Şimdi Ara

Örgün İşletmeden Aöf İşletmeye Geçmeyi Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR KONUNUN BAŞINDA BELİRTEYİM BİRAZ UZUN OLDU. BELKİ 2 DEFA OKUMANIZ GEREKEBİLİR AMA KAFA KARIŞTIRACAK BİR YAZI DEĞİLDİR. OKUYUP DÜŞÜNCENİZİ BELİRTSENİZ YETERLİ. AYRICA AÖF OKUYAN ARKADAŞ VARSA İLK SORULARIMA DA CEVAP VERİRSE MEMNUN OLURUM.

Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma aşağıdaki sorularımı sormak için üye oldum. Ben 2 yıllık işletme okurken dgs ile örgün işletmeye geçiş yaptım ve 2. sınıftan başladım. Örgünden devam etme nedenim ilk başlarda kariyer filandı staj yaparım, sertifika alırım mezun olunca da iyi şirketlerde çalışırım filan ama baktım ki durum böyle değil okula düz devam ediyoruz okuduğum yerde çalışmak istesem bile şirket tarzı bir yer yok kabul edecek. Kişilik olarak da ciddi, disiplinli, eğlenmeyi seven ama gerçekten eğlenecek bir konu olursa eğlenen birisiyim. Bu yüzden okuldaki ortam bana samimi gelmiyor aynı havayı soluyoruz diye havadan civadan sohbet ediyoruz. Yol parası, yemek parası, yurt parası filan derken cepten fazla para çıkıyor birde kyk kredisi alınca her ay bi 300 lira daha yazılıyor borç hanemize. Emin olmamakla birlikte sanırım önlisanstan atanmak lisanstan atanmakdan daha kolaymış çünkü önlisansta direk bölüm adı yazarken koşullarda lisans düzeyinde girmek istediğimizde iibf yazdığı için 3-5 bölümü birden kapsıyor. Açıkçası ben sabit bir işim olsun, haftasonu tatili veya resmi günlerde tatilim belli olsun diyen birisiyim ve memur olduğumda da maaşa şükür eder çalışırım. Bundan dolayı ha açıktan işletme bitirmişim ha örgün okuyup işletme bitirmişim aralarında fark göremiyorum sınavda kimse sen örgün mü okudun yoksa açıktan mı okudun diye sormuyor ikiside aynı şartlarda kpss'ye giriyor. Bu kadarlık anlatım yeter sanırım şimdi sorulara geçeyim;

- Şuan için örgün 2. sınıf olarak okula devam ediyorum. Burayı bırakıp aöf'ye geçersem 3. sınıftan mı başlarım ?

- Çan eğrisi sistemi gelmiş. Çan eğrisi sistemini biliyorum. İşletmede dersleri geçmek için çanlar hangi not civarlarında seyrediyor ?

- Ortalama kaç ders veriyorlar ? 1 vize ve 1 final sınavına girip sınavları geçerseniz dersten geçmiş oluyor muyuz ? (Örgünde ödevi, quizi, semineri filan derken yüzdelik dilim çok bölünüyor)

- Sınav zamanı nasıl oluyor ? Örneğin 6 ders varsa 3ü cumartesi 3ü pazar şeklinde mi ? Sınav tarihleri ne kadar önceden ilan ediliyor ?

- Sınav sorularının zorluk seviyesi nedir ? Aöf bürolarının dağıttığı kitap yeterli geliyor mu ?

- 2 yıllık işletmede gördüğüm derslerden aöf 3. ve 4. sınıfta göreceğim dersler varsa eğer muaf olabilir miyim ?

Aöf'ye geçmek için kendimce haklı bulduğum sebepler;

- Aöf işletme ile örgün işletme arasında kpss'ye girerken herhangi bir farkın bulunmaması. Kimse sana açıktan mı okudun yoksa örgünden mi diye sormuyor.

- Harç miktarının daha düşük olması

- Aöf'de anlayamadığın yer olduğunda soracak kimsen yok ama örgünde de sınıfa göre yargılanma durumu olduğunda sıkıntı çıkıyor. Örneğin mikro ekonomi dersinde millet konuşuyor hoca tüm sınıf için sınavda görüşürüz diyor. Arkadaş sen üniversitede hocasın at dışarı tut tutanağını niye bizi de yakıyorsun.

