< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksolotl -- 17 Kasım 2011; 12:37:38 > |
Örgün Eğitim: Tanımı ve Özellikleri
Örgün eğitim, genellikle yüz yüze öğretim şeklinde uygulanan ve belirli bir programa göre devam eden bir eğitim türüdür. Okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerini kapsar.
Örgün eğitim şu temel özelliklerle karakterize edilir:
- Belirli bir eğitim programına uygunluk: Öğrenciler, belirlenmiş dersleri ve sınavları takip ederek bir diploma veya derece alırlar.
- Yüz yüze öğretim: Öğretmenler ve öğrenciler, bir sınıf ortamında fiziki olarak bir araya gelirler.
- Belirli bir kuruma kayıtlı olma: Öğrenciler, resmi olarak bir okula veya üniversiteye kayıtlıdırlar.
- Ders saatleri ve takvim: Öğretim, önceden belirlenmiş bir programa göre gerçekleştirilir.
Örgün Eğitimin Avantajları:
- Yapılandırılmış ve düzenli bir öğrenme ortamı: Öğrenciler için net bir öğrenme yolu sağlar.
- Yüz yüze etkileşim: Öğrenciler, öğretmenler ve akranlarıyla doğrudan etkileşime girerek daha iyi öğrenirler.
- Profesyonel rehberlik: Öğretmenler, öğrencilere öğrenme yolculukları boyunca destek ve yönlendirme sağlarlar.
- Akreditasyon ve tanınırlık: Örgün eğitim kurumları, eğitim kalitesini sağlamak için akredite edilebilir, bu da mezunların iş piyasasında daha yüksek tanınırlık kazanmasını sağlar.
Örgün Eğitim Dışına Çıkarılma
Örgün eğitim dışına çıkarılma, bir öğrencinin mücbir sebepler veya disiplin ihlalleri gibi nedenlerle örgün eğitim programından çıkarılmasıdır. Bu durum, öğrencinin akademik ilerlemesine önemli ölçüde zarar verebilir ve diploma veya derece almasını geciktirebilir.
Örgün Öğretim ve Örgün Lisans Eğitimi
Örgün öğretim, örgün eğitim sisteminin bir parçasıdır ve öğrencilerin belirli eğitim programlarına göre eğitim almalarını kapsar. "Örgün lisans eğitimi", bir üniversitede yüz yüze öğretim yoluyla lisans derecesi almak için izlenen örgün bir eğitim programıdır.