Şimdi Ara

Orjinal LPG'li araç Kapalı Otopark'a girebilir mi? İŞTE SON NOKTA :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilenler bilir ben FC5 ECO Civic kullanıyorum.
    Bu araçla Ankara da da Bursa da da girmediğim avm kalmadı.

Bir gün gerçekten merak ettim ve AVM'de o bagajı kontrol eden görevliye bu araç LPG'li dedim.
    Merak ettim tepkisi ne olacak diye

"Beyfendi bu araçlar orjinalden böyle. Bize gelen bilgi bu araçların girişini serbest bırakın dediler.
    LPG'li bile olsa girebiliyor dedi. Dacia ve Hyundailere de izin var dedi. "

Burdan anladığım şu. Honda Türkiye , Hyundai Assan (LPG'li i10) ve Renault Türkiye (LPG'li Dacialar) bu mevzuyu hallediyor.
    AVM'lere yazı gidiyor sanırım. Bu araçları alın diye.

Ben zaten bir tane bile fabrikasyon civic'in avm ye alınmadığını görmedim bilmiyorum.

Aklınızda olsun. LPG'li bile olsa alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 8 Eylül 2019; 11:48:34 >

• Yerin altındaki otoparklarda LPG yani propan + bütan tehlikelidir. Bunun aracın orijinal LPG'li olmasıyla alakası yok. Sızıntı olduğunda bütan havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan, ortamda biriken bütan burada bulunan canlıları boğar. Güvenlik görevlisi ne anlasın bütanın havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan.

Bunları bilerek hala yeraltındaki otoparklara LPG'li aracıyla girmeye çalışan, girdiği için büyük bir iş başarmışcasına sevinenlerin aklından şüphe edilir. Tekrar ediyorum BÜTAN HAVADAN AĞIR VE BOĞUCU BİR GAZDIR. ZEMİNDEN BAŞLAYARAK BİRİKİR VE ORTAMDAKİ CANLILARI BOĞAR. (İş Güvenliği Uzmanı)
    Teknik konularda, mühendislik, ar-ge falan pek hakim değilim bu konulara ama şu lpg tankını, neden benzin deposunun olduğu yere yerleştirmiyorlar?

Lpg tankının sonradan bagaja veya stepnenin olduğu yere alınmasını istemiyorum. Ben bagajdan veya stepneden feragat etmek istemiyorum. Şunu düz olarak doğrudan benzin ve deposu olmadan yapamıyorlar mı?
    Ekstra ağırlık falan ne gerek var. Böyle olsa daha iyi olur.
    Mesele aslinda patlamasi vs degil. Benzin yaninca egzozdan cikan atik gaz havadan daha hafif oldugu icin ucuyor ve otoparkin tavanindan tahliye edilebiliyor. Lpg de ise cikan gaz havadan daga agir olup asagi zemine çöküyor ve tahliye edilememe durumu var. Otoparkin zeminden de havalandirmasi varsa sorun yok.
    İceri girerken benzine alma olayi da bu aslinda. Lpg yanmadigi icin yere coken gaz da olmuyor.
  • Benimde aracimda Toyota Auris LPG'li dolum Ağzı tamponda değil benzin dolum kapağında. Altına ayna ile bakıyorlar, bagaja bakıyorlar daha bir tane anlayan çıkmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal LPG'nin girmemesi zaten saçma olur. Yanıma TESLA park edeceğine Orijinal fabrika çıkışlı LPGli aracı tercih ederim
  • feribotlar ne durumda? bursa-istanbul arası ido özellikle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik konularda, mühendislik, ar-ge falan pek hakim değilim bu konulara ama şu lpg tankını, neden benzin deposunun olduğu yere yerleştirmiyorlar?

Lpg tankının sonradan bagaja veya stepnenin olduğu yere alınmasını istemiyorum. Ben bagajdan veya stepneden feragat etmek istemiyorum. Şunu düz olarak doğrudan benzin ve deposu olmadan yapamıyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Teknik konularda, mühendislik, ar-ge falan pek hakim değilim bu konulara ama şu lpg tankını, neden benzin deposunun olduğu yere yerleştirmiyorlar?

