Şimdi Ara

Tek kapılı araba konusunda yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandır foruma girmiyordum. Bugün bir gireyim dedim. Hemde aklıma takılan cevabını tam alamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
    Şuan kullanmakta olduğum Hyundaı Getz aracımız 2 senedir bizde. Benimde ehliyeti alalı 1 sene oldu. Ve arabayı satıp veya takasa girerek değiştirmek
    istiyoruz. Ama uzun planlı bir süreç izliyoruz. Ben aklımda bir kaç model var. Sürekli araştırdığım ve takip ettiğim için bir kaç modeli ayırdım kafamda.
    Zaten alma konusunda daha ciddi bir yere gelinirse tekrardan foruma yazarım. "Aklıma takılan soru ise tek kapılı bir almalımıyım ?" Mesela bugün
    Balkan Opel bayisinin önünden geçiyorduk bakalım dedik. Bir tane Opel Corsa tek kapılı Color Edition paketli otomotik kırmızı renkli bir araba vardı.
    Benim çok hoşuma gitti. Arkaya geçisi rahattı. "Benim merak ettiğim soru satmaya kalktığım zaman satabilirmiyim?" Zaten tek kapılıda olsa dört
    kapılıda olsa o arabaya 5-6 sene bineceğim. Dediğim gibi "merak ettiğim tek kapılı bir arabayı ileri zamanda satmaya kalksam müşteri bulabilirmiyim?
    Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Kapılı Arabalar: Bilmeniz Gereken Her Şey

Tek kapılı arabalar, adından da anlaşılacağı gibi yalnızca bir kapısı olan araçlardır. Sportif ve şık tasarımlarıyla bilinirler ve genellikle performans odaklı sürüş deneyimi sunarlar.

Tek Kapılı Arabaların Avantajları

• Sportif ve Şık Tasarım: Tek kapılı arabalar, göz alıcı tasarımları ve aerodinamik hatlarıyla dikkat çekerler.
    • Performans Odaklı Sürüş: Genellikle güçlü motorlara ve hassas yol tutuşuna sahiptirler, bu da heyecan verici ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sağlar.
    • Daha Uygundur Fiyatlar: Tek kapılı arabalar, genellikle çok kapılı muadillerine göre daha uygun fiyatlıdır, bu da onları bütçe dostu bir seçenek haline getirir.

Tek Kapılı Arabaların Dezavantajları

• Sınırlı Pratiklik: Tek bir kapısı olduğundan, yolcuların araçtan inip binmesi zor olabilir ve arka koltuk erişimi kısıtlıdır.
    • Sınırlı Kargo Alanı: Tek kapılı arabalar genellikle sınırlı kargo alanına sahiptir, bu nedenle çok fazla eşya taşımanız gerekiyorsa uygun olmayabilirler.
    • Daha Az Güvenli: Birden fazla kapıya sahip arabalara kıyasla, tek kapılı arabaların bazı çarpışma testlerinde daha düşük puanlar aldığı bilinmektedir.

Tek Kapılı Araba Alınır mı?

Tek kapılı araba alıp almama kararı, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Sportif ve şık bir araç arıyorsanız ve pratiklik sizin için bir öncelik değilse, tek kapılı bir araba sizin için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, pratiklik ve güvenlik sizin için daha önemliyse, çok kapılı bir araba düşünmeyi tercih edebilirsiniz.