- Bu sene kredi alışımın ve yurtta kalışımın 3. senesi olduğu için gelecek sene son kez alacağım. Bu şekilde olunca örgünü eğer 4. sınıfta okursam maddi yönden zorluk çekeceğim. Çünkü ne kredi alacağım ne ucuza devlet yurdunda kalacağım birde üstüne kredi ödeme tarihim başlayacak. Ödemediğim taktirde faiz işlemleri filan.

- Ailemden uzakta okuyorum. Aöf'den devam edersem ailemin yanında olacağım için aile özlemi gibi bir durum olmayacak.

- Önlisans mezuniyetim var bundan dolayı açıktan atamaları takip ediyorum fakat lisans kpss için de hazırlanıyorum. Aöf'den mezun olana kadar kpss'ye de çalışmak için daha çok vaktim olacak. Örgünde iken ödevler, sınavlar, ders saatleri derken çalışma süresi kısalıyor.

- Örgün okurken cepten harcıyorum aöf'ye geçersem en kötü bi kasiyerlik filan yaparım cebime para girmiş olur.

Uzun bir konu oldu inşallah düşüncelerini belirtecek arkadaş(lar) çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 13 Mart 2014; 11:18:23 >

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    hangi üniversitenin İİBF'sindensiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozbora42

hangi üniversitenin İİBF'sindensiniz ?

Cevap yazan, konuşabileceğimiz birisi cevap yazdı sağol dostum.

Sakarya İİBF'deyim.
  • olur da eğer memur olamazsan örgünden mezun olmadığın için ileride çok pişman olabilirsin. birçok iş fırsatı senin için hayal kırıklığına dönüşebilir zira artık aöf ye pek "üniversite" gözüyle bakılmıyor. sadece diploması bazı yerlerde işe yarıyor o kadar. yanlış anlamayın bunları 4 yıllık kimya bölümünü bırakıp aöf de işletme okuyan (4.sınıf) biri olarak yazıyorum, 6 senedir de çalışıyorum ve gördüğüm kadarıyla durum bu. inşallah olursun da, yine söylüyorum eğer memur olamazsan özel sektör insanın canını alıyor haberin olsun. ben migros ta çalışıyorum mesela müdürümüz çok iyi bir maaş alıyor ama özel hayatı kalmıyor günde ortalama 11-12 saat çalışma, hafta içi bir gün izin. örgünden mezun olursan en azından memur standartlarına yakın daha insani işlerle iştigal etme şansın artar.

1- bilmiyorum
    2- genel not ortalaman 2 ve üstü olduğu sürece ders geçme notu 28-33 arası değişiyor.
    3- ortalama bir dönem 7 derstir. vize ve final dışında geçme notunu etkileyen başka hiçbirşey yok.
    4- hafta sonu iki günde 4 oturuma bölünüyor sınavlar. eğer alttan üstten ders almadıysan iki oturumda bitiyor. sınav tarihleri aylar öncesinden bildiriliyor.
    5- sınav soruları zor değil kesinlikle ancak bir temeli olmayan insan da muhasebe ve matematik bilgisi gerektiren derslerde hiçbirşey yapamaz haliyle. aöf kitapları yeterli çoğu kişi bu şekilde yüksek notlarla geçebiliyor.
    6- muafiyet var bunları öğrenci işlerine dilekçe ile bildirmen gerekiyor sanırsam.

eğer yaşın geç değilse örgünü bırakmak için hiçbir sebebin yok bence ama sen bilirsin, başarılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

olur da eğer memur olamazsan örgünden mezun olmadığın için ileride çok pişman olabilirsin. birçok iş fırsatı senin için hayal kırıklığına dönüşebilir zira artık aöf ye pek "üniversite" gözüyle bakılmıyor. sadece diploması bazı yerlerde işe yarıyor o kadar. yanlış anlamayın bunları 4 yıllık kimya bölümünü bırakıp aöf de işletme okuyan (4.sınıf) biri olarak yazıyorum, 6 senedir de çalışıyorum ve gördüğüm kadarıyla durum bu. inşallah olursun da, yine söylüyorum eğer memur olamazsan özel sektör insanın canını alıyor haberin olsun. ben migros ta çalışıyorum mesela müdürümüz çok iyi bir maaş alıyor ama özel hayatı kalmıyor günde ortalama 11-12 saat çalışma, hafta içi bir gün izin. örgünden mezun olursan en azından memur standartlarına yakın daha insani işlerle iştigal etme şansın artar.

