Şimdi Ara

Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik agir kusur!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
4
Favori
56.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 01.01.2019’dan itibaren kesinlikle ağır kusur sayılıyor. Kapı içi etikette hangi ebat yazıyorsa o olmak zorunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konnegeer27

01.01.2019’dan itibaren kesinlikle ağır kusur sayılıyor. Kapı içi etikette hangi ebat yazıyorsa o olmak zorunda.
    Kapı içinde etiket yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Kapı içinde etiket yoksa

Alıntıları Göster
    Çoğu aracın dataları ellerince mevcuttur diye tahmin ediyorum.
  • lastik-jant ebatları uygunsuzluğundan dolayı muayeneden geçmediği başımıza gelmişti. orijinal değerlerde kapıda yazan gibi olmalı. alternatif olarak bu şekilde muayenelik sök tak yapanlar vardı. o şekilde çözdük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baz veya orta donanım olup, en üst/spor donanımdaki jant - lastik ile aynı ölçüde BBS, Oz Racing jant ile muhayeneden geçilebiliyor mu?
  • Muayene öncesi tak-sök katalizör takanların yanına, bir de tak-sök jant-lastikçiler eklenir artık,yeni bir gelir kalemi doğar artık bu sayede
  • Baz pakette diyelim 15”lastik var, dolu pakette de 17”.

Ben dolu pakette ki jant ölçülerinde jant lastik alsam geçmeyecek mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinali 14 inç olan İbiza ile 18" jantla
    16 inç olan Bmw ile 19" jantla geçtim muayeneden. Bi problem olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Orjinali 14 inç olan İbiza ile 18" jantla
    16 inç olan Bmw ile 19" jantla geçtim muayeneden. Bi problem olmadı.
    Ne zaman? Yazılanlara bakilirsa uygulama 1.1.2019 da baslamis.

Hayirli gunler

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Baz pakette diyelim 15”lastik var, dolu pakette de 17”.

Ben dolu pakette ki jant ölçülerinde jant lastik alsam geçmeyecek mi ?
    Kapidaki etikette o olcude varsa sorun olmamasi lazim.

misal benim aracim icin 14 ve 15 jant iki tane ölçü yazılmış kapidaki etikette.

Ikisi de geçerli olur kanatindeyim muayenede.

• 195/55R16 ölçüsü kullanan B sınıfı araç sahipleri bu durumdan çok mağdur olacak. Çünkü çoğu 195 ara ölçüsü pahalı olduğundan daha ucuz olan 205/55R16 kullanıyor. Eski aracımda ben de bu şekilde kullanıyordum ve 3 kez muayeneden sorunsuz geçmişti.
    Türvtürk'te bu zamana kadar sadece 4 lastiğin de aynı ölçülerde olmasına bakıyorlardı.
    Bu uygulama çok can yakar.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Evet onu yazdıktan sonra gördüm ibiza eski aracım zaten bmw de aralık 14 te girdi.
  • Yazın jant lastik alırken banada dediler kapı içinde ki yazan ölçüler olmazsa muayeneden kalırsın diye bende 205/55R16 alacağıma etikette yazan 195/55/R15 aldım Kasım ayında muayenede lastik ölçülerine bakmamislar bile 195/55/r16 girmişler

Hatta etikette olması gereken jant genişliği bile yazıyor bende onunda aynı olmasi gerekiyormuş sözde

Ülkede duzeltilecek meseleler bitti sıra jant lastik ölçülerine geldi

• merhaba. benim aracta orjinal jantlarim 17 inch ancak lastikleri pahali oldugu icin bir takim 16 inch jant aldim. arabanin kapisinda resimde görüldüğü gibi stepne icin 205 55 16 olcusu var. bu olcuden 16 inch jantla kullanmayi dusunuyorum ama vize olayi beni dusundurdu. bu olcu stepne icin oldugundan vizeden gecemeyebilirim. suan uzerinde 225 45 r17 lastik var. mayista vizem var. vizeden sonra 16 inch jantlara gecicem sanirim. nisan gibi 16 inch lastiklere geciyim diyordum. konu ile ilgili bilgisi olan, tuvturk e gidip bilgi alabilen var mi acaba?
    Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik  agir kusur!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguraci -- 8 Mart 2019; 10:50:25 >

• Tüvtürk e mail attım gelen cevap;

Aynı aks üzerinde aynı boyutta lastik olması ve jant boyutu ile lastiğin uyumlu olması gerektiği yönünde cevap geldi.

Bilgilerinize

• quote:

Orijinalden alıntı: player_x

Tüvtürk e mail attım gelen cevap;

Aynı aks üzerinde aynı boyutta lastik olması ve jant boyutu ile lastiğin uyumlu olması gerektiği yönünde cevap geldi.

Bilgilerinize
    verdiğiniz bilgiye göre jantlarım 16 inch ve lastikte 16 inch e uygun etikette yazan değerlerde olduğundan sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
    teşekkür ederim.
  • Bu sene 2014 model e180'i muayeneye götürdüğümde bir sorun yaşamamıştık. Aracın benden önceki sahibi 19" jant takmıştı. Orjinali 17" ancak max. 18" öneriliyordu. 19" 40 yanaklı lastiklere bir şey denmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguraci

merhaba. benim aracta orjinal jantlarim 17 inch ancak lastikleri pahali oldugu icin bir takim 16 inch jant aldim. arabanin kapisinda resimde görüldüğü gibi stepne icin 205 55 16 olcusu var. bu olcuden 16 inch jantla kullanmayi dusunuyorum ama vize olayi beni dusundurdu. bu olcu stepne icin oldugundan vizeden gecemeyebilirim. suan uzerinde 225 45 r17 lastik var. mayista vizem var. vizeden sonra 16 inch jantlara gecicem sanirim. nisan gibi 16 inch lastiklere geciyim diyordum. konu ile ilgili bilgisi olan, tuvturk e gidip bilgi alabilen var mi acaba?
    Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik  agir kusur!!!!!
    Kesinlike geçmez farklı bir ebat kullanırsanız. Benim 15 inch offroad lastiklerimde geçmiyordu o yüzden orjinal lastiklerini takıp vizeye gidiyordum.

• Ben kışın 15" jant ve 196/65/15 lastik kullanıyorum. Orijinal lastikleri ile yuvarlanma mesafesi bire bir aynı. Bu araçta ne sıkıntı olabilir ?
    Ama tabi aracımı muayene eden adamın bunlardan haberi yoktur anlatsak da anlamaz.

• Bu ebat farklılığında bir tolerans var mı ?

Arkadaşımın araç lastik ebatları: 185/60/14, ama üzerinde 175/65/14

Çap farkı: %0.87 (5 mm)

Haftaya muayeneye gidecek duruma göre vaziyet alması gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.