Tek kapılı arabaların uygun fiyatlı olması ve sportif sürüş deneyimi sunması, onları bazı alıcılar için cazip bir seçenek haline getirmektedir. Ancak, sınırlı pratiklikleri ve güvenlik sorunları da dikkate alınması gereken faktörlerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Satmaya satarsın. Her arabanın bir alıcısı vardır lakin tek kapılı araclar digerlerine nazaran biraz daha zor satılır. Ülkemiz malum tek kapılı arac olayını daha tam kavrayamadı ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beş kapılıya dair ilanınıza günde 100 kişi bakıyorsa, üç kapılıya 8 kişi bakar. Bu da, istatistiksel anlamda satma ihtimalinizi düşürür. Ama tek kapı alınacaksa bence spor bir araba (CLK, Calibra, Meganè Coupe vb) alınmalı. Hem coupe kavramının içini doldurur, hem daha çekicidir, hem de alıcı kitlesi nispeten geniştir.
    Ama bence, beş sene binilecek aracın prim yapmasını bekleyerek 2.eldeki değerini düşünmek yanlış. Allah göstermesin çok daralırsam 2-3 aşağısına verir elden çıkarırım..

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Satmaya satarsın. Her arabanın bir alıcısı vardır lakin tek kapılı araclar digerlerine nazaran biraz daha zor satılır. Ülkemiz malum tek kapılı arac olayını daha tam kavrayamadı ;)

Orijinalden alıntı: iznik16

Satmaya tabiiki satarsın ama 5 kapılı kadar rahat olmaz hocam bunu iyi değerlendir derim.

Bana göre yine kalp mantık olayı gibi geliyor Mantık 5 kapılı al kolay satarsın (her zaman için ister 2 ister 5 sene sonra bile)
    kalp al 3 kapılıyı keyfine bak sonra satarsın zaten prim yapmasını beklemiyorum çünkü otomobil her zamn düşüyor.
    Kalp ile mantığın arasındaki ince çizgide kaldım. Bakalım hangisi galip çıkacak. Kalp mi mantık mı yoksa Baba mı?
  • Tek kapi araci performansli araclarda tercih et obur turlu satmasi zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mr.Power

quote:

Orijinalden alıntı: iznik16

Satmaya tabiiki satarsın ama 5 kapılı kadar rahat olmaz hocam bunu iyi değerlendir derim.

Bana göre yine kalp mantık olayı gibi geliyor Mantık 5 kapılı al kolay satarsın (her zaman için ister 2 ister 5 sene sonra bile)
    kalp al 3 kapılıyı keyfine bak sonra satarsın zaten prim yapmasını beklemiyorum çünkü otomobil her zamn düşüyor.
    Kalp ile mantığın arasındaki ince çizgide kaldım. Bakalım hangisi galip çıkacak. Kalp mi mantık mı yoksa Baba mı?

İşiniz çok zor hocam

• Gönlünüz hangi araçtan yanaysa onu alın sıkıntı yapmayın kendinize. Zaten uzun süre de binecekmişsiniz hiç gerek yok bunu sorgulamaya. Her malın bir alıcısı vardır her şekilde çıkarırsınız elden. Bence kalbinizin sesini dinleyin.

• Öncelikle hiç bir araba elde kalmaz. Her araba satılır.

Şöyle söyleyeyim, tek kapı 1.3 dizel 90 hp 6 ileri Grande Puntom vardı.

Ön alttan darbeli, radyatörü değişmiş, 3 parça boya, kliması bozuk, davlumbazı düşük bir şekilde 130.000km'de ve bunların hepsi bilinerek 5 günde sattım. Ama motoru %99 verimle çalışıyordu hala.

Üstelik anlaşmasam almak için bakacak 3 kişi daha vardı.

Piyasasının çok altına falan da satmadım. Hatta normal sayılabilecek bir rakama sattığımı düşünüyorum.

Foruma pek kulak asmamak lazım bu konuda. Alfa Romeo için de satamazsın, zor satarsın diyorlar, tanıdığım Alfa 147'sini koydu, koyar koymaz da sattı. Neredeyse her gün 3-4 kişi arıyordu.

Temiz araba her zaman alıcı bulur. Benimki pek temiz değildi ama tatlı arabaydı, kırmızı, tek kapı, dizel, jantları falan güzeldi, fabrika çıkış hafif bodykit vardı.

• ben şunu merak ediyorum 3 kapılı arabaya nasıl biniliyor?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.