Şimdi Ara

örgün eğitim ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben lisede 2 sene devamsızlıktan kaldım örgün eğitim dısı olduğumu söylediler

liseyi zaten açıktan okuyacağım üniversitede bir etkisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksolotl -- 17 Kasım 2011; 12:37:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Örgün Eğitim: Tanımı ve Özellikleri

Örgün eğitim, genellikle yüz yüze öğretim şeklinde uygulanan ve belirli bir programa göre devam eden bir eğitim türüdür. Okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerini kapsar.

Örgün eğitim şu temel özelliklerle karakterize edilir:

• Belirli bir eğitim programına uygunluk: Öğrenciler, belirlenmiş dersleri ve sınavları takip ederek bir diploma veya derece alırlar.
    • Yüz yüze öğretim: Öğretmenler ve öğrenciler, bir sınıf ortamında fiziki olarak bir araya gelirler.
    • Belirli bir kuruma kayıtlı olma: Öğrenciler, resmi olarak bir okula veya üniversiteye kayıtlıdırlar.
    • Ders saatleri ve takvim: Öğretim, önceden belirlenmiş bir programa göre gerçekleştirilir.

Örgün Eğitimin Avantajları:

• Yapılandırılmış ve düzenli bir öğrenme ortamı: Öğrenciler için net bir öğrenme yolu sağlar.
    • Yüz yüze etkileşim: Öğrenciler, öğretmenler ve akranlarıyla doğrudan etkileşime girerek daha iyi öğrenirler.
    • Profesyonel rehberlik: Öğretmenler, öğrencilere öğrenme yolculukları boyunca destek ve yönlendirme sağlarlar.
    • Akreditasyon ve tanınırlık: Örgün eğitim kurumları, eğitim kalitesini sağlamak için akredite edilebilir, bu da mezunların iş piyasasında daha yüksek tanınırlık kazanmasını sağlar.

Örgün Eğitim Dışına Çıkarılma

Örgün eğitim dışına çıkarılma, bir öğrencinin mücbir sebepler veya disiplin ihlalleri gibi nedenlerle örgün eğitim programından çıkarılmasıdır. Bu durum, öğrencinin akademik ilerlemesine önemli ölçüde zarar verebilir ve diploma veya derece almasını geciktirebilir.

Örgün Öğretim ve Örgün Lisans Eğitimi

Örgün öğretim, örgün eğitim sisteminin bir parçasıdır ve öğrencilerin belirli eğitim programlarına göre eğitim almalarını kapsar. "Örgün lisans eğitimi", bir üniversitede yüz yüze öğretim yoluyla lisans derecesi almak için izlenen örgün bir eğitim programıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen var mı acaba
  • Örgün eğitim, belirli yaş grubundaki ve aynı seviyedeki bireylere, amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan düzenli eğitimdir. Örgün eğitim, okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.
  • örgün eğitim basit olarak okul çatısı altında, gündüz ders saatleri içinde yapılan eğitimdir. örgün eğitimin dışına çıkarıldığın için eğitimine açık lisese de devam edeceksin. eğer düz liseden okuduysan, devam zorunluğu olmadan, sadece uzaktan eğitim alacaksın. açık lisede sınıf geçme problem değil, ama bitirmek için tüm derslerden başarılı olman gerekir. bunun için her dönem toplu sınavlara gireceksin.(sbs gibi) eğer meslek lisesinde okuduysan, kültür dersleri aynı mantıkta geçer. ama meslek derslerinde yüzyüze eğitim görürsün. bunun için örgün eğitim saatleri dışında, bir meslek lisesine devam etme zorunluluğun var.

açık lise veya mesleki açık lise diploması, normal lise diplomasından farklı değildir. ayrıntılı bilgilere aşaüıdaki linklerden ulaşabilirsin.

http://www.aol.meb.gov.tr/

http://maol.meb.gov.tr/

• hani örgün eğitim yüzyüze eğitim anlamına geliyor ya. bunun dısında kalırsam

üniversiteyi de mi açıktan vermek zorunda kalıyorum ozaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksolotl -- 18 Kasım 2011; 18:00:26 >
  • derslere devam etme dışında açık lisenin normal liseden farkı yok. katsayı dışında üniversiteyi kazanma engelin olmaz. bunun dışında lys ve lgs ile aynı mantıktaki sınavları gireceğin ve boş zamanın olacağı için avantajlı bile sayılabilirsin.(meslek lisesinde okumadıysan.) ama paso ve rapor gibi ayrıcalıklardan da mahrum oluyorsun.
  • aga durumun ne oldu? eğer üniversite kazandıysan örgün eğitim görebiliyor musun? aynı konudan muzdaribim. lütfen bana buradan ya da gogsumdaraliyor twitter hesabından bir cevap yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.