1- bilmiyorum
    2- genel not ortalaman 2 ve üstü olduğu sürece ders geçme notu 28-33 arası değişiyor.
    3- ortalama bir dönem 7 derstir. vize ve final dışında geçme notunu etkileyen başka hiçbirşey yok.
    4- hafta sonu iki günde 4 oturuma bölünüyor sınavlar. eğer alttan üstten ders almadıysan iki oturumda bitiyor. sınav tarihleri aylar öncesinden bildiriliyor.
    5- sınav soruları zor değil kesinlikle ancak bir temeli olmayan insan da muhasebe ve matematik bilgisi gerektiren derslerde hiçbirşey yapamaz haliyle. aöf kitapları yeterli çoğu kişi bu şekilde yüksek notlarla geçebiliyor.
    6- muafiyet var bunları öğrenci işlerine dilekçe ile bildirmen gerekiyor sanırsam.

eğer yaşın geç değilse örgünü bırakmak için hiçbir sebebin yok bence ama sen bilirsin, başarılar.

Hocam acikcasi devam da etmek istiyorum ama kafam cok karisti. Vakti zamaninda polis olmak istiyordum ama gozde sorun olunca olamadik simdi ise diger mesleklere sicak bakamiyorum. Hayatimi idame ettireyim yeter gozuyle bakiyorum. Ulkede memur olmak zor ozel sektorde calismak daha zor (iyi yerleri bitirip kendini gelistiremezsen). Universiteyi bitirsek ekstra gelisimler icin kurslar da bir dunya para bu parayi calisarak kazansan bu sefer de elde avucta bir sey kalmiyor. Sene sonuna kadar vakit var bakalim neler olacak gorecegiz. Nerdeyse 3-4 sene once actigim konuya bakiyorum.o zamanlar dert yandigim seylere simdi ozlem duyuyorum boyle bir durum olmasini istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Açıkçası örgün öğretimi branşında iyi bir yerde okuyorsan devam et yoksa topla valizini bırak aöfden devam et bahsettiğin dezavantajlarını avantaja çevirmenin yolu bu olur bence mantıklı

Hocam örgünü Sakarya'da okuyorum.
  • Diploma farkı yok,ama aöf zor herşeyi kendin hallediyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: INVESTGN DISCOVERY

Diploma farkı yok,ama aöf zor herşeyi kendin hallediyorsun.

Hocam kitaplara calistiktan sonra elbet sinavlari da geceriz diye dusunuyorum. Okulun uzamasini istemiyorum.birde maddi olarak zorlayinca aof daha uygun gibi duruyor.

• mutlu olmadığına gerçekten inanıyorsanız bırakın hocam
  • quote:

mutlu olmadığına gerçekten inanıyorsanız bırakın hocam

Hocam acikcasi ara tatilde okul hic akla bile gelmedi diyebilirim. Mesela gezersin, eglenirsin tatile cikinca insan bunlari ozler ya bende oyle bir duygu olmadi. Bir ise girip calissak daha faydali olur.

• Bence durumun varsa ve yaş uygunsa oku derim . Ayrıca myo da zaten işletme okumuşsun bir çok ders aynı zaten aöf te sıkıntı çekmezsin ama memur olamazsan seçenekler daralıyor iyi karar vermen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cém

Bence durumun varsa ve yaş uygunsa oku derim . Ayrıca myo da zaten işletme okumuşsun bir çok ders aynı zaten aöf te sıkıntı çekmezsin ama memur olamazsan seçenekler daralıyor iyi karar vermen lazım.

Orgunde maddiyat biraz zorluyor yas ise 22 hocam.. Memur olamazsak ozel gercekten cok daraliyor ama calisip yapilabilir diye dusunuyorum buralara kadar gelmisiz artik.

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Yalnız şöyle bir durum var gezmeyi eğlenmeyi seven birisin ; açıktan okursan derslere yeteri kadar ilgi göstermeyebilirsin ve sadece memurluk istediğin için sonuç hüsran olabilir çünkü okul bi şekilde seni kendine bağlıyor sevmesen bile gitme zorululuğu hissediyorsun.
  • quote:

Yalnız şöyle bir durum var gezmeyi eğlenmeyi seven birisin ; açıktan okursan derslere yeteri kadar ilgi göstermeyebilirsin ve sadece memurluk istediğin için sonuç hüsran olabilir çünkü okul bi şekilde seni kendine bağlıyor sevmesen bile gitme zorululuğu hissediyorsun.

Hocam memlekette öyle her zaman gezeyim eğleneyim şeklinde bir ortamım yok. Önlisansın bile atama puanları yüksek. Eylülde önlisans kpss var adam akıllı çalışayım belki atanırsak sıkıntı çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.