Benzin ve benzin pompası işlevini koruduğu için mümkün olmaz muhtemelen, bende yaşadığım sitenin kapalı otoparkına göremediğim için ertelemistim LPG konusunu, aslında güvenlik girerken benzine aldığımda sorun yaşamayacagimi söylemişti ama bu konuda bilgisi olan.benzer durumu yaşayan var mı acaba ? Otoparkta gaz sensörü olduğu için LPG ye duyarlı olduğunu söylediler sitede LPG li satın aldığı aracı benzinde kullanıp sorun yaşamayan birisi varmış denesem sorun yaşar mıyım acaba ?

• Girmesi sorun değil gizlice de sokabilirsiniz, ancak bir patlama durumunda Resmi olarak girişi yasak olarak tanımlandığı için hiçbir sigorta şirketi size ödeme yapmaz yanan araçlarka baş başa kalırsınız. Ne avm’nin sigortası size acır ne de sizin kasko şirketiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesele aslinda patlamasi vs degil. Benzin yaninca egzozdan cikan atik gaz havadan daha hafif oldugu icin ucuyor ve otoparkin tavanindan tahliye edilebiliyor. Lpg de ise cikan gaz havadan daga agir olup asagi zemine çöküyor ve tahliye edilememe durumu var. Otoparkin zeminden de havalandirmasi varsa sorun yok.
    İceri girerken benzine alma olayi da bu aslinda. Lpg yanmadigi icin yere coken gaz da olmuyor.

• Peki sonuçta fabrika çıkışlı LPG li olsada durum aynı değil mi, yani yine artık gaz tabana çökecek ve yine tehlike oluşturacak demektir. Yine daha önce bir olay gerçekleşmemiş patlama olayı olmasına rağmen bu kaçak girişlerin hepsi tehlikeli değil mi madem bu çöken gaz uzaklaştırılamıyor. Diğer konuda haklısınız adam giremez demiş bütün masraf sorumlu araca kitlenir yüksek ihtimalle.

• manner34 M kullanıcısına yanıt
    Fabrikasyon lpg de tehlikeli olabilir büyük ihtimalle. Ama garanti kapsamında olduğu için bir durum olduğunda hesap sorabileceğin birileri var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüplü araçların hepsi tehlikeli bu konuda, ister fabrikasyon olsun ister sonradan takılma. Bir olay olursa kabak başınıza patlar.

• Sigorta kasko konusunda ezbere konuşmamak lazım. Poliçede teminat dışı kalmış haller sınırlı olarak sayılır. Yazılmamış durumlar kural olarak teminatın içinde varsayılır. (Teminat dışı halleri araştırılabilirsiniz terörle mücadele , uyuşturucu , alkol , ehliyetsiz kişinin kazası , poliçede yazılan haller)

Ben araştırma yapmama rağmen net bir şekilde teminat dışı kalır diyen görmedim. Lpg konusunda en önemli yükümlülük TTK 1444 sözleşme sonrası değişiklikleri beyan yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük yerine getirilmez ise sigorta şirketi riziko lpg kaynaklı ise zararları ödemez. Bildirim yapınca ücret artıyor 20-30tl o kadar.

Sigorta acentesinde çalışanlar bu konuda yorum yapamazlar. Pek alakalı oldukları bir iş değil. Doğru bilgi için sigorta-kasko şirketine mail atmak lazım. Benim şahsi görüşüm TTK 1409 un açıkça teminat dışı olduğunu ispat yükünün sigortacıya ait olduğı , yargıtayın ispatı somut deilillere dayanarak kanıtlamasının gerektiğine dair içtihatlarına göre lpg bildirim yükümlülüğüne uyan kişilere ödeme yapmalıdır.

Aksi konuda hukuki dayanakları olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim bu konuda daha önce otoparkta patlayan bir lpg li otomobilin davası olmadığından mahkeme kararı , hukuki makale vs bulamadım. Sigorta kanun-yönetmeliğindede madde göremedim...

• Dün ilk defa Ümraniye meydan avm de aynı araçla başıma bu olay geldi. Bir iki yıldır giderdim hiç bir güvenlik simit tanka bakmadı kaldırıp. Dün genç yaşlarda bi çocuk kaldırdı baktı abi bu orjinal mi dedi evet dedim tamam geç dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmanPower

Dün ilk defa Ümraniye meydan avm de aynı araçla başıma bu olay geldi. Bir iki yıldır giderdim hiç bir güvenlik simit tanka bakmadı kaldırıp. Dün genç yaşlarda bi çocuk kaldırdı baktı abi bu orjinal mi dedi evet dedim tamam geç dedi.
    İyi de bu geçiyorsa projelendirilmesi yapılmış, bütün onayları alınıp ruhsata işletilmis muayenesi kontrolü tam bir araçta geçebilmeli. Sonuçta hepsinin kontrolü yapiliyor ve fabrikasyon araçlarda da parça modifikasyonlari genellikle motor ve diğer parçalarda yapılıyor fark daha çok motor ömrü ve ona göre üretilmeyle alakalı değil mi? Güvenlik açısından ekstra bir fark oluyor mu tankların yapısı hemen hemen benzerdir diye düşünüyorum ayrıntılı arastirmadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: manner34

İyi de bu geçiyorsa projelendirilmesi yapılmış, bütün onayları alınıp ruhsata işletilmis muayenesi kontrolü tam bir araçta geçebilmeli. Sonuçta hepsinin kontrolü yapiliyor ve fabrikasyon araçlarda da parça modifikasyonlari genellikle motor ve diğer parçalarda yapılıyor fark daha çok motor ömrü ve ona göre üretilmeyle alakalı değil mi? Güvenlik açısından ekstra bir fark oluyor mu tankların yapısı hemen hemen benzerdir diye düşünüyorum ayrıntılı arastirmadim.

Alıntıları Göster
    Bir fikrim yok malesef

• Ankarada çoğu avmye girebiliyoruz. Ayna bile tutmaya tenezül etmiyorlar. Bagajı bile açmıyorlar. Sonradan takılma lpg

• Binaların yangından korunması hakkında yönetmelikte değişikliğe gidiliyor zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görüşe açtı. TS 9881 standardına uygun tüm kapalı otoparklara lpg'li araçlar girebilecek.
  • LPG havadan ağır olduğu için yere çöken bir gaz herhangi bir sızıntıda yere çöküp tehlike teşkil edeceği için almıyorlar aslında. Çoğu avmnin otoparkları üstten havalandırmalı, zaten yerden havalandırma sistemine sahip avmlerde lpg yasağı yok.

ÜStten olan havalandırmayı yere almak zor ve pahalı olduğu için sistem yasak ile çalışıyor.Durum bu kadar basitken, terlikle bile anlatılmasına rağmen, bizim halkımıza göre LPG patlar ondan almıyorlar oluyor.

Not : LPG li araç kapımdan içeri giremez o kadar lpg karşıtıyım. Ama gerçekleri söylemek gerekli
  • Haberlerde çıktıydı kapalı otoparkta lpg yasağı kalkacağına dair söylentiler vardı. Kaldı ki merdiven altı iş yapılmadığı sürece oldukça güvenli bir sistem saatli bomba vs. diyenler var ama bunlar genelde cehaletten kaynaklandığından pek sallamamak lazım. Her türlü kapalı açık alana girip çıkıyorum.
  • Yerin altındaki otoparklarda LPG yani propan + bütan tehlikelidir. Bunun aracın orijinal LPG'li olmasıyla alakası yok. Sızıntı olduğunda bütan havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan, ortamda biriken bütan burada bulunan canlıları boğar. Güvenlik görevlisi ne anlasın bütanın havadan ağır ve boğucu bir gaz olduğundan.

Bunları bilerek hala yeraltındaki otoparklara LPG'li aracıyla girmeye çalışan, girdiği için büyük bir iş başarmışcasına sevinenlerin aklından şüphe edilir. Tekrar ediyorum BÜTAN HAVADAN AĞIR VE BOĞUCU BİR GAZDIR. ZEMİNDEN BAŞLAYARAK BİRİKİR VE ORTAMDAKİ CANLILARI BOĞAR. (İş Güvenliği Uzmanı)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.