdan cikan atik gaz havadan daha hafif oldugu icin ucuyor ve otoparkin tavanindan tahliye edilebiliyor. Lpg de ise cikan gaz havadan daga agir olup asagi zemine çöküyor ve tahliye edilememe durumu var. Otoparkin zeminden de havalandirmasi varsa sorun yok.
İceri girerken benzine alma olayi da bu aslinda. Lpg yanmadigi icin yere coken gaz da olmuyor. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |