Şimdi Ara

Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik agir kusur!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
4
Favori
50.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkçası abartı modifiyeden hiç hoşlanmam ama neden insanların zevklerini engelleyecek bu hareketi yapıyorlar anlam veremedim açıkçası bırakta adam istediğini taksın arabasına yani ne yapacan tabi gidip traktör jant lastiği takarsa ayrı yada apaçilik yapıp milleti rahatsız ederse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darısı apaçi ledlerin başına diyorum. Umarım onlar da ağır kusur olarak değerlendirilir.
  • 16 Ocak'ta normalde 185/60/14 olmasi gerekirken 185/60/15 lastiklerle gittim muayeneye. Geçtim. Hafif kusur bile yazmamışlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YamanAyaz06 -- 18 Mart 2019; 1:45:38 >
  • Uygulama devam ediyormu arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır kusur net .Orijinal ebattan şaşmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce TÜVTÜRK çağrı merkezini arayıp sordum, daha sonra mail attım cevap için aradılar.

    İki cevapta da şartın kapıda yazan jant büyüklüğünün (bende 16" 15 ya da 17 takamazsınız dediler.) aynı olmasının zorunlu olduğu ve yük indeksinin kapıda yazandan düşük olamayacağıydı. Bu iki şart uygulanıyormuş. Ben 195/55R16 91T yerine 205/55R16 91V takabilir miyim dedim. Jant çapı değişmediği için ve yük indeksi yine 91 olduğu için takabilirsiniz cevabını aldım.
  • Sorun yok lant orjinal olcak mis 14 ise 14 lastikte tabi 14 gerisi sorun degil gecer dedi ister 185 60 tak ister 175 65 tek sart jant boyutu yani 14 jant ise 14 lastik olcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence 2013 joy aracım var, normalde orjinal lastik ölçüleri 205/65/15 benim lastik ölçüleri orjinal ebatlara uymuyor 195/65/15. Bu durumda muayeneden geçer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umitvar

    Fluence 2013 joy aracım var, normalde orjinal lastik ölçüleri 205/65/15 benim lastik ölçüleri orjinal ebatlara uymuyor 195/65/15. Bu durumda muayeneden geçer mi?
    merhaba, tüvtürk 'ten aldığım bilgiye göre jantın lastiğe uyumluluğuna bakıyorlar. sizdeki 195/65/15 lastik 15 inch jantta takılıysa sorun olmayacaktır.
  • En iyisi lastikçilerin tavsiye ettiği %3 oranını aşmayacak değişikliğe izin verilmesi.
    Eğer trafikte araç kullanılıyorsa şekil olsun diye aracın yol tutuşundan taviz vermeye izin verilmemeli. Bir kişinin yapacağı kaza yoldaki herkesi etkiliyor.

    Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik  agir kusur!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 14 Mayıs 2019; 11:4:46 >
  • Halihazırda aktif kullandığım iki aracımda da orjinalden daha büyük lastikler takılı ve ikisi de birkaç ay önce tüvtürkte muayeneden geçti..

    Her iki araç da henüz bir yılını doldurmadığı ve çok yeni gözüktükleri için olabilir mi?
  • Ben bu keyfi değişiklikleri düşünerek yaşıyorum. Malum, ortadoğu ülkesi...

    Normalde Yuvarlanma çapını %3 aşağı, %3 yukarıdan fazla değiştirmiyorsan o önemsiz kabul edilir. Taban genişliyorsa veya yanak daralıyorsa bunlar zaten yol tutuş ve frene olumlu katkı sağlıyor. Dolayısı ile bu limitler dahilinde yapılan oynamalarda TÜV'ün zırtlık etmesi saçmadır. Küçük tesislerde zırtlık ettiğini duyuyorum. Ankara'da şimdiye kadar bir zırtlık duymadım. Ama gene de, güvenmiyorum. Önlemimi alıyorum.

    Ama neticede ortadoğu ülkesidir. Kimbilir ne tipler gidiyordur, ne marazlar çıkarıyorlardır. Bir yandan da oturmuş bir güvenlik algısı falan da yok. Her şey, kurallar, kanunlar zırt pırt değişiyor falan...

    Zaten memleketin yolları da lastiğe para harcamaya değmeyecek cinsten. İki kış önce param yoktu, lastiğin birini yardım. O yüzden bir çift Sawa aldım taktım Legacy'e. Arkalar Bridgestone, önler Sawa... Sawa'ları da beğendim enteresandır. Ertesi kış Bridgestone'ların ömrü dolunca bir çift Sawa aradım durdum. Buldum. Taktım. Takımı tamamladım diye seviniyorum. İki hafta sonra bir kamyonu takip ederken kamyonun geniş lastikler çukura düşmeden devam etti. Ben hayvan gibi derin bir çukura düştüm. Sağ ön lastik yarıldı. Sağ arka lastik balon yaptı. Sinirim zıpladı. Jant üzerinde saatte 5km hızla 1 km boyunca ara sokaklardan falan geçip en yakın lastikçiye girdim: "Elinde bu ebatlarda en papaz, her yerde bulunan, ucuz lastik hangisi varsa tak" dedim. Lassa vardı. Taktık. Arkalar Sawa, biri diğerinden bir yıl daha yeni. Önler Lassa. Yerse. Kimse kusura bakmasın. Dangalaklar asfalt dökmeyi bilmiyor diye lastik firmasına çalışacak değilim.

    Artık böyle abi. Kusura bakmayın. Yollar iyi lastiği hak etmiyor. Duramazsam da kasko öder.

    Mini'ye Kumho taktım. Legacy'de kışlık lastikte önler Lassa, arkalar Sawa; ama orjinal ebat... Yazlık lastiği ucuz ve daha iyi olduğu için 225/45/17. Orjinal ebadı 215/50/17.

    Eşimin arabasında da lastik ebatları ile oynamıştım. TÜV'e de devlete de güvenmediğim için kışlıkları orjinal ebat tutmuştum. Ne olacak yani? Muayeneye kışın giderim.

    Artık böyle abi. Kusura bakmayın. Nereden ne girer diye düşünmekten hayattan keyif alamaz olduk. Bunları pek düşünmüyorum. Kışlık takımları dandik dundik de olsa orjinal ebat, yazlık takımlar nispeten daha iyi, istediğim ebat. Elime ne geçerse, en ucuz ve nispeten kaliteli ise takılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Mayıs 2019; 15:36:25 >




  • konuyu ben açtım güncel bilgi yazayım bari;

    geçen cuma muayeneye gittim;

    jant ebadı aynı kaldıkça sorun olmuyormuş görevli öyle söyledi haberiniz olsun.

    hayırlı günler
  • Orijinal lastik ebadım 195/55/16. Nadir bir ölçü olduğu için 205/55/16 lastikleri neredeyse üçte iki fiyatına aldım. Geçen yaz ve o lastiklerle muayeneye girdim, bir sorun çıkmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabanın orjinal ebadı 195/55/16 ama yazlık lastiklerinde bu ölçüyü bir türlü bulamadığım için 205/55/16 taktırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans bilgi olması açısından ekleyeyim:
    Orijinal ölçüsü 195/55/16 olan aracım bugün 205/55/16 lastikle muayeneden sorunsuz geçmiştir. (12 Şubat 2020)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackal78

    Önceki sene başıma gelen olay; aracın jant çapı olması gerekenden 1" büyük lastik yanağı doğal olarak biraz daha az. Muayeneyi yapan görevli ağır kusurlu olur normalde geçmez ama bu seferlik geçiriyorum, kapıdaki lastik ölçülerini yazan etiketi çıkar dedi.
    ilginçmiş
  • Merhabalar
    0 araç alıcam orjinal lastik ebatı 205/65/16 ile geliyor diğer lastikler opsiyonel konfor ve yakıt tüketimi açısndan hangisi daha iyi seçenek 3 ünden
    205/65/16
    205/60/17
    205/55/18

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmz9728 H kullanıcısına yanıt
    Konfor ve ekonomi açısından 16 inç olanı tercih etmeniz uygun